Şimdi Ara

Samsung'dan 7.7 MP dijital kameralı telefon ; SCH-B500 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
23.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım senin ne dediğin belli değil anlamadıysam da ondan anlamadım. Eleştiriye hiç açık değilsin kendi yazılarını şöyle salim kafayla okusan bana hak verirsin zaten.

    quote:

    İlk olrak ürün hakkında üst yazımda ne demişim bi daha oku. Ürün hakkında tam detay henüz yeterli değil belkide bahsi geçen ccd sensor kullanılmış ve gerçektende kaliteli olmuştur ama alan kullanan bunu söyleyecek yoksa yazdı diye ezbere konuşmak işkembeden atmaya benzer.


    quote:

    Ayrıca seninle iddiaya giriyorumki bunun pilide diğerleri gibi yetersiz olacak. Bu daha başından elli çünkü ccd sensor kaliteli olmasına karşın biraz fazla enerji tüketir. Zaten pili uzun süre dayansa bunu en başında belirtirlerdi çünkü bu sensordan daha da önemli temel nitelikte bir gelişme olurdu. Haliyle sonucu görmek için müneccim olmaya gerek yok.


    Benim anlayışım gayet yerinde ürünün görüntüsü var birde kaç piksel sensör kullanacağı var. Başka hiçbir özelliği açıklanmamış sen burada pilinden, sensörüne kadar hayali konuşuyorsun. Tamam eleştirelimde bir ürün çıksın sabredin yahu. Makinenin boyutu bile belli değil pilinin kapasitesi belli değil birde tutmuşsun haydi iddaaya girelim diyorsun. Yok arkadaşım ben almayayım şansımı lotoda deneyeceğim bu hafta hey Allahım.

    Marka düşkünlüğü ile ne alakası var söylediğimin evet Canon yaparsa cmos sensörlü makine KÖTÜ OLMAZ. Fotoğraf sektöründe birçok kaliteli marka var daha önce adlarını yazmıştım istersen yukarıdan bakarsın bu firmalar dandik mal yapmazlar eğer cmos sensöre sahip makine üreticekse Canon bunu bin kere test eder. Kıyasıya rekabet halinde olduğu başka markalara koz verir mi? Aynı şey diğer sayılı kaliteli markalar içinde geçerli. Yani ben sadece Canon demiyorum kalite diyorum sen bunu anlayabiliyor musun?

    Senin bu modeli konuşurken ne hikmetse ortaya attığın cmos sensör dandiktir mesajından sonra bir arkadaş sana cmos sensörün artık kalitesiz anlamına gelmediğini, geliştirildiğini kaliteli markaların bile artık kullanmaya başladığını yazıp adres vermiş. Sende ben cmos sensörlü kaliteli makine görmedim dediğim dedik çaldığım düdük diyorsun. Madem kalitesiz yeni teknoloji cmos sensörlerle çekilmiş adres ver makina ver çekilmiş fotoğraf göster. Beni marka düşkünü ilan ettin sende sensör düşkünüsün ahanda söylüyorum.

    Hani görüntü desen var isim desen Türkiye'nin uzunca süredir bildiği kaliteli bir marka optik zoom var bazı arkadaşların işine yarayacak ama yinede maksat kötülemek olsun zihniyeti sadece sana demiyorum genel konuşuyorum. Velhasıl ürün çıkmadan aşırı eleştirileri ben anlamıyorum. Eğer halen benimle anlamadın, dikkatli oku, marka düşkünü vs. gibi seviye sınırlarında mesajlaşacaksan bir kere daha düşün yok seviyeli en büyük ccd başka büyük yok diyorsan haydi hodri meydan derim.




  • vay be telefona bak dibim kaydı valla... askerden gelince ilk olarak böyle bir telefon alcam...
  • İkinci resim sanki photoshopla yapılmış gibi.Sürgülü tuş takımı telefona uymuyor.
  • hakkaten resimde birşeyler var

