Şimdi Ara

Samsung Galaxy A30 [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.313
Cevap
19
Favori
127.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • selam herkese, A serisi ile samsung yeni ürünlerini tanıttı. A30 , A50 ile birlikte çıkan diğer cihaz.

    Özellikleri:

    kamera:16 + 5 MP (ultra geniş açılı)
    ön kamera:16 MP
    ram:4 GB
    hafıza:64 GB
    pil gücü:4000 mah
    ekran:6,4 inç
    parmak izi:var
    yüz tanıma:var


    2999 tan satışa sunulmuş.Performans testi ile ilgili shift and delete de yazı yayınlandı. Okumak isteyenler için linki bırakıyorum.Tasarım olarak oldukça hoş görünüyor. Bakalım ürüne talep nasıl olacak :)
    https://shiftdelete.net/galaxy-a30-performans-testinde-yakalandi
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Pil süresini uzatabilmeniz için önerilerimi paylaşmak isterim. Kimisi belki biliyordur kimisi bilmiyordur
    İlk partiyi uygulamalarla başlatalım daha sonra telefon içerisinde kapatılabilecek ayarlardan bahsederim.

    Ayarlar>uygulamalar>Sol üstte TÜMÜ seçili olsun. Daha sonra aşağıya doğru inerek kullanmayacağınız uygulamaları devre dışı bırakmanızı öneriyorum.
    Örneğin benim devre dışı uygulamalarım;
    - Briefing
    - Chrome
    - Facebook
    - Google
    - Linkedln
    - Office Mobile
    - OneDrive
    - Ve Google dergilik, kitaplık bilmem ne film gibi çeşitli şeylerde var...

    Tekrar söylüyorum bilgi sahibi olmadığınız uygulamalara dokunmayınız. Bilginiz varsa saü üstten üç noktaya tıklayarak sistem uygulamalarına da erişebilirsiniz. Şimdilik bu kadar
  • cihazdan tam emin olamadım bu mu yoksa m20 mi?https://www.hepsiburada.com/samsung-galaxy-a30-2019-64-gb-samsung-turkiye-garantili-p-HBV00000IAL3X
    bunun da beyazını çok sevdim, ne bileyim aşırı kararsızım.
  • Samsung A serisinde o kadar çok cihaz duyurdu ki hangisinde ne fark var, işlemci ekran vs
    takip etmek imkansız hale geldi. Türkiyede A30, A50 duyruldu, A10, A20, A40, A90 gunlerdir konuşuluyor, bugun de A60- A70 haberleri dolaşmaya başladı. Bunların hepsi Avrupaya gelmeyecektir tabiki ama ben çok fazla model kafa karışıklığı yaratıyor.
  • Yok mu a30 alan herkes a50 mi aliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tirabzonli

    Yok mu a30 alan herkes a50 mi aliyor.
    Ben A30 aldım hocam. Önceki telefonum (Moto G4 Plus) iyice bozulmuştu, Vodafone'dan aciliyetle aldım. A50 mi, A30 mu, M serisi mi derken.. M serisi sadece online alınabiliyor dedi satıcı.

    A50 için taksit de fazla geldi gözüme.

    3-5 gündür kullanıyorum, değerlendirmelerim şu şekilde;

    - İşlemci tam sınırda, bazen içinde video olan web sayfalarını kaydırırken bile frame düşebiliyor. Onun haricinde yeterli. Telefonda hiç oyun oynamadığım için oyun konusunda fikrim yok.
    - Kamerası orta karar. Az ışıkta detaylar kaybolmaya başlıyor tabii, AI kararlı çalışıyor. İki kamera var, ikincisi derinlik sensörü değil, geniş açı.. Arkayı bulanıklaştırmayı güzel yapıyor gibi.
    - 4/64 olanı aldım, RAM oldukça yeterli. Vodafone'daki A50 6/64'tü, tabii 6 GB RAM'de aklım kalmadı değil :)
    - Ekran beklendiği gibi çok iyi. sAMOLED, pırıl pırıl, gece siyah kısımları simsiyah.. Sırf bu ekrana baktıkça evdeki TV'yi OLED ile değiştiresim geliyor.
    - İlk defa çentikli kullanıyorum, hiç rahatsız etmedi, yazılımsal olarak kapatılabiliyor, gerek duymadım, saat ve bildirimler oralara denk geliyor.
    - Pil iyi gidiyor, otomatik ekran parlaklığı + WiFi ile genelde internette dolaşma ile 10 saat civarı ekran süresi verdi. Ama nedense AccuBattery programında kapasiteyi 3900 olarak tespit etti, ölçümü ise 3700 civarı.. Yine de iyi gidiyor. M20'de yanlış hatırlamıyorsam aynı işlemci + 5000 MAh pil vardı. Ekran tipinin pil tüketimine etkisini bilmiyorum, ama bu haliyle tüm günü endişe etmeden çıkartacak gibi.
    - 3.5mm çıkış olması hoşuma gidiyor, Jabra BT kulaklığım ile birlikte AKG Y50 HiFi kulaklığı bağlayabilmek iyi oldu..
    - VoLTE ve VoWiFi var, Vodafone ile çalışıyor. Diğer operatörleri bilmiyorum.
    - A50'ye kıyasla ekranda değil arkada parmak izi okuyucu var. A50'dekinin bir çok kez okumayabildiğini biliyorum, bu ekranda olmayan okuyucu son derece kararlı.
    - Tough armor case sipariş vereceğim, termik santrallere gidiyorum iş gereği, önceki telefonlara iki defa düşürüp kırmışlığım var, hiç eğlenceli olmuyor. Biraz kaba olsa da armor kılıflar dayanıklılık açısından en üstte.

