Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU] (1078. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.739
Cevap
188
Favori
1.591.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10761077107810791080
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şagop kullanıcısına yanıt
    Ben YouTube uygulaması yerine snaptube kullanıyorum, reklam sorunu olmadan izliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özcan DELİKANLI

    Ben YouTube uygulaması yerine snaptube kullanıyorum, reklam sorunu olmadan izliyorum.
    Hocam tv ye de bağlıyorum mecbur onu kullanıyorum. Ciddi söylüyorum iphone uygulamasında bazen reklam bile görmeden 1 saat izlerdim. Sadece videonun basında kaşar tiktokcular olurdu o kadar. Şimdi 5 dakika birşey izleyemiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şagop kullanıcısına yanıt
    Snaptube ile YouTube daki istediğiniz videoyu istediğiniz kalitede anında indirip, TV ye de aktararak izleyebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şagop kullanıcısına yanıt
    daniel_wellington D kullanıcısına yanıt
    YouTube Vanced varken başka macera aramaya gerek yok.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Bir de micro g ile kendi hesabına giriş yaptın mı tadından yenmiyor fakat ben vancedda nasıl indireceğimi çözemedim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bunu kullanıyorum uzun süredir. Hem siyah ağırlıklı hem de kontrastı yüksek olduğu için göz rahat seçiyor. Ayrıca simgelerin değişmemesi de benim önceliğim. Tavsiye ederim.



    http://www.samsung.com/global/themestore/index.html?appId=com.samsung.Dream_A11y_lowvision&SITE_CODE=tr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PVH kullanıcısına yanıt
    Mobil veri wifi hep açık demek 2si aynı anda aktif demek olmuyor. Wifi bağlı değil ise dediğin geçerli. Fhd için değerler fena değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KoTuTuRK kullanıcısına yanıt
    Cihaz biraz ağır katılıyorum ve bataryaso ekranına göre çok büyük değil. Ama zamanla alışacak ve cihazdan memnun kalacağınızı düşünüyorum.

    Bence boşuna daha para ve zaöan harcamayın. Batarya için işyerine vs kablosuz şarj alabilirsiniz ya da powervank yanonızda taşırsınız. Cihaz ayrıca fiyat performans olarak da en iyi samsung cihazlardan biri bence.

    Biraz daha devam etmenizi tercih ederim. Özelliklerde film, youtube, netflix gibi platformlarda cihazın note fana göre 18.9 ekranı ile çok önde olduğunu göreceksiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lovekrand

    Selam beyler,



    Rahatsız etme modunda bazı uygulamalara bildirim verebilmesi için istisna verebiliyorduk eskiden. Ben whatsapp a falan vermiştim. Bu artık kaldırıldı mı? Bulamıyorum da

    Buna baktım bunu kaşdırmışlar. Ama eskiden belirlediğim kurallar hala çalışıyor. Hala arkada bir yerde kodlar duruyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun ekranın pcden web üzerinden kontrol edebileceğim bir uygulama mevcut mudur?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lovekrand kullanıcısına yanıt
    Teamwieveri yükleyin. İşinize yarayacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GCam kullanan var mı? (Google Pixel Camera Uygulaması)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akg kulaklığın teki bozuldu.Tamir için yapabileceğim veya uygun fiyata alabileceğim bi yer var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pie beta çıkmış.
  • Arkadaşlar merhaba, Samsung yetkili servis ve samsung türkiye ile ciddi anlamda bir problem yaşıyorum. Bu konuda sizden destek isteyeceğim
    https://twitter.com/k_danaci/status/1084821988181458945 twitter üzerinden iletişim kurmaya çalışıyorum. Fakat bu platformda aktif olmadığım için bir beğeni ya da yorum yazmanız bile benim için yeterli olacaktır.
    Alttaki resimdeki işaretli olan tüm
    Ekran,Usb port ve batarya değişimi servis tararfından gerçekleştirildi. Fakat servise teslim etme sebebim olan kameradaki problemi çözemediler. Servis deki teknisyen arkadaşla durumu yüzyüze görüşüp kameradaki lens hatasını kendisine gösterdim ve arızayı kabul etti. bunun içinde bir değişim yapılması gerektiğini söyledi. Tabi ben bu durumda sinir küpüne döndüm 7 aylık bir telefonda değişmeyen parça kalmadı bu samsung a ait bir üretim hatası değil mi dediğimde. yasal şartları sağlamadığınız için değişim hakkınız yok dediler.
    ve bizim savaşımızda burada başladı. Şikayetvar.com ve twetter üzerinden, yaşadığım süreci harfiharfine anlatmaya çalıştım. Bu şekilde davranmam anladığım kadarıyla Samsung un hoşuna gitmemiş ve bu sebeple benimle konuşma tarzlarından tutun servisin hitap şekline kadar herşey değişti. Toplamda 3 parça değişimine onay veren samsung şu an kamera için parça değişimine onay vermiyor. Serviste bu sebeple telefonu bana teslim edemiyor.

