Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONU (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
63
Favori
128.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burak-82 kullanıcısına yanıt

    Güzel temennilerin için teşekkür ederim öncelikle :)


    Ben s6 Lite'ı kullandığım süre boyunca ekranından gayet memnun kaldım. Tabi ki iPad'lerde kullanılan IPS ekran daha canlı ve çözünürlüğü daha yüksek. Ama kesinlikle ne oyunlarda ne de film izlerken en ufak bir hayal kırıklığı yaşamadım. Zaten stereo hoparlörleri o kadar iyi ki film izlerken ekranı ikinci planı atıyor resmen. :) O yüzden ekran konusunu kafaya takmayın.


    Bu arada internet sitelerinde iPadlerdeki safari gibi desktop (full modu) kullanmak isterseniz bu konuda en güzel çalışan tarayıcı OPERA. Chrome sürekli mobil moda geri dönüyor ve bazı sitelerde full sürümü ısrarla açmıyor. Ancak operada bir kere masaüstü modu seçice sürekli o şekilde kullanabiliyorsunuz.


    Tekrardan hayırlısı olsun. 





  • @arkeskin52 İstediğim kılıf orda varmış dediğin gibi, 16 dolar fiyatı. Bunu düşünebilirim, teşekkürler.



    @Havya Makinesi 80 tl iyi fiyatmış. Kuponu nereden almıştınız? 16 dolarlık ürün içinde kupon bulunur mu acaba. Ekstra kupon bulamasam da yeni üyeye 2 dolar kuponu varmış, o bile fena değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hanzee

    @arkeskin52 İstediğim kılıf orda varmış dediğin gibi, 16 dolar fiyatı. Bunu düşünebilirim, teşekkürler.



    @Havya Makinesi 80 tl iyi fiyatmış. Kuponu nereden almıştınız? 16 dolarlık ürün içinde kupon bulunur mu acaba. Ekstra kupon bulamasam da yeni üyeye 2 dolar kuponu varmış, o bile fena değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar herkese merhabalar  


    Bugün itibariyle tabletim gelmiş bulunmakta ve ilk izlenimlerimden bahsetmek istiyorum;

    Çok ama çok beğendim oldukça premium bir havası var. Bu kadar ince olacağını beklemiyordum çok hoşuma gitti ve ses kalitesi oldukça tatmin edici.

    Doğrudan ekran konusunda değinmek istiyorum ekran diğer arkadaşlarında dediği gibi malesef kötü.

    Ama burada şöyle bir detay var renk üretimi, parlaklık ve canlılık konusunda gayet güzel fiyat performans ürünü bir ekran var elimizde.

    Fakat özellikle dikey modda kullanırken, tabletin en üstünden en altına kadar bazen açıya bağlı olarak renk sapmaları oluyor. Ekran büyük olduğu için göze çarpıyor... O yüzden de kötü bir izlenim bırakıyor ama yatay modda o kadar göze çarpan bir durum yok.

    Öte yandan hız konusunda da şimdilik gayet güzel 400 sayfalık pdf açtım ve 300. sayfalara inip düzenlemeler yaptım gayet seri çalışıyor. Benim için öncemli olan şeylerden biri buydu  


    Tablet ilk çıktığı zamanlarda yapılan incelemele videolarında tabletin donduğuna dair söylemler vardı ve bu da var muhtelemen güncelleme ile giderildi. Videolarda söylenenler doğrudan cihazın kastığı idi ama cihaz aslında kasmıyor yazılım optimizasyonu noktasında eksikleri var ve lag dediğimiz işlem ve sonuç arasındaki tepkime süresinin fazla olması durumu göze çarpıyor. Muhtemelen güncellemelerle giderilmiştir çünkü kutudan çıkan hemen her cihazda bu tip sorunlar bazen olabiliyor.


    Kalemini ise çok beğendim ve yazma tepkimesi olarak daha önce ki telefonlarımdan Note Fe nin gerisinde ama Note 5 inde ilerisinde bir performası olduğunu hissettim ama bu durum bana da öyle geliyor olabilir. Basınç hassasiyeti noktasında ise Note Fe ve sonrasında çıkan cihazlarda olduğu gibi 4k basınç seviyesini destekliyor ve oldukça güzel bir özellik ben çok beğeniyorum şahsen.

