Şimdi Ara

Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.835
Cevap
119
Favori
816.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU] Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    CİHAZLARIMIZDAN ÜST SEVİYEDE VERİM ALABİLMEK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER ve BAZI TAVSİYELER

    1. ADB komutları ile cihazımızdaki gereksiz/kullanışsız sistem uygulamalarını silmek

    * Bu işlem için öncelikle cihazımızın [Ayarlar - Telefon hakkında - Yazılım bilgileri - Sürüm numarası kısmına 7 kez tıklayıp geliştirici seçeneklerini aktif ediyoruz.

    * Sonrasında açtığımız geliştirici seçeneklerine girip USB hata ayıklama kısmını aktif ediyoruz ve cihazla şimdilik işimiz bitiyor.

    * Şimdi bilgisayarımıza ADB sürücülerini kurmamız gerekiyor. Öncelikle "https://androidmtk.com/download-15-seconds-adb-installer" sitesine girip 15 Seconds ADB Installer v1.5.3 sürümünü indirin. İndirdikten sonra zip dosyasını klasöre çıkarın ve klasördeki exe dosyasını çalıştırın. Gerekli sorulara Y yazıp enterlayın, sonrasında Google'ın driverlarını otomatik kuracak ve ADB sürücüleri kurulmuş olacak.

    * Şimdi sıra geldi ADB komutlarıyla cihazımızdaki gereksiz uygulamaları kaldıracak olan uygulamayı indirmeye. "https://appcontrol.neocities.org/index_en.html" bu siteden ADB AppControl v1.6.1 sürümünü indirin ve zip'i klasöre çıkarın.

    * Şimdi cihazı pc'ye usb hata ayıklama modunda bağlayın ve indirdiğimiz programı açın. Uygulamanın sol üst kısmında cihazın bağlı olduğundan emin olun.

    * Cihazın bağlı olduğuna eminsek altta resimlerini atacağım uygulamalar içerisinden kullanmadıklarınızı rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Hepsini kaldırmanıza gerek yok, içinde kullandıklarınız olabilir. Ben bizzat bu uygulamalar kaldırılmış olarak kullanıyorum. Bu işlem bu kadar.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]
    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    2. 96 Hz tazeleme hızı modu

    * Bu işlem de normalde ADB komutlarıyla yapılabiliyor ama bunun için özel program var ve uygulaması daha kolay. Aşağıdaki linkten programı indirin ve normal apk olarak kurun. Uygulamanın içerisinden Active 96 Hz kısmını seçerek cihazınızı 96 hz modunda kullanabilirsiniz. Test etmek için "www.testufo.com" sitesine girip bakabilirsiniz.
    https://www.apkmirror.com/apk/project-vivid/s20-refresh-rate-control/s20-refresh-rate-control-1-0-release/s20-refresh-rate-control-1-0-android-apk-download/

    3. Güç tasarrufu modu ile 120/96 hz'i beraber kullanmak

    * Bunun için de ufak bir trick bulunmakta. Aşağıdaki videodan onu da uygulayabilirsiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=bI3mSuMOOjY

    4. WQHD+ çözünürlükte 120/96 hz'i birlikte kullanmak

    * Bu işlem de ADB komutlarıyla yapılabiliyor ama optimizasyonu olmadığı için pili biraz kaba tabirle içiyor fakat denemek isteyenler olur illaki.

    * Bilgisayarımıza zaten gerekli ADB sürücülerini kurmuştuk üstte. Telefonu usb hata ayıklama modunda bilgisayara bağlayın.

    * Bilgisayarda komut istemi uygulamasını yönetici olarak çalıştırın. İlgili yere adb devices yazın, cihazdan onay isterse gerekli onayı verin.

    * Adb komutları yazmak için komut istemi yerine Powershell kullanıyorsanız, her komuttan önce .\ eklemeyi unutmayın. Yani PowerShell için aşağıdakileri kullanın.

    * .\adb devices
    .\adb shell wm size 1439×3199
    .\adb shell wm density 560


    * Geliştirici seçeneklerine gidin ve minimum genişliği 411 olarak ayarlayın. Bu, WQHD+ seçtiğinizde varsayılan bir ayardır.

    * Cihazınız artık WQHD+ ve 120 hz ile birlikte çalışıyor.

    5. Cihazlarımıza istediğimiz herhangi bir fontu (örn; ios fontu, google fontları) kurmak

    *Bunun için önce cihazımıza play store'dan Z Font3 uygulamasını indirmemiz gerekiyor. Kalan işlemler için videoyu takip edebilirsiniz, benden güzel anlattığı bir gerçek.
    https://www.youtube.com/watch?v=2CseE26Xs10&t

    6. Exynos cihazlar için çalışan GCam uygulaması

    * Ön kamera hariç çalışmaktadır. Aşağıdaki linkten indirip kurcalayabilirsiniz kafanıza göre.

    https://www.celsoazevedo.com/files/android/google-camera/f/changelog1339/

    7. Android 10'da çalışan CSC değiştirme yöntemi

    * Bu işlem öncelikle cihazınızı komple sıfırlayacaktır, önceden tüm yedeğinizi almanız önerilir!

    * Yedek aldıysanız, play store'dan Google phone uygulamasını indirin ve default olarak seçin.

