Şimdi Ara

SAMSUNG Vs TSMC 6s KONUSU (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sunuda eklemek istiyorum ki, arkadasimizin yaptigi testti iki tsmc islemcili telefon ile yapsak, onda bile inanin fark cikacaktir. Yani kimse kendini tsmc iyi samsung iyi diye kandirmasin cunku iyi olan tek sey a9 islemci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet Arkadaşlar tekrar merhaba.

    Şu işlemci konusuna yaşadığım 1 haftalık uzun kullanım testi diyebileceğim bir bilgi paylaşacağım.

    Öncelikle dayanamadım ve iphone 6s plus 16gb olanını çoooook uygun fiyata satın aldım sıfır kendim açtım cihazı ve fiyat 2850TL... Tabi ilk yaptığım iş hemen işlemci modeline bakmak oldu ve TSMC olduğunu görünce içime sur serpildi. Bütün ayarlamaları yaptıktan sonra 9.2 ios sürümü ile yine 3d touch da frame sorunu ve ana menüde sağa sola sürüklerken anlık kasılmalar gözüme çarptı ve gıcık oldum. Bu arada bütün zorlamalarıma rağmen herhangi bir ısınma söz konusu değil. Sadece menü animasyonlarında takılmalar oluyordu. neyse hemen güncelleme yaptım ve 9.3 e geçtim 3d touch daki frame sorunu çözülmüş artık basılı tutunca çıkan menü 60 kare sn hızında veriyor. bunu görünce çok mutlu oldum ve apple sorunu gömüş hemen müdahale etmiş dedim kendi kendime. Ancak bir kötü haberim var ki oda menüler arasında geçişlerde takılmalar hala devam ediyor ana menü listesinde sağa sola yaparken anlık takılmalar ve ayarlara falan girince menü geçişlerinde takılmalar söz konusu.

    Sorun güncellemeden kaynaklı olabiilr diye zaten baştan güncellemeyi itunes üzerinden bilgisayara bağlayarak yapmıştım ama güncelleme ile alakalı değil. bir kere daha geri yükleme yaptım format attım ama sorun geçmedi. neyse böyle kullanacağız artık derken elime bir fırsat geçti ve açılmamış zımba kutu iphone 6s plus 64 gb ile kendi telefonumu takas yaptım. üzerine 400 tl verdim ve 64gb a geçiş yaptım. İnanın bana 16gb hafıza gerçekten bu telefonu aktif kullanacaklar için yeterli değilmiş. ben sürekli kaç gb hafızam kaldı diye hergün ayarlardan kontrol ediyordum. ve gereksiz diye düşünüp uygulama kaldırıyordum.

    neyse 64gb alınca rahatladım ve hemen işlemci modeline baktım ki ne göreyim SAMSUNG Electronics tabi bir anda üzüntü sardı dört bir yanımı ama olan oldu artık diyip kullanmaya devam edeceğiz yapacak bişey yok. yine bilgisayar üzerinden yaptığım ios 9.3 güncellemesinden sonra hayvan resmen roket oldu diyebilirim. 3d touch da frame arttı ve En ilginç olan da menüler arasında geçişlerde herhangi bir takılma yok. özellikle sürekli denediğim ve dikkat ederek incelediğim bir konu bu. ne ayarlar menüsünde ne ana menüde hiç bir takılma atlama vs sorunla karşılaşmadım. zorlamalarıma rağmen ısınma sorunu da görmedim.

    Şimdi iki işlemci arasındaki farkı daha teknik olarak çözdüm. TSMC li iphonu kullanırken lirum device info programında işlemcinin anlık olarak ne işlem yaptığını grafikli ve sayısal olarak gösteren yaptığım testlerde gördüğüm olay şu;

    Siz ekrana dokunduğunuz anda işlemci kullanımı artıyor ve işlemci işlem yapılacağını seziyor ve çekirdekleri kullanıma açıyor. Burada herhangi bir yanlış yok. Ancak grafiklerde dokunmanız ile sayısal verinin artışı eş zamanlı olmuyor. 1 saniyeden daha kısa sürede geç geliyor grafik verisi. Yani anladığım kadarıyla işlemci bu yüzden menüler arası geçişte anlık takılmalar ve atlamalar yapıyor. Bu yazılımsal bir sıkıntı olduğu için çözülemeyecek bir sorun değil bu yüzden TSMC veya Samsung da takılmalar yaşayanlar üzülmesin sorun sonraki güncellemede muhakkak düzeltilmiş olur. Ancak şimdi kullandığım 64 gb samsung işlemcili 6s plus da ise işlemci kullanımında gecikme söz konusu değil belki de bana öyle geliyordur ama eminim çok dikkat ettim işlemci işlemlere çok hızlı tepki veriyor ve çekirdek kullanımını hemen yüksek seviyeye çıkartıyor. Belki de Samsung işlemcili olanın biraz performanslı ve bataryasının da ona göre daha az gitmesinin sebebi budur.