    Kalem uçları ise yine Note 7-Fe ile gelen 0.7 kalem ucu olup Note 7/Fe-8-9-10 gibi cihazlardaki kalemler ve uçları birebir uyacaktır yani uç zamanla eridiği zaman S6 lite diye şartlı arama yapmasanız da olur.


    Beğenmediğim noktalara gelecek olursak ekranın 4:3 formatında olmasını çok isterdim çünkü bir kaç yorumdan önceki yorumumda da belirttiğim gibi Android tabletlerin neredeyse tamamı 16:9 formatla çıkıyor ve bu da film izleme ve içerik tüketmeye yönelik bir format. İpad'ler ise 4:3 ile çıktığı için hemen hemen bir A4 kağıt formuna yakın bir format oluyor. Ve Pdf ile haşir neşir olanlar için biçilmiş kaftan. Bundan dolayı da 4:3 olmasını isterdim ama Tabi bu dediğim kişisel bir durum özellikle 16:9 format içerdiği için android satın alan yüzlerce kişi var elbette.


    Kısaca genel olarak tableti çok beğendim ve işimi görecek bir cihaz gündelik işler için satın almak isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.


    Tableti sipariş verdiğim an Paper Like denilen kağıt hissi mat ekran koruyucuda sipariş vermiştim ama tablet önce geldi ekran korucuyu daha gelmedi. O gelince mat ekran koruyucu hakkında da fikirlerimi yazarım almak isteyenlere en azından bir fikir tabanı oluşturur.

    Tableti satın almam konusunda yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.





  • burak-82 kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın hocam beğenmenize sevindim.
  • burak-82 kullanıcısına yanıt

    Gözün aydın hocam. Güle güle kullan. Elimden geldiğince herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Kafana takılan bir konu olursa yazabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde bir şey keşfettim. Tab s6 lite forumundaki arkadaşlar daha yardımsever. Geçen abime Xiaomi telefon aldık. İphone 5s kullanıyordu. Emekli etti artık. Faizsiz kredi imkanı olunca xiaomi almak zorunda kaldık Redmi Note 9 pro. Bu konuya bir soru sordum. Benim soruma bir Allahın kulu cevap vermedi. Aranızda bu telefonu kullanan arkadaşlar varsa iyi mi yaptık kötü mü beni bilgilendirirse sevinirim. Açıkçası pek araştırma fırsatımız olmadı direk aldık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @arkeskin52 Çok Teşekkür ederim. @CheffromMars Çok teşekkür ederim.

    Yazı biraz uzun olmuş PC den yazmıştım farketmedim, mobilden bakınca amma yazmışım dedim  


    @arkeskin52 Note 9 Pro gayet güzel cihaz hocam hatta bayağı iyidir. Abiniz oyun oynamayacaksa şu an alınabilecek en iyi cihazlardan biri.


    S6 Lite ın yazılımına baktım, kutudan çıktığı hali ile 1 aralık 2020 son güncellemeyi de almış ve ara sıra lag oluşuyor ya yazılım optimizasyonunda sorunlar var. Ama şu an için çok rahatsız etmiyor. OneUI 3.0 ile çözülür inşallah.

  • Matematik öğretmeniyim. Tab s6 lite tableti canlı derslerimde kullanıyorum. Pdf üzerine yazma uygulamalarından olan xodo pdf programının yazı hassasiyeti samsung notes uygulamasından hissedilir şekilde daha iyi. Aynı durumu yaşayan var mı ? Çünlü samsung notes uygulaması canlı ders için bir tık daha kullanışlı ama yazmadaki gecikme rahatsız ediyor beni.
  • Arkadaşlar merhaba nisan-mayıs gibi s7 lite çıkacak deniliyor. Sizce bekleyeyim mi? Fiyat olarak ne kadar olur tahminen? Bir de S6 lite indirime girer mi yakın zamanda?
  • samsung free geldi. one ui sol ekranında kartlar yerine samsung free çıkıyor. güzel oldu

  • burak-82 kullanıcısına yanıt

    paper like nereden alabiliriz hocam link verebilir misiniz ?

