Şimdi Ara

SAMSUNG GALAXY M20 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.217
Cevap
42
Favori
180.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • *03.04.2019 . Samsung M20 cihazlarimiza güncelleme geldi. Kontrol edip yükleyebilirsiniz

    ----------

    Samsung M20 1799 tl etiket fiyatı ile ön satışa çıkarıldı. 250 tl hediye çeki ile beraber hem de. Ön siparişte verdiği sözü tutamadı ve dağıtımları 25 Şubat yerine 1 Mart’a erteledi. Bugün bekleyişin son günü yarın kargolanacak. Üstelik bu hatalarının giderilmesi adına 32 GB hafıza kartı da hediye gönderilecek.

    Kutudan ekran koruyucu ve kılıf çıkacağına dair bazı arkadaşlar Samsung destekten bilgi almışlar ancak yurt dışı incelemeleri izlediğimizde kutu içinden kılıf ve ekran koruyucu şeyler çıkmamakta. AliExpress den kılıf ve ekran koruyucu siparişi verdim ben de. Bekliyorum. Telefonların ulaştığı kişiler lütfen paylaşım yapsın ilk izlenimleri belirtelim.


    Özelliklerinin ve karşılaştırmaların olduğu detaylı bir bilgi paylaşımında bulunacağım ve konuyu sürekli güncelleneceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pc.programcı -- 3 Nisan 2019; 16:11:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben bataryadan çok memnunum. 2 gün rahat görüyor. Ekran süresine de pek takılmıyorum. Ekran süresi elde edeceğim diye kasmaya gerek yok. Oturun telefondan dizi izleyin sürekli internete girin sizler de o süreleri alırsınız. Önemli olan bence 2 gün gitmesi. Çünkü telefon beklemede de şarj yiyor. İnternet sürekli açık bir bildirim bir mail bir şey bekliyorsunuz sonuçta. 12 saat gibi süreler bu telefonda elde etmek zor değil ama bu süreyi elde etmek için çabalamak akıl karı değil bence.
    bende de aynı geldi ayakkabı kutusu ebatında vodafona yazılı kutuda geldi. faturalara dikkat etmedim ama kutu içeriği zaten yazmıştım

    ufak bir inceleme geçeyim bari:

    telefonu vodafone hat üzerinden aldım. yanımda uygulamasını kullanarak sipariş verdim ve istanbulda olduğum için 3 saate teslimat seçeneğini seçtim. 3 saate teslimat kapsamında 12.00 - 15.00 arası istemiştim , saat 16.20 civarı scotty kuryesi getirdi. cihaz kutusu tamamen shrinkliydi yani hiç açılmamış.

    içerik olarak:

    telefon (e yani) //içinde type c kablo, travel adapter, tipini beğenmediğim ve zorda kalmazsam kullanmayacağım kulaklık

    koruma paketi kutusu / içinde kırılmaz camı ve şeffaf renksiz yumuşak silikondan kılıf (kapaksız sırt kılıf)


    edit: type c kablosu uzun değil arkadaşlar, ölçmedim ama muhtemelen 1 metreden kısa bilginiz olsun.


    genel kullanım olarak batarya konusuna çok değinmeyeceğim, herkesin aktif olarak tuttuğu programlar farklı çünkü, ama parlaklığı %50-60 civarında kullandım geldiği andan itibaren (16.00 civarı) ve akşam 10-11 e kadar % 15 civarına düştü. (elime %50 şarj ile geldi)

    oto parlaklıkta geçişler sert, bunun nedeni sensörün olmamasından. m20 ortam parlaklığını kamera ile tespit edip ayarlıyor, geçişler sensörlü telefonlardaki gibi yarım saniyede yavaş yavaş değişmek yerine çeyrek saniye gibi bir sürede aniden değişiyor.

    aslında telefonun boyutu normal gibi. (benim kullandığım p9 lite ve eşimin kullandığı samsung j4 ile kıyaslayınca) telefonu büyük gösteren şeyi ekran boyutunun küçük olması.

    samsung klavyeyi sevmedim, belki de gboarda alışkın olduğum içindir.

    yine samsung telefonlardaki bazı app'ları açınca o uygulamanın adının anlık animasyonla yazması sinir bozucu, nasıl kapatılacağını bilen bir arkadaş beni yeşillendirirse makbule geçer.

    tel elle kullanırken bildirim çubuğunu başparmakla aşağı indirmek ızdırap. mesajlaşırken bildirim çubuğunu aşağı çekmek için parmağımı 1 kilometre hareket ettiriyormuş gibi hissettirdi bana. ama @Cappuccino35 yazdığı gibi bildirim çubuğu hareketini parmak izi sensörüne bağlayabiliyorsunuz, parmak izi sensörüne parmağı aşağı çektiğinizde aşağı iniyor (p9'umda bu özellik olduğu için ilk baktığım şey buydu.)