    * Sonrasında google phone uygulamasına girip bu kodu *#*#27262826#*#* yazın ve çıkan ekrandan istediğiniz csc'yi seçin. DBT seçmeniz şiddetle tavsiye edilir. Hem stabilite açısından hem de hızlı güncelleme alma açısından.

    * Csc'yi seçtikten sonra cihaz yeniden başlayacak ve seçtiğiniz csc'nin en son sürüm yazılımını cihaza kuracak ve bu sayede csc'niz değişmiş olacak.

    8. Odin programıyla cihazlarımıza orjinal yazılım yüklemek

    * Bunun için önce Odin 3.14.4 programını "https://odin-samsung.com/odin-3-14-4-odin-download-all-versions-for-samsung-flash.html" linkinden indiriyoruz ve zip'i klasöre çıkarıyoruz.

    * Yedeğimizi aldıysak cihazı download moda almamız gerek. Bunun için cihazı kapatıyoruz. Cihaz kapalıyken ses kısma ve ses arttırma tuşlarına aynı anda basarken cihazı pc'ye bağlıyoruz.

    * Download mode yazısını gördüysek ses arttırma tuşuna basıp rom dosyasını programa ekleme kısmına geçiyoruz.

    * Samsung romları 4 parçadan oluşur. AP dosyasını AP kısmına, BL dosyasını BL kısmına, CSC dosyasını CSC kısmına, CP dosyasını da CP kısmına ekliyoruz. Home CSC ile kurulum yapmanız önerilmez temiz kurulum olması açısından.

    * Hepsini eklediysek start'a basıyoruz ve cihazımıza yazılım yükleniyor. Yüklendikten sonra cihaz kendiliğinden açılacak.

    9. Cihazlarımızın orjinal romlarını ücretsiz ve hızlı biçimde indirmek için program

    * Ben Frija'yı kullanıyorum ve öneriyorum. Bu siteden https://technastic.com/frija-samsung-firmware-download-tool/ frija'yı indirin ve zip'i klasöre çıkarın.

    * İndirdikten sonra programa giriş yapın. Model kısmına S20 için SM-G908F, S20+ için SM-G985F, S20 Ultra için de SM-G988B yazacaksınız.

    * CSC kısmına da eğer csc değiştirmediyseniz TUR yazacaksınız ve auto kısmını seçip check update diyeceksiniz. Frija'dan sadece son sürüm yazılımlar indirilebilir. Çıkan yazılımı indirin ve zip'i klasörden çıkarın.

    10. Cihazlarımızın ekranını S21 serisindeki gibi adaptive (60-120 hz duruma göre değişken) yapma programı (Galaxy Max Hz)

    * Öncelikle çok stabil çalışmamakla birlikte, geliştirici sürekli güncellemeler sunuyor. Denemek isteyen olursa diye paylaşıyorum.

    * Bu linkten https://forum.xda-developers.com/t/app-galaxy-max-hz-refresh-rate-control-quick-resolution-switcher-screen-off-mods-adaptive-mod-and-more.4181447/ uygulamayı indirin ve apk olarak kurun.

    * Sonrasında cihazı pc'ye usb hata ayıklama modunda bağlayın, çünkü uygulamaya ADB komutuyla gerekli izinleri vereceğiz.

    * Komut istemine yönetici olarak giriş yapın.

    * adb shell pm grant com.tribalfs.gmh android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS bu kodu yazın ve enterlayın.

    * Şimdi programa girip ekran kısmını ister 96 hz adaptive, ister 120 hz adaptive yapın ve kullanmaya başlayın.

    * Programın mantığı şu; ekrana dokunulmadığı anlarda ekranı 60 hz'e çekip güç tasarrufu sağlamak.

    11. Cihazınızın kullanışlılığını artıracak Bixby Routines önerileri (kendi kullandıklarım)

    * Oyuna girdiğimde ekran WQHD+ ve 60 hz moduna geçecek şekilde ayarlı.

    * Pil %20'nin altına düştüğünde otomatik güç tasarrufu açılacak şekilde ayarlı.

    * Pil %30'un altına indiğinde Always on display otomatik kapanacak şekilde ayarlı.

    * Youtube'a girdiğimde ekran WQHD+ ve 60 hz olacak şekilde ve otomatik döndürme açık olarak ayarlı.

    * Gece pil tasarrufu olarak uçak modu açık, güç tasarrufu modu açık, parlaklık %1 olarak ayarlı.

    * Konum isteyen uygulamalara girdiğimde (örn; swarm, google maps) konum otomatik açılacak şekilde ayarlı.

    * Telefon şarjdayken otomatik senkronizasyon açık, AOD sürekli açık şekilde ayarlı.

    12.Samsung cihazların kaderini değiştiren uygulama: Good Lock (Kurulum ve modüllerin anlatımı)

    Good Lock nedir?

