Şimdi Ara

Samsung Smartthings Kullanıcıları Buraya (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
14
Favori
7.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dbc D kullanıcısına yanıt

    RGB aramıyor ve düz ampül olacaksa ampül yerine devreyi açıp kapatacak bir çözüme gitmenizi öneririm. Dilediğiniz ampülü kullanırsınız sonrasında.

  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Ben o konuda otomasyonlarda çok verim alamadım hocam. 3 Tane zigbee switch aldım. Sonrasında çıkarmak zorunda kaldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Anlıyorum, peki beklentiniz neydi neyi karşılayamadı, belki bir çözüm üretebiliriz. Ben tüm evin anahtar/komutatörlerinin arkasına ekledim. Anahtarsız gece lambası ya da vitrin aydınlatması gibi konumlarda da akıllı priz kullandım.


    Alarm (su, hırsız ) çaldığında yanacak, ya da kız gece uykulu koridora çıktığında yanacak , gece 12 de 2 de otomatik tüm lambaları kapatacak, güneş olmadığında çatı kapağı açıldığında çatıyı yakıp kapandıında söndürecek şekilde gibi bir çok otomasyon senaryosu yazdım hepsi çalışıyor.


    Bunları ampül ile yapmam mümkün değildi, birçok noktada tasarım aydınlatmalar kullanmıştım.

  • Akıllı switch ler oldukça başarılı ancak ben aydınlatmada istediğim verimi alamadım. Sebebi şu; günün ve gecenin belirli vakitlerinde ışığın şiddetinde değişimler yapmaya ihtiyaç duyuyorum. Gece 22 ye kadar normal yanan koridor ve çocuk odasının önündeki ampuller, cocuk uyuduktan sonra ampuller kendisini %20 ye çekiyor. Gece uyandığında korkmamasi ve yolunu görebilmesi için. Ampuller state save yaptığı için her açıldığında % değişimi yapılmıyor. Bir defa bu senaryonun çalışması yeterli. Akabinde güneş doğana kadar bu durumda kalıyor. Güneş doğduktan sonra tekrar %100 şiddetine geri alıyor kendini. Bu olayı yaparken şu anda doğrudan lambalar üzerinden yapıyorum ve oldukça da stabil. Ancak switch e geçtiğimde switch in on duruma geldikten sonra yaklaşık 5 10 sn arası lambanın ağa bağlanma süresi oluyor ve senaryo değişimleri bu sebeple verimli bir şekilde gerçekleşmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PreDLoNa -- 3 Kasım 2021; 11:56:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt

    Son yazdığınızı deneyeceğim, ben özellikle smartthings üzerinden bağlandığımda hiç gecikme yaşamıyorum. Hue bridge'de status güncellemeleri gecikiyor. Dim özellikli bir switch siparişi vereyim, denerim.


    Siz hangi switchi kullandınız?

  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Aliexpress üzerinden almıştım. Linkini gün içerisinde atarım. Bir diğer yaşadığım sorun da. Akıllı ampulle kullanıldığında zigbee switch lerde belirli bir süre sonunda otomatik kapanma şeklinde bir sorun var. Burada bahsettiğim switch anahtar yerine kullanilandan. Bunu SmartThings community'de de gördüm. Benim aldığım switch notrsuz modeldi. Bazıları nötrsuz versiyon olmasına bağlamış ama emin olamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt

    Anladım, linki paylaşabilirseniz ben de incelemek isterim.


    Açıkçası ben kendisi komutator/anahtar olanlardan hiç kullanmadım. Gömülü, aynı zamanda mevcut fiziki anahtarın da (viko gibi) kullanılmasına izin veren modüllerden aldım. Nötr hatlarını da kendim çekmiştim zaten kolay bir işti.


    Şimdi denemek için bir tane dim edilebilir yine nötr hatlı ve fiziki dim anahtarı bağlanabilir bir model alacağım. Dener bilgi veririm benim için de tecrübe olur.


    Selamlar.

