Şimdi Ara

Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
453
Cevap
30
Favori
58.114
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Ürün güzel ya ben de memnunum ama büyüklüğü kullanım amacıma uymadı pek. Bana maksimum 34" falan lazımmış. 43 büyük geldi. Parlaklığı kıssam da migren gibi baş ağrısı maf ettti 1 haftadır. Şu iki gün laptop'a geri döndüm, mat ekran yansıma yapmıyor ışığı kısık seviyeye getirsem de okuyabiliyorum.


    Tekrar yeniden bir kalibrasyon yaptım renklere 2 gün önce. IPS'e yakın oldu bir ara onları da paylaşırım.


    Aletin en sevdiğim yanı renk ayarları müthiş. Hiç bir monitörde böyle donanımsal ayar bulunmaz. İade edeceğim ama en çok bu ayarlardan yoksun olacağıma üzülüyorum. Çünkü kelvin ayarı gerçek hayatla bire bir tutan beyaz dengesine sahip. 6000 6500 lümeni ufacık sapma ile tam beyaz olarak verebiliyor (kırmızı 2 ve doğal) ayarında. Azıcık ofset ayarlarıyla da daha ince ayar çekilebiliyor.


    HDR de P3 renk gamutunu destekliyor. Sanırım HGL seçeneği de var Gamma ayarlarında SRD modda seçilemez durumda gözüküyordu çünkü HGL.


    Gradyan aralığı güzel. Çizgilenme falan filan yok testler yaptım. Zaten rtings de yapmış testleri.


    Siyahları bugüne kadar gördüğüm çoğı ekrandan çok daha iyi, ışık sızması bulutlanma neredeyse sıfır. IPS den kat kat iyi. Benim laptop IPS ekran 1200:1 kontrast var. Ondan çok daha iyi, hele 700:1 kontrastlı ıpsler nasıldır bilemiyorum siyah konusunda :/








    Aletin yanları ise HDR aydınlatması az. Ancak Gamma ayarlarıyla parlaklğı arttırabiliyorsunuz filmlerde. Naturel olarak 500 1000nit seviyelerine çıkamadığı için HDR yönünden biraz zayıf. PC de HDR açınca da oyun modu HDR'ı da aktif etmek gerekiyor ki solukluk gitsin.


    Diğer bir eksik yanı ise sadece 60hz olması. En azından 75 olsaydı çok daha iyi olabilirmiş. Uzun süre yüksek hz monitör kullanan biri olarak benim açıkçası gözlerimi az da olsa yordu.


    RGB renk modunda sadece 8bit destekliyor. RGB modunda çözünürlüğü 2K yaparsanız 12bit desteği geliyor ama tabi düşük çözünürlük LCDlerde kötü görüntüye sebep oluyor. 4K'da 10bit için 4:4:2 renk modunu aktif etmeniz lazım. Bu da renk bilgisinin yarı yarıya kısılmış hali demek. Göz çok fark etmez ama 4:4:4 2'e göre daha düşük.


    Belki de en sevmediğim özelliği ekranın parlaması olabilir. Ya odanıza kalın karanlık perde çekeceksiniz ya da son parlaklıkta kullanacaksınız. Son parlaklık da bir süre sonra göz yorabiliyor. Odanız karanlık ya da ben bunlara katlanırım diyorsanız bu olumsuzluğu eleyebilirsiniz. :) Ama gündüz vakti karanlık mod windows kullanamazsınız ya da visual studio da karanlık modda kod yazamasınız kendinizi görürsünüz sürekli :) Ya da photoshop koyu temada foto işlerken yine kendinizi görürsünüz. :)


    Flicker Free bir panel değil. 15 parlaklık seviyelerinde titreşim başlıyor 10 altında daha belirgin. 10 çok kısık zaten ama gece 10 - 15 arası kullanıyorum ben belki göz yorgunluğum ondan olmuş olabilir. Titremeyi gözle görmüyorsunuz zaten ama telefon kamerası fark ediyor. Sürekli 20/25 seviye ve üstünü kullananlar için problem olmaz tabi.


    ve tabi büyüklük. Duvara assam geriye gidecek dpi arttırmam gerekecek. Masada durunca 4k %100 dpi da kullanıyorum geniş geniş ama bu sefer de yanlara bakmak gerekirken kafa çevirmek zorunda kalıyorum. Çünkü gözlük kullandığımdan göz hareketi ile sağa sola bakınca optik bozulma yaşıyorum. Bu da boyun ve göz yorgunluğu yaptı bende. Bu benim özel eksi nedemim herkes de olacak diye bir şey yok tabi  



