Şimdi Ara

Samsung Galaxy A51 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.687
Cevap
39
Favori
155.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ★★★ Samsung Galaxy A51 özellikler, SSS, yardımlaşma ve tartışma [ANA KONU] ★★★


    Resmi sitesinden ürün tanıtım ve teknik özellikleri:
    https://www.samsung.com/tr/smartphones/galaxy-a/


    Samsung Galaxy A51 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

    Samsung Galaxy A51 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma

    Samsung Galaxy A51 [ANA KONU] Özellikler, Yardımlaşma ve Tartışma


    Sonsuz-O Ekranıyla resmin tamamını görün
    Galaxy A51'in Sonsuz-O Ekranı, görsel simetriyi optimize ediyor. Artık, Super AMOLED teknolojisiyle desteklenen 6,5" FHD+ geniş ekranda kesintisiz olarak oyun oynayabilir, film ve dizileri izleyebilir, internette gezinebilir ve çoklu görevleri gerçekleştirebilirsiniz. Çerçeveyi en aza indiren ve ekran alanının her inçinden faydalanan bir akıllı telefon deneyimi yaşayın.

    Daha şık bir tarz ve konfor seviyesi için tasarlandı
    Galaxy A51'in ritmik tasarım temaları; Prizma Siyah, Prizma Beyaz ve Prizma Pembe dahil yumuşak ve zarif pastel renk seçenekleriyle sunuluyor. Özel parlak renk, telefonun şık ve ince gövdesine mükemmel bir tarz katıyor ve tarzla tutuş konforunu bir araya getiriyor.
    Gelişmiş bir tarz ve konfor seviyesi için tasarlandı

    Dörtlü Arka Kamera, daha fazla perspektifle çekim yapmanızı sağlıyor
    Gün ve gece boyu net fotoğraflar için 48MP Ana Kamerayla ultra yüksek çözünürlükte çekim yapın. 123° 12MP Ultra Geniş Açılı Kamera ile daha geniş bir bakış açısı yakalayın. Daha iyi yakın çekim için yükseltilmiş 5MP Makro Kamera'yı seçin ve 5MP Derinlik Kamerası'nın çoklu Canlı Odak efektleriyle eşsiz çekimler yapın.

    Yerinizi değiştirmeden daha geniş bir açıyla çekim yapın
    Ultra Geniş Açılı Kamera'nın geniş görüş açısıyla dünyayı gördüğünüz şekliyle kaydedin. 48MP Ana Kamera sayesinde, gece-gündüz parlak ve net hikayeler anlatın.

    Yakın çekimde detayları göz önüne seren Makro Kamera
    Dörtlü Arka Kameray'a dahil olan 5MP Makro Kamera (40 mm), yakın çekimlerde en ince ayrıntıları bile ortaya çıkarmanızı sağlayan bir netlik ve kalite sağlar. Görsel etkiyi artırmak için Canlı Odak (Bokeh) efektini uygulayın ve ayarlayın.

    Profesyoneller gibi kusursuz ve sabit çekimler yapın
    Galaxy A51, Ultra Geniş Açılı Kamerası ve cihaz yazılım desteği sayesinde profesyonel seviyede bir aksiyon kamerası gibi çekim yapar. Süper Dengeli Çekim özelliği, en hareketli maceralarda dahi kusursuz ve dengeli videolar çekmenizi sağlar.

    Derinlik Kamerası istediğini öne çıkarır
    5MP Derinlik Kamerası, çekimi yapmadan önce ve yaptıktan sonra alan derinliğini ayarlamanızı sağlar. Gelişmiş 5MP Derinlik Kamerası, daha profesyonel bir görünüm için dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırır.

    Tek dokunuşla en iyi Selfie’nizi yakalayın
    Galaxy A51’in 32MP ön kamerası, büyüleyici gündüz çekimleri için net ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sağlar. Arka planı hafifçe bulanıklaştıran Canlı Odak sayesinde de fotoğrafın yıldızı siz olursunuz.