    pubg kurdum (biliyorum bunu bekliyodunuz) oyuna girmeden grafik seviyesini direk en düşüğe aldım ve gfx tool olmadan girdim. inanılmaz fps düşük geldi bana (önceden söyleyeyim, oyunlarda ben akıcılığa, fps'ye önem veren biriyim, grafikler beni zerre ilgilendirmiyor. eski diablocuyum ben.) 1 maç attım ve inanılmaz kötü hissettirdi bana telefon. hemen gfx tool kurup yeniden denedim, 30 fps ve diğer ayarlar min seviyede bayağı kendini topladı.

    fakat şöyle bir durum var dünden beri 7-8 maç yaptım her maçta cihazın performansı daha da artıyor gibi. neden anlamadım. şu an bir sıkıntım yok mesela.

    ekran görüntüsü alma işi ses kısma ve power tuşu ile yapılıyor fakat benim p9 basar basmaz direk aldığı için önce telefonda bu özellik yok sandım :D:D meğer biraz basılı tutmak gerekiyormuş. p9 da olduğu gibi ekran kaydı dahili olarak yok, ama samsung kullanmayanlar için söylüyorum, içinde game tool uygulaması var, oyunları direk içine ekleyebilir ve direk burdan açabilirsiniz. bu program düşük yer kaplıyor, çok kastırmıyor ve kayıt netliği de fena değil (p9 lite ile kıyaslıyorum. p9'da kaydı oynattığımda oyunda gördüğüm fps'yi direk yarısını kaydediyordu.)

    samsung s6 kullanan arkadaşın tavsiyesiyle real racing ve mortal kombat kurup test ettim (açıkçası aklıma pubg'den başka performans oyunu gelmemişti bir deneyeyim dedim.) mk ve real racing 3 gayet akıcı sıkıntısız.

    ısınma sorunu çok yok.

    kamera çekimlerinde yakınlaştırınca pastelleşme farkettim, ama çok kamera meraklısı biri olmadığımdan sıkıntı görmedim. f/p telefonu aldık sonuçta, adamların bir yerinden kısmaları gerekliydi. ayrıca flash ışığı düz beyaz değil sarımsı.

    ekran hassasiyeti normalden fazla geldi bana, evde takılırken telefonu karnımın üstüne koyup uğraştım mesela, t-shirtümü dokunma algılayıp ana ekrana dönme muhabbeti oldu, ayarlarda ekran koruyucu için ekstra hassasiyet seçeneği var ki, açmadım bile :D

    yazılımsal olarak android 8.1.0 sürümü ile geldi.

    google müzik dışında şarkı çalma uygulaması yok, play müzik beğenmezseniz f-droid kurup phonograph kullanmanızı tavsiye edebilirim. bana kullanışlı geldi ve ad-free.

    yine ilgilenenler olursa varsayılan olarak adımsayar yok, play'den samsung health kurabilirsiniz. bu arada adımsayar telefonu hareket ettirerek ve adım usulü sarsarak kandırılabiliyor. ben p9 lite'ın adımsayarını kandıramamıştım. belki bu telefon desteklediği, fakat standardında içinde gelmediği için üstüne düşmemişlerdir.

    bir önceki sayfada bahsi geçmişti, adet yerini bulsun diye yazıyorum, always on display ve bildirim ledi yok, ama yine @cappuccino35'in bahsettiği gibi telefonu elinize aldığınızda bir bildiriminizin olduğunu haber vermek için titreşmek gibi özellikleri mevcut.

    miracast / ekran yansıtma var, smart view olarak bildirim çubuğundan açılabilir.

    aklıma gelenler bunlardı, telefon batarya süresi herkese ve her porgrama göre göreceli olduğu için bunun haricinde tüm sorulara yanıt verebilirim.
    Tahminen söylüyorum. Bu cihazda ambient light sensörü bulunmadığı için ekran parlaklığını ayarlarken ön kamerayı kullanıyor. Yani normalde ekran parlaklığını otomatik seçtiğin zaman ortam ışığına göre ekran parlaklığı değişir ya, bu telefon bunu kamerayla yapıyor. Otomatik ekran parlaklığını kapatırsan problem çözülebilir diye düşünüyorum.
    18 gündür kullanıyorum cihazı. Vodafone Yanımda üzerinden satın almıştım peşin fiyatına 12 taksit + koruma paketi hediyesi ile birlikte 1780 liraya falan denk geliyor sanırım aylık 149 liraydı o zaman şuan Vodafone fiyatını aylık 173 TL olarak güncellemiş.

