Şimdi Ara

Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.515
Cevap
31
Favori
105.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • NETWORK
    GSM / HSPA / LTE

    BODY
    Dimensions
    159 x 75.1 x 8.9 mm (6.26 x 2.96 x 0.35 in)
    Weight
    188 g (6.63 oz)
    Build
    Glass front (Gorilla Glass 3), plastic back, plastic frame
    SIM
    Single SIM (Nano-SIM) or Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by)

    DISPLAY
    Super AMOLED, 420 nits (typ)
    6.4 inches, 100.5 cm2 (~84.2% screen-to-body ratio)
    1080 x 2340 pixels, 19.5:9 ratio (~403 ppi density)
    Corning Gorilla Glass 3

    PLATFORM
    Android 10, One UI 2.5
    Chipset Exynos 9611 (10nm)
    CPU Octa-core (4x2.3 GHz Cortex-A73 & 4x1.7 GHz Cortex-A53)
    GPU Mali-G72 MP3

    MEMORY
    microSDXC (dedicated slot)
    Internal
    64GB 4GB RAM, 128GB 6GB RAM UFS 2.1

    MAIN CAMERA
    Triple 48 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF
    8 MP, f/2.2, 12mm (ultrawide), 1/4.0", 1.12µm
    5 MP, f/2.2, (depth)
    LED flash, panorama, HDR
    Video 4K@30fps, 1080p@30fps, gyro-EIS

    SELFIE CAMERA
    Single 20 MP, f/2.0, 26mm (wide)
    HDR
    1080p@30fps

    SOUND
    Loudspeaker Yes
    3.5mm jack Yes

    COMMS
    WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
    Bluetooth 5.0, A2DP, LE
    GPS Yes, with A-GPS, GLONASS, BDS
    NFC Yes
    Radio FM radio, RDS, recording
    USB USB Type-C 2.0

    FEATURES
    Sensors Fingerprint (rear-mounted), accelerometer, gyro, proximity, compass
    BATTERY Type Li-Po 6000 mAh, non-removable
    Charging Fast charging 15W





    Kameradan Kareler (Credit: @marophat)

    Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]
    Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]
    Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]
    Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]
    Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 5 Mart 2021; 13:6:59 >



  • Tekrar belirtiyorum abarttiginiz kadar ısınma bende yok 50 dk netflix benim en uzun kullanimim. Toz konduramama ne alaka? Asus zenfone 5z de var bataryası artık gitmedigi için sd 845 ama o daha çok ısınıyor.
    M21 yavaş ona göre mesela bende bunu söyleyebilirim. Yok soba yok elim yandı komik yani. Fanboy olan yok su forum içinde sadece okuduğum kadarıyla siz kaçak redmi note 9s seviyorsunuz anladık.
    M51 daha güzel daha özellikli ve SD mesela ama çok büyük ekran.
    Kronik ise ısınma gerçekten benimki özel version olabilir teşekkürler
    Arkadaşlar cihaz hakkında yorum yapmak için iyice kullanmayı bekledim. Yaklaşık 10 günlük kullanım sonucunda görüşlerimi belirtmek isterim. Almak isteyenler için bir fikir verir belki..
    Öncelikle bana göre eksi olan yönleri ile başlayayayim.

    -Telefonun batarya Web gezintisi yaparken 6000 lik değil sanki 5000 lik gibi duruyor. Kullandığım amoled ekranlarda hep aynı durumu yaşadım. Web gezintilerinde şarj daha çabuk bitiyor gibi, ne zaman video izleme oranı artarsa o zaman amoled ekranlar hakkını veriyor.
    Bunda da aynı durum var. Günlük kullanımda ortalama 9-10 saat ekran süresi alınabilir.Orta güç tasarrufunda cpu yu %70 e çektim ve batarya konusunda ciddi artış oldu. Resimleri yorumun sonuna koyacağım. Bunu yaptıktan sonra herhangi bir yavaşlık vs olmadı.
    -Otomatik parlaklık seçince sensör nedeniyle şarj fazla gidiyor (yazılımsal bir sorun var) o yüzden manuel seçeneğini seçmek gerekiyor.
    -Şarjı 2,5 saatte doluyor. Geceleri taktığım için pek sorun değil ama bunu sorun eden kişi olabilir. Bu fiyat aralığında zaten ultra hızlı şarj hiçbir telefonda yok.
    -Telefonun ekranın köşeleri biraz fazla yuvarlatilmis gibi sanki.
    -Telefonda belirgin ısınma yok ama yoğun kullanımda iliklik oluyor. Telefonu zorlayarak isi testi yaptım. son parlaklıkta, arka planda torrent indirme yaparken, youtube çalışıp Google gezintisi yaparken 41 dereceyi gördüm (nfc ve konum açık)
    Baya zorlamama rağmen kabul edilebilir bir sıcaklık. Oyun oynamadığım için maalesef oyun testi yapmadım.

