Şimdi Ara

SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.296
Cevap
118
Favori
579.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    10bit miş evet

    Birde yazılımsal 2700mhz

    Curved tv lerin düz tv lerden artı yanı varmı . Yoksa sadece görselliği eğimli olmasımı. Curved ekran düz ekran farkı nedir acaba. Yinede 300tl fazla olsun nu8500 alınmalı

    Ritings sitesinde nu8000 var 8500 eklememişler.
  • Evet su an icin Rtings testlerinde yer verilmemis. Kisa zaman icinde guncelleme yaparlar diye dusunuyorum. Bunun disinda kavisli ekran ile flat ekran arasinda gerek goruntu , gerek hissiyat. , gerek izleme acisi ve mesafesi gibi unsurlari goz onune aldifigimizda bazi farkliliklar ortaya cikiyor.



    https://www.google.com.tr/amp/s/piyasaanketi.com/kavisli-curved-tv-mi-yoksa-duz-ekran-mi-daha-iyi/amp



    Buradaki yaziyi okursaniz daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Herkese hayırlı olsun :) Yaklaşık 2 hafta önce 55NU8000 alarak aranıza katıldım. Anatolium AVM Kartal İstanbuldan Samsungun kendi mağazasından aldım. 5400 TL 10 taksitli olarak. İnternette çeşitli sitelerde 5200 TL civarında vardı alırken fakat hem taksit imkanı azdı hemde açıkçası bir sorunla karşılaşırsam nasıl geri dönüş alırım bilmediğimden güvenemedim. (örneğin 5200 TL olan Konyadan gönderim yapıyordu ekranda sorun çıksa geri gönder yenisi gelsin, kargo firması nasıl taşıyacak yolda bir sorun olur mu gibi düşüncelerim vardı.)

    Genel kullanımım PS4 oyun ve Netflix üzerinden dizi,film.(Netflixte 4k ve HDR içeriği az olsada tatmin edici.) Tüm bunlar için TV nin performansından memnunum. Hareketli sahne performansı çok iyi denilebilecek düzeyde.

    Görüntü ayarları için genel kullanımda en başarılı olduğunu düşündüğüm rtings ayarlarını kullanmaktayım. Daha iyisini bilen kullanan varsa paylaşırsa sevinirim :)

    Notebook bağlayıp 120 Hz testini yaptım. Otomatik olarak 1920*1080 120 Hz'e aldı kendini TV. HDMI 2.0 kablo ile bağladım. 1.4 kablo olmadığı için testini yapamadım. HDMI 1.4 kablo ile çalışıp çalışmadığını merak ediyorum deneme fırsatı olan varsa bilgi verebilir misiniz?

    Eksi yanları olarak kendi görüşümü söylüyorum kumandası çok sinir bozucu.Tüm Samsunglar için geçerli tabii ki. Günümüz teknolojisinde bu kadar kullanışsız bir kumanda olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ses kalitesi daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. 1330 W bir ses sistemi kullandığım içinde yetersiz geldiğini hissetmiş olabilirim. Misafir olarak gelenlerin TV sesinin üst düzey olduğunu neden ekstra ses sistemi kullandığımı bile sordular.

    Diğeri ise rtings veya çeşitli sitelerde yer alan ayarları yapsan dahi alt yazılı bir film izliyorsan alt yazı ekranda belirdiğinde görüntünün bi kaç ton aydınlