Şimdi Ara

Samsung 7 - 8 - 9 serisi ve SONY'ler. Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bir LCD alayım dedim Şiştim vallahi araştırmaktan. Samsung'un 7, 8 ve 9 serisi ile Sony'nin W, V serisi arasında kaldım. Benim bulduklarımı sizlerle paylaşayım: Daha fazla yorum getirebilecek olan varsa (bizzat kendi tecrübeleri ile) hep beraber yararlanmış oluruz.

    7 serisi: Kontrast artmış Wiselink pro gelmiş şık bir model
    8 serisi: kalınlık ve dönen ayak dışında 7 serisinden farkı yok deniyor ama bazı yurt dışı testlerde 8 serisi daha iyi kontrast değerlerine imza atmış. Başka farkı var mı bilemiyorum:
    9 serisi: LED'li seri toplam 640 led ekranın arka ışıklandırmasını aktif olarak ayarlıyor. siyah alanlardaki led hiç yanmayarak kontrastı daha da artırıyor. Dişli bir seriye benziyor. En çok ilgimi çeken ibrenin en çok kaydığı model

    Karşılaştırmalarım:
    Samsund 52 inç 656 modeli ile Sony 52W3000 modeli
    Mavi bilgisayarda yanyana duruyorlardı (hatta altlarında 46x3500 de vardı) Burada 656 modeli daha karıncalı (özelikle siyah alanlarda) ve daha koyu bir resmi vardı. Sony w3000 modelinin detayları bariz daha iyi idi. (hatta x3500 ile başabaş diyebilirim) Özellikle siyah detayı samsung a göre iyiydi. Samsung MotionPlus ile arayı kapatmaya çalışıyordu. Bu inceleme sonrası ibre Sony'e kaymıştı.

    Sonrasında ElektroWorld'e W4000, 656 ve V4000 serisini yan yana buldum. Burada ürünlerin kumandaları da yanlarında idi. İyice uğraştım ayarlar ile W4000 ve V4000 yine ama bu sefer çok ama çok az bir farkla biraz daha iyi detay veriyordu. Yalnız 100 Hz MotionPlus Samsung'un görüntüsünü inanılmaz akışkan kılıyordu. Hele Bir de filme sorunda oynayanların görüntülendiği kayan pencerede Samsung açık ara fark attı. Her iki Sony'de takıla takıla (aslında Samsung'dan sonra iyice belirginleşiyor) kayarken Samsung bilgisayar animasyonu gibi pürüzsüz bir şekilde gösteriyordu. Bu olayı çok beğendim (olmazsa olmazlar arasına almayı bile düşünmeye başladım). Burada da Samsung en plana çıktı.

    Arkadaşlar 9 ya da 7 serisi samsunglar ile Sony'leri ne yazık ki yanyana bulup da inceleyemedim. Samsung 6 serisinden daha iyi sonuç vereceklerini varsayarsak ibre iyiden iyiye Samsung'a kayıyor. Ancak yorumlarınızı özellikle yaşanmış yorumlarınızı ilgiyle bekliyorum.

    Not: Özellikle loş ortamda film seyrederim o yüzden derin siyah vermesi çok önemli.







  • samsung 9 serisi farklı özellikleri ile ön plana çıkıyor. 2.000.000:1 kontrsat LED teknolojisi tercih sebebi olabilir ama ürünleri getiren firmalar var bu ürünler geldiğinde inceleyebilir ürünleri fiili olarak gördükten sonra karar verebilirsin.
  • 9 serisini gördüm. Ama malum ışıklar içindeki ortamda iyi bir görüntüye sahipti. Evde loş ortamda nasıl sonuç verir. oradan anlaşılmıyor.

    Bir de dinamik LED aydınlatması için demo modu koymuşlar tam aldatmaca. Kapat diyorsun siyahlardaki kaçan ışık artıyor (bu beklenen bir durum) ancak demo dediğniz zaman ekranın bir yarısında açık diğer yarısında kapalı göstermeye başlıyor. Doğal olarak kapalı ikenki ışık kaçması ile demo modundayken ekranın bu özelikten yoksun bölümü aynı miktarda ışık kaçırmalı ama öyle olmuyor demodayken çok fazla (resmen işi abartmak istemişler) kapalı iken daha az açık ikense çok az ışık kaçışı görülüyor.

    Bu arada dün evde sony'nin 46x3500 modelini kullanma fırsatı buldum. Cihaz bayağı iyi ancak siyah alanlarında loş ışıkta hala bir miktar ışık sızması var. Beni yeterince tatmin etmedi. x3500 böyle olunca artık kesinlikle LED olmalı diyorum.




  • Türkiyede bu yayın kalitesi var iken bence çok fazla uçma.Çünkü o teknolojik bir çok detay senin gündelik tv alışkanlıklarının yanında bir hobi gibi kalacaktır.Şimdilik gerek yok bende aynı yollardan geçtim ve 2 gün önce 46a656 aldım ve kurtuldum tv seçme sorunsalından.7 serisi ve 6 serisi yan yana dururken aradaki fiyat farkı kadar bir kalite kesinlikle göremedim.
  • led düşünmüyorsanIz kesinlikle SAMSUNG 8 SERİSİ alın ...
  • Dün 46X3500'ü evde iyice inceledim. Bu Sony'lerin DRC denen özelliği görüntüyü gerçekten bayağu iyileştiriyor. Bu özellik aktif iken soft olan görüntü etkili bir şekilde detaylanıyor (tüm DRC değerleri maksimum). Evde ışıkları sıfır yapmazsanız ekran süper ama süper gösteriyor.

    Yine de göz görmek isterse hafif kaçan ışığı (loş ya da karanlık ortamda) ve harektli sahnelerdeki soft görüntüleri hissediyor.

    Bu kaçan ışık olayı çok kafama takıldığı için LED olsun diyorum. 8 (876 serisi 856 değil) serisinin LED'i ile 9 Serisinin LED'i arasında ne fark var tam bulamadım. Bilen varsa sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.