Şimdi Ara

***SAMSUNG GALAXY Note Fan Edition Cihazınıza TWRP Recovery Root Yükleme Rehberi***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
9
Favori
15.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖNEMLİ NOT : Arkadaşlar Öncelikle Hiçbir Şekilde sorumluluk kabul etmiyorum. Bu konu Bilgilendirme amaçlı açılmıştır.
    ÖNEMLİ NOT 2 : Dostlar sizlere elimden geldiğince Basit bir şekilde anlatmaya çalıştım Lütfen Yazdıklarımı Çok Dikkatli bir şekilde okuyun.Yapacağınız En Ufak Hatada Cihaz Brick Olacaktır..
    Tekrardan cihazı eski haline getirmek için sammobile sitesinden cihaza ait güncel romu indirip odin üzerinden yüklemeniz gerekecektir.Ve Aşağıda yazdığım 1. Aşamadaki
    7 Günlük Süreci sil baştan yapmanız gerekecektir..

    İşlemlere Başlamadan Önce Telefon Hafızasındaki önemli Tüm dosyalarınızın yedeğini Mutlaka Alın.İşlem sonunda cihaz Sıfırlanacaktır.
    Mümkünse her ihtimale karşı cihazın orjinal romunuda indirin hazırda beklesin..

    Samsung Galaxy Note Fan Edition [SM-N935F/DS] Cihazınıza TWRP Recovery Menü Yüklemek için ;

    1 : Cihazı 7 Gün (168 Saat) Boyunca kesinlikle Kapatmayacaksınız yada yeniden başlatmayacaksınız.Bu süreyi takip etmek için marketten cpu-z yükleyip system sekmesine girip
    en alttaki System uptime bölümünden süreyi gözlemleyebilirsiniz.Yada Ayarlar Telefon Hakkında Durum Sekmesinden Çalışabilirlik süresinden öğrenebilirsiniz.

    2 : 7 günlük süreç Tamamlandıktan sonra ; Ayarlar>Telefon Hakkında>Yazılım bilgileri>Yapım numarası üzerine 7 defa tıklayıp geliştirici Seçeneklerini açın.Ardından tekrar ayarlar menüsüne gelin en altta geliştirici seçenekleri açık olacak.Geliştirici seçeneklerinden oem kilidini ve usb hata ayıklama modunu aktif edin.(6. Madedede Odin ile TWRP yüklerken hala hata vermeye devam ederse cihazı açıp usb hata ayıklama modunu pasif yapıp tekrar deneyin).

    3 : indirdiğiniz Magisk-v15.3.zip ve RMM-State_Bypass.zip uzantılı dosyaları herhangi bir Hafıza kartına kopyalayıp kartı telefonunuza takın.

    4 : Odin3_v3.12.10 Programını açıp Ap kısmından indirdiğiniz twrp-3.2.1-0-gracelte.img dosyasını seçin.Ardından Options kısmını açıp Autotoreboot yanındaki Tiki kaldırın.

    5 : Şimdi cihazı Tamamen Kapatın ardından ses kısma+home+güç düğmesi tuşlarına aynı anca basıp cihazı download moda alın.Ardından cihazın ses açma tuşuna basıp download moda girişi onaylayın.

    Usb kablosu ile cihazı bilgisayara bağlayın.

    Odin programı sağ üst köşede cihazınızı gördüğüne dair 0: [COM 6] v.b " mavi renkte v.b bir ifade yazacaktır.

    6 : Odin programında sağ alt köşedeki Start tuşuna tıklayın ve hiçbir işlem yapmadan Bekleyin.Yükleme tamamlanınca sağ üst köşede (com6) v.b yazısının hemen üzerinde
    Yeşil renk ile PASS! Yazacaktır.

    7 : Şimdi usb kablosunu cihazdan çıkarın ve hemen ardından ses kısma+ses açma+Home+Güç düğmelerine aynı anda basın.
    siyah ekran gelir gelmez ses kısma düğmesinden parmağınızı
    çekip öteki tuşları basılı tutmaya (10-15 sn.kadar) devam edin.Ardından TWRP Menü açılacaktır.

    Şimdi TWRP Yüklendi Sıra Cihazı Root'lamaya Geldi..

    Samsung Galaxy Note Fan Edition Cihazınızı Root'lamak için ;

    1 : TWRP ilk Açılış ekranında "Never show this screen during boot again" yazısına tik atıp ardından imleci sağa doğru kaydırın.

    2 : Ana Menüde Wipe bölümüne girin Ardından "Format Data" üzerine dokunun ve metin kutusuna "YES" yazarak verileri silmek istediğinizi doğrulayın.Bu sayede veriler silinecek aynı zamanda şifreleme kaldırılmış olacaktır.

