Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE KULLANICILARI - ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.653
Cevap
63
Favori
128.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Henüz yeni satışa çıkan bu tableti 2 gün önce satın aldım. Bir süredir hem not tutabileceğim, hem de günlük işlerde kullanabileceğim ve pahalı olmayan tablet arıyordum. Piyasada bu anlamda iPAD 7.Nesil + Apple Pencil dışında seçenek yoktu ancak kalemi ile birlikte satın alındığında fiyat yükseliyordu. O yüzden tam almayı ertelemiştim ki TAB S6 LITE satışa çıktı. 2.499 TL'ye bunu aldım ben de. Hem güncel bir tablet hem de içerisinde S-PEN birlikte geliyor. Ayrıca para vermiyorsunuz. Zaten malum alışveriş sitelerindeki yorumlara bakarsanız genelde insanların iPad siparişlerinden vazgeçip fiyat/performans konusundan dolayı bu tablete yöneldiklerini görebilirsiniz.

    Ben 2 gündür kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Genel performansı ve kalem kullanımı başarılı.

    Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Buradan yanıtları birlikte arayalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 11 Mayıs 2020; 15:54:42 >







  • Ali expressten aldığım klavyeli kılıfın klavysine su döküldü ve bozuldu. Ne alsam diye düşünürken araştırırken alcatel one touch tabletinin klavyesini satılıkta buldum ve aldım. Türkçe karakterler var, klavyenin arkası mıknatıslı kılıfa yapışıyor, androide özel back, home ve ekran kitleme tuşları var gayet iyi çalışıyor, tel maşa yani çok kalitesiz değil gayet güzel hissettiriyor. Alcatel yazısının üstünü kapattım sadece one touch yazısı kaldı o kadar şık olduki anlatamam. Klavye arayışında olanlara kesinlikle öneririm, bulabilirlerse. Ben çok araştırdım. Bluetoothlu ve micro usbden şarj oluyor. 👍





  • Güle güle kullanın.
    Ekran kalitesi nasil acaba ? TFT oldugunu okudum. Ips veya Amoled ile karşılaştırıldığında herhangi bir dezavantaj yaratıyor mu? Parlaklık, keskinlik, günışığında gorulebilme ve yandan bakinca görülebilme konularinda ?
  • ksph K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim.

    Açıkcası benim de merak ettiğim bir konuydu.

    Ekranı TFT kapasitif bir ekran dediğiniz gibi. IPS zaten TFT'nin geliştirilmiş bir türü ve bu tablette de TFT-IPS tipi ekran kullanılmakta olduğu çeşitli sitelerde belirtilmiş. Bu nedenle parlaklık, keskinlik ve ışıkta okunmama gibi sıkıntılar bulunmuyor. Zaten yandan üstten vs baktığınız zaman görüntüde kayıp olmamasından IPS olduğunu anlıyorsunuz. Ama tabi ki bir AMOLED ekran kadar canlı değil. Ama ona bakarsak iPad'ler de AMOLED değil :)

    Ayrıca tam lamine bir ekran. Bu nedenle SPEN ile yazı yazarken ve çizim yaparken rahatsız edici ses çıkarmıyor. Hatta hiç ses yok diyebilirim. Bu konu iPadin baz modelinde pek çok kişi için sorun oluyor.

    Ayrıca S-Pen kibar bir kurşun kalem boyutunda ve şarj gerektirmiyor. Uygun fiyatlı iPad'in kalemi bildiğiniz üzere neredeyse tablet kadar uzun ve kalın bir tutuşa sahip, şarj gerektiriyor ve ekrana manyetik olarak tutunmuyor. s6 lite ın kalemi tabletin yanına manyetik olarak tutunuyor ve kibar duruyor.

    Ancak şu an sorun şu ki tablet yeni satışa çıktığı için kılıf yok piyasada. Samsung'un sitesinde stoğa gelmesi beklenen bir kılıf var ama 649 TL diyor şu an fiyatına baktığınızda. Umarım satışa çıktığında makul bir fiyattan satılır. Yoksa klavye v.b. özelliği olmayan bir kılıf için bu para verilmez kesinlikle.




  • surfer kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bende de Huawei T5 var 10.1" tablet ancak merak ediyorum buna bağımsız bir kalem alıp kullanabilir miyim? Belki bilginiz vardır diye sormak istedim, teşekkürler. Pdf için lazım.
  • Bildiğim kadarıyla tabletin kalem destekli olması lazım. O nedenle olmaz diye düşünüyorum. Zaten olsaydı kalemi ya kutudan çıkardı ya da aksesuar olarak ayrıca satılırdı.
  • Virtual tablet uygulamasi ile pc ye bağlayıp deneme yapabilir misiniz?
  • maestro2 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz uygulama ne ise yarıyor?
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Tableti fare yerine kullanıyorsunuz?
  • Vaktim olursa bakarım
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Bakabildiniz mi? Ona göre bu tableti alacağım.
  • Merhaba. Ancak bakabildim.