    * Good Lock 2019’da yedi ana uygulama ve beş ek uygulama var. Bunlar, çoklu görev telefonunuzun çalışma şeklini değiştirmekten, cihazınızın görünümünü özelleştirmeye kadar her şeyi yapmanızı sağlar. Good Lock uygulamasını Samsung telefonunuzdaki Galaxy Store’dan indirebileceğinizi söylesek de henüz ülkemizde mevcut olmadığını belirtelim. Uygulama sadece Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore, Avustralya, Kanada, Singapur ve İngiltere’de mevcuttur. Ancak bu yazımız sayesinde siz de cihazınızda Good Lock uygulamalarını kullanabilir ve çeşitli özelleştirmeler yapabilirsiniz.

    Good Lock modüllerini kurmak

    * Öncelikle Good Lock, ülkemizde mevcut olmadığından uygulamalarını kullanabilmeniz için üçüncü taraf Good Lock uygulama başlatıcı bir uygulamaya ihtiyacınız vardır. Bunun için NiceLock adındaki uygulamayı kullanabilirsiniz. NiceLock uygulaması herhangi bir uygulama yüklemez, sadece ve sadece ilgili uygulamaları tek bir yerden çalıştırabilmenizi sağlar. Şu linkten NiceLock'u indirin.
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bluehorizonapps.nicelock3

    12.a. MultiStar

    * MultiStar, varsayılan çoklu görev (multitasking) modundaki bazı sınırlamaları atlayabilmenizi ve daha güçlü bir deneyim yaşamanızı sağlıyor.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/samsung-multistar/samsung-multistar-4-3-06-release/

    12.b. LockStar

    * Lockstar, telefonunuzun kilit ekranını özelleştirmenizi sağlar. Arka planı, saati, ekranda gösterilen uygulamaları ve görüntülenen ögeleri değiştirebilirsiniz. Ekranda gözüken tüm ögelerin yerleşimini de özelleştirebilirsiniz.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/lockstar/lockstar-2-1-00-11-release/

    12.c. ClockFace

    * Clockface telefonunuzdaki saati ve Always On Display saatini özelleştirmenizi sağlar. Toplamda aralarından seçim yapabileceğiniz 40’tan fazla model var. Saatin rengini ve yerleşimini de düzenleyebilirsiniz.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/samsung-clockface/samsung-clockface-2-2-22-0-release/

    12.d. NavStar

    * Navstar, ekranın altındaki navgiasyon düğmelerini yapılandırmanıza olanak sağlar. Simgelerin modelini seçmenin yanı sıra, düğmelerin telefon ekranınızın sağına veya soluna hizalanmasını sağlayarak tek elle kullanımınızı kolaylaştırırsınız. Ayrıca ekran yakalama, ortamı duraklatma ve ekranı kapatma gibi navigasyon çubuğuna düğmeler ekleyebilirsiniz. Son olarak, navigasyon çubuğunun arka plan rengini değiştirebilirsiniz.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/samsung-navstar/samsung-navstar-3-0-03-24-release/

    12.e. QuickStar

    * Quickstar, ekranınızın üst kısmındaki hızlı ayarlar menüsünü (statusbar) özelleştirmenizi sağlar. Metnin ve menünün rengini ayarlamanın yanı sıra hangi simgelerin görüntüleceğini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca arka plan bulanıklığı efektini değiştirebilir ve hızlı ayarlar menüsünde saatin yerini değiştirebilirsiniz.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/quickstar/quickstar-4-1-04-6-release/

    12.f. One Hand Operation+

    * One Hand Operation+, telefonunuzun kenarlarına gezinti hareketi eklemenizi sağlar. Örneğin, telefonunuzun sağ tarafından yukarı doğru çapraz bir kaydırma yaptığınızda, çoklu pencere menüsünü açar, düz bir kaydırma ana ekrana gider ve çapraz kaydırma ise geri gider. Ayrıca, telefonun hareketlere ne kadar hassas olacağını ve ayrıca gezinti çubuğunun tam olarak nereye yerleştirileceğini de değiştirebilirsiniz.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/one-hand-operation/one-hand-operation-4-2-15-0-release/

    12.g. Edge Touch

    * Yanlışlıkla telefonunuzun yan tarafına çok sık dokunuyorsanız, telefonunuzun dokunuşa tepki vermediği alanların boyutunu değiştirmek için Edge Touch’u kullanabilirsiniz.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/edge-touch/edge-touch-1-1-15-release/

    12.h. Nice Catch

    * Nice Catch, hangi uygulamaların telefonunuzda belirli işlevleri gerçekleştirdiğini gösteren bir uygulamadır. Örneğin, telefonunuzdaki arama modunu titreten veya değiştiren tüm uygulamaları gösterecektir.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/nice-catch/nice-catch-1-1-00-11-release/nice-catch-1-1-00-11-android-apk-download/

    12.i. Sound Assistant

    * Sound Assistant, telefonunuzun ses ayarlarını değiştirmenize olanak sağlar. Bu, farklı uygulamaların ses seviyelerinin (çok yüksek ses seviyesine sahip bir çift kulaklığınız varsa mükemmel) farklı olmasıyla ve telefonunuzun farklı zamanlarda nasıl ses çıkartacağıyla ilgili senaryolar içerir.