    Size güç veren pil
    Dışarıda hayatınızı yaşarken, size ayak uyduracak bir telefona ihtiyacınız var. 4.000mAh (normal)* pil, yayın yapmanız, paylaşmanız ve oyun oynamanız için gereken tüm gücü sağlar. Piliniz azaldığındaysa 15W Hızlı Şarj özelliğiyle telefonunuzu hızla şarj edebilirsiniz.

    Oyun oynamak için daha fazla alan
    Galaxy A51, ana odaklanmanızı sağlayan hızlı bir işlemciye ve geniş bir depolama alanına sahiptir. Gelişmiş sekiz çekirdekli işlemci ve 6GB’a kadar RAM, kusursuz ve verimli performans sağlar. 128GB’a kadar dahili depolama alanıyla daha fazla dosya indirin ve daha azını silin. İsterseniz, 512GB microSD kartla daha da fazla depolama alanı ekleyin.

    Game Booster ile avantaj sizde
    Game Booster ile performansınızı en yüksek seviyeye çıkarın. Özel arayüzü ve kolay erişilir menüsüyle dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın ve oyun performansınızı artırın. Frame Booster ile grafiklere kusursuz ve canlı bir hareket sağlayın. Game Booster, pil, sıcaklık ve bellek optimizasyonu için kullanım modellerinizi öğrenirken, oyunun en iyisi siz olun.

    Herkes için savunma sınıfı güvenlik
    İlk adımdan itibaren telefonunuzun donanım ve yazılımına entegre edilen Samsung Knox, ilk açıldığı andan itibaren telefonunuzu korur. Çok katmanlı güvenlik özellikleri sayesinde, en hassas bilgilerinizi kötü amaçlı yazılım ve tehditlerden korur.

    Şifre: Parmak İziniz
    Galaxy A51, yüksek teknoloji ürünü biyometrik kimlik doğrulama özelliğine sahiptir. Ekran İçi Parmak İzi Okuyucu özelliği, parmak izinizi tanıyarak, telefonu tek bir harekette açabilecek tek kişi olmanızı sağlar.

    Odaklanmak için üretildi
    One UI, sizin için gerçekten önemli olan şeylere odaklanmanıza yardımcı olur. Donanım ve yazılım birlikte çalışarak, içerik ve özellikleri kolayca erişebilmeniz için parmaklarınızın ucuna taşır. Karanlıkta konforlu bir kullanım deneyimi için Gece Modunu kullanın; net ve sezgisel görseller, telefonunuzu kullanmayı çok doğal bir deneyime dönüştürüyor.


    TEKNİK ÖZELLİKLER

    Ekran: 6.5″ 1080×2400 Pixels Super AMOLED
    İşlemci: Exynos 9611
    GPU: Mali-G72
    RAM – (Bellek): 6GB
    Depolama Alanı: 128GB
    Kamera
    Arka Kamera: 48MP Ana Kamera + 12MP Ultra Geniş Açı + 5MP Telefoto + 5MP Geniş Açı
    Ön Kamera: 32MP HDR Geniş Açılı Selfie Kamera
    Pil – (Batarya): 4.000mAh
    İşletim Sistemi: Android 10 / One UI 2 Arayüz
    Ek Özellikler (Features)
    Corning Gorilla Glass 3
    FM Radio / NFC / Bluetooth 5.0 Desteği
    Parmak İzi Okuyucu (Ekrana Gömülü)
    15W Hızlı Şarj Desteği
    Çift SIM / SD Card Desteği


    KUTU AÇILIŞI, İNCELEME, KARŞILAŞTIRMA














    Not: Dostlar ben hayatımda hiç Android kullanıcısı olmadım ancak Android piyasasını ve yeni çıkan işlemcileri bir teknoloji sever olarak takip ederim. Samsung A51 ve A71 tanıtıldığı dönemde lansmanını gördüm, forumda da ana konusu yoktu ve konu açayım dedim. Zaman zaman bana yazanlar olabiliyor ancak bu cihazları kullanmadığım için yetkinliğe sahip değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scanh -- 28 Eylül 2021; 17:56:21 >