    Cihazda eksi denebilecek yönler bunlar, gayet kabul edilebilir eksiler olarak düşünüyorum.

    Artıları ise..
    +Kamera fiyatına göre kabul edilebilir. Zaten bu fiyat aralığında daha iyi kamera kullanan yok.
    +Hoparlör ve ahize normal.
    +Bir güzel yanı gece beklerken şarj gitmiyor. En fazla %1 falan. (tabi operatöre ve çekim durumuna göre değişebilir)
    +Telefonda dokunma sorunu, kasma veya donma gibi hiçbir sorun yaşamadım.
    +Parmak izi okuyucu gayet iyi çalışıyor.
    +Telefon görüşmelerinde en ufak ses veya sensör sorunu yaşamadım.
    +Telefonda ki en güzel şey kesinlike ekran.Fiyat aralığında ki rakiplerine resmen fark atıyor.
    Telefonun fiyatına göre en büyük rakibi redmi note 8 olarak görüyorum (huawei devre dışı bırakıyoyum çünkü Google ile ilgili sorunları var.)
    Redmi note 8 ile yanyana getirince (oğlumda var) m21 baya farkediyor. Redmi note 8 e kıyasla ekran dışında nfc ve batarya farkıda öne çıkıyor. Diğer noktalarda birbirine çok yakın telefonlar.
    Burada ki coğu kullanıcı saat, çek vs ile çok uyguna getirdiği için rahatlikla söyleyebilirim ki kesinlikle fiyatına göre en iyisi. Tabi ahım şahım bir telefon değil ama verdiğiniz paraya (garantili ve yurt içi) alabileceğiniz en iyi cihaz olduğunu düşünüyorum. Eşime ve kendime aldım çok memnunuz. Oğluma redmi note 8 aldım her ne kadar o memnun olsada m21 almayı tercih ederdim ona da

    Bir günlük kullanım sonunda sabit %35 parlaklık ile 5 saate yakın Web gezintisi, 5 saate yakın amazon prime ve youtube izleme ile 11 saat ekran süresi aldım (full wifi)



    Daha iyi pil süresi almak için cpuyu %70 e çekerek yaptığım testte..
    Yine %35 sabit parlaklık ile,yine 5 saat Web ve 5 saat video izleyerek 11 saat ekran süresi almama rağmen %22 şarjım var. Ve bu sefer telefon görüşmesi ve başka işlerle daha fazla zorladım telefonu. (bunu yaptıktan sonra telefonda en ufak bir değişiklik hissetmedim o yüzden artık bu şekilde kullanacağım)
    Şu anda ekran sürem 13 saat oldu ve hala %10 şarjım var. Ayrıca karanlık mod vs kullanmıyorum.

    Merhaba, ürünü iki haftadır kullanıyorum. Burada bir arkadaş sanırım bizzat deneyimlemeden ürünün batarya performansını gömmeye çalışmış.

    Telefonu 23 Ocak günü tam şarj ettim. 28 Ocak günü tekrar şarj etmeden önce %15 şarji vardı ve ekran süresi bu beş günün toplamında 10.5 saatti. (AOD kapalı, karanlık mod, CPU sınırlaması olmadan orta düzey güç tasarrufu modu)

    Çin orijinli telefonları övmeyi bıraksın birileri lütfen.

    Merhabalar ben de yeni geçiş yaptım M21 e şebeke internet bağlantı sorunlarını hiç yaşamadım, ısınma sorununa gelince sadece yeni güncellemeleri yapınca biraz ısınmış tı ama şu an hiç bir şekilde ısınma olayı yok. Ufak tefek bazı hatalar var yazılım güncellemesi ile düzeltirler 2299 TL fiyata aldım performans olarak bu fiyata fazlasıyla memnun um Pugb HD oyununu denedim kasma falan olmadı kısaca bu bu fiyata İşlemci, oyun performansı, Ekran kalitesi, Kamera Performansı, Akıcılık falan fazlasıyla memnun kaldım sonuçta Samsung kalitesi.

    M serilerinin A serilerinden herhangi bir farkı yok M serileri alınmaz demişsin ama aralarında hiçbir fark yok. Sadece yazılımsal olarak M serilerinde kısıtlanmış yazılım var ama yavaş yavaş güncellemelerle bazı özellikler getiriliyor. (Bkz: Secure Folder) Şuan zaten A modellerinin tepe modelleri olan A71, A80 gibi cihazların üstünde M51 var.