    Samsung Galaxy S20 / S20+ / S20 Ultra [ANA KONU]

    Buradan indirin ve apk olarak kurun; play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.android.soundassistant

    12.j. NotiStar

    * NotiStar yeni bir bildirim yönetim sistemi sunuyor. Geçmişten günümüze almış olduğunuz tüm bildirimleri saklamakta. Bu bildirimlerin saklanma süresini de ayarlayabilirsiniz. iOS arayüzüne benzeyen bildirim sistemine Kilit Ekranı üzerinden ulaşabilirsiniz.

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/notistar/notistar-3-1-24-0-release/samsung-notistar-3-1-24-0-android-apk-download/

    12.k. Theme Park

    * Theme Park, mevcut duvar kağıdınıza bağlı olarak kişiselleştirilmiş temalar oluşturmanızı sağlar. Yeni modülü kullanmak oldukça basittir, sadece Yeni tema tasarla (Design new theme) düğmesine dokunmanız yeterlidir. Böylece modül, ana renkleri kullanmakta olduğunuz duvar kağıdından otomatik olarak alacaktır.

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/samsung-theme-park/samsung-theme-park-1-0-08-5-release/

    12.l. Home Up

    * Home Up Samsung’un yepyeni One UI arayüzünü geliştiren bir modüldür. Bu modül sayesinde ana sayfada, uygulamalarda ve klasörde çeşitli düzenleri kullanabilir ve arka plan bulanıklık efektini isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Bununla beraber klasörler için önerilen isimler sayesinde hangi klasörün hangi kategoriye ait olduğu otomatik olarak belirleyebilirsiniz. Uygulamaların olduğu ekranda birden fazla sayfanız varsa, kaydırma özelliğini sonsuz döngüde çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Klasörlerin küçük pencerede açılacak şekilde ayarlayabilmenizin yanı sıra stillerini ve düzenlerini de özelleştirebilirsiniz. Ayrıca ana ekran düzeninizi yedekleyebilir ve daha sonra geri yükleyebilirsiniz.

    Buradan indirin ve apk olarak kurun;https://www.apkmirror.com/apk/samsung-electronics-co-ltd/home-up/home-up-2-0-01-11-release/


    Kaynakça;https://teknobolge.com/haber/good-lock-uygulamasi-ile-samsung-cihazinizi-ozellestirin

    13. Parmak izi okuma hızını artırmak

    * Uygulamalar > sağ üstteki 3 nokta > özel erişim > pil kullanımını optimize et > sağ üstten arama > "biometric" yazın aşağıda com.samsung.android.biometrics diye çıkan seçeneği pasif hale getirin. Neredeyse yarı yarıya fark ediyor parmak izi okuma hızı.

    14. Güncelleme uyarısını tamamen kaldırmak (güncelleme yapmak istemeyenler için)

    * Cihazı pc'ye hata ayıklama modunda bağlayın. Üstteki adb programı ile sistem uygulamalarından com.wssyncmldm'ı bulup disable kısmından devre dışı bırakabilirsiniz. Yeniden aktif etmediğiniz sürece güncelleme uyarısı almayacaksınız.

    15. Cihazlarımızın beyaz dengesi ayarını yapmak

    * Arama ekranına gelip *#15987# kodunu yazalım. Çıkan ekrandan değerlere basarak beyaz ayarını istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

    16. Herhangi bir program kullanmadan cihazdaki reklamları engellemek

    * Bunun için ayarlar - bağlantılar - daha fazla bağlantı seçenekleri - özel dns kısmına girerek alttaki adres kısmına dns.adguard.com yazıp kaydedelim. Cihaz genelinde reklamlar engellenmeye başlayacaktır.

    17. Gizli ekran modlarını aktifleştirme (Amoled sinema, amoled fotoğraf)

    * Ayarlar'a gidin, Ekran'a dokunun, Ekran modunu seçin ve ekran modunu doğal olarak ayarlayın.

    * Ayarlar > geliştirici seçenekleri'ne giderek telefonunuzda USB Hata Ayıklamayı etkinleştirin.

    * Cihazınızı bir USB kablosuyla PC'ye bağlayın.

    * Komut istemine / Powershell'e adb devices komutunu yazın ve Enter tuşuna basın. Cihaz kimliğiniz komut penceresinde listelenmelidir.

    * Şimdi adb shell settings koy komutunu yazınız system screen_mode_setting 0 ve Enter tuşuna basın. (Bu komut "Sinema" Ekranı modunu etkinleştirecektir).

    * Benzer şekilde, diğer ekran modları için 0'ı 1, 2, 3, 4 ile değiştirin (0 = AMOLED sinema, 1 = AMOLED fotoğraf, 2 = Temel, 3 = Doğal, 4 = Canlı).

    * Komutu yürüttükten sonra Ayarlar > Ekran > Ekran modu'na gidin ve yeni ekran modunu etkinleştirmek için geri dönün.

    * Yukarıdaki komutun, ekran modunu One UI ayarları menüsüne eklemeyeceğini unutmayın.

    18. Whatsapp ''bağlantınız kontrol ediliyor'' hatasını düzeltme

    * Ayarlar - uygulamalar - whatsapp - bildirimler - listede bulunan "Diğer Bildirimler" tikini kapatın.


    PİL TASARRUFU TAVSİYELERİ

    1. 120 hz modunu devre dışı bırakın

    * Yenileme hızını 60 Hz’e düşürerek pil ömründen tasarruf edebilirsiniz. Ayarlar> Ekran> Hareket Düzgünlüğü> Standart'ı seçin.