    Öncelikle önceki cihazım Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64 versiyonu idi. Geçen yıl nisan ayında almıştım ve kullandığım ilk Xiaomi cihaz R5+'tı. Fakat 8 ay kullandıktan sonra ekranın sol kısmında turuncu lekeler oluşmaya başladı ve biraz araştırma yaptığımda ekranının Tianma isimli Alman şirketin ürettiğine ulaştım ve bahsettiğim sorunun aynı paneli kullanan bir kaç kullanıcıda daha olduğunu çeşitli forumlar üzerinden gördüm. M20'yi başlıca tercih etme sebebim ekranını sadece Samsung'un üretiyor olmasından kaynaklıydı.

    Burada bahsedilenler gibi, ortam ışıklı ise siyahlar amoled kadar iyi olmasa da arkadan yayılan beyaz ışık asla fark edilmiyor. Fakat karanlık bir ortamda siyahları incelediğinizde beyaz ışığı fark ediyorsunuz. Fakat şöyle bir durum var ; sonsuz ekran olduğu için genelde uygulamalar "tam ekran" olarak gösteriliyor ve video izlerken de (youtube gibi bir platformdan) iki parmağınız ile büyüterek tam ekrana gelmesini sağlıyorsunuz. Böylece kenarlarda siyah boşluklar kalmıyor ve "rahatsız oluyorsanız" bunun önüne geçebiliyorsunuz.

    Öncelikle parlaklık olarak R5+ cihazım ile karşılaştırdığımda, güneş ışığı altında belli bir fark var. IPS LCD ekrana sahip olan R5+ cihazım daha parlak ve daha rahat görüş sağlıyor. Bu konuda biraz hayal kırıklığına uğradım.(M20 cihazımın maksimum ekran parlaklığını yeterli bulmadım.)

    Fakat, renk doygunluğuna gelindiğinde M20'nin çok daha doğru görünen, gerçeğe yakın görüntüler gösterdiğini deneyimledim.(Ekran Amoled olmamasına rağmen görüntü kalitesi gerçekten tatmin ediyor.)

    Performans olarak R5+ cihazımdan daha iyi olduğunu deneyimledim.(Antutu puanları arasında 20 bin puan fark - M20 lehine- mevcut)

    Arayüz akıcılığı, kullanım hissiyatı bakımından R5+ cihazımla daha iyi hissediyordum(Full screen gestures olayı) fakat M20'de bu konuda daha primitive olan fakat benzer bir seçenek mevcut. Buna rağmen ben navigasyon tuşlarını kullanmayı seçtim.

    Karşılaştığım bir sorun,şebeke üzerinden görüntülü görüşmeye çalıştığım sırada, karşıdaki kişinin telefonu "LTE destekli olmadığı için" ben arama yaptığım zaman görüntülü arama olarak başlayıp sesli aramaya dönmesi oldu. Bu sorunu Bağlantı ayarlarında LTE/3G/2G olan kısmı, 3G/2G olarak seçtikten sonra (4G yi kapatmak) çözdüm. Her arama yapacağım zaman bunu yapmak biraz sinir bozucu oluyor.

    R5+ cihazımda 4000mAh Lityum polimer batarya bulunuyordu ve zaten ekran süresi gayet güzeldi. Fakat M20 cihazımın ekran süresinin 5000mAh bataryası ile daha uzun olduğunu deneyimledim.

    Genel olarak toparlamak gerekirse;

    -Cihazı 18 günlük kullanım sürem boyunca keyifle kullandım, kullanmaya devam edeceğim.
    -Ekranı hakkında yapılan olumsuz değerlendirmelerin bir kısmına katılmakla beraber, ortalama bir kullanıcı için çok iyi seyir keyfi verdiğini söyleyebilirim.
    -Bataryası konusunda söylenecek bir şey yok zaten telefonun "numarası" bataryası.
    -Fiyatı daha düşük olabilirdi.

    Son olarak eğer almayı düşünüyorsanız ve maddi olarak üzerine daha fazla koyamıyorsanız almanızı şiddetle tavsiye ederim fakat eğer biraz daha üzerine fark ödeyerek M30 almanızda ekran konusunda bahsettiğim hususlar sizin için "çok,çok" önemli ise kesinlikle fayda var.
    Sonunda geldi. M20 den yazıyorum. S7 maceram 2.5 yıl sonunda bitti ve bu cihaza geçmenin ne kadar mantıklı bir karar olduğunu anlamış bulunmaktayım.
    Bir haftadır lg l70 kullanıyordum ve ufak ekrandır kasmasıdır Vs delirtmişti bu cihaz bana çölde buz gibi geldi.
    Açıkçası asıl istediğim makine mi max 3 idi. Şimdi ona bile gerek kalmadı çünkü ekranı tahmin ettiğimden daha iyi çıktı.

