Şimdi Ara

Samsung Galaxy S23 serisi iPhone 14 gibi uydu bağlantısına sahip olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Birkaç ay önce Apple, iPhone 14 serisi ile devrim niteliğinde bir özelliği hayatımıza soktu. Yeni iPhone 14 serisinin, acil durum iletişimi için düşük dünya yörüngesine yayılmış olan uydularla bağlantı gerçekleştirilebileceği Apple tarafından duyurulmuştu. Görünüşe göre Samsung, yaklaşmakta olan Galaxy S23 serinde de benzer bir özelliği getirecek.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S23 Ultra'nın rakibi iQOO 11 Pro'nun Geekbench 5 testi ortaya çıktı



    iPhone 14'ün uydu özelliği Galaxy S23'e de gelebilir



    Aktarılan habere göre Samsung, acil durumlarda kullanılması için Iridium Communications ile çalışıyor. Galaxy S23’ün uydu iletişim sistemi Iridium’un düşük dünya yörüngesinde bulunan 66 uydusu aracılığıyla gerçekleştirilecek. Bu uydular sayesinde sesli arama ve veri iletişimi sağlanıyor olacak. Öte yandan Samsung’un bu özellik üzerinde iki yıldır Iridium ile birlikte çalıştığı da belirtiliyor.




    Buna karşılık Apple, iPhone 14 serisindeki uydu bağlantısını sağlamak için Global Star ile birlikte çalışıyor. Bu özelliği sunan bir diğer firma olan Huawei ise Mate 50 Pro serisi için Beidou uydularını kullanıyor.



    Haberin kaynağı aynı zamanda Galaxy S23’ün uydu iletişimi yoluyla metin mesajları, sesli iletişim ve düşük boyutlu görüntü paylaşımı yapabileceğini ancak uydu bağlantısının doğası gereği yüksek hızlı bir bağlantının şimdilik söz konusu olmadığı belirtiliyor. Bunlara ek olarak uydu bağlantı hizmetinin tüm ülkelerde kullanımda olup olmayacağı ise belirsiz. Apple, iPhone 14’de yer alan uydu bağlantısını sadece Kanada ve ABD’de kullanıma sunmuş durumda.




    Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-s23-satellite-connectivity-iphone-14/







  • Hep Apple mı kopyalayacak birazda android yapsın gerçi bu zamana kadar hep Apple androidden çalıyordu ama neyse zararı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimsiz55_55 -- 24 Kasım 2022; 15:23:46 >
  • Bunun pek kopyalamak ile alakası yok ama.. Sonuçta bu özelliği ilk satın alan da Huaweidi diye hatırlıyorum. İşin garip tarafı yavaş yavaş her firma bunu kullanacağına rağmen haberlerde sanki apple yapmış da diğerleri de onu takip ediyormuş gibi lanse ediyorlar.. üzücü.

  • Mate 50 Pro gibi demek istediniz heralde? Dünyanın uydu bağlantısı sunan ilk telefonu kendisi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Biliyorum da dalgası mahiyetine rağmen yazdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapmazsa eksik kalır. SD gen 2 destekliyordu sanırım

  • Önce dalga geçer, sonra sessiz sedasız ekler. Çentik, çıkmayan batarya ve kablosuz kulaklık gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yucelugr kullanıcısına yanıt
    algı operasyonu
    yavuz hırsızın bastırması

  • Azıcık yazdıklarınızı kendinizde okusanız ilk uydu bağlantıyı kullanan Huawei artık Apple bilinç altınıza nasıl yerleştiyse

  • Cehalet olurda bu kadarda olmaz ilk su geçirmez ilk toz geçirmez telefon ilk 4K kamera ilk 4K ekran ilk parmak izi okuma ilk amele ekran ilk uydu bağlantısı hangisini Apple yaptı gerçi sana göre hepsini


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.