Şimdi Ara

Samsung Tab 7.7 Vs Asus Me171 Memo

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
5.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki tabletide kullanmış biri olarak izlenimlerimi paylaşmak istedim. Aslında işin açıkçası özelden birkaç mesaj aldım, tek tek cevaplayacağıma konu açmak daha kolay geldi. Tamamen kendi fikrim olmasıyla birlikte 7'' in en kullanışlı ebat olduğunu ve bu ebattaki en iyi iki tabletin Asus Me171 Memo ile Samsung tab 7.7 olduğunu söylemek durumundayım. Şimdi iki tabletin artı ve eksilerini dilim döndüğünce açıklayayım;

    Asustan başlayalım ;


    ASUS EEE Pad ME171 Memo

    İşlemci: Qualcomm 8260(1.2GHz@çift çekirdek)
    Ram: 1GB RAM
    Ekran: 7-inç'lik (1280×800) IPS LCD ekran (+Stylus)
    Hafıza: 16GB SSD+microSD (+32GB) Wi-Fi, BT 2.1 ve gps bağlantıları
    Kamera: 5MP arka (1080p video kaydı)+1.2MP ön kamera
    Kart Yuvaları: Micro hdMI, Micro USB yuvaları; 3.5mm kulaklık jakı, SIM kart yuvası
    Batarya: 4400mAh batarya (8.5 saate kadar video oynatabiliyor)
    Bluetooth: v2.1
    Java desteği: var

    Özellikleri bu şekilde olan tabletimiz hakkında ekranından başlarsak, 7'' Ips Lcd ekrana sahip. Super Ips modu eklenmiş ve dış mekanda yansıma olayı azaltılmış. Görüntü kalitesi beklediğimden çok daha iyi çıktı buda Lcd sinin kalitesinin sebebi elbette. 216 PPI pixel yogunlugu ile keskin bir ekrana sahip yani ufak nesneleri ve yazılari cok net görebiliyosunuz. 5Mp kamerası carl zeis lensi ile isikli ortamlarda cok kaliteli goruntu vermekte. Ancak flashi olmaması tabiki bir eksi. Hd video cekebilmesi diger bir artisi. İşlemcisi cortex 1200 Mhz, Samsungun işlemcisinden çok ufak bir hız eksiği var. İki tablette aynı işlemci çekirdeğini kullanmaktadır.Gps kullanımı açısından bir artısı da sesli yönlendirme özelliğidir. Çok kullanışlı bir stylus kalemi var üzeride. En önemli artılarından biri wireless modem olarak kullanılabilmesi. Yani tablette internet varsa wireless olarak bu interneti dagitabiliyo. Benim gsm operatorumden sınırsız internet kampanyam sayesinde amme hizmeti yapmama sebep olmuştur :) . 32gb a kadar hafiza kartı eklenebilmekte. Benim bayıldığım bir diğer olay telefonun kutusundan çikan Memic isimli ufak telefon. Bu telefon sayesinde tableti çatanızdan çıkartmadan arama yapabilir mesaj okuyup gönderebilir muzik dinleyebilirsiniz. Samsung 7.7 de bluetooth kulaklık kullanırken en zorluk çektiğim konuydu bu Asus mükemmel bir çözüm üretmiş, ihtiyaçtı bu olay. Pilini hergün sarj etmelisiniz yogun kullanımda, az kullanırsanız iki gün gitmekte.İki tablettede İcs 4.3 sürümleri olduğunu hatırlatayim.
    FİYATI: 1200TL civarı



    SAMSUNG TAB 7.7

    İşlemci: Exynos Dual-Core (1.4GHz@çift çekirdek)
    Ram: 1GB Ram
    Ekran: Super AMOLED Plus capacitive touchsreen (800 x 1280 piksel)
    Hafıza: Dahili bellek: 32GB (+32GB)
    Kart Yuvaları: Micro HDMI, Micro USB yuvaları; 3.5mm kulaklık jakı, SIM kart yuvası
    Batarya: Li-Po 5100 mAh
    Kamera: 3.15 megapiksel (+Flash)
    Java desteği: Var
    Bluetooth: v3.0