    Geçen yaz Xiaomi Note 5 AI almıştım, sonra eşim el koydu :) Onun kamerası daha iyiydi (ama geniş açı yoktu). Biraz vaktim ve direkt verebilecek nakitim olsa Note 7'yi tercih ederdim açıkçası. F/P olarak daha iyi bir noktada, ama bu telefon da beklentilerle örtüştüğü noktada oldukça iyi.

    Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 9 Nisan 2019; 15:40:49 >
  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Detaylı cevaplarınız için teşekkürler. Telefonu anneme almayı düşünüyorum. Youtube, bankacılık uygulamaları, internet ve aramalar için kullanacak.

    Aklımda birkaç soru var. Sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum.

    1) Ekran Super Amoled ve çok iyi ancak telefonun gün ışığında görünürlüğü nasıl? Sizce 50 yaş üstü bir insan rahatlıkla okuyabilir mi?
    2) Huawei P Smart 2019'da 2-3 uygulama açtıktan sonra pencereler arası geçiş yaptığımızda tüm uygulamalar sıfırdan başlıyor. Yani bankacılık uygulaması açıkken SMS olarak gelen şifreyi bakmak için ekran değiştirirsek veya notlara girip kayıtlı bir iban numarasına baksak, banka uygulaması sıfırdan açılıyor. İnanılmaz can sıkıcı bir durum. A30'da böyle bir durum var mı yoksa her uygulama kaldığı yerden devam ediyor mu?
    3) Kamerada EIS mevcut değil. Malum belirli bir yaşın üstünde insanlar fotoğraf ve video çekerken hafif titretme yapabiliyorlar. Fotoğraf veya videolarda ufak tefek titretmelerde sonuç nasıl? Hiç denediniz mi, çok fazla bulanıklık oluyor mu?
    4) Eğer Samsung A5 2017, J7 Pro 2017 veya Mate 20 Lite kullandıysanız kamera kıyaslaması yapabilir misiniz? Dün ışığında oldukça yeterli olacağını düşünüyorum ancak gece çekimlerinde çok mu kötü? Buradan veya özelden birkaç gece çekimi paylaşmanız mümkünse çok memnun olurum.
    5) Daha önce Samsung J7 Pro kullanmıştım. Günlük kullanım, sosyal medya ve mail uygulaması ile oldukça yeterliydi ancak parmak izi okuyucu bazen okumayabiliyordu. Okumadığında mecbur şifre girmek zorunda kalıyordum. A30'da bu durum nasıl? Sizde okumadığı oldu mu?
    6) Hoparlör çıkış sesi nasıl? Sokakta veya gürültülü ortamlarda zil sesi rahat duyulabiliyor mu? Sanırım yakın zamanda ses çıkışıyla ilgili bir güncelleme aldı telefon.

    Umarım bu kadar soruyla çok zahmet vermem. İyi akşamlar.
  • Korialstrasz kullanıcısına yanıt
    Hocam rica ederim, cevaplarım aşağıdaki gibi..

    1) Ekran parlaklığı gün ışığında rahat görülebilir, harfleri büyütürseniz daha rahat okuyabilir, göz bozukluğu varsa. Ama parlaklık yeterli.
    2) Bu dediğiniz RAM'le ilgili bir durum, bunda 4 GB, bir kaç defa denedim, sıfırdan başlatmadan tekrar dönebiliyor. 4 GB ile sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
    3) Hocam iç ortamda fotoğraf çektiklerinde bulanıklık kaçınılmaz gibi. Kamera ISO değeri (ışık hassasiyeti) çok yüksek değil, öyle olunca pozlama süresi uzuyor, bulanıklık olma ihtimali de artıyor. Dış ortamda sıkıntı olmaz ama içeride zor. EIS biraz yalan bence, ışık hassasiyeti mühim..
    4) J7'den daha iyi, ama diğer telefonlara denk gelmedim.
    Şu fotoğrafta sadece sokak ışıkları var;http://dhbr.co/bsXT

