Şimdi Ara

Samsung Galaxy Fit 2 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
19
Favori
26.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung 2 ay önce yeni bir amiral gemisi bileklik çıkarmış Galaxy Fit 2 diye. Bugün de ülkemizde resmen satışa çıkmış resmi internet sitesi aracılığıyla. Bayilerde ya da mağazalara geldi mi bilmiyorum. 299 lira gibi bir fiyatı var Samsung'un sitesinde. Hepsiburada'da 279 TL'ye satılıyor. (Ben daha pahalı olmasını bekliyordum, malum dolar kuru aldı başını gidiyor)


    Yeni piyasaya sürülen bu model, Xiaomi Mi Band 5'e rakip olduğu söyleniyor.


    Uzun bir zamandır akıllı bileklik almayı düşünen birisi olarak özelliklerini, fiyatını beğendim. Kullandığım Samsung telefonla ile de tam entegre ve senkronize olacağını düşünüyorum. O yüzden akıllı bileklik alacağım zamanlarda favorim bu ürün olacak gibi duruyor eğer daha güncel, iyi bir bileklik çıkarmazlarsa.


    Bilekliğin özelliklerine gelirsek;


    İki tane rengi var birisi siyah, birisi kırmızı. Daha farklı renk skalasıyla gelseydi daha iyi olurdu bence farklı alternatif renkte sevenler için.



    Samsung Galaxy Fit 2 [ANA KONU]
    Samsung Galaxy Fit 2 [ANA KONU]


    159 mAh bataryaya yükselen bileklik; şarj süresinde tek şarj ile 15 günü rahat çıkardığı, kullanımınıza dikkat ederseniz (tasarruf modu vs.) 21 güne kadar yani 3 hafta boyunca sizi götürdüğü söyleniyor. Bu açıdan Samsung, önceki çıkardığı bileklerine göre bu konuda iyileştirme yaptığını görebiliyoruz.


    Ekran çerçevesinde dikdörtgen formda bir AMOLED panel bazlı dokunmatik ekrana sahip. Ancak bu sefer gövdenin metal çerçeve içine değil, silikon bandın içine yerleştirildiğini görüyoruz. Cihazın kendisi temelde plastik malzemeden yapıldığından dolayı 21 gram gibi varlığı hissedilemeyek seviyede bir ağırlığa sahip.


    Ayrıca önceki nesil Galaxy Fit'in yan tarafındaki fiziksel düğme, Galaxy Fit 2'de ise yerini dokunmatik ekranla tümleşik sanal düğmeye bırakıyor. Ek olarak bu akıllı bileklik, tam 70 farklı değiştirilebilir arayüze sahip olması hasebiyle kullanıcıları özelleştirilebilirlik noktasında da mutlu ediyor.


    Bilekliği özelliklerinde ne var derseniz; kalori miktarı hesaplama, uyku kalitesi ölçümü, nabız ölçümü, mesafe hızı takibi ve hatta el yıkama hatırlatıcısı bulunuyor. Bunun dışında telefonunuzla bilekliği senkronize etmeniz halinde gelen aramaları ve bildirimleri görüntüleyebilir hatta kısa mesajlar atabilirsiniz.


    IP68 suya dayanıklılık sertifikası olan bilekliğin IOS ve Android uyumlu olduğunu belirtelim


    Son olarak bu bilekliği Türkçe olarak güzel bir şekilde Enes Değirmenci adlı yayıncı incelemiş, daha fazla ayrıntı isteyenler ve bilekliği canlı bir şekilde videoda görmek isteyenler aşağıdaki videoya göz atabilir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeStorm -- 5 Kasım 2020; 16:36:9 >







  • İyi bir fiyattan çıkmış. Ama sp02 ve kamera kontrolü olmaması kötü olmuş. Rakiplerinde bu özellikler var. Keşke yeni çıkmışken tam çıksaymış.