    Son olarak, sarı ve yeşil tonunu çok iyi verememesi. Bayağı düzelttim sayılır donanımsal kalibrasyonu ile ve hoşuma da gitti sonradan. Ama diğer eksi yönler biraz daha ağır bastığı için, az önce üzülerek iade talebi oluşturdum. 2 gündür kullanmıyordum. Son bir kez daha bakayım dedim, akşam sıfırlayıp, kutulayıp yarın yollayacağım :/

    Bu fiyata mat 4K monitör bulabilirsem iade edeceğim ben de. 43" ve parlak olması zorluyor beni. Dayanır mıyım dedim ama akşamları loş ortamda kullanırken " ya kalsın amaan 6 ay sonra 10 bin olacak iade ettiğime pişman olacağım " diyorum. Ama gündüz kullanırken de off koca ekran ayna gbi her şeyi yansıtıyor masada da emanet gibi duruyor iade edeyim diyorum. :D


    Ayrıca yazıların okunması da biraz sıkıntı. IPS ekrandan sonra yazılarda 10 kere cleartype deneme rağmen güzel bir şey tutturamadım. 4K 100% dpi da kullanıyorum.




















    Bu arada renkleri bayağı toparladım. 6500K beyaz dengesinde ve olabildiğince kalibrasyon yaptım. Renk uzayı olarak da ADOBE RGB kullandım. Display P3 renklerinin çoğunu gösterebiliyor %82 olması lazım. RTings kalibrasyon yapmış onun profili Adobe RGB 1998'e çok benziyor. Bu yüzdenAdobe RGB1998 i kullandım ben . Kalibrasyonlu IPS ekranımı baz aldım bazı ayarları yaparken de. Ona göre bundaki beyaz dengesi çok daha iyi ayarlanıyor. Laptopda beyaz dengesi ayarı olmadığı için, Bir miktar daha sarı 6500K ayarım. Ama bunda 6500K tam güzel beyaz, ne sıcak ne soğuk.



    Adobe renk profili https://download.adobe.com/pub/adobe/iccprofiles/win/AdobeICCProfilesCS4Win_end-user.zip?



    Profili ve ekran kartından da çıkış rengi seçiminin fotosunu en alta ekledim mecburen. Forumda SS yapıştırınca hep en alta ekliyor, en başa taşıyamadım. Renk profilini yükleyin ve seçili konuma getirip, tv menüsünden ayarları yapın.








    Uzman Ayarları 1 -














    Uzman Ayarları 2- Beyaz Dengesi


    Beyaz dengesi 6500 Kelvine ayarlı. Renk tonu Kırmızı 2 seçip ve Beyaz ayarındaki ayarları yaparsanız tam beyazları alırsınız













    Uzman Ayarları - 3 Renk alanı ayarları


    Doğalı sakın kullanmayın. Berbat bir kırmızı başarımı var doğal ayarının. İnsan yüzleri pembemsi oluyor. Yeşilde zaten panel başarımı düşük. Ne kadar ayar yaparsam yapayım yeşili düzgün toparlayamadım. Yeşilin kendisi iyi de ara tonlarını pek veremiyor. Panelden o da işte.






















    Yeni ve daha hoşuma giden bir renk düzenleme ayarını paylaşaağım demiştim. Hazırladım az önce :)


    Önce Rtings'den renk profilini indirip uygulayın, https://i.rtings.com/assets/products/r4JleevS/samsung-smart-monitor-m7-s43bm70/rtings-icc-profile.icm


    Sonra diğer yarlar böyle yapın. HDMI ile PC'ye bağlıyken yaptım. Aslında beyaz dengesinden sonra, Renk ayarlarında Otomatik ya da Kişisel (rtings 'de custom olarak yazan) doğal gerçek renkler sunuyor fakat canlı değil, sarı ise çok kötü. Doğal olan ise maviye kırmızı katıyor ama cap canlı. Canlı renk doğruluğu sağlamış oldum biraz böylelikle. IPS paneldeki renk parlaklığına yaklaştı. Gölge ayarını düşürdüm 0 bile fazlaydı. -5 yerine -3 yapabilirsiniz.



    Renk tonunu doğal ya da kırmızı 2 seçin. Bu ayarlar seçili iken, yapacağımız beyaz ayarları tam olarak beyazları verecektir 6500K'da. OFset ayarlarını ise kendinize göre ayarlayın. Kırmızılara biraz mavi katıyor diye ben maviyi kısıp, kırmızı açtım. Bir portre ya da grup fotosuna bakarak bu ayarı yapın derim. Daha sonra bir de siyah gri fotoya bakarak yapın. En son yaptığım diğer ayar ise 8 / 5 / -11 diğerini beğenmezseniz bunu denersiniz.