    Şurada parlak ve karanlık var, özellikle zeminde detaylar kayboluyor. Nedense illa ki aydınlatmak için fazla zorluyor bence.http://dhbr.co/bsXU

    Aynı sahne iş telefonum (iPhone 6S) ile çekildiğindehttp://dhbr.co/bsXV

    Şu iç ortam çekimi, karşıt ışıklıhttp://dhbr.co/bsXW

    Şu da aynı ortam daha geniş açılı kamera ile çekimihttp://dhbr.co/bsXY

    5) Parmak izi okuttuğumda hiç açmadığı olmadı. Sadece parmak izi okuyucu arka kapakla neredeyse aynı seviyede olduğu için bulmak zor olabiliyor. Ama kılıf takınca ele daha kolay gelir. Kamera ile açma (yüz tanıma) özelliği de sıklıkla kullanıyorum, iyi çalışıyor.

    6) Bilmiyorum, bu telefonu telefon olarak çok kullanmadığım için fazla çalmadı :) Sesli görüşmeleri genelde iş telefonumdan yaptığım için..

    Bir de, yüzeyi çok kaygan, mat, kavraması iyi bir kılıf almakta fayda var, ufak bir düşmede tuz gibi dağılacak duruyor.

    Umarım faydalı olur, başka sorunuz varsa çekinmeden sorun hocam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 10 Nisan 2019; 9:46:48 >
  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Hocam cevaplar ve fotoğraflar için çok teşekkür ederim. Şu an gittigidiyor Teknosa mağazasında kampanya ve maximum puan var. Değerlendirmeyi düşünüyorum. Alırsam ben de yorumlarımı paylaşacağım.
  • arkadaşlar merhaba, yaklaşık bir hafta önce bu telefonu satın aldım, gayet güzel telefon fakat büyük bir sıkıntım var, telefonu kullanırken, gezinirken sürekli ekran kilitleniyor ve bunu sürekli yapıyor, ne yapsam da çözüm bulamadım, bu konu hakkında bilgisi olan varsa çok minnettar kalırım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de GPS'i çalıştıramadım.

    Google maps olsun, Yandex olsun sadece hücresel şebeke ile konuma ulaşıyor.

    GPS durun uygulaması ile baktığımda hiç bir uydu bulamıyor açık havada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar samsung C5 kullanıyorum 2,5 yıldır
    Çok sık telefon degistiren biri degilim
    En basitinden telefonu en çok zorlayanına kadar hiç oyun yuklemem oynamam
    M20 ile A30 arasında kaldım
    Super AMOLED
    Corning Gorilla Glass
    4gb ram
    64gb depolama
    Wi-Fi 5 (802.11 a/b/g/n/ac)
    A30 un artıları
    Aradaki 300 400 tl lik farkı önemsemeden fikrinizi alabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasaluyari kullanıcısına yanıt
    A 50 kullaniyorum. M20 de kullandi. M 20 tavsiye etmiyorum. A 30 ya da A 50 alin. M20 nin ekrani iyi degil bence. Guzel duruyor ama uzun sure kullanamiyorsun gozunu yoruyor. Yazilimsal olarak bircok sey kısılmış. Samsung uygulamalarini yuklememis tele. Android 8 ile geliyor m20. A30 9 ile geliyor. M20 baya agir ve kalin.Kesinlikle A serisi alin bu ikiliden. V30+ da baska iyi bir secenek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar SAMSUNG Galaxy A30 Akıllı Telefon Sedef Beyazı Powerbank Hediyeli+75 çip para 1919 alınırmı telefon nasıl 3 yıl kullanmak istiyorum acil lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldım telefon gelince bilgi veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonu aldım gayet güzel sorusu olan varsa cevap verebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu pek aktif değil ben 20 yıldır sony kulanıcısı olarak görüşlerimi belirteyim.
    Öncelikle tasarım gerçekten gayret güzel,kim gördüyse hemem bakayım ne o diyor.
    Telefona alışmak zor oldu. Ama samgung kendini aşmış gerçekten klasik samsung ölmüş.
    Ekran menü geçişi bazen 1 sn kasıyor. Kamera iyi fena değil. Gündüz güzel kareler yakaladım. Gece ise iyi değil.
    A 30 Ses mono eski z5 sony de stereo hoparlör vardı. Dolayısıyla ses yüksek ama beni tatmin etmedi. Yani ses yüksek ama kaliteli değil.
    Ekran gündüz güneş altında vs banamısın demiyor. On numara beş yıldız
    Şarj ise efsane oyun oynamam 2 gün rahat gidiyor.
    Telefon görüşmesi volte ile iyi
    Kılıf ekran koruyucu aldım ki şart
    Telefon plastik ve gorilla glas karışımı bir kasası var. Düşlerse bir yere mutlaka zıplayacaktır. Lâstik gibi...
    Pie yüklü görsel olarak on numara
    Ben 1919-75word puan +149 tl lik hızlı şarj özellikli power bank hediye geldi. Gg dan aldım. Power bank 130 tl veren oldu ama içim elvermedi. Şimdiden herekese hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok özür dileyerek sormak istiyorum

    j7 pro kullanıyorum, lanet ettim. eski telefonum xiaomi redmi note 3 proydu çok memnundum ama anakartını yakınca buna geçtim geçen sene.