    2. AOD'u devre dışı bırakın& göstermek için dokun özelliğini aktifleştirin

    * Pil ömrü üzerinde çok düşük bir etkiye sahip olmasına rağmen pil ömründen tasarruf etmek için “Her Zaman Açık Ekran” ı da devre dışı bırakmalısınız. Ayarlar> Ekranı kilitle> Her Zaman Açık Ekranda devre dışı bırakın veya isteğe bağlı olarak göstermek için dokun özelliğini aktif edin.

    3. Karanlık mod kullanın

    * AMOLED ekranlar siyah kısımlarda enerji harcamadığından pil tasarrufu için karanlık mod kullanmak birebir. Bunun için ayarlar - ekran - üstten karanlık modu aktif hale getirin.

    4. Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna alın

    * One UI 3.1, yüklü uygulamaların pil tüketimini de kontrol etmenize yardımcı olur. Ayarlar> Cihaz Bakımı> Pil> Uygulama güç yönetimi bölümüne gidin ve uyarlanabilir pil modunu etkinleştirin. Ayrıca, telefonun bir süredir kullanılmayan uygulamaları devre dışı bırakmasına izin vermek için “Kullanılmayan uygulamaları uyku moduna alın” ı açın. Ayrıca arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları “Uyuyan uygulamalar” bölümünden özelleştirebilirsiniz. Bu listedeki uygulamalar herhangi bir güncelleme almayacak ve herhangi bir bildirim göndermesi durdurulacak. Yalnızca açtığınızda çalışmaya başlayacak uygulamaları gösteren “Derin Uyku uygulamaları” bölümü vardır. Bu listeleri “Uygulama güç yönetimi” bölümünden de özelleştirebilirsiniz.

    5. Pili tamamen boşaltmaktan kaçının

    * Pilin tamamen sıfıra deşarj olmasına izin vermemek, uzun ömürlülük açısından önemlidir. Pil %15 civarlarına düşer düşmez şarja takmanız önerilir.

    6. Uygulamalarınızı güncel tutun, WiFi/Bluetooth'u gerekmediğinde kapatın ve cihaz sinyallerine dikkat edin

    * Uygulamaların eski sürümleri de telefonunuzun pil ömrünü olumsuz etkileyebileceğinden, uygulamaları düzenli olarak güncelleyin. Ayrıca, yeni yazılım yükseltmeleri daha iyi performans getirdikçe, bir bildirim alır almaz telefonun yazılımını güncelleyin. Vericiler düzenli olarak çok fazla pil gücü tüketen bir sinyal olup olmadığını kontrol ettiğinden, kullanılmadığında Bluetooth, NFC ve Wi-Fi’yi devre dışı bırakmalısınız. Telefonun ağ sinyallerine bir göz atın. Çünkü cihazın şebekesi az çektiğinde, telefonunuz sürekli olarak pil ömrünü etkileyebilecek bir şebeke operatörü aramaya zorlar.

    6. Ekran çözünürlüğünü düşürün

    * Ayarlar - ekran - ekran çözünürlüğü - FHD+ önerilir.

    7. Gerekmedikçe hızlı şarj özelliğini kullanmayın

    * Hızlı şarj özelliğini sürekli kullanmak uzun vadede pile zarar verecektir. Bunun için gerekmedikçe hızlı şarj kullanmayın.

    8. Duvar kağıdı olarak siyah resimler tercih edin

    * AMOLED ekranlar siyahlarda güç tüketimini çokça düşürdüğünden pil tasarrufu için siyah renkli duvar kağıtları kullanmanız tavsiye edilir.

    9. Sayfanın başındaki ADB ile uygulama kaldırma yöntemiyle kullanılmayan gereksiz sistem uygulamalarını kaldırın

    10. Gerekmedikçe konum'u kapalı tutun

    * Ayarlar - konum - doğruluğu iyileştir kısmından wifi ve bluetooth taramasını kapatın.

    11. Cihazınızı haftada bir yeniden başlatın

    12. Bixby routines özelliğini aktif olarak kullanın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tucsonFL -- 27 Mart 2021; 18:57:21 >







  • Smart1978... İki yıldır dikkatimi çekiyor Samsung ne zaman bir amiral gemisi telefon çıkarsa o forumda bir anda bitiyorsun ve bıkmadan usanmadan destan gibi uzun gönderiler ile ürünü karalamak, bir sürü teknik veri ile alıcıların kafasını karıştırmak için 3 - 4 ay konuyu bombardımana tutuyorsun. Sonra birden sesin kesiliyor herhalde sataşacak yeni bir ürün çıkıyor ortadan yok oluyorsun. Yeni bir Samsung amiral gemisi çıkınca yine peydahlanıp bombardımana başlıyorsun. Üstelik bu Samsung telefonları alıp kullanmıyorsun bile. Senin bu Samsung ile derdin nedir Allah aşkına? Maaşlı çalışan olsa bu kadar laf salatası yapıp kafa ütülemeye katlanamaz bırakıp gider. Hiç alıp kullanmadığın bu telefonlara karşı sendeki bu nefret ve azim nereden geliyor anlamak için koltuğa uzandırıp çocukluğuna inmemiz gerekiyor sanırım. Akıl alır gibi değilsin. Her yeni ürün forumunda seni görmek nefretini okumaktan midemiz bulandı. İstemiyor kimse senin bu, anantechden oradan buradan kanıt toplayıp taarruza geçmeni. Seni benim gibi tanıyan zaten benim gibi mesajlarını pas geçip gidiyordur eminim. Düş yakamızdan iphone forımuna mı gidersin xiaomi ye mi nereye gidersen git yeterki Samsung amiral gemisi ürün formlarının yakasından düş.
    Samsung kendi arayüzü düzgün çalışsın diye Ram ekliyor ve yıllardır da bu böyle. Bu arayüzün ayrıca depolama birimi dahili hafızasında da ciddi gb lar dolusu yer kaplamaktadır.

