Şimdi Ara

samsung sound+ premium hw-ms650 sb incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar

    samsung sound+ premium hw-ms650 2017 yılında çıkan bir ürün,3.0 kanallı,9 hoparlörlü 450w

    harici sub wooferı yok, dahilde bulunan 6 mid/bass sürücü ve 3 adet -amiral gemileri samsung hw k750 ve 950 de de kullanılan- geniş menzilli ters kubbe tweeter ile ses vermekte. bu 9 hoparlörün herbirinin ayrı kendine özel yükselticisi mevcut.

    model numarasındaki s sound+ ı temsil ediyor. sound plusu ta bu iki teknolojiyi.

    samsung sound+ premium hw-ms650 sb incelemesi

    resimde yuvarlak olanlar ters kubbe geniş menzilli tweeterlar.

    cihazın içerdiği ses teknolojileri geniş etkili tweeter kullanımı ve her bir sürücü için donanımsal ses düzeltme foknsiyonu, bu şekilde küçük bir hacimden dolgun müzikal robotik olmayan bass lar ve mid ve tizler alabiliyorsunuz. ürünün ölçüleri 1060 x 78 x 130,5 ağırlığı 6,2 kg,

    kutusundan hdmi kablosu ve duvar montaj aparatları çıkıyor. samsung servisi duvara ücretsiz montajını yapıyor.cihazın bazı spesigik samsung tvler ile uyumlu özel bir aparatla da monte edilebiliyor. bu durumda tek kbalo ile hem tv ye hem cihaza elektrik verebiliyorsunuz. cihazın üstünde power in ve power out çıkışlarıda mevcut.

    ayrıca 1 optik, 1 hdmi in 1 hdmi out 1 aux girişide mevcut.

    cihazın ekranı sağ köşede, okunmasında hiç bir sorun yok. kumandası çok kaliteli bir malzemeden elde tutmak hoşunuza gidiyor. ben genede evdeki akıllı kumandama tanıtıp rafa kaldırdım. cihazda bluettorh ve wifi bağlantısı mevcut. 4 adet ses modu var bass ve tiz kumandadan arttırılabiliyor. samsungun multiroom uygulamasından ekolayzer ayarıda yapabiliyorsunuz. bu uygulamadan değişik müzik uygulamalarında stream yapabildiğiniz gibi cihazın güncellemesini ve ek hoparlör ekleme işlemlerini yapabiliyorsunuz.

    cihazın kendi surround kiti var swa 9000s ;amazondan 600 tl gibi bir rakama alabilirsiniz. diğer samsung markalı hoparlörler monte oluyormu olmuyormu bilemiyorum. bir açıklama göremedim.

    ayrıca gelecekte; kablosuz opsiyonel bir sub da piyasaya sürülecek.

    cihaz dolby digital için 5+1 kanal dts için 2 kanal çözmekte. ama incelemenin birinde samsungun ilerki bir güncelleme ile dts i de 5 kanal yapacağını okudum. ne kadar doğru bilemiyorum. cihazda 4k pass through mevcut.

    samsung sound+ premium hw-ms650 sb incelemesi



    aşağıda değişik sitelere ait incelemelerini bulabilirsiniz.
    http://www.techradar.com/news/audio/home-cinema-audio/tr-top-10-best-soundbars-1288008http://www.trustedreviews.com/reviews/samsung-hw-ms650http://www.techradar.com/reviews/samsung-hw-ms650-soundbarhttp://www.expertreviews.co.uk/samsung/1405814/samsung-hw-ms650-review-the-innovative-soundbar-with-distortion-cancellinghttp://www.avsforum.com/samsung-sound-hw-ms650-soundbar-review/https://www.cnet.com/products/samsung-hw-ms650/review/2/

    incelemelerden bir kaç seçme ;

    techradar tarafından 2017 nin en iyi 10 soundbarından biri olarak sayılmış

    avforumsun incelemesinde bu kadar doğal ses veren test ettiğimiz en uygun fiyatlı sbar denmiş.