    samsung a30 ve xiaomi redmi note 7 arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim?

    xiaomi severim ama iş yoğunluğumdan dolayı sürekli güncellemelerle uğraşamam.

    j7 prodan a30'a geçiş mantıklı mı? veya xiaomi varken a30 alınır mı? ikisi de aynı para yaklaşık.

    Teşekkürler.

    not: öyle pubg falan oynamam ben telefonda. oynarsam ufak oyunlar. navigasyon hızlı olsun, kamerası idare eder olsun, cihaz kasmasın yeter bana. hız önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bcan402

    çok özür dileyerek sormak istiyorum

    j7 pro kullanıyorum, lanet ettim. eski telefonum xiaomi redmi note 3 proydu çok memnundum ama anakartını yakınca buna geçtim geçen sene.

    samsung a30 ve xiaomi redmi note 7 arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim?

    xiaomi severim ama iş yoğunluğumdan dolayı sürekli güncellemelerle uğraşamam.

    j7 prodan a30'a geçiş mantıklı mı? veya xiaomi varken a30 alınır mı? ikisi de aynı para yaklaşık.

    Teşekkürler.

    not: öyle pubg falan oynamam ben telefonda. oynarsam ufak oyunlar. navigasyon hızlı olsun, kamerası idare eder olsun, cihaz kasmasın yeter bana. hız önemli.
    Xiaomi modelleri iyi güzel ama stabil değıl. Telefon bir anda çöker ve tüm resim numaralar silinir ki benim başıma gelmişti. Yazılım sıkıntısı tüm xiiomi modellerinde var.redmi sar oranı da yüksek. Tavsiye etmiyorum. Çoluk çocuk yorumlarına bakma.
    Gelelim a30 a pil, yazılım ,tasarım gayet güzel, hız olarak güzel ,ben aslında a50 alacaktım. Parmak okuyucu sorunlu idi.a30 iyi 1919 gg dan powerbank hediyeli kaçırma derim. Kılıf almayı unutma ben memnunum, parmak okuyucu sorun olmazsa a50 'de alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorelDraw04

    Xiaomi modelleri iyi güzel ama stabil değıl. Telefon bir anda çöker ve tüm resim numaralar silinir ki benim başıma gelmişti. Yazılım sıkıntısı tüm xiiomi modellerinde var.redmi sar oranı da yüksek. Tavsiye etmiyorum. Çoluk çocuk yorumlarına bakma.
    Gelelim a30 a pil, yazılım ,tasarım gayet güzel, hız olarak güzel ,ben aslında a50 alacaktım. Parmak okuyucu sorunlu idi.a30 iyi 1919 gg dan powerbank hediyeli kaçırma derim. Kılıf almayı unutma ben memnunum, parmak okuyucu sorun olmazsa a50 'de alabilirsin.

    Alıntıları Göster
    peki geçen yıl da j7 pro orta segmentin en iyi telefonlarından biriydi. ilk başlarda iyiydi sonra birden s.çmaya başladı. kaç kere formatladım ama yok. en büyük problemim navigasyonun güzel çalışmaması ve kulaklık çıkış sesinin çok az olması. kulaklığımda problem yok çünkü başka cihazlarda denedim, telefonda başka kulaklık taktım. sorun kesinlikle telefonda.

    şimdi a30 da orta segment telefon. bir süre sonra problem yaşar mıyım ? mesela a30 kullananlar navigasyondan ve kulaklık sesinden memnunlar mı acaba?
  • Samsung bayilerinde var yada turkcell bayilerinde inceleme fırsatınız olur. Eski telefonu bilemem ama klasik samsung yok.2019 da samsung tamamem değişti.tasarım özellıkle muhteşem olmuş. Görüp ona göre karar vermek doğru olur. Ben memnunun sizi bilemem üst segment yapacağı bunun yaşamayacağı ne var bence birşey yok. Pubg oynayan ruh hastalarının yorumlarına bakma bence işini ne görüyorsa en üst segment cihaz odur. J7 den sonra a30 devrim olur. Kulaklık ile işim olmuyor. Memnunum düşün karar senin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.