    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr.Blof

    İkinci resim sanki photoshopla yapılmış gibi.Sürgülü tuş takımı telefona uymuyor.
  • e yok artık bunlarda iyice şaşırdı bundan sonra telefon ve fotoğraf makinası yerine 2 tane antenle işi bitircezzzz
  • hayır pek bi bilgim yok ama bildiğim kadarıyla mp dedikleri olay bi kağıda baskı yaptığında daha fazla yer kaplaması yane fotoğrafın daha büyük bi şekilde çıkması .... 7.7 mp olunca ne oluyo yane hayvan kadar mı oluyo
  • Buna 7 mp kameralı telefon değil , olsa olsa telefon özelliği olan fotograf makinesi denir.
  • Dikkat ederseniz telefonun arkası samsungun (yine korede çalışıyor) 7 mp, 3x optik xoomlu, pro flaşlı, tessarlı, schneider lensli, ccd sensörlü, 640x480 30fps video çeken, enstantane diyafram ıso asa keskinlik gibi seçenekler sunan SCH V770 modeli ile tamamen aynı.O tel ayrıca 2+1 hoperlörlü ve de çok iyi bir ses sistemi sunuyor.(bazı TV'lerde kullanılandan)

    Yani arkası onunla TAMAMEN aynı olduğuna göre fake derim başka bişe demem
  • bu arada aşağıdaki linke bakmanızda fayda var

    http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/snapshots/1246.html
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brgn

    bu arada aşağıdaki linke bakmanızda fayda var

    http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/snapshots/1246.html


    Hacım kurmaya çalıştığın alakayı yanlış anlamadıysam firmaların fortuna 500 deki büyüklük sıralamasıyla ürettikleri ürünlerin kalitesi arasında bi bağ kuramadım. Hyundai şimdi volvo'dan, saab'dan, mazda'dan, mitshbischi' den daha mı kaliteli otomobil yapıyor?

    http://money.cnn.com/magazines/fortune/global500/industries/Motor_Vehicles_Parts/1.html




  • Arkadaşlar yukardada yazdığım gibi sensör farkı artık yok.CMOS = CCD .Bunu artık bilmeniz gerekiyor.CMOS daha yeni bir teknoloji eski birşey değil.Daha az pil harcıyor yüksek aa filtresi ile daha az noise oluşturuyor.En pahalı DSLR makinalar CMOS KULLANIYOR.Canon 1Ds MKII 16.7 MP (8000 Euro) CMOS ,Nikon D2X 12MP CMOS(4500 Euro) ,LEAF Digital back 22MP(18000 euro) Cmos ,Dalsa Digital BACK 18mp(14000euro) CMOS kullanıyor.Bunlar dünyanın önde makina üreticileri ve Cmos Sensör kullanıyorlar.Hala Cmosu ilk çıkan hali ile ve 100 dolarlık makinelerdeki kalitesizliği ile tanıyorsunuz. Ama bu çok çok önce idi. Geleceğin Sensörü Cmos olacak .Nedeni basit: ucuz,ccd kadar kaliteli ,az güç istiyor ve distortion daha da azaltılabiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Arkadaşlar yukardada yazdığım gibi sensör farkı artık yok.CMOS = CCD .Bunu artık bilmeniz gerekiyor.CMOS daha yeni bir teknoloji eski birşey değil.Daha az pil harcıyor yüksek aa filtresi ile daha az noise oluşturuyor.En pahalı DSLR makinalar CMOS KULLANIYOR.Canon 1Ds MKII 16.7 MP (8000 Euro) CMOS ,Nikon D2X 12MP CMOS(4500 Euro) ,LEAF Digital back 22MP(18000 euro) Cmos ,Dalsa Digital BACK 18mp(14000euro) CMOS kullanıyor.Bunlar dünyanın önde makina üreticileri ve Cmos Sensör kullanıyorlar.Hala Cmosu ilk çıkan hali ile ve 100 dolarlık makinelerdeki kalitesizliği ile tanıyorsunuz. Ama bu çok çok önce idi. Geleceğin Sensörü Cmos olacak .Nedeni basit: ucuz,ccd kadar kaliteli ,az güç istiyor ve distortion daha da azaltılabiliyor.










  • Resident avatarına hasta oldum. Sahte banka sitesi görünündeki pnishing sayfaları gibi
  • hatta Nikonun 23 ekim 2006 da duyuracağı(photokina fuarı 2006) " D3 " Digital Fotoğraf makinası 18Mp DX boyutlu Foveon sensor ( Cmos-CCD karışımı Bicmos tecknolojili ) olacak .CMOS yine ağırlıklı olacak . CCD nin rahatsız eden distortionu yerine RGB noise gelecek .yani filmli makinaların rahatsız etmeyen grenlerine(mesela velvia) sahip olacak makinalar.