    expert reviews 600 paund bütçede satın alınabilecek en iyi soundbarlardan biri demiş.

    en negatif incelemeyi c net yapmış; standart sublu sistemlerle baş edemeyeceğini yazmış ki doğal olan bir sonuç zaten.

    ama cnet dahil tüm incelemelerin ortak görüşü bu soundbarın müzikal açıdan soundbarların genelinde olan robotik ve doğal olmayan ses yerine kaliteli stereo bir hifi hoparlörü kadar doğal ve dinlenesi bir ses üretmesi.surround yada bass tan bahsetmiyorum kaliteli ve müzikal sesten bahsediyorum.

    3.0 kanal olmasında dolayı şu 7+1,8+1, xx+1 soundbarlar kadar surround etkisi yaratamayacağı açık, ama ses te sağdan soldan ara sıra gelecek efektler yerine sesin kaliteli olmasına önem veriyorsanız dinlemznide fayda var.


    ürünü dün monte ettirdim; gece 1 saat kadar kurcaladım gözlemlerim aşağıdadır.




    Yarim saattir kendimce test ediyorum, oncelikle ses duzeyini 35 ten fazla acamiyorum zira 35 te bile gayet yuksek. son ses 100.



    Once spotify dan muzik dinlemek istedim, enstrumental zenginlik acisindan lorena mckennitin between the shadows sarkisini denedim. Muzikal acidan dedikleri kadar var her bir enstrumani ayri ayri duyuyorsunuz soundbarlarda olan o yapaylikten eser yok.arka plandaki vurmalı çalgıların bassı gayet güzel dolgun ve rahatsız edici değil.



    Film performansi icin son yildiz savaslarini actim, bass denemesi icin yuzyilin sahininin hurdaliktan ayrildigi sahne ile kylo renin kizin zihnini okuma sahnesini izledim. Bass gayet guzeldi. Ne zayifti nede rahatsizlik verecek kadar baskindi. Isin guzeli o zihin okuma efekti olurken bile konusmalarin etkilenmeden cikmasi. Zira bu cihazda bass ta diger seslerde ayni hoparlorlerden cikiyor.



    Diger izledigim film hobbit 5 ordunun savasi. Filmin hemen basindaki ejderhanin kasabaya saldirdigi sahne. Burada da ates ve kanat efekti gayet tatmin edici. Ayak sesleri bile hissediliyor.



    Bir diger film top gun meshur acilis sahnesi f14 lerme miglerin it dalasi. Burada ucaklarin motor sesleri cok gercekci temiz bir bassla dinliyorsunuz. Diyaloglar berrak. Fuze kitlenme sesi gibi ince sesler gayet guzel.

    Bir diger film 007 spectre acilis sahnesi. Buradaki bass cidden cok kuvvetli ve sistem bunu harika veriyor. Disaridan birini getirseniz subwooferi nerede diye arar o derece.



    Toparlarsak muzikal yetenegi cok iyi, filmlerde diyaloglar ve mid tiz sesler cok basarili. Subsuz bir sisteme gore de bass tatmin edici duzeyde.

    ayrıca sublu sistemlerde apartmanda zaten subu yeteri kadar açamıyordum ben şahsen eski avr li sistemimde subu - db ye bile düşürüyordum aşağıdakiler rahatsız olmasın diye.

    sistemin tek parça olması ve subu içinde barındırmasıda ikili sistemlerde sub bozulduğunda sistemin işe yaramaz hale gelmesini engelliyor.


    yukardakiler kişisel görüşümdür; herkesin kulağı beklentisi zevki farklı malum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 13 Ağustos 2017; 16:18:23 >