    Yani net kullanılabilir ram net kullanılabilir dahili depolama net performans hayal kırıklığıdır. Ek olarak bekleme modunda su gibi akan batarya tüketimi bilhassa Exynos işlemcilerde berbattır.

    Bunca yıldır Imei kayıt hakkım dolmuş olması garanti her an donanımsal teknik hizmet onarım olmaması ve biraz da eskilerdeki kampanya ile Note9 Exynos 8bGb Ram 512 gb dahili depolama birimli resmi Türkiye Samsung garantili cihaza halen sahibim ek olarak Pixel 2 XL 128 2. Cihazım olarak mevcuttur.


    Demeyin tecrübe ike ios taki güncelleme ve stabil fiyatlarla ios en idealdir elbette genel olarak ele alırsak.

    Eksi yanları tema desteği olmayışı arayüzü klasik ve kapalı sistemli olması. Gerçi böyle olması ile stabilize oluyor.

    Ek olarak ios işlemcisi gpu su npu su ile açık ara öndedir.

    Samsung Exynos 990 aslinda vasat olduğu baştan belliydi. Denk performans vermesi için Snapdragon 865 e karşı aşırı güç tüketmektir . Önceki yıllarda bu zaten vardı şimdi hertürlü olumsuzluk Exynos 990 da .

    Samsung güncellemeleri aylar sonra gecikecek şekilde sunuyor rakipleri aynı ayda veya 1 ay sonrası yayınlıyor.


    Samsung anlamsız birçok model çıkarttı işi çok zor.


    Çift sim li gelmesi tarafımca hep dilek şikayet olarak ifade etmiştim. Çünkü Avrupa dahil Asya dahil Exynos lular çift simli yıllardır .

    Bakalım şebeke problemi Note10 ve Note10 Plus takı S10 lardaki gibi devam edecek mi?

    Ekran yanığı için de 3. Parti uygulama veya kullanıcı hatası olarak görecek mı Samsung Türkiye ?


    Bir süre başkaları deneyimlesin sonra alınsın derim. Alacak olan da zaten 6 ayda bir veya 2 -3 ay da bir cihaz değiştirmeyi kafasına koyanların umarım objektif ve dikatli oolarak paylaşılır .

    Elbette yabancı forumdakiler de anlamlı.
  • Iphone 11 veya 11 Pro al her turlu kafan rahat eder . Saka degil ciddi ciddi oneriyorum... Pixel 5 XL filan bekliyorum ...

    Düzenleme gerekçesi: Iphone 11 Pro Max tavsiyesi çıkartılmıştır ekranı sarı ton dahil kalitesi düşük olması sebebiyle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 14 Şubat 2020; 7:57:50 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    cihazlar güzel de ios çöp.
  • Acaba Türkiyede satılacak s20+ ın ram ı kaç? Bilginiz var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siigle

    Acaba Türkiyede satılacak s20+ ın ram ı kaç? Bilginiz var mı
    8 ve 12 opsiyonel
  • Samsung kendi arayüzü düzgün çalışsın diye Ram ekliyor ve yıllardır da bu böyle. Bu arayüzün ayrıca depolama birimi dahili hafızasında da ciddi gb lar dolusu yer kaplamaktadır.

    Yani net kullanılabilir ram net kullanılabilir dahili depolama net performans hayal kırıklığıdır. Ek olarak bekleme modunda su gibi akan batarya tüketimi bilhassa Exynos işlemcilerde berbattır.

    Bunca yıldır Imei kayıt hakkım dolmuş olması garanti her an donanımsal teknik hizmet onarım olmaması ve biraz da eskilerdeki kampanya ile Note9 Exynos 8bGb Ram 512 gb dahili depolama birimli resmi Türkiye Samsung garantili cihaza halen sahibim ek olarak Pixel 2 XL 128 2. Cihazım olarak mevcuttur.


    Demeyin tecrübe ike ios taki güncelleme ve stabil fiyatlarla ios en idealdir elbette genel olarak ele alırsak.

    Eksi yanları tema desteği olmayışı arayüzü klasik ve kapalı sistemli olması. Gerçi böyle olması ile stabilize oluyor.

    Ek olarak ios işlemcisi gpu su npu su ile açık ara öndedir.