    3 : Ardından Ana menüye geri dönün ve "Reboot" bölümüne girin oradan "Recovery"i seçin.Cihaz kapanıp tekrar recovery modunda açılacaktır..

    4 : Cihaz Recovery modunda tekrar açıldıktan sonra "Install" bölümüne girip Hafıza kartına kopyaladığınız Magisk-v15.3.zip Dosyasını bulup yükleyin.Yükleme işlemi tamamlanınca daha önceden hafıza kartına atmış olduğunuz RMM fix dosyasınıda yükleyin.

    5 : Ana menüye tekrar dönün Reboot bölümüne Girip "System" yazısını seçin.Cihazınız şimdi yeniden başlatılacaktır.Cihaz açılırken "SAMSUNG" logosunda birkaç dakika kalabilir endişe etmeyin..
    Kurulum ekranı görüntülendiğinde,Normal şekilde ayarlarınızı yapın Menüde Magisk yüklü olduğunu göreceksiniz..

    ::: Cihaz Açıldıktan Sonra Yapmanız Gerekenler :::

    Önemli : Mixplorer ile root/system/build.prop'un Üzerine Tıklayıp Düzenleyici ile Açıp ''ro.security.vaultkeeper.feature property is set to 1'' olan satırı ''ro.security.vaultkeeper.feature" property is set to 0'' yapıyoruz yani sonundaki 1'i 0 yapmamız gerekiyor. daha sonra kaydedip çıkıyoruz.
    Yüklediğimiz RMM FİX system/priv-app içerisindeki RLC klasörünü siliyor ama siz yinede kontrol edin Eğer duruyorsa siliyoruz..
    1 : Titanium Backup Pro uygulamasını indirip cihaza kurun ve uygulamayı açın.
    Açılışta root izinlerini magisk ile verin..
    Ardından yedekle geri yükle bölümünden "SecurityLogEvent" ve "Device security" hizmetlerini bulup dondurun Aksi taktirde cihazı root ettiğiniz için bildirim panelinde sürekli uyarı çıkacak ve sizi bu yüklemeyi kaldırmaya cihazı tekrardan başlatmaya zorlayacaktır.
    2 : 7 gün Bekleme Limitini Doldurduktan Sonra ;
    Kötü amaçlı yazılımdan kaynaklanan Device Management uygulamasını devre dışı bırakıp kesin olarak gizlemek için :

    • Play Store'da "CSC Features Expert for Samsung" indirin (Ücretsizdir)
    • Uygulamayı başlatın ve ona root haklarını verin
    • Arama çubuğuna "DisableAntiMalware" yazın.
    • Üzerini tıklayın ve "TRUE" değerini girin.Ardından "Kaydet" i tıklayın ve cihazı Yeniden Başlatın.

    ::: Volte Wifi Araması Ve Arama Oto Veya Manuel Kaydetme Özelliklerini Açma :::

    Türkiye csc Dosyasını Mixplorer ile Root/system'e Girip csc Klasörünü komple siliyoruz ve aynı yere Aşağıda Linkte Verilen Türkiye Csc Klasörünü kopyalıyoruz.Hepsi Bu Kadar.Artık Volte Wifi Araması Ve Arama Oto Veya Manuel Kaydetme Özelliklerini Kullanabilirsiniz.
    NOT : Bu işlemi Mixplorer ile yaparsanız otamatik olarak izinleri kendi verir.Farklı bir dosya yöneticisi Kullanırsanız tek tek tüm dosyalara izin vermeniz gerekecek ve Bu şekilde çok uzun Sürecek..
    Ayrıca Bu işlemi Root işleminden hemen sonra da (Cihazı Kapatmamak Şartıyla) yapabilirsiniz.2. 7 günün Dolmasını beklemenize Gerek yok.

    GEREKLİ DOSYALAR Android 8 için :


    Android Pie (9.0) İçin GEREKLİ DOSYALAR :


    Konuya Desteğinden ve türkiye csc volte Ayarları için @hako7445 e teşekkür ederiz



      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoTuTuRK -- 10 Kasım 2019; 1:36:16 >







    • hocam elinize sağlık güzel anlatım olmuş. konuyu görmemiştim o yüzden özelden attım ama orda sorduğum sorunun cevabı yazılı mecbur bekleyecez 1 hafta daha.
    • quote:

      Orijinalden alıntı: hako7445

      hocam elinize sağlık güzel anlatım olmuş. konuyu görmemiştim o yüzden özelden attım ama orda sorduğum sorunun cevabı yazılı mecbur bekleyecez 1 hafta daha.