    Ekraninin 7.7 olması daha hoşuma gitmişti.Ancak tabi bu göreceli bir durum.İlk izlenimim inanılmaz ekran parlaklığı ve islem hızı oldu. Oled ekranı hakikaten çok kaliteli. Dokunmatik ekranının hassasiyeti ve kullanışı çok keyifli. Koyu renkler özellikler siyah tonları hakikaten muhteşem, Asus Memo dan en büyük artısıda muhtemelen ekranıdır sanıyorum. 3.2 Mp kamerası kaliteden uzak malesef. Ancak benim baktığım son özelliktir. Tabi lens kalitesizliği video çekiminede yansıyor. Flashı olması kamerasına küçükte olsa bir artı sağlıyor elbette. İşlemcilerinin yakın hızlarından ve aynı marka olduğundan bahsetmiştik. Asusa göre biraz daha ince ve hafif olduğunu söyleyebiliriz tabi. 3G özelliğini kullanmak istiyorsanız koca tableti kulağınıza götürüp etrafınızda sırıtarak bakan yüzler görmemek için bluetooth kulaklığı almanız gerekiyor. p1000 den sonra 7.7 ye geçmiş biri olarak beni en sinir eden durumunda bluetooth kulaklıklar ve kullanışsızlıkları olduğunu söylemek zorundayım. Gelen çağrıyı cevaplayabiliyosunuz sadece, bikaç program yükleyerek sesli arama özelliği kazandırmıştım ancak yıllardır sesini duymadığım arkadaşlarımı istemeden arayınca vazgeçtim. Memic bu konuda en büyük farkı yaratmış gorunuyor. Samsungun yeni tabletlerinde Memic tarzi bi cihaz görecegiz diye tahmin ediyorum. Aplle in davalarından kurtulup yeni tablet çıkarırsa tabi. İki tablettede İcs 4.3 sürümleri olduğunu hatırlatayim.
    FİYATI: 1600TL civarı



    ----------------------------------------

    Özet olarak nacizhane deneyimlerimi aktarmaya çalıştım. Umarım azda olsa kararsız kalan arkadaşlara bir faydam olmuştur. Çok kısa süre 10'' kullanan biri olarak 7'' ten vazgeçebileceğimi sanmıyorum. Ebatı ve kullanışlılığı açısından ideal bence. Tekrar belirtmekte fayda var yazımda alıntı yoktur tamamen kendi görüşlerimi ve önerilerimi içermektedir. Senin yüzünden bunu aldım şöyle çıktı diye mesaj atmayın araştırmadan çöp almamayı prensip edinin :). İpad bu rekabete Mini çıkartıp 3g ekleyerek katılmiş bulunmakta. Minilerin 3g li modeli elime geçerse o konudada izlenimlerimi ekleyeceğim. Teknoloji dolu günler efenim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HereWeGoBro -- 5 Şubat 2013; 15:19:45 >