    Samsung Exynos 990 aslinda vasat olduğu baştan belliydi. Denk performans vermesi için Snapdragon 865 e karşı aşırı güç tüketmektir . Önceki yıllarda bu zaten vardı şimdi hertürlü olumsuzluk Exynos 990 da .

    Samsung güncellemeleri aylar sonra gecikecek şekilde sunuyor rakipleri aynı ayda veya 1 ay sonrası yayınlıyor.


    Samsung anlamsız birçok model çıkarttı işi çok zor.


    Çift sim li gelmesi tarafımca hep dilek şikayet olarak ifade etmiştim. Çünkü Avrupa dahil Asya dahil Exynos lular çift simli yıllardır .

    Bakalım şebeke problemi Note10 ve Note10 Plus takı S10 lardaki gibi devam edecek mi?

    Ekran yanığı için de 3. Parti uygulama veya kullanıcı hatası olarak görecek mı Samsung Türkiye ?


    Bir süre başkaları deneyimlesin sonra alınsın derim. Alacak olan da zaten 6 ayda bir veya 2 -3 ay da bir cihaz değiştirmeyi kafasına koyanların umarım objektif ve dikatli oolarak paylaşılır .

    Elbette yabancı forumdakiler de anlamlı.




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ben pro maxte sarı ekran hatası görmedim. Turkcell mağazasında inceledim.
  • 11 Pro ile 11 Pro Max i yan yana koy. Yaniltici olmasin diye otomatikteki hersey sabitlensin veya kapatilsin yani : TrueTone kapali .Parlaklik esit seviyede olsun ( maksimuda ) . Bir web sitesi acilir her ikisinde de ... Bakilir ve buyuk olanda SARI tonlamaya ek olarak daha cansiz parlakligi da daha da dusuk olacaktir.

    Ben olayi daha cihazlar ilk geldigi gunde 2 cift cihazda 4 tanesinde aynisini tespit etmistim.


    Ekran odakli olarak Iphone 11 yabana atilir da degil ekrani kaliteli ... Ekran yanmasi derdi de yok hem gercek 10 bit milyar renk destekli panel kullaniliyor. Lakin digerleri OLED liler 8 bit ve pentile ....

    Apple in Samsung OLED panelleri kalitelidir lakin LG den alma olanlar da SARI tonlama vardir ve bariz hissediliyor.
  • Su habere de denk geldim... :
    https://www.sammobile.com/news/google-slams-samsung-making-unnecessary-changes-linux-kernel-code/


    Samsung, Lunux Kernel ine gereksiz mudaheleler ile guvenlik aciklarina maruz biraktirma ve Google tarafindan da uyarilmis. Sorun Android 9 ve 10 larda bas gosteriyor. Akabininde Samsung yama cikartarak duzeltmis olsa da Samsung un bu aliskanligina dur diyebilecek mi muamma ...

    Samsung onayisz mudaheleleri yine basina bela acacak. Biz tuketiciler de farkinda varmadan cebellesecegiz sorunu
    Google dan diye bilecegiz halbuki Samsung un anlamsiz gereksiz cabalari ile Samsung vesile olmaktaymis...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    11 Pro ile 11 Pro Max i yan yana koy. Yaniltici olmasin diye otomatikteki hersey sabitlensin veya kapatilsin yani : TrueTone kapali .Parlaklik esit seviyede olsun ( maksimuda ) . Bir web sitesi acilir her ikisinde de ... Bakilir ve buyuk olanda SARI tonlamaya ek olarak daha cansiz parlakligi da daha da dusuk olacaktir.

    Ben olayi daha cihazlar ilk geldigi gunde 2 cift cihazda 4 tanesinde aynisini tespit etmistim.


    Ekran odakli olarak Iphone 11 yabana atilir da degil ekrani kaliteli ... Ekran yanmasi derdi de yok hem gercek 10 bit milyar renk destekli panel kullaniliyor. Lakin digerleri OLED liler 8 bit ve pentile ....

    Apple in Samsung OLED panelleri kalitelidir lakin LG den alma olanlar da SARI tonlama vardir ve bariz hissediliyor.
    Smart hocam en derin bilgiler sizde 10 yıldır Samsung kullanıyordum şu an iPhone 11e geçtim panelin 10 bit olduğunuz sizden öğrendim ve bu beni mutlu etti tabi s10 da ki canlılık yok ama ilginçtir geçenlerde tekrar elime aldığım da S10u aşırı renkli geldi ekran göz için çok yapay şu an 11 den aşırı memnunum özellikle batarya ve stabilite’ den




  • Samsung Android oncesi Symbian hatta Symbian oncesi akilsiz donemlerde de kullanmis biri olarak : Samsung donanimsal ekranlari da albenili olarka ustun urunler cikartsa da o donanimin hakkini verece yazilimsal destek planli eskitme ile sekteye ugratilmaktadir. Halen de ayni ... Rakipleri 3 yil guncelleme veriyor. Samsung anca 2 yil o da amiral gemi modellerine ...


    10 bit olayi LG G6 da gorduk ( gerci ekrani RGBW idi bir tur LCD in pentile ekranlisi ) . Sonrasinda ise Sony 4K ekranlari telefonlara getirdi ... 4K HDR ama FRC li 10 bit ( 8+2 FRC ) ile ilk gecen yil Sony Xperia 1 de gorduk . Lakin Turkiye'de Sony yok malum bilinmez oldu bu kaliteli ekranlilar ...