      Rica ederim kardeşim konuyu henüz yeni açtım o yüzden görememiş olabilirsin
      Özel mesajını şimdi okudum..İşlemlerden önce ve tüm işlemler bittikten sonra 1 hafta 168 saat boyunca cihazı hiç kapatmaman gerekir.Orjinal rom'u yükle ve tüm işlemlere sıfırdan başla
    • KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
      orjinal romu yükledim şimdi bir hafta daha beklemem gerekiyor dimi :(
    • hako7445 H kullanıcısına yanıt
      Maalesef
    • KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
      Emeğinize sağlık. Valla ben okurken yoruldum ve kafam karıştı siz destan gibi döktürmişsünüz maşallah
      Size zahmet benim gibi bu işlerden pek anlamayanlar için bunu ne için yaptığınızı, yapmanın getirisi artıları eksileri nelerdir? kimler yapmamalı kimler telefonu olduğu gibi kullanmalı kısa kısa belirtirseniz bilgi sahibi olmak isterim. Eminim benim gibi de çok kişi vardır. Şimdiden teşekkürler.
    • ademdemiryas kullanıcısına yanıt
      Rica ederim..Kısaca özetlemek gerekirse Sistem Üzerinde Tam Kontrol kurmanızı sağlar.Cihazı root'layarak sistem dosyalarina erişim sağlayıp silmenize değistirmenize yada cihaza gömülü gelip silinmeyen uygulamaları rahatlikla silmenizi olanak saglar.Bunun yaninda custom rom kurup cihaza farkli özellikler katabilirsiniz.Bir nevi modifiye etmek gibi düşünün.. Ve şuan aklima gelmeyen bircok işlemi cihaz uzerinde özgürce yapabilirsiniz

      Artıları eksileri kisiye göre değişir..

      Bu işlerden anlamiyorsanız ve benim gibi root etme mecburiyetiniz yoksa bence gerek yoktur..

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Orjinal rom atmak için extra biseye gerek yok degilmi.odin ile standart rom yuklenesi yapacağız.
    • keremalp kullanıcısına yanıt
      Merhaba..Odin ile stok rom atmada sıkıntı yok hocam normal eskiden olduğu gibi atılabiliyor..

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Hocam tekrardan ellerinize sağlık. Daha önce xda dan yapmıştım ama ingilizcemiz pek olmadığından roottan sonra 7 gün daha beklenmesini gerektiğini anlayamadığımız dan olay yalan olmuş tu. Bir 7 gün daha bekledikten sonra nihayet sizin rehberinize göre bir kez daha yaptım. Öncelikle titanyum backup pro ile SecurityLogEvent" ve "Device security" yi bulamadım söylenen kısımda yok uyarıda bir kere geldi bir daha da gelmedi. ikinci olarak sormak istediğim cihaz açıldıktan sonra yapılması gerekenler altındaki 2. Madde de 7 gün bekledikten sonra yapılması gereken i söylemişsiniz ve sonra kırmızı yazıyla bir 7 gün daha demissiniz yani 3 kere 7 gün beklememiz mı gerekiyor. Anlatımda anlaşılan o ?

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • hako7445 H kullanıcısına yanıt
      Merhaba SecurityLogEvent" ve "Device security" bunlar bendede yoktu ben sadece SecurityLogAgent" isimli servisi bulup dondurdum.Dilerseniz sizde o servisi dondurun.Bildirim penceresindeki uyarı gitmişse sıkıntı olmaz.Çünkü oradaki bildirim cihazı yeniden başlatmaya zorluyor ve farkında olmadan dokunursanız cihaz yeniden başlar ve 2. 7 gün dolmamışsa cihaz brik olur.Buradaki amaç bildirim penceresindeki yazıyı yok etmektir yani bildirim gitmişse sorun yoktur.

      Toplamda 2 hafta cihaz açık kaliyor root ve twrp yüklemeden önce 7 gün ve root twrp işleminden sonra bi 7 gün daha beklemek gerekiyor.Ben o en alttaki yazıyı uyarı anlamında yazmıştım demek yanlış anlaşılabiliyor.Akşam pc başına geçince gerekli düzenlemeleri yapacağım.

      Bu arada hayırlı olsun zor olan kısımı atlatmışsınız

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




    • KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
      Aynen bende security logevent i devre dışı bıraktım. Umarım kısa zamanda costum romlar cikar. biraz araştırdım kore versiyonu için var ama bizim versiyonu için yok. Cevap için teşekkürler.