  • inceleme icin tesekkürler,bu soundbari yaklasik 2 hafta önce aldim ama daha kurmadim tasinma isinden dolayi.Hdmi kablo secimi hangi yönde olmali?Alalade bir kablo olabilir mi yoksa arc destekledigi söylenen kablolardan mi almaliyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yabanci_ch

    inceleme icin tesekkürler,bu soundbari yaklasik 2 hafta önce aldim ama daha kurmadim tasinma isinden dolayi.Hdmi kablo secimi hangi yönde olmali?Alalade bir kablo olabilir mi yoksa arc destekledigi söylenen kablolardan mi almaliyiz?

    ben kutusundan çıkan kabloyu kullandım, ama benim tv de arc desteği yok 8 yıllık tv. o bakımdan net bir şey diyemeyeceğim. ama içinden çıkan kablonun cihazın özelliklerini desteklediğini varsayabiliriz sanırım?

    önce deneyin olmazsa masraf edin derim.

    hayırlı günler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

    Yazık bu oyuncaklara verilen paralara.

    Kendini kanıtlamış bir markanın giriş seviyesini yeğlerim.



    herkesin evi 5 hoparlör koymaya müsait olmuyor; yer olsada ev ahalisi bazen buna engel teşkil ediyor.

    beim de avr li bir sistemim vardı; 15 aylık oğlum bir şekilde avr yi bozmayı başarınca çocuk büyüyünceye kadar bu tip dallı budaklı sistemlerden uzak durulması gerektiğini anladım.

    soundbarda bu tip kişiler için tek çözüm.

    hem bahsettiğiniz kadar oyuncak ta değil.

    hayırlı günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: tasshelhoff


    quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

    Yazık bu oyuncaklara verilen paralara.

    Kendini kanıtlamış bir markanın giriş seviyesini yeğlerim.



    herkesin evi 5 hoparlör koymaya müsait olmuyor; yer olsada ev ahalisi bazen buna engel teşkil ediyor.

    beim de avr li bir sistemim vardı; 15 aylık oğlum bir şekilde avr yi bozmayı başarınca çocuk büyüyünceye kadar bu tip dallı budaklı sistemlerden uzak durulması gerektiğini anladım.

    soundbarda bu tip kişiler için tek çözüm.

    hem bahsettiğiniz kadar oyuncak ta değil.

    hayırlı günler.

    Samsung kriztalize tizde iyidir. Midler de tenekeden hallice bir düzeyde derinlik yaratıyor.

    Oyuncak dememin sebebi oyuncak gelmesi.

    Haklısınız evde küçük yaşta çocuk veya evcil hayvan olunca sıkıntı olabiliyor.

    Benim kedim de hoparlörlere pençe atıyordu aklınca.

    Hayırlı olsun yine de.

    ms650 dediğiniz şekilde değil diğer samsungları bilemeyeceğim.

    ;gayet müzikal,doğal sesleri var. vaktiniz varsa bir kaç incelemesini okuyun

    bir soundbar dinliyormuş gibi hissetmiyorsunuz

    dinlemenizi öneririm.

    hayırlı günler




  • Su an muzik dinliyorum, gercekten imkani olan bu sb ile muzik dinlesin cok farkli. Sarkilarda daha once duymadigim ayrintilari duymak cok guzel.



    Muzikal yetenegi cok basarili.



    Hayirli gunler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar :)

    Yaklaşık 8-10 yıldır kullandığım Lojıtech X-540 ses sistemim, yenice alıp kullanmaya başladığım 49MU8000 seri no lu samsung tv mize uyumlu olmadığı için yakın zaman dilimimde soundbar almaya karar verdim.

    Yaptığım araştırmalarda bütçeme uygun olabilecek HW-M550 / HW-MS650 arasında kaldım.

    Bulunduğum ilde 2 urunude deneme imkanı bulamadım ve seni rahatsız ettim. :)

    X-540 begendiğim bir sistem ve kulağım alışmıştı. HW-M550 / HW-MS650 model soundbarları yabancı sitelerin inceleme ve yorumlarındanda araştırdım, bilgi edindim.