  • Bluetooth kesintisi için Samsung servise gittim. İlk önce yazılım attılar, 15dk sonra aldım. Test edin, düzelecektir dediler. Sorun devam ediyordu, ertesi gün tekrar gittim. Cihazı servise aldılar. Birkaç saat sonra ''cihaz hazırdır'' diye mesaj geldi, gittim. Teknisyen cihazda sorun görememiş. Cihazı teslim aldım;

    Servis çalışanını oturttum yanıma Huawei Freebuds 3 kulaklığı bağladım cihaza müzik açtım. Ses kesintilerine bizzat şahit oldu.
    (kendisi de A51 kullanıyormuş ve bluetooth kulaklık ile) ve cihazı tekrar servise aldılar. O sırada bir vatandaş geldi yanıma (konuşmalara kulak misafiri olmuş) kendisinde de A51 olduğunu ve bluetooth kesintileri yaşadığı için gelmiş, iyi tesadüf oldu.

    Netice;

    Benim fikrim yazılımsal bir sorun. Ben gün boyu çok aktif kullanıyorum bluetooth u ve güncelleme ne zaman gelir Allah bilir. Kaldı ki düzelip düzelmeyeceği de meçhul, bundan dolayı iade istedim. Bakalım neticesi ne olacak.. Sonucunu paylaşırım.
    yıllarca iPhone 4s, sonrasında ise iPhone 6s 16gb kullandım 3 yıl boyunca. Telefondan bekletim fotoğraf portfolyomu instagramda sorunsuzca paylaşmak (doğru renklerle vs.) ve sürekli kullandığım 3-5 uygulamadan ibaret.

    Dün gittim samsung a51 aldım. Super amoled ekranı beni etkilemiş olsa da android nasıl kullanacağım diye bir soru vardı tabiki kafamda... ios'tan a51'e geçmiş biri olarak yorumlarımı yazayım, belki bir faydası dokunur :

    - telefon genel olarak güzel, tipi, tasarımı ama ele alınca eski konforlu bir mercedesten yeni model çin malı arabaya binmiş hissi veriyor. Malzeme kalitesi kötü bence.

    - ekranı çok güzel. ancak instagram gibi programlarda profilimde yer alan fotoğraflara ve bazı hikayelere baktığımda sanki 640x480 çözünürlüğü zorla ite-kaka full hd yapmışlar gibi bir izlenimi veriyor.

    - öve öve biritemedikleri kamerası cidden çöp :D 48mp ile denemeler yaptım. detaylar çok kötü, çamur gibi. avm.nin üst katından trafiği çektim gündüz vakti. detaylı bakınca plakaların bile okunamadığını farkettim. Zaten fotoğrafçıyım. Olay megapixelde değil. Selfi kamerası eh... iPhone 7 Plus ile arasında kalmıştım. Keşke diyorum tabi ama heyecan aramıştım biraz.

    - oyun falan oynamam genelde. ancak 1-2 oyun indirdim. büyük ekranda keyifli ama ben oyun pek sevmem.

    - şuan için stabil çalışıyor gibi görünse de bazen uygulamadan çıkma, ufak tefek kasmalar oluyor gibi geldi bana.

    - 2.450 liraya sıfır kapalı kutu, garantili aldım. 3bin tl gibi bütçem vardı. Sırf o kadar para veriyorum; biraz kurcalayayım, birsürü uygulama indireyim diye aldım. açıkçası kaşındım. ultra pişman değilim şimdilik ama yakın süreçte ultra pişman olacağımı düşünüyorum.