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • hako7445 H kullanıcısına yanıt
      Ben henüz custom rom isine girismedim suan hala 2. 1 haftamın bitmesini bekliyorum.custom rom illaki çıkacaktır..Olmazsa kore.versiyonlari yuklemeye çalışırız donanım olarak aynı sanırsam..

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • Hocam bu 7 gün olayı çok geyikmiş :) Lakin XDA sitesinde direkt adım adım rootlama anlatılırken bu 7 gün olayını göremedim. Kaynak ve detay verirseniz sevinirim. Saygılar.

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • programmer_onur kullanıcısına yanıt
      7 gün olayı çok geyikmişten kastınız nedir anlayamadım ??
      Rehberi kendim deneme yanılma yoluyla birazda xda sitesinden bakarak hazırladım..
      7 gün olayıyla alakalı kaynak buyrun :https://forum.xda-developers.com/note-fe/how-to/sm-n935f-ds-how-to-flash-twrp-root-t3733030
    • quote:

      Orijinalden alıntı: KoTuTuRK

      7 gün olayı çok geyikmişten kastınız nedir anlayamadım ??
      Rehberi kendim deneme yanılma yoluyla birazda xda sitesinden bakarak hazırladım..
      7 gün olayıyla alakalı kaynak buyrun :https://forum.xda-developers.com/note-fe/how-to/sm-n935f-ds-how-to-flash-twrp-root-t3733030

      Yanlış anlamayın. Geyik derken son derece ilginçmiş, yeni ve orjinal / modele özgü garip bir durummuş demek istedim. Kaynak için teşekkür ederim. Xda'daki makalaler dağınık. İçerikleride farklı. Allah bilir ben hangisine denk geldim. Şuraya link atayım bende bulduğum bir tanesini:

      https://forum.xda-developers.com/note-fe/how-to/root-note-fe-t3648736

      < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




    • quote:

      Orijinalden alıntı: programmer_onur


      quote:

      Orijinalden alıntı: KoTuTuRK

      7 gün olayı çok geyikmişten kastınız nedir anlayamadım ??
      Rehberi kendim deneme yanılma yoluyla birazda xda sitesinden bakarak hazırladım..
      7 gün olayıyla alakalı kaynak buyrun :https://forum.xda-developers.com/note-fe/how-to/sm-n935f-ds-how-to-flash-twrp-root-t3733030

      Yanlış anlamayın. Geyik derken son derece ilginçmiş, yeni ve orjinal / modele özgü garip bir durummuş demek istedim. Kaynak için teşekkür ederim. Xda'daki makalaler dağınık. İçerikleride farklı. Allah bilir ben hangisine denk geldim. Şuraya link atayım bende bulduğum bir tanesini:

      https://forum.xda-developers.com/note-fe/how-to/root-note-fe-t3648736

      Estağfurullah yanlış anlamadım sadece nedemek istediğinizi anlamadım hocam..
      Tahminimce sizin verdiğinizdeki linkteki anlatım eski yani o zamanlar o yöntem işe yarıyordu ama şimdi işe yaramıyor.Bunu ya güncelleme ile kapatmış Samsung yada bazı cihazlarda RMM kilidi "Remote Monitoring & Management" aktif değil Pasif halde geliyor. o yüzden direk root twrp işlemlerini uygulamışlar.
      Normal şartlarda SM-N935F/DS yani türkiyede satılan cihazlarda RMM kilidi aktif olarak geliyor ve pasif hale getirip cihaza twrp root işlemleri uygulayabilmek için cihazı 1 hafta (168) saat boyunca hiç kapatmamak gerekiyor.




    • konu güncellendi türkiye csc dosyaları birazdan eklenecek.
    • türkiye csc dosyaları konuya eklendi yenilikler oldukça ben ve konu sahibi tarafından konuya eklenecektir.
      konuyu açdığından dolayı tekrardan @kotuturk e teşekkürler.

      ***SAMSUNG GALAXY Note Fan Edition Cihazınıza TWRP Recovery Root Yükleme Rehberi******SAMSUNG GALAXY Note Fan Edition Cihazınıza TWRP Recovery Root Yükleme Rehberi******SAMSUNG GALAXY Note Fan Edition Cihazınıza TWRP Recovery Root Yükleme Rehberi***




    • hako7445 H kullanıcısına yanıt
      Eline emegine sağlık kardeşim.. Birçok kişinin merakla beklediği özellikleri açık ve net bir anlatımla çözmüşsün tebrikler

      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    • 
    Sayfa: 12345
    Sayfaya Git
    Git
    sonraki
    - x
    Bildirim
    mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.