    Şüphelerim şunlar;

    M550 bir sekilde basıyla, tiziyle, ses berraklığı kalitesiyle ihtiyaçlarımı karşılıyabilir. ama,

    MS-650 için, ses kalitesi, berraklığı, tonu, doygunluğu vb. M550 den daha iyi olacağına ve fiyat aralığındaki diğer sistemlerden daha iyi olacağına eminim. ama Bass konusunda şüphelerim var. hadi tamam gümbür gümbür olup ses kalitesini düşürmesin, rahatsız etmesin ama filmde bir patlama vb. efekt oluyorsa onuda hissetmek isterim. biraz beni böyle canlandırsın, heyecanlandırsın, korkutsun :) bu sekilde sonuçta olayın içindeymiş gibi hissederiz. :) ki ses sistemi kullanmış birisi olarak bass seslerine alışığım. :) Umarım anlatabilmişimdir. :) Yorumların için teşekkürler. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu sistemi kullanan arkadaş bilgilerini bizimle bir paylaşsa. artık uzun süredir kullanan arkadaşlar var forumda. Belki olumlu ya da olumsuz yönde yeni fikirler oluşmuştur?? Nette incelemelerde kimisi baslar fazla fazla yetiyor derken, kimisi de hayır bası çok sığ kalıyor demekte.

    Tecrübeleri arkadaşların fikirleri bize yol gösterebilir.
  • Ben de Samsung HW-MS650/TK siparişi verdim. Ürün henüz gelmedi.
    Denedikten sonra buradan yorum yaparım İnşallah.
  • onuruno99 kullanıcısına yanıt
    Bassı tabiri caizse güps diye vurmuyor hocam ancak doğal, sesi bozmayan bir bassı var. Dinlemeden anlamak pek mümkün değil dinlemenizi öneririm.
  • Soundbar’ı kullanmaya başladım. Öncelikli amacım TV’nin sesini net bir biçimde duymaktı. Film ve dizilerde efekt veya müziklerin konuşma seslerini bastırmadan net ve temiz olarak duyulması bu sistemden beklentimdi. Sistemin bu amacı gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Lg B7 Oled Tv ile kullanıyorum. Televizyonun kendi ses sisteminden daha iyi olduğu aşikar. Bas beklentisi yüksek olanları çok memnun edeceğini düşünmüyorum. Ancak bunu söylerken doğru dürüst bir film izlemediğimi de belirtmeliyim. Ses kalitesi iyi olan bir filmde işler değişebilir. Müzik kalitesini sadece Youtube de dinlediğim parçalara göre yorumlayabilirim. Bu alet bana göre müzikte çok başarılı. Tam tadında yapılmış. Her türlü sesi duymakla birlikte bas da çok iyi. Dağılmadan, diğer sesleri bastırmadan tok bir şekilde geliyor. Soundbar’ın ses seviyesi de çok yüksek. Özellikle müstakil eviniz yoksa Youtube de 40 seviyelerini görmeniz zor gibi. Sesi çok açsanız da çizgiyi hiç bozmuyor. Aynı stabil sesi duyuyorsunuz.
    Neticede ses konusu kişiye göre değişir. Benim az dediğime başkası çok diyebilir. Bu bakımdan, dinlemeden bu cihazı almanızı önermem.




  • Hocam merhaba, yeni gelen güncellemeler ile dts 5.1 desteği geldi mi?
  • Bu sistemi Sony tv ile kullanan var mı?
    Kablosuz bağlantı sağlıyor mu?
    veya sony Arc ile uyumlu mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 31 Mart 2018; 19:17:1 >
  • TiSKE kullanıcısına yanıt
    Ben Lg Arc ile kullanıyorum. Bağlantıyı ürünle birlikte gelen HDMİ kablo ile sağladım.
    Henüz denemedim ancak cep telefonu vb. her türlü cihazla kablosuz bağlantı sağlanabiliyor.
    Lg ile çalıştığına göre Sony Arc ile de uyumlu bir şekilde çalışacağını düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.