  • Arayüzü renkli sanırım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fena değil gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha evvelden sırasıyla; gear fit, mi band2, honor band3 ve gear fit2 eskiten birisi olarak bu bilekliği de satın aldım. arayüz olarak gear fit2'ye benziyor ancak onun eline su dökebilecek kapasitede olduğunu düşünmüyorum açıkçası. bu zamana kadar kullandığım en iyi bileklik gear fit2 diyebilirim.

    galaxy fit2 ye dönecek olursam; saat gösterme, nabız ölçme, bildirim gösterme, uyku takibi gibi özellikleri var. ilk defa iphone bir cihazda samsung ürünü kullanacağım. benim için en büyük artısı samsung health ile senkronize olması. bunun dışında ekstra pek işe yarar bir özelliği yok desem yeridir.

    apple watch'ların pil ömürleri 3+ güne ulaşmadan apple watch almayı düşünmediğimden tercih ettim. mi band5 ile arasında kalmıştım.

    bilekte biraz kaba durduğunu düşünüyorum. en ve boy olarak iyi bir cihaz olmasına rağmen, kabalığın yükseklikten kaynaklandığını düşünüyorum.

    ekranını başarılı buldum. adımsayarı da sanki mi band2 gibi. %70 doğrulukla iş yapıyor gibi geldi bana.

    titreşimi fena değil ama yine tekrar edeyim bir gear fit2 de değil. gear fit2'nin de problemi pil ömrünün kısa olmasıydı bir bilekliğe göre 2 gün kadar pil sağlaması biraz sorunluydu benim açımdan.

    bu cihazda da pili tam şarj ettikten sonra kullandım ancak daha saati dolmadan %10 pil kaybetti. sonradan ertesi güne kadar %1 gitmiş. nasıl bir pil fantazisi var merak içindeyim. toplamda ne kadar gün idare ettirecek yine onu da merak etmiyor değilim.

    ilk izlenimlerim bu kadar. aklınıza takılan şeyler olursa sorabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seglopsi kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar. Ben de satın aldım siyah rengini. Şimdilik beğendim. Pil sayacı biraz dengesiz gibi.

    Bilekliğin verilerini iPhone sağlık uygulaması ile senkronize etmenin yollarını arıyorum ve şu ana kadar bulamadım. Bazı ücretli uygulamalar aracılığıyla yapılabilir gibi duruyor ama emin değilim. Kalp atış hızını ve adım verilerini tanıyabilecek bir uygulama var mı sağlık uygulamasına aktarmak için?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TwinPowerTurbo T kullanıcısına yanıt

    yıllardır samsung health kullandığım için orasını araştırmadım. iconX 2018 kulaklıklarım ios ekosistemi ile uyumsuz, düz bluetooth kulaklıkmış gibi bağlanıyor, özellikleri kullanılamıyor. bu bilekliği satın alma sebebim samsung health uygulamasını kullanmak içindi zaten, iş görüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Xiaomi Mi Band 5 akıllı bileklik ile arasında kalıp Galaxy Fit 2 almaya karar verdim. Aklıma takılan iki soru var yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. Hepsiburada üzerinden ürünü satın almak istiyorum ancak garanti ile ilgili olarak ayrıntılı bir bilgi göremedim. Ürün distribütör garantili mi yoksa Samsung Türkiye garantili olarakta mı satılıyor tam olarak anlamadım. Bu konu da bilgisi olan arkadaş var mı? Bir de satın alan arkadaşlar ürünü nereden temin ettiler garanti Samsung Türkiye midir?

    2. Duyduğum kadarıyla Xiaomi Mi Band 5'te Türkçe karakter sorunu vardı. Samsung Galaxy Fit 2 akıllı bileklikte Türkçe karakter sorunu var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutu üzerinde Samsung telefonlarda olduğu gibi “Samsung Türkiye garantisi” ibaresini içeren mavi etiketten var. Satıcı Hepsiburada idi. Sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

    Bu akıllı bileklikte Türkçe karakter sorunu yok ve özellikleri sorunsuz çalışıyor. iOS ve Android uyumlu ayrıca. İki sistemde de denedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt

    Ben de Samsung Health uygulamasından memnunum. Önceki cihazım Galaxy olduğu için alışmıştım zaten. Yerleşik uygulama varken onu indirmek istememiştim bir nevi çift başlılık oldu telefonda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung resmi garantili cihaz. samsung'da karakter sorunu vesayre olmaz. bu sebepten tercih ettim bende.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Hepsiburada üzerinden sipariş vereceğim. Umarım kısa zaman içerisinde kayış seçenekleri de piyasaya çıkar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar uzun bir whatsapp mesajı gelimce mesela ne kadarı gözüküyor bu alette. Kaydırarak hepsini gösteriyor mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Hocam selam bir hafta kadar gear fit 2 kullandım
    Sence o cihazın ikinci el temiz sağlamın a ne kadar para verilir bu cihazda onun arasındaki farkları yazar mısın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    ne kadar para vereceğin senin ve satıcının insiyatifinde.


    çok daha fazla özelliğe sahip olduğu için gear fit 2 bundan daha iyi bir cihaz.


    gear fit2 2nin 4gb kendi şarkı hafızası var bu bile başlı başına iş. böylelikle herhangi bir bluetooth kulaklıkla eşleşip ona müzik çaldırabiliyor.


    işlemci hızı, ram kapasitsi, spor aktivite takibi bu bileklikten çok daha iyi.


    uyku takibi mükemmeldi benim açımdan. 15 dakika uyusan gün içinde (şekerleme) onu yakalıyor. buna daha denk gelmedim.


    adım sayarı çok başarılıydı. gps özeliği, superamoled ekranı vesayre ne ararsan full+full paket bir bileklikti.


    sıkıntısı ise; şarjı maksimum 1 gün kadar gidiyordu. ben bu tip cihazlardan en az 1 hafta şarj performansı beklerim açıkçası. bu bileklik gerekli özellikleri barındırıyor sadece ve benim beklentim olan pil performansını sağlıyor gibi görünüyor.


    benim için bu bileklik daha iyi ancak toplam özellik olarak gear fit çok daha başarılı. o bilekliğin şarjının 15 gün kadar gideni aranılan süper bileklik olabilir. :)





  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Hocam çok yakın bir arkadaşımdan alma ihtimalim var
    150 TL civarına
    Bileklik 4 yıl önce bir telefonun yanında hediye gelmiş ama son 6 aydır kullanıyor harici hiç kullanılmamış
    Kronik sorun olarak kayış kopması ve şarj pinlerinin sorun çıkardığını söyleyenler var o yüzden tereddüt ediyorum
    Ben %85 görme engelliyim o yüzden ekran boyutunun büyüklüğü ve ekranın canlı parlak olması çok önemli
    Uyku takibinin düzgün çalışması ve adımsayarın a hayran kaldım bilekliğin kullandığım süre boyunca
    şarjı ise bana ortalama 2 gün gidiyor bu benim için pek dert değil

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • receep 32 R kullanıcısına yanıt

    sağlam bir cihazsa eğer dediğiniz gibi gear fit 2 sizin açınızdan ölçümlerinin çok daha fazla doğruluğu sebebiyle daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seglopsi -- 14 Kasım 2020; 13:39:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Cihaz sağlam hocam o konuda sıkıntı yok cevaplar için teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sipariş ettik bakalım. Nasıl bir şey. İnşallah işime yarar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk verdiğim siparişin üretim hatalı bir ürün gelmesinden sonra nihayet 2. kez sipariş vererek Fit2 bilekliğime bugün ulaştım. Bilekliği Hepsiburada'dan aldım. Herhangi bir sıkıntısı yok. Her gün ulaşım ve spor amaçlı bisiklet sürdüğüm için bunları kayıt altına almak isityordum. Fit 2 sayesinde tek yapmam gereken bileklik üzerinden başlatmak. Telefonu cebinden çıkar başlat geri sok gibi işlemlere gerek kalmadan kullanabiliyorum. Bildirim okuma biraz zor açıkcası o konuda iyi olduğunu söyleyemeyeceğim. Telefonum samsung olduğu ve Mi Band 5'den daha hoş gözüktüğü için bunda karar kıldım. Yoksa diğer konularda Mi Band 5 daha üstün bence. Sınırlı bir saat arayüzü seçeneğide benim hoşuma gitmeyen konulardan. Mi Band 5 kadar özelleştirilebilir bir cihaz olmasını isterdim.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.