    Ayrıca şuanda CMOS ve CCD dışında Nikon D2H serisinde JFET (Junction field efect transistor) LBCAST sensor kullanılıyor.Bu da digitalin Velvia sı olarak kabul görmüş.Bayağı kaliteli bir sensör çeşidi.
    sensör teknolojsi gittikçe gelişiyor ve 2-3 sene içinde noisefree sensörler çıkış olacak .Her bir sensör diğerine ısı vermeden soğuk tutulacak .
  • Resident @ kardeş verdiğin bilgilere katılıyorum ama cmos un daha çok geliştirilmesi lazım. Hala reyonlarda, kaliteyi bize sunan uygun fiyat performasn ilişkisi verebilen bir cmos bahsettiğiniz canon ürünü dışında yok. Zaten google de cmos ccd diye arayırsanız ilk 3 veya 4 . sırada bahsettiğiniz canon modeli var ama olay nedense telefonun özelliklerinden çıkıyp cmos ccd savaşına döndü.
    Nikonun 23 ekim 2006 da duyuracağı modelden bahsediyorsun umarım dediğin doğru çıkar da, benim gibi cep pillerini eleştiriken hissetklerimi sende kaleme dökmezsin. Şu anda var olan geldiğimiz teknolojiyi hesaba katarak bu yorumları yaptım. Yani sen şu anda bir digi foto. makinası almaya gitsen hangi sensor tipini seçersin? Diğer tüm özellikleri aynı kabul edersek yoksa bir de pixel çatışmasına dönüşmesin bu yorumlar. Sadece ucuz ve enerjisi fazla dayanıyor diye 2006 şubat ayı itibariyle kalitesiz cmos u ben şahsen seçmem. Gelişecekse gerçekten ( bu gelişmeyle birlikte canon bedelinide alacak o başka) bahsettiğin sadece bir örnek. Zamanla iyi olur inşallah ama bugünü değerlendiriyoruz.
    Bundan 1 sene evvel adam gibi 3 özelliği bir telefonda topladığını iddia eden bazı firmaların tel.lerinide gördük ayaklara düştü. Tel.de şu an olması gereken (şayet 3 özelliğide gerçekten istiyorsak) başlıca özellikler;
    a) Tel. standart özelliklere sahip olmalı ( gsm standartları, bluetooth, çekim gücü vs)
    b) Mp3 dinletebilmeli ( en azından creative veya başka chipte olabilir ama mono müziklere ve 20 milyonluk sony kasetçalardan daha iyi ses verebilmeli)
    c) Şu andaki orta sınıf tabir edilen bir görüntü ile fotograf çekebilmesi ( bu da şu an için hangi sensor ile oluyor onu da siza bir kez daha anlatmama gerek yok)
    d) Kahrolası pillerin 3-4 saatten fazla dayanması ( gümrük veya borsa da çalışıyorsanız bu cep tel. üreticilerine bol bol küfürler edersiniz )
    Bunları şu an verebiliyorsa fiyatı önemli değil.

    Ancak bu telefona dönecek olursak iyi bir mercek kullansa bunu mutlaka önceden duyurur ve meydan okurdu ( ama bunu philips zamanında kullanacaktı nokia da faydalanacaktı), bahsedilmiyorsa ben pek ümitli olmam. Ayrıca pil kapasitesi iyi olmadıkça yine yeterli olmaz. Bunlar yalan mı? Bende bunları tek bir telefonda bulamadığım için creative mp3 player+... nokia tel+ casio z3 kulanıyorum. Haaa bunları aldığım zamanda P800 reklamlarına millet çok kanmıştı. Bende kararsızdım ama almadığıma hala pişman değilim zira henüz bu 3 ünü bana verebilecek bir multimedya teleofon üretilmedi. Dolayısıyla eleştirmek hakkım.
    Saygılarımla.....




  • quote:

    En pahalı DSLR makinalar CMOS KULLANIYOR.Canon 1Ds MKII 16.7 MP (8000 Euro) CMOS ,Nikon D2X 12MP CMOS(4500 Euro) ,LEAF Digital back 22MP(18000 euro) Cmos ,Dalsa Digital BACK 18mp(14000euro) CMOS kullanıyor.Bunlar dünyanın önde makina üreticileri ve Cmos Sensör kullanıyorlar.