    Özetle iPhone'dan geçiş yapmak istiyorsanız yine iphone'a geçin. benim gibi macera aramayın :)

    Bi de forumdaki iOS vs android savaşını anlamadım gitti. babasının firması gibi savunmuyorlar mı ? :D eski üyeyim; eskiden playstation xbox kavgası vardı.:D forumda kavgalar bitmiyor ...
  • Bugun itibari ile almis bulunmaktayim.bakalim ilerleyen günlerde detayli yorum yaparım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rmz56

    Bugun itibari ile almis bulunmaktayim.bakalim ilerleyen günlerde detayli yorum yaparım
    Merhaba, bende bu cihazdan almayı düşünüyorum ve kafamda 2 önemli soru var cevaplarmısınız.

    Soru 1 - A50ye kıyasla işlemcisinden dolayı batarya süresi yeterli değil diye bir kanı var doğru mu?

    Soru 2 - Loş ve karanlık ışıkta video ve fotoğraf çekimi nasıl? Burda bir kaç örnek paylaşırmısınız.
  • Ben telekomda incelediğimde ön kamera A50 daha iyiydi belki ayarlardan düşük mp seçili olabilir diye sonradan aklıma geldi mutlaka gidip ikisinede bakın.SAR vücut değeri yüksek geldi bide bana 1.59 yoksa bende almayı düşünüyodum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rmz56

    Bugun itibari ile almis bulunmaktayim.bakalim ilerleyen günlerde detayli yorum yaparım
    Hayırlı olsun google servisleri var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel cihaz olmuş beğendim bende

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • A31 nerede lan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnnht

    Ben telekomda incelediğimde ön kamera A50 daha iyiydi belki ayarlardan düşük mp seçili olabilir diye sonradan aklıma geldi mutlaka gidip ikisinede bakın.SAR vücut değeri yüksek geldi bide bana 1.59 yoksa bende almayı düşünüyodum.
    SAR vucut degeri 0.67 yaziyor, yanlisiniz olmasin ?
  • Tarten kullanıcısına yanıt
    Baş SAR değeri : 0.369 W/Kg
    Vücut SAR : 1.590 W/Kg
    https://www.samsung.com/sar/sarMain?site_cd=tr&prd_mdl_name=SM-A515F/DSN
  • Arkadaşlar daha once samsung A50 yi inceledim..Ekranda demo oynuyordu renkler ve ekran kalitesi çok hosuma gitmişti.Gecen gün A51 inceleme fırsatım oldu fakat telefonda demo mid yoktu.Bu yüzden ekran kalitesi ve renkleri hakkinda kiyaslama yapamadım..Ozet geçecek olursak samsun A50 ve A51 ekran türü ve kalitesi renk canlılığı birebir aynimi arkadaşlar ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel bir A50 ve Note8 kullanıcısı olarak, bu telefonu valide'ye almak niyetindeyim. Yazık kadıncağız S4 kullanıyor halen
    A50'den hali hazırda memnunum, hele o geniş açı foto çekim özelliği efsane. A51 için biraz kullanıcı yorumları gelsin bakalım.
  • Tarten kullanıcısına yanıt
    Sabah 8 de sarj dan aldim aktif kullanirim ve su an %22 kalan sarj.esimde a50 var sarj konusunda bir fark goremedim.fotograf konusunda siradan kullaniciyim beni tatmin etti.zaten segment olarak ust duzey bi.foto video kalitesi beklemek yanlis olur.sonuc olarak s10 kullaniyordum sonra a50 aldim onu esime verip a51 e gectim hic keşke geçmeseydim demedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Tsk ederim google play store ve diger google servisleri mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chengineer kullanıcısına yanıt
    Tsk ederim google play store ve diger google servisleri mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rmz56 R kullanıcısına yanıt
    Bekleme süresi nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalan sarj %13 ekranin acik kalma suresi 5 saat 10 dk yaziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni bir Türkçe kutu açılış videosu


  • telefonun dış yüzeyi a50 deki gibi plastik mi
    resim kalitesi nasıl, kullananlar bilgi verebilir mi

    yakın zamanda s10 lite çıkacak biraz daha para ekleyip onumu alsak acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber ilk bakış videosu


  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.