  • gurkans G kullanıcısına yanıt

    Aldığım ürün buydu. Evlerimizdeki standart buatlara da pek uymuyor. Arkasından falan yontmuştum ben biraz :)



    aliexpress.com
    129.6TRY 30% OFF|AVATTO Tuya Zigbee anahtarı/nötr, akıllı kablosuz ab standart 2 yollu kontrol lambası anahtarı ile çalışmak Alexa, Google ev|Switches| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005002199687660.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.717e4c4dOsuxwx
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    aliexpress.com
    196.97TRY 64% OFF|Zemismart Tuya Zigbee Dimmer modülü SmartThings kontrolü Alexa Google ev kontrolü akıllı yaşam uygulaması kontrolü|Smart Remote Control| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005001499921065.html?spm=a2g0o.detail.1000023.25.13e84ed6y1MlTS

    Ben bunun 2 yollu , on/off olanlarını kullanıyorum. Evdeki mevcut anahtarları da kullanmaya devam ediyorum. Şimdi bu gönderdiğim dim edilebilir olanı deneyeceğim. Diğerleri aç/kapa olarak çalışıyor.

  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler 🙏


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar akıllı kilit kullanan var mı SmartThings uyumlu?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TheSanitarium T kullanıcısına yanıt

    Bir yıldan uzun bir süredir Danalock kullanıyorum. Zwave ve bluetooth iletişim standardlarını kullanıyor, oldukça memnunum.

  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla mevcut göbeğe takılıyor Danalock. Peki diğer taraftan anahtarla açabiliyor musunuz? Çünkü mevcut bir anahtar Danalock'a takıp göbeğe yerleştiriliyor gibi gördüm internette, öyle olursa diğer taraftan anahtar işlemez gibi geldi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Danalock motor + özel silindir olarak iki parça halinde geliyor. Ayrı ayrı da satışları var. Mevcut silindire uygulanamaz.


    Mevcut silindirinizi gelen silindir ile değiştiriyorsunuz. Bu silindirin kendine özel anahtarı da var. (5 adet falan çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam) Silindir montajından sonra da motor ünitesini kapıya ve silindire sabitliyorsunuz.


    1. Kapıyı bluetooth ya da smartthing üzerinden açıp kapatabilirsiniz. Uzaktan açabilirsiniz. Danalock app inden kişilere süreli/süresiz yetki verip smartthings erişimi olmasa da sadece bu uygulamaya kayıt olarak açmasını sağlayabilirsiniz. Bir nevi sanal anahtar veriyorsunuz.
    2. Fiziksel anahtarı kullanarak açabilirsiniz.
    3. Proximity ayarından kapıya yaklaştığınızda açabilirsiniz.
    4. Satın alırsanız keypadi var, şifre ile açabilirsiniz, ben gereksiz gördüğüm için almadım.
    5. Aynı zamanda kapı kilitli değil fakat kapalıyken üst dili aç komutu göndererek, çektirip açabilirsiniz, üst dilin kaç saniye açık kalacağını ayarlayabilirsiniz. Aynı anahtarda olduğu gibi dil çekilince kapı tam açılmayacak kapı kulpundan tutup kapıyı hafif sallamanız gerekecek, bu süre bunun için.
    6. Tüm otomasyonlarınıza dahil edebilirsiniz, örneğin gece 12 de kilitle, alarmı aktif edince kilitle, yangın duman sensörü tehlike algılayınca aç, kilit açılınca belirli ışıklar yansın, zil çalsın vs vs... Tamamen hayagücünüze kalmış .



    Avrupaya uygun bu şekilde akıllı kilit sayısı bir elin parmağını geçmez. Danalocka rakip olabilecek bir firma daha vardı adını hatırlayamıyorum. Amerika pazarı için çok sayıda iyi firma bulunuyor ama hem zwave frekans farkı hem de amerikan tipi kapıların avrupa standartlarından çok çok farklı (ölçüsel ve mekanizmaları) olduğundan hiçbirini kullanamazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 10 Kasım 2021; 12:50:39 >




  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı bilgilendirme için teşekkür ederim. Faydalı oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, SmartThings ile kullanabileceğim bebek kamerası niteliğinde kullanabileceğim bir cihaz arıyorum. Böyle bir kullanan ya da bilgisi olan var mı acaba?

    Xiaomi 360 Pro 2k harici sistem en iyi alternatifim şu an.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 250 TL bütçeli. Smartthings ile kullanabileceğim bir akıllı ampül arıyorum da. Ne önerirsiniz acaba ?

  • Samsung hareket sensörü nün pilini nereden bulabilirim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • djangobjk kullanıcısına yanıt
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.