    Yazmıştım.Orda gördüğün gibi şuan Nikon da dahil olmak üzere birçok firma Cmos kullanmaya başladı.Ben şuan Makine alsam Nikon D3 ü beklersim ama illaki şimdi alınacaksa Nikon D2X alırdım (CMOS sensörlü ) .Gerçi Şuan D70 bana yeterli ama sonra yetmeyebilir

    Ayrıca Lens konusundada birşeyler söyleyeyim.Şimdi bir telefondaki lensler mesela Nokia n90 carl zeiss ele alalım en fazla 3 dolar tutuyor satın alması.Bir kere o lenslerin çapları,elementleri,kaplamaları ,Grup sayısı çok kötü.Sadece markası iyi diye o lens iyi olmuyor maalesef. Yani bir compact makinede olabilecek en iyi lensin bile kalitesi belli bir yere kadar.SLR like ya da SLRiçin olmadan lenslerin kalitesizliğini marka olarak değerlendiremezsiniz.Mesela Panasonic Lumix serisi Leica lens kullanır ve Bu markanın SLR makilar için olan lensleri 8000 dolara kadar çıkar ama bu cımpact lumix serisinde kullandığı lensler ne yazıkki bir alt seviye SLR lensi (mesela zenit ) kadar bile değil.Hatta çok daha kötü




  • Resident @ ''En pahalı DSLR makinalar CMOS KULLANIYOR.Canon 1Ds MKII 16.7 MP (8000 Euro)'' o zaman ben bu cihazın telefona monte edilmişini bekliicem
    Teşekkür ederim bilgiler için
  • ne kadar gereksiz bir telefon..pardon fotoğraf makinesi..

    2 hadi bilemedin 3 mp olur birtelefonda ama 7,7 nedir yahu..çekip poster mi yapıcan?

    kullandığım dijital slr makine 6 mp çekiyo ve yazılım desteği ile 12 oluyo..profesyonel olarak bu makine ile iş yapıyoruz ve şu anda yeterli..7,7 yazılım desteği ile 15 mp yapar..nerde kullanıcan bunu?

    birde bu makinenin karşılaşacağı birçok sorun olucak..mesela hafıza yada karta kayıt süresi..pil ömrü...lens kalitesi..

    göz boyamak için, show yapmak için üretilmiş bir makine..büyük konuşmuyayım ama 5 kuruş vermem buna belki 4 kuruşa alırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazoist -- 10 Şubat 2006 0:32:45 >
  • Cep telefonu ile DSLR makinalarımı karşılaştırıyorsunuz? Beyler kimse size DSLR makinanızı atın bir tane 7MP resim çeken telefon alın demiyor bu yüksek çözünürlükte ve optik yakınlaştırmalı dijital fotoğraf makinasına sahip telefonlar zamanla orta düzey makinaları gereksiz kılacaklar. Profosyonel ihtiyaçlarınızı tabi ki bir telefonla gideremezsiniz.

    Telefonun yüksek çözünürlükte bir kamerasının olmasının asıl amacı, sürekli yanınızda taşıdığınız telefonunuzla resim çektiğinizde bunların bastırılabilecek yeterlilikte olmasını sağlamaktır. Yani 7.7MP resimler orj boyutlarında kaliteli görünmeselerde baskıda diğer telefonlara göre farkları ortaya çıkacaktır. 3x optik yakınlaştırmada lens vs gibi olayları bir kenara bırakıp kullanıcıya kalite kayıpsız 3 kat yakınlaştırma olanağı sunmasını düşünmek gerekli.

    Yani bence dijital yakınlaştırma yapmaktansa varsın 3$ lık lensler olsun ama optik yakınlaştırma yapsın... En azından bu sayede telefonun kamerasına odak mesafesini değiştirebilme kabiliyetide kazandırılmış olur.

    Aşağıdaki linkten 5MP kameralı SCH-S250'nin örnek fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.
    http://www.mobile-review.com/review/samsung-s250-camera-en.shtml




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HoLoCouST

    vay be telefona bak dibim kaydı valla... askerden gelince ilk olarak böyle bir telefon alcam...



    Seni Askere Alıyorlarmı la



    Telefon Süper Fiyatıda 2000 $'dan aşşa değildir




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.