    Benim amacım kutu içeriği ile telefonu alıp elimdeki fatura ile tüketici hakem heyeti ile başlayan ve sonrasındaki yasal süreci başlatabilmek. Şu an hem telefonun onarımı geciktiriliyor hem de telefonu 4 parça değişimi ile elime vermek istemiyorlar.Samsung güney kore deki merkezleri ile bu konuyu mail üzerinden görüşüyoruz.

    Note serisini note 3 den itibaren kullanıyorum. Telefonun performansından ve kullanımında çok memnundum. Beni rahatsız eden durum servisin ve samsung un herhangi bir arıza da sergiledikleri tutum. Benim yerimde sizde olabilirsiniz tüm note 8 ler ilk servise gittiğinde 4 parça değişimi olacak diye de birşey yok. Tek ricam twitter üzerinden destek olmanız.

    SAMSUNG GALAXY NOTE 8 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mctako -- 15 Ocak 2019; 21:1:3 >




  • hako7445 H kullanıcısına yanıt
    Aynen .


    F varyanta yani Turkiye Avrupa gibi ulkelerdekine yuklenebilmektedir. Yuklemek isteyen sizdirilmis BETA1 i deneyebilir iste


    https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=78677166&postcount=1
  • mctako kullanıcısına yanıt
    Kotu bir durum :/

    Musteri memnuniyeti hakkiniz vardir. Bunu kullanarak yeni bir cihaz temin edebilirler size . Anlattiklariniza bakinca hak ediyorsunuz ( yeni ucretsiz telefonu ) .

    Baktiniz yine olmadi baska yetkili servise yollayin.


    Hangi servistir adini da rahat paylasin bilelim ! ...


    Samsung kendi yetkili servis agi yoktur firmalarla anlasmislar pek te ideal bir hizmet anlayisi maalesef son yillarda ben de epey cekmekteyim ki ben cihazlari epey temiz kullanan biri olarak .


    Turkiye de Franchising sistemi tutmamistir yasadiginiz sorunun ASIL kaynagi donup dolasip FRANCHISING e geliyor :/ . Samsung bu sistemle risklerini azaltmis Turkiye den bir sekilde cekilmis gibi olmaktadir . Bundan sonraki adimlari bu zihniyetle devam ederlerse herhalde LG Sony mobil departmani gibi Turkiye den cekilebilmek olabilir.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Hocam İzmir de Başarı teknik servise verdim.
    Kamera ile ilgili yaşadığım problemi daha önce forumda yazmıştım. 5000 tl ye aldığınız bir telefonu servise verip toplamda 4 parçası değişmiş olarak gönül rahatlığı ile kullanabilir misiniz. Batarya, usb port, ekran ve kamera.
    değişmeyen ne kalmamış oluyo :D Samsung ile de yazışmalarım devam ediyor sürekli olarak 3 defa servise gidip 3 defa parça değişimi olacak da öyle değişim hakkınız olacak bla bla. Ben telefonu servisten aldığım an itibari ile yasal tüm haklarımı kullanıcam.

    Samsung note 8 güzel bir ürün kullanışı raht bir ürün ama kaliteli değil.
    Bunu samsung a yazdım. Kalite ürünün satış sonrası hizmeti ve müşteri memnuniyeti ile başlar.

    İnşallah kimse şu düştüğüm duruma düşmez. Arıza yaşamaz.
  • mctako kullanıcısına yanıt
    Istanbul'dan haber vermek gerekirse : Son hali nedir bilmem ama gecen yil Note9 cikmasina 2-3 ay kala filan Samsung servisine gittigimde ilginc olan bir detaydan haberim oldu : Her serviste temperli cam kasaya sahip telefonlari seri sorunsuz otomatik cihaz ile acan bir BOX kutu var o her Samsung yetkili servisinde yokmus. Egitim veriyorlardi denk geldim epey de muhabbet ettim yardimci da oldular .


    Samsung ayni zamanda yavasta olsa sikayet edilmis bazi yetkili servislerle olan anlasmalari parca parca iptal ediyorlar kapattiriyorlar. SAmsung Turkiye in Turkiye satis sonrasi hizmeti son yillarda tokezlemektedir.

    Yuksek ihtimalle sizin basiniza gelen Samsung un temperli cam arka kapagini ozellikle sorunsuz acma ve montajlayan ozel box cihazi yoktu ve insanlik hali de servis elemanin hatasindan gercek bir cozume de gidemiyor mevcut kendi aralarindaki anlasmalar geregi... Olan tuketiciye :/


    Merkeze rapor hazirlayacak onaylanmasi icin online kendi ic aglarinda bir surec uzayacak...


    Yillar once bu tur sureclerler daha seri idi.

    Mumkun oldukca servisten gerekli belli kalite standartlarinda cihaz bakimi onarimi yapiyorlar mi ogrenmenizi tavsiye ediyorum. Bu durum aciga cikarsa aslinda mesuliyet teknik servis veya sube mudur veya sahibinden cok Samsung Turkiye yetkilerini baglayacaktir. Lisanslama sartlari gereki bilgi vs de Samsung anlasmali teknik servis firmalarina da saglamasi gerekirdi.




  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Üstad bu pie güncellemesi ile görüşme kaydı işi bitiyormuş bunun bir yolu yokmu. Sırf bu yüzden yükseltmeye eğim pieye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10761077107810791080
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.