    Bugün programı denedim. Gayet güzel sorunsuz çalışıyor. Tableti grafik tablet olarak kullanıyorsunuz. Performanslı sıkıntısız çalıştı. Deneme amacıyla paintten basit bikaç çizim yaptım. Gayet başarılı. Kullanırım ben bunu :) Bilgi için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 19 Mayıs 2020; 3:40:55 >
  • surfer kullanıcısına yanıt
    Sizin için iyi olmuş. Önemli değil. Bana kullanırken video atabilir misiniz?
  • maestro2 kullanıcısına yanıt
    Siz sordunuz diye çalısıyo mu diye denedim sonra kaldırdım. Teşekkürler
  • Hocam iyi günlerde kullanın, tabletin yazma deneyimini merak ediyorum, geçmiş yıllarda note 10,1 veya benzer isimlendirmeli tabletini kullanmıştım samsungun, yazarken el koruması olmasına rağmen avuç ekrana değdiğinde sorun yaşatabiliyordu, daha sonra ipad pro kullanma şansım oldu bir süre, ondaki yazma hissi hem daha iyiydi hem de el avuç değmesine nerdeyse hiç tepki vermiyordu kalemi kullanırken, internette birkaç inceleme videosu izledim fakat hep elleri havada yazıyorlar, benim bu bağlamda iki sorum olucak; el avuç değmesi not alırken sorun çıkarıyor mu ya da ne kadar çıkarıyor, bir diğer sorum da kalem tutuş hissiyatı olarak nasıl. Önceki kullandığım samsung modelinde telefonlardaki gibi ince bir kalem vardı o da çok konforlu değil malum uzun kullanımda, sanırım şimdiki daha kalem boyutlarına ve kalınlığına sahip o yüzden daha olumlu bir his bırakıcaktır diye düşünüyorum
  • mBenJi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim öncelikle.

    Tabletin yazma deneyimi oldukça iyi. El ve avuç reddetme özellikleri gayet iyi çalışıyor. Ben bir sorun yaşamadım.

    Kalem ise note telefonlardaki s-pen gibi değil. Normal bir kurşun kalem ebatında. Tutuş hissi gayet iyi. Kalem hafif ve ucu 0.7 mm kurşun kalem ucu şeklinde tasarlanmış.


    Ayrıca s6 lite modelinin kalemi, pahalı olan model TAB S6 kaleminin geliştirilmiş versiyonu . Kalemin öne çıkan 3 avantajı var.


    1) Kalemin uç kısmı bombeli değil, normal kursun kalem ucu gibi. Yazdığını görebiliyosun , daha doğal bir deneyim sunuyor.

    2) Gecikme süresi 26 milisaniye. Üst model TAB S6'nın 74 ms. (Evet hala daha bir Apple Pencil değil. iPad Pro ile kullanılan Apple Pencil 2'nin 9 ms seviyesinde. Ancak Türkiye piyasasında şu an 26 ms süre ile Apple Pencil deneyimine daha yakın bir kalem yok sanırım.)

    3) Daha hafif.

    Youtube da tabletlerin yazma deneyimini inceleyen profesyonel bir kişi var. Bu tabletin not alma deneyimi ile ilgil olarak 1 hafta kadar önce bir video yayınladı. Videonun linkini veriyorum:
    https://www.youtube.com/watch?v=dXc751te1gk

    Videoyu izleyin. Yazma deneyimine A+ not veriyor. Oldukça iyi olduğundan söz ediyor.

    Tableti özellikle kalemi ve not almak için tercih edecekseniz, tereddüt etmenize gerek yok. Bu fiyata pahalı olan S6 modelinden bile daha iyi sonuçta. Ama ben en iyi deneyimi istiyorum derseniz iPad Pro ve Apple Pencil 2 almanız gerek.




  • surfer kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim ilginiz ve cevaplarınız için, benim için öncelik not alabilmek olduğu için tercih edicem gibi görünüyor, fiyatına göre çok beğendim cihazı
  • mBenJi kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. ne demek. not almak için düşünüyorsanız kesinlikle bu fiyata daha iyisi yok. içiniz rahat şekilde alabilir siniz.
  • Hocam bende almayı düşünüyorum bir sorum olacak bu dizi film izlerken altta üstte veya sağda solda siyahlıklar oluyor mu yoksa ekranın tamamı kaplanıyor mu bir dener misiniz
  • Supernova1071 kullanıcısına yanıt
    Baya film izledim. siyahlık yok.
  • Hayırlı olsun
    en merak ettiğim şey mümkünse
    Type C to HDMI Kablo ile
    Tableti Monitör veya Tv ye bağladiniz mı?
    deneme şansınız varmı?
    Açıkçası en ucuz laptop olmus 3000-4500 TL
    Böyle güzel tableti alıp
    film sinema için tv veya monitör bağlantı yapmayı düşünüyorum..

    Galiba dex sistemi ile uyumlu ama dex sistemi 300-450 TL
    benim niyetim direk 100 TL usb C den HDMI tv/monitor baglamak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.