    14nm ile üretilen samsung cpu ---16nm ile üretilen TSMC den daha performanslı olduğu buna göre de daha çok enerji kullanıldığı zaten biliniyordu.

    Sonuç olarak iki farklı işlemcili telefonu uzun kullanmış biri olarak TSMC işlemcisi olan arkadaşlar güle güle kullansınlar SAMSUNG sahibi olan arkadaşlar da üzülmesinler zira bizim işlemcimiz daha hızlı işlem yapıyor ve iki model arasında öyle abartılacak bir fark yok. Samsungu karalamaya çalışan arkadaşlar boşuna uğraşmasınlar bugüne kadar bende samsungun son bir kazık attığını düşünüyordum ama yorumları okuyarak bu tezi ortaya koymuştum lakin işin içine girince ve iki modeli de kullanma şansına kavuşunca diyorum ki kesinlikle üzülecek bir durum yok Apple INC salak değil eğer işlemciler arasında öyle bariz bir fark olsaydı Samsungu öttürür davasını açar tazminatını alır ve ürünleri toplatırdı.
    Kafanızı yormayın Apple candır Son yapılan Galaxy S7 ile iphone 6s plus kapışmasında yarı donanıma sahip olmasına rağmen hala samsungu geride bırakan hızlı ve stabil bir telefonunuz var. android 10gb ram de koysan 9gb ını kullanacak önemli olan az donanım ile çok iş başarabilmek buda yazılımla olur..




  • karşılaştırman için teşekkürler, samsung işlemcili telefonlarımda hepsinde testlerini yaptım dikkatlice inceledim ve sizin vardığınız hemen hemen aynı sonuçlara vardım, ama insanların kafa nato mermer anlatamıyorsunuz.

    şu anda tsmc işlemcili 6s 64gb kullanıyorum ve samsung işlemciden gram faydası ve farkı yok, her türlü iddia ederim. ne uzun gidiyor nede kısa samsung işlemcide ne ise o :) kendimizi kandırmak yerine keyif almak daha mantıklı.
  • arkadaşlar bu işlemcinin içindeki milyar tane transistörü nasıl gözlemliyoruz? bunu gisterebilen mikroskop vs bir cihaz varmı ? madem üretim tekniklerinden konu açılmış bunu da tartışalım. a9'u hızlı yapan tam olarak ne? nasıl diğer telefonları işlem gücü olarak ikiye katlıyor ? bir de apple işlemci işine girse masaüstünde amd ve intele rakip olarak ne gibi bir atak yapabilir?

    selamlar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snip5r S kullanıcısına yanıt
    İslemci isine girdi zaten mc book larda ne kullaniyor yada machintoslarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEANKingston

    Eşeğe biner gibi derken, her uygulamayı yükleyip ağır bir şekilde mi kullanacaksın yoksa bu cümlede başka bir anlam mı var?

    Doğru anlamışsınız hocam, bir dünya uygulama, oyun vs. yükledim. Kullanıp tadını çıkartmaya bakıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginc olabilir ustad ben macbooklarin ozelligi odur diye biliyodum ama demek oyle degilmis ama sanirim eskiden kendi islemcilerini kullanmislar daha sonra intele gecmisler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEANKingston

    Toplam kaç uygulama, oyun yüklü? Ve o şekilde kullanınca performansa nasıl bir etki ediyor?

    Durum bu hocam, hiçbir sıkıntı yaşamadım şuana kadar. İşlemcim Samsung.

     SAMSUNG Vs TSMC 6s KONUSU


    Edit: Resmi neden iki kez ekliyor, bilgisi olan?
     SAMSUNG Vs TSMC 6s KONUSU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 30 Mart 2016; 18:18:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SEANKingston

    Oha 126 uygulama yüklemişsin. Gerçekten eşeğe biner gibi kullanıyormuşsunuz. Hocam, ne güldüm ya. Uzun zamandır böyle gülmemiştim. Bende de 64 GB hafızalı model var. Ben 6 - 7 uygulamayla kullanıyordum. Cidden telefon performans kaybı yaşamıyor mu böyle kullanınca? Android' de bırak 126' yı 26 uygulama yüklesen telefonun RAM' i dolar, kullanılmaz hale gelir kasıntıdan. Benim daha önceki telefonum Android' di herhalde hala onun etkisindeyimki bu şekilde kullanıyorum iPhone' u. Madem kasmıyor, performans kaybı yaşamıyor ben de her istediğim uygulamayı yükleyeceğim.

    YükiOS un androidden en büyük farkı stabil olması. Hoşuna giden be varsa yükle hocam, tadını çıkart cihazın. 6 uygulama nedir Allah aşkına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.