  • Bir kaç ay önce aldığım cihazda modemi resetledikten sonra wi fi kopması sorunu başladı. Ağdaki tüm cihazlar çalışırken tablet wifi devamlı kopuyor.

    Ağ ayarlarını sıfırlayıp denedim olmadı Modemin wi fi kanalını değiştirip denedim olmadı. Cihazda son sürüm yüklü.

    Bilgisi olan varmı acaba
  • tenoralthings T kullanıcısına yanıt

    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/samsung-tab-s6-lite-p610-paper-like-kagit-hissi-ekran-koruyucu_pdp_652834052


    Ben bunu sipariş verdim hocam pazartesi gününe anca gelecek beklemedeyim şu an. Geldiğinde fotoğrafları ve yazım hissini paylaşırım burada.


    Bu paper like dedikleri ekran koruyucular aslında taa İphone 4-4s zamanında moda olan mat jelatinler.

    En ucuzu bu diye bunu sipariş verdim pahalı modellere yönelmeyin çünkü dediğim gibi mantık mat jelatin mantığı... Tabii ipadler için olanların malzeme yapısı belki farklıdır onu bilemiyorum.





  • Lithium kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:

    Arkadaşlar herkese tekrar merhabalar, yaklaşık 1 ay önce 2500 TL limitim olduğunu ve tablet almak üzere olduğumu belirtmiştim. Maaşın yatmasını ve fotoğraf makinemin kullanmadığım lenslerinin satılmasını bekleyerek ve sonunda da satarak şu anda da en nihayetinde bütçemi toparlamış durumdayım ve bugün yarın sipariş vereceğim.
    Ancak aklıma takılan bir husus var ve sizlere danışmak istedim;S6 Lite'ın fiyatı şimdilerde 2250₺ bandına gerilemiş durumda ikinci elde ise 2800 - 3000 arasında fiyatlara Tab S4'ler var.Arada sırada oyun oynarım diye düşündüğüm için Tab S4'de bulunan Snapdragon 835 cezbediyor ama 3 senelik bir cihaz ve de Android 10 alarak güncelleme desteği tamamlandı diye biliyorum. S6 lite ise fiyat performans cihazı ve de alırken sıfır alacağım bu yüzdende yeni yenidir mantığı var. S4 de ise mecburen ikinci el almam gerekecek.Sizce ne yapmalıyım hangisini tercih etsem daha mantıklı olur?
    Öte yandan mayıs ayında muhtemelen S7 Lite çıkacak. Çok bir süre kalmamışken bi kaç ay daha bekleyip S7 Lite mı almalı sizce? 07-02-2021



    7 Şubatta aynı şeyi bende sormuştum, S7 lite ufak bir kerat hesabı ile 2999-3599 arası bir hesap ile çıkacaktır diye tahmin ediyorum. Hem benim bütçemi aşıyordu hemde çıkana kadar kim bekleyecek diyip S6 lite satın aldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak-82 -- 21 Şubat 2021; 2:6:41 >




  • 3000 bandına ipad alırım ya bunun avantajı zaten 2000 civarı olması. Şöyle 2000 TL'nin altına inse hemen kaparım maviden. Bir de s7 lite ın haziranda çıkması bekleniyor. 12.9 inç tft ekran olacakmış. Samsung telefonlar için mesaj ve arama özelliği de olacak deniliyor. Marttaki apple duyurusunu bekliyorum şimdilik. Nisan-mayıs gibi duyursalar bari haziran geç ya. 2.eli de pahalı arkadaş sıfırı 2300 adam 6 aylık cihaza da 2200 istiyor. Güya Android cihazların fiyatı çabuk ucuzluyor diyorlardı. 2.ellerin 1600-1700 e satılması lazım en fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 21 Şubat 2021; 12:47:19 >
  • Arkadaşlar, cihaza USB bellek taktığımızda görüyor mu acaba?

  • arslanrecep kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • surfer kullanıcısına yanıt

    Çok güzel, bir de Hdmi ile monitöre görüntü verme imkanım olsaydı çok güzel olurdu.

  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.