    Kişisel yorumlar kesinlik göstermez. Bende burada bu cihaz daha iyi gidiyor diye yalandan sıkabilirim. Kaldı ki A50 nin şarjı M21 den iyi gidiyor demek epey bir uydurma olmuş. İsteyenler YouTube'dan battery drain testlerini inceleyebilirler. M serileri zaten yüksek bataryalarla öne çıkıyor. Ben M30s kullanıyorum M21 ile tıpa tıp aynı cihaz. Gsm arena da pil performansı en güçlü cihazlar listesinin başlarında M30s var. M21 de M30s ile aynı cihaz olduğundan pil olarak üzecek bir olay yok.


    Isı, kasma olaylarına gelince nasıl bir cihazmış ki M30s- M21- A50 hatta A51 in bile birbirleriyle aynı işlemciyi kullanmasına rağmen birinde ısınıp, kasıyor ama diğerinde ısınmıyor kasmıyor. Cihazın ısınması, kasması donanımdan kaynaklıdır. Ram tabiki önemli ama işlemci daha önemli bir faktör. Isınma işlemciden kaynaklıdır. Işlemciler aynı. Isınmalarda hemen hemen aynı olur.

    Poco alınacak bütçe var ise m21 alınmaz. Ne kadar bendeki ayıplı mal çıkmış ve iade etmiş olsam da poco ile m21 arasında ciddi fark var. Ekran yenileme hızı çok ciddi fark yaratıyor bunu kimse göz önünde bulundurmuyor ama bana göre en önemli donanımsal özelliklerden biri. 144hz monitör kullandığım için senelerdir bunun farkındayım haliyle. İşlemcisi ne kadar iyi olursa olsun,ekran yenileme hızı bir telefon/monitörde akıcılığı etkileyen en önemli faktör

    Merhaba hocam


    Daha önce sizin gibi cihazı alma konusunda tereddüt yaşayan arkadaslar oldu bende elimden geldigince onları aydınlatmaya calıstım yine aydınlatayım elimden geldiğince:)

    Ben bu cihazı ekimden beri kullanıyorum. kullanmaya başladığım günden beri ne en ufak bir kasma ne de başka bir eksik gördüm. Şöyle bir gerçek var 2300tl bir tel ile 4000tl arasında tabiki fark vardır ama 2300tl de istenilen özellikleri karşılyorsa iste o zaman f/p unsuru araya giriyor sanırım. İste M21 böyle bir cihaz. Samsung bu kıyağı böyle giris/orta segmentlere pek yapmazdı:) Ben aldım alalı üst model telefonlar daha fazla ne sunabilir diye diyorum. Kamera benim telefonda diger özelliklerine göre daha önem verdigim bir unsur M21in kamerasını da ben cok tatmin edici buldum. Hic bir uygulamada yavaslık yasamadım.


    Android 11 de alacak 12 de alır gibi. Gittigi yere kadar kullanırım ben bu cihazı

  • Aleyküm selam. Ekran süresini ve oyun oynarken veya internette gezerken çok ısınıyor mu diye merak ediyorum. Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Call of Duty oynadım ama 30 dakika ve ciddi manada ısınmadı. İnternette gezinirken asla ısınma olmuyor. Ekran süresi ise inanılmaz iyi. Bir günde %50 anca bitiyor. İki gün rahat dayanıyor gibi şu an.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Memnun musunuz genel kullanım açısından. Bir büyüğüme almayı düşünüyorum da.

    Bir de kamerası orta büyük ihtimal. Sıkıntısı var mı?
  • ekran görüntü kalitesi nasıl.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • astegon kullanıcısına yanıt
    Ben önceden iPhone 6 kullanıyordum. Suya düşürüp bozdum onu. Çok fazla beklentim olmadan ucuz diye bu telefonu aldım. Beklentilerimi fazlasıyla aştı. Ekranı harika. Bu ekrana alışınca iPhone ekranı soluk gelmeye başladı. Kamerası gayet harika geldi bana. Evde olduğum için güzel fotoğraf çekemedim ama geniş açılı lens ile güzel fotoğraflar yakalamak mümkün. Tek sıkıntım ekran aşırı büyük geldi bana. Ve tam hakimiyet kuramıyorum.
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Ekran kalitesi çok ama çok iyi. Super AMOLED'i ilk defa kullanıyorum ve cidden çok iyi bir teknoloji.
  • scientia kullanıcısına yanıt
    IPS ekranlardan sonra AMOLED ekranları görünce "Oh be" diyen çok.

    Ben IPS ekrana alışamadım bir türlü. Bazen deniyorum ama yok AMOLED'deki o canlılığı bulamıyorum. Soluk maalesef.

    Ekrana da yakın zamanda alışırsınız.

    Devir ekonomi devri maalesef.