    Uzman ayarları;



    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör




    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör
  • İadeye değer mi acaba? 5.750 ye aldık geçen hafta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 15 Eylül 2022; 12:5:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senged kullanıcısına yanıt

    Geçenlerde 5700 tl civarına satılmıştı sanırım tereddüt etmiştim şimdi satıcı trendyol olunca alıp denemek istedim.


    Not: TV size geldi mi görüntü kalitesi nasıl acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucel -- 15 Eylül 2022; 12:8:57 >
  • ucel kullanıcısına yanıt

    Teslim aldım ürünü görüntü kalitesi benim için yeterli geldi youtube videoları izledim ama test için sadece normal kanallar için Smart box almayı düşünüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senged kullanıcısına yanıt

    Siz monitor olarak değil TV olarak kullanıyorsunuz sanırım.

  • Bu kadar büyük ekranı monitör olarak yakından kullanınca, 4k bile olsa görüntüsü nasıl acaba?

  • İade edip yenisini alsak mı acaba? 250₺ için değer mi koca tv getir götür de uğraştırır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de TV amaçlı takip ediyordum bu monitörü, 5750 ye düşünüyordum sonra artınca oh kurtuldum masraftan demiştim. 6 taksit 5500 olunca yapıştırdım hanımdan kötü fırça yiyeceğim Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör 

  • ironic kullanıcısına yanıt

    Valla bende Yeni 55" Samsung QN90b TV aldım 21250 TL ye dün 6700 TL e 4k LG 27" monitor aldım birde bunu görünce bundan aldım :) bunuda Yatak odasına koyarız diye kandırıcam sanırım :)

  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt

    Değmez bence.

  • Bende 5600 e almıştım kupon vs. Smart özelliği çok iyi. Ben xbox series s ile kullanıyorum bana görüntüsü pek iyi gelmedi çok yapay görüntü var ayrıca biraz titreme var oyunlarda aslında paneli hızlandırma ve görüntüyü sabitleme özellikleri var ama tırt hepsi. Bu fiyata sabaha kadar alınır. Alın pc açma derdinden kurtulun iptv netflix prime disney twitch you tube konsol oynama hepsini yapabilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • road35 R kullanıcısına yanıt

    Bu boyutta zaten bir monitor kalitesi beklemek yanlış olur Genel Olarak Digital içerik tüketimi ayrıca içinde basit bir tarayıcı var dizi film sitelerine girip izleyebilirsiniz. Çok zorda kalırsan monitor olarak kullanır ama ona göre masa gerekli o kesin :)

  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt

    Değmez.

  • TeslanınKalfası kullanıcısına yanıt

    üstad ben de aldım bu indirimle ikinciyi aldım, bir öncekinde 5750 aldım şöyle bir olay var geri gönderdin kargoda çatladı patladı iade kabul etmediler sağlam ürünü bozuk olarak tekrar gelmesi ve akabinde senin bununla uğraşman var. 250 lira için malesef arkadaşların dediği gibi değmez.

    cepteteb sağolsun 3 ay öteledi borcu şubat gibi ödeyeceğim düşün enflasyonik ortamda fiyatının ne olacağını ben cihazı çok beğendim. tavsiye ederim almayanlar için tv yerine kullanımım daha çok olacak bein connect tv ye dönüştürmek için yeterli.

  • hbarisk kullanıcısına yanıt

    Bende ilk başta monitor olarak alsam mı diye düşündüm dedim mümkün değil bi defa yanından ekranı göremezsin masaüstünde webde gezerken ama yataktan yada koltuktan bir kablosuz klavye mouse bagla buna varsa ps4-5 yada xbox o zaman daha mantıklı.


    Monitor olarak LG 27UL850-W 4K Aldım amazondan.

  • evde bilgisayar 2-3 ayda 1aciyoruz, TV de çok nadir kullanılıyor ben bunu niye aldım biliyormusunuz; Geçen sefer kaçırmıştım şimdi fiyat 250tl daha ucuz olunca sırf hava atmak, ben daha ölucuyum demek ve kendimi sizlerden eksik hissetmemek için aldim sayın forumdaşlarim.


    Samsung M7 Serisi 43” Uhd Akıllı Monitör

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi oldu teşekkürler haber veren arkadaşa geçen sefer bende bakarken kaçırmıştım malesef bu paralara muadili hiç yok.

  • Arkadaşlar merhaba kurulum için Samsung servis mi çağırmamız gerekli bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hbarisk kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam demek istediğinizi. Çok haklısınız. Sağolun. Değmez bence de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimsediil kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam. Elbet kullanılır. İşe yarar bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.