    Cümleten hayırlı uğurlu olsun herkese
  • Hayırlı olsun 7 martta benimki gelecek bakalım nasıl çıkacak eline alan var mı merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtksgl M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Bekliyoruz bakalım. Sanırım hepsi paketlendi hazır yarın gönderilecek. Gelir gelmez ki ilk yola çıkanlardan olacak benim anında resimleyip bu konuyu güncelleneceğim. Ayrıca amatörce inceleme videosu çekip YouTube a koyacağım. İphone dan geçiş :)

    Çin’den ekran koruyucu ve kılıf Aldım onları da bekliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepsiburada dan aldık bakalım nasıl cıkacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caglar_sss kullanıcısına yanıt
    Gecikmeyle ilgili mail aşağıdaki gibi. Hepsiburada en avantajlı fiyatı veren site. 1799 -250 sepet indirimi kişiye özel -250 kupon verecek -100 tl chip para Axess kart ile. Fiyat gayet iyi. P smart 2019 a göre çok çok iyi fiyat. Bugün m30 tanıtıldı o da güzel cihaz. 215 dolardı fiyat. Bu 150 dolarla 1500 civarı mal ediliyorsa o da 2000 tl civarında olur gibi geliyor bana
    Değerli Müşterimiz,

    Samsung Türkiye mağazasından sipariş vermiş olduğunuz Samsung Galaxy M20 32 GB (Samsung Türkiye Garantili) ürününün tedarik aşamasında bir gecikme yaşanmaktadır. Ürünler 1 Mart Cuma günü kargoya verilecektir.



    Telefonun yanında Samsung 32 GB Hafıza Kartı hediye edilecek olup, gecikmeden dolayı sizlerden özür dileriz.


    Saygılarımızla,

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi kiliftan aldıniz link atarmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtksgl M kullanıcısına yanıt
    Kılıf bu. Kargolandı . 3 haftaya bekliyorum. Satıcının profili de iyi. ayni satıcıda ekran koruyucu da vardı. Zaten uyumsuz olursa anında resimler tartışma açar ve iade isterim

    https://s.click.aliexpress.com/e/msO70KM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pc.programcı -- 28 Şubat 2019; 23:53:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet 1170 tl mal ettigim cihaza bazı arkadaşlar leş diyor biraz gülesim geliyor. Bu arkadaşlar sanıyor ki biz deliyiz zaten 1800 lira verdik bu cihaza. Bizim cihazın da teslim tarihi 6 mart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Linkte hata yapmışım yeniledim.
    Kılıf linki aşağıda Mavi ve siyahtan Aldım 2 adet yolda.
    https://s.click.aliexpress.com/e/msO70KM

    Edit: yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pc.programcı -- 28 Şubat 2019; 23:56:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRY 25.43 6%OFF | Chyi samsung kılıfı galaxy m20 s10 + artı kılıf yumuşak tpu sert telefon kılıfı kapak için samsung s10e lite m10 m30 a7 a8plus a9 2018 kılıf
    https://s.click.aliexpress.com/e/ruZQOmRCR

    bunu almayi düşünüyorum sağlam olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Bende 250 TL çek görünmüyor neden acaba. 3 d hata vermişti 12 den sonraya sarktı. Ondan mı acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çek bendede gözükmüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtksgl

    Çek bendede gözükmüyor
    Cek 15 martta yuklenecekti hepsiburadada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtksgl M kullanıcısına yanıt
    Ok teşekkürler . Ayrıca ürünün videolarını biraz daha inceleyince iade etmeyi düşünüyyorum kamera iyi değil. Bildirim ışığında yokmuş malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kılıf ve ekran koruyucu için çinden değilde benim gibi buralardan bir yerden alanlar ya da almayı düşünenler varsa fikirlerine ihtiyacım olacak, telefonu eşime aldım 3 hafta civarı kılıfsız kullanmasını istemiyorum açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc.programcı kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde sipariş vermişiz...:)

    SAMSUNG GALAXY M20 [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokmay -- 1 Mart 2019; 8:19:24 >
  • gokmay kullanıcısına yanıt
    Hocam çok para vermişsin ama :) bakalım kimin önce gelecek.
    Hani düşünmüyor değilim başka marka kılıfı m20 gibi kakalamalarını. Başka gelirse resimler itiraz eder anında iade alırım. AliExpress hemen onaylıyor zaten itirazımı çünkü bu güne kadar hep haklı itirazda bulundum.
    Bugün kargolama bilgisi(mail, uygulama üzerinden takip no vs) alan olurda paylaşsın lütfen. Heyecanla bekliyoruz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pc.programcı kullanıcısına yanıt
    4 tane için güzel fiyat :)

    Yedekli kullanıyorum genelde, sonra bulması gelmesi zor oluyor. Aliexpress gerçekten iade konusunda çok iyi, sorun oldu mu paranı çok kolay geri alıyorsun. Tek sıkıntı 2-4 hafta bekleme süresi...
  • Merhaba arkadaşlar siparişi kargolanan varmı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.