    Samsung inatla 1440P de dursun ustelik ekrani buyutuluyor ama ekran 1440P in uzatilmasindan ote de degil! . Ne de ekrani hic olmazsa FRC li de olsa Sony OLED ler gibi degil... Japan Display in ana ureticilerinden destekleyenlerinden Sony in ilk kendi mobil cihazlarinda kullanmasi da sasirtici olmadi ... Ama Displaymate vs ile Samsung parayi basiyor en iyisi kendileri algisi olustu. Seri uretimde de Samsung lider sonrasi LG OLED te Apple da aliyor telefonlari icin..

    Gerci Apple Japan Display i tamamen satin alma cabalarina gecen aylarda baslamisti ...


    Apple sanirim ilk 10 bit lik paneli yaklasik 3 yil once Ipad Pro 10.5 te gecmisti. Elimdeki tabletlerden biri de Ipad Pro 10.5 LTE 256 modeli . Ekran kalitesi bariz ustun ...

    Elbette tam siyahlari gostermiyor diye de OLED/AMOLED ustun goreceli olsa da genel manada OLED/AMOLED geridedir sorunlari boldur. Ozellikle kullanima bagli ekran kalitesi zamanla dusmektedir oyle yillar sonra degil birkac ayda OLED/AMOLED ekran yaniklari olusmaktadir ...




  • Arkadaslar Samsung S20 ve S20+'da ne farklar var ekran büyüklügü haric? S20'de 8GB Ram mi yoksa 12 mi var? Her yerde baska bisey yaziyor.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Güncelleme alıp almaması beni çok ilgilendirmiyor açıkçası. Bir cihaz ile günlük işlerimi görebiliyor muyum ona bakıyorum ben. S7 edge ile yapabildiğim işlerimi iphone 8 ile yapamıyorum, aynı işletim sistemine sahip 11 pro max'te alsam yapamayacam.

    Ekran yanığı kronik sorun samsungta. 5 defa ücretsiz değiştirttim ekranımla bataryamı, garanti kapsamı içindeyken hiç birşey sormadan değişiyorlar.

    Şarja gelince iphoneu kullanmayınca şarjı gitmiyor evet ama kullaınca samsunga göre çok daha hızlı gidiyor. Bir tek note 10 serisi beni hayal kırıklığına uğrattı aşrj konusunda appledan geride kaldı.

    Model sayısına gelince samsungun saçmaladığını düşünüyorum bende. Bir alt segment bir orta segment model, bir de üst segmentte s ve note serisi çıkmalıydı. Bunlarda düz ve plus versiyon olarak 2 adet olmalıydı. 3 tane üst seviye telefon olması çok saçma geliyor bana.
  • Amoled yaniginda sorumlusu 3. parti uygulamalari yukleyen bizlerin sucuymus . Servisler biraz da kitleme derdinde. Bilinci iseniz sansiniz vardir. Ama baska bir uygulamanin ekran goruntusu ile ekranda yanik varsa Samsung affetmiyor. Samsung Turkiye icin boyle "imis"...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Bende ilk olduğunda klavyenin izi çıkmıştı. Ondan sonrakiler yok denecek gibiydi. Birinde şarj yüzde işareti diğerlerinde ise ufacık bir nokta vardı. Hepsinde nasıl oldu vb. birşey demeden değiştirmiştim. Servisten servise de değişiyor demekki.
  • Klavye ve sarj yuzdesi filan bunlar Samsung kendi uygulamalari ve arayuzu olunca kabul ediyorlar demistim zaten. Sorun soyle : Baska uygulamalardan olusan yani 3. parti uygulamalardaki yani Samsung ile gelen 3. parti uygulamalar dahil degil ( Google uygulamalari gibi ... ) ve garanti disi birakiyorlar.


    Samsung sunu demek istiyor. Marketten Samsung Marketindne birsey indirmeyin ... Olay budur ...
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    11 ile 11 pro maxi yanyana koyup test ettim. parlaklık maksimumda truetone kapalı şekilde. pro max hem daha çok parlaklık verdi. hem daha keskin yazılar verdi. hem daha beyaz renkler verdi. turkcellde karşılaştırdım. bilmiyorum panelde neydi ama samsung olabilir belki de
  • Samsungdan bi halt olmaz cok ciddiyim ! Aldanmayın siz bu adamlara. Her yıl aynı hikaye. S6 hariç hiçbir cihaza düzgün sürüm veremediler. 3 yìldìr el bebek gùncellemeye korktuğum j7 2016 telefonumu crackberry forumundaki bb10 launcher apk sındaki trojan yùzùnden güncellemek zorunda kaldìm. Root etmek ya da güncellemek gerekiyordu. Ama hic beğenmedim!! Huawei in yanında bk bile olamaz samsung. Wipe data reset atınca akması gereken telefon kastı!? Sıfırlanan telefon neden kasar abicim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykutasil

    8 ve 12 opsiyonel

    Alıntıları Göster
    Alırken 12 gb olan diye bi seçenek göremedim ben
    ..
  • Konu bile ölü doğmuş
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.