    Güle güle kullanın, güzel haberler alın.
  • cihazı şarj ederken hızlı şarj özelliğini kapatmak daha iyimidir sizce?
  • Bugün n11 kampanyası denk gelince batarya, amoled ekran ve aod görünce aldım. Oyun oynamam oynasam da küçük boyutlu şeyler.
    Daha çok banka, finans, sosyal medya, bazen Netflix için kullanacam. Üzmez sanırım değil mi?

    Aod kullananlar şarj ne kadar gidiyor 2 gün gitse süper olacak :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vega_vega V kullanıcısına yanıt

    AOD kullanıyorum. 36-48 saat gidiyor. Şu an misal %59 pili var. Ve 29 saat kaldı yazıyor pil ekranında.

  • scientia kullanıcısına yanıt
    Süper tşkler. Peki banka, WhatsApp vs bildirimler gözüküyor di mi sıralı olarak aod de

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vega_vega V kullanıcısına yanıt

    Ben ikon olarak ayarladım. İkon olarak gözüküyor.

  • Bu konu çok boş kimse almamış mı :)
    Bugün n11 de 1000 stok vardı yarım saatte tükendi ama neyse umarım memnun kalırım. Önce ki telefonum zenfone 5z di. Bataryası çok kötüydü iki gün önce de ekranı kırıldı. Batarya çok önemli bence sırf bu yüzden aldım.
    Eşime M51 almistim baya güzel ama şu an için kendime almaya bütçe olmayınca bunu aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonu alalı 2 gün oldu. Bundan önce Iphone 8 ve Xiaomi Mi Mix 2 kullanmıştım. Bir süredir telefonsuzdum ve en sonunda buna karar verdim. En önemli kriterim bataryasıydı. %46 ile gelen şarj 1 gün beni götürdü ve beklentimi karşıladı. Halbuki bu ilk gün içerisinde yeni telefon olduğu için bir çok yükleme işlemi yaptım, telefona alışmak için uzun bir süre kullandım. Şu ana kadar pil performansı çok tatmin edici. Bu fiyata da böyle pil performansı verecek cihaz çok azdır sanırım. 2500 liraya n11'den Samsung Türkiye mağazasından aldım bu arada. Ertesi gün 100 lira zam geldi.


    Bu fiyattaki telefonların geneli Mediatek işlemci var. Bunda Exynos işlemci var ama şu ana kadar hızı ve pil performansı iyi ve zaten kağıt üstünde de Mediatek'ten her daim iyidir. Keşke Snapdragon olsaydı ama sağlık olsun. İlerde param olursa zaten M51'e geçerim bu pil performansını gördükten sonra. Kamera güzel, daha iyisini isteyen daha fazla verip daha iyi telefon alabilir. Açıkçası lens kalitesi bu fiyat skalası için kaliteli. Redmi Note 9'dan daha iyi bence. Macro çekim de olsa iyi olurdu ama 400 lira fark verip M31 almak istemedim sırf 1 kamera için.


    Bu arada yılların Xiaomi övücüsü olarak diyorum ki Samsung son dönemde gerçekten Çinlilerle rekabet edecek telefonlar üretme kafasına gelmiş. Orta segment telefonlarında artık f/p göstermesi gerektiğini öğrenmiş. Çok oyun meraklısı değilseniz bu telefon bence fiyatı için çok makul. Sorusu olan olursa tecrübelerimi aktarırım.

  • marophat M kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Kamerası iPhone 6'dan sonra iyi geldi. Düşük ışıkta da başarılı buldum. Tabii amiral gemileri ile karşılaştırılmaz ama gidip Instagram'a fotoğraf ya da video attığınızda kimse hangi telefonla çektiğinizi anlayamaz.

  • Bende iki gündür kullanıyorum batarya gerçekten çok iyi.
    Fakat bu cameralightsensor pil tüketiminde ilk sırada kamera foto günde 4_5 tane ancak çekerim. Sizde nasil uygulama güç tüketimi?

    Samsung Galaxy M21 [ANA KONU] [Android 11 Geldi]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vega_vega V kullanıcısına yanıt

    Ben de CameraLightSensor listede bile değil. Birkaç gün ver istersen. Instagram, WhatsApp ve diğer uygulamalar var.

  • vega_vega V kullanıcısına yanıt

    Hocam bu durumu bende pil kullanımına bakınca fark ettim. Durum aslında şu:


    Bu telefonda ışık sensörü ayrıca yokmuş ve adaptif parlaklık için ön kamerayı kullanıyormuş. Doğal olarak bu da çok fazla batarya kullanımına neden oluyor. Tavsiyem kapatmanız olur.

  • marophat M kullanıcısına yanıt

    Ben de otomatik ekran ışığı ayarlamasını kapatmıştım. Ondan demek ki. Kapatma nedenim de kötü performanstı. Sensör yoksa normal o zaman.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.