  • Çok güzel bir inceleme yapmışın, eline sağlık. Bu zamana kadar yorum gelmemesi de çok ilginç. Şu anda asus memo hepsiburada da indirimli olarak satışta. 1 yıl sonra telefon özelliği olan tabletlerde ne değişti çok bilgim yok. Şu anda ikisinin de işlemcisi yavaş olarak gözüküyor. Ama bir telefon ve tablet olarak asus memo'nun iş göreceğini düşünüyorum. Bir ara p1000 kullanmıştım, ara sıra kilitlenme yapıyordu, gelen çağrıları açamıyordun bu da beni çok sinir ediyordu. Sanırım bu tabletlerde böyle bir sorun yok.
  • P 1000 in ram i düşük, kitlenme donma yapabiliyodu bende kullanırken. Asusta ve p6800 de o tarz bir sıkıntı yok. Hız problemi yaşayacağınızı sanmıyorum. Konuya ilgi olmaması 10 inc sevdalılarından kaynaklanıyo. Benim şahsi fikrim 10 inc bişey taşıyacak olsam laptop taşırım uçak gibi makinem var. Ama tabi göreceli bi olay bu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HereWeGoBro -- 17 Ocak 2013; 14:49:39 >
  • Hepsiburda sınırlı stok kampanyasıyla 940 civarı bi fiyata çekmiş Asus 'u 400 lira zarar ettik :). Dşünenler için çok güzel fırsat yetişen götürür, bildiğim kadarıyla 450 dolara distribitör getiriyo nasıl bu fiyata sattığını çözemedim ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HereWeGoBro -- 5 Şubat 2013; 16:08:45 >
  • Merhaba;
    Anlatımınız için ayrıca teşekkürler.
    Memici telefona sim mi takılıyor yoksa bluetooth kulaklık görevi mi görüyor orayı tam anlamadım.
  • Merhaba, rica ederim. Faydalı olduysa ne mutlu. Memic Bluetooth kulaklığın telefona dönüşmüş halidir. Hat tablete takılıyor, memicte herhangi bir hat yok.
  • asus me171 nın yanında verılen aparatta nasıl konusuyoruz peki ona kulaklıkmı takıyoruz yoksa onun kendı mikrofonu hoparlaru varmı?
  • yokmu ilgilenen?
  • asus ile SMS alıp gönderebiliyor muyuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corrado41 -- 27 Ocak 2013; 18:55:40 >
  • üründen bugün siparişimi verdim hepsiburada ya ürün hemen kargoya verildi umarım dogru bir tercih yapmışımdır
  • Memic ile görüşme yaparken herhangi bir kulaklık takmanıza gerek yok. Zaten kendisi telefon şeklinde hoperlörü ve mikrofonu mevcut. isterseniz kulaklık takabiliyosunuz ekstradan tabi.
    Sms alıp gönderebiliyorsunuz telefon özelliklidir.
    Güzel bi tercih yaptınız güle güle kullanın. .hepsiburda ürün iadesi alıyor memnun kalmazsanız ;)

    Not: Bende sizin gibi bir kullanıcıyım arkadaşlar satış yapmıyor ve komisyon almıyorum. Ö.m den gelen bi mesaja istinaden yazayım dedim :) .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HereWeGoBro -- 29 Ocak 2013; 0:57:54 >
  • Me 171 ile ilgili şarj olayı şöyle ; Aldığınızda Memic in pili konuşunca veya mesaj çok kullanılırsa çabuk bitiyor. Yarım gün gitmiyordu. Ben bunu kafaya taktım, ya değiştirecektim yada çözüm bulacaktım. telefoncuya gittim buna daha büyük bi batarya veya ek bi batarya takabilirmiyiz dedim. 50 lira gibi bi maliyetle ekstra batarya taktırdım. bir hafta gidiyor artık en kötü. Memici böyle halletmiş oldum. Tabletin pil durumu ise bence mükemmel. Tasarruf moduna alınca günde %8 ini bile harcamıyor. Ama bütün özelliklerini açıp ekranı Super Isp yapıp elinizden düşürmezseniz 3-5 saate biter, oda normal bi olay Samsungdada aynı şekilde.
  • HereWeGoBro teşekkürler. ihtiyacı olana çok güzel bilgiler vermişsin.
  • Tableti 4.0.3'e güncelledim. "Maalesef com.android.phone işlemi durdu." şeklinde bir uyarı alıyorum. Tamam diyorum, 2 saniye sonra yine çıkıyor. Hiçbir işlem yapamıyorum. Söz konusu sorun tablet açılırken oluyor, 5 dk sonra bu yazı artık çıkmıyor. Sinir oldum. Sanırım yazılımı tekrar kurmam gerekiyor. Sitesine girdim, update dosyasına baktım, güncelleme kılavuzu Çince. Android 3.2 iyiydi, keşke güncellemeseydim. Böyle bir sorunla karşılaşıp çözebilen var mı? Hard reset, factory reset sorunu çözmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HereWeGoBro

    Me 171 ile ilgili şarj olayı şöyle ; Aldığınızda Memic in pili konuşunca veya mesaj çok kullanılırsa çabuk bitiyor. Yarım gün gitmiyordu. Ben bunu kafaya taktım, ya değiştirecektim yada çözüm bulacaktım. telefoncuya gittim buna daha büyük bi batarya veya ek bi batarya takabilirmiyiz dedim. 50 lira gibi bi maliyetle ekstra batarya taktırdım. bir hafta gidiyor artık en kötü. Memici böyle halletmiş oldum. Tabletin pil durumu ise bence mükemmel. Tasarruf moduna alınca günde %8 ini bile harcamıyor. Ama bütün özelliklerini açıp ekranı Super Isp yapıp elinizden düşürmezseniz 3-5 saate biter, oda normal bi olay Samsungdada aynı şekilde.

    Memic'in şarjı gerçekten çok az gidiyor. Bu aletin içine daha büyük bir batarya girmez, sanırım dışarıdan ekleme yaparak sorunu çözdünüz. Bu durumda, memic ve bir batarya çok kalabalık olmuyor mu?
  • Galaxy Tab 7.7 tablette eynox 4 dual işlemci vardır S2- Note 1 ile aynı işlemci.
  • Ashes doğru söylemiş. İşlemcisi Exynos.

    Batarya içine sığmadı tabiki 0,5 cm gibi bi kalınlık eklendi arka kısmına Memicin. Yazılımsal sorunununz ile ilgili fikrim yok. Ancak arıza sebebiyle göndermeyi düşünürseniz aklınızda olsun; Kesinlikle teknik servise gitmesine onay vermediğinizi belirtin. Yenisiyle değiştirmek zorundalar. Teknik servise giderse birçok hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz. İnternet siteleri bir ay bekletir hasta ederler adamı. Hakkını aramak lazım bizim ülkemizde, kimse hakkını vermez sen aramayınca... Aldığınız üründe alır almaz bi kusur var ise ayıplı ürün oluyor ve bunun hiçbir şekilde size yansıtılmadan ( zaman, para, sinir, stres ... gibi ) giderilmesi kanun'dur.

    Aklıma şimdi geldi. Şarj aletinin usb ye çeviricisini alırsanız, tabletinize bu aparatı takarak Memici sarj edebilirsiniz istediginiz yerde. Aparat Tr de 4-5 lira sanırım, ebay fiyatı ve resmide budur ;

    http://www.ebay.com/itm/330815700744
    http://a1302.hizliresim.com/16/5/jszdx.jpg
    http://a1302.hizliresim.com/16/5/jszfv.jpg

    Not: Me171' in şarj girişi Samsung ve GoogleNexus ile aynı olduğunu biliyorum. Ara aparatları ve kitleri o şekildede temin edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HereWeGoBro -- 5 Şubat 2013; 16:11:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HereWeGoBro

    Me 171 ile ilgili şarj olayı şöyle ; Aldığınızda Memic in pili konuşunca veya mesaj çok kullanılırsa çabuk bitiyor. Yarım gün gitmiyordu. Ben bunu kafaya taktım, ya değiştirecektim yada çözüm bulacaktım. telefoncuya gittim buna daha büyük bi batarya veya ek bi batarya takabilirmiyiz dedim. 50 lira gibi bi maliyetle ekstra batarya taktırdım. bir hafta gidiyor artık en kötü. Memici böyle halletmiş oldum. Tabletin pil durumu ise bence mükemmel. Tasarruf moduna alınca günde %8 ini bile harcamıyor. Ama bütün özelliklerini açıp ekranı Super Isp yapıp elinizden düşürmezseniz 3-5 saate biter, oda normal bi olay Samsungdada aynı şekilde.

    kardeşim şu memice taktırdığın bataryayı bi görsek resim atsan sana zahmet ?
  • bu alet şu anda 850 liraya inmiş, sanırım sipariş vereceğim, son zamanlarda herhangi bir şeyinden şikayet eden oldu mu arkadaşlar, hem telefon hem tablet, ikisi bir arada 850 lira bana mantıklı geliyor, bu özelliklerde herhangi bir tablet zaten 400 lira, 5mp kamerası , + olarak şu memic olayı var, bence alınası bir alet, 850 liraya hemde 12 taksit, siz ne dersiniz? kullanan arkadaşlar lütfen en son düşüncelerini yazarlarsa sevinirim
  • Arkadaşlar ASUS EEE Pad ME171 Memo almak istiyorum ama diğer tabletlere göre biraz kalın ( 12,85 mm ) sadece bu beni düşündürüyor.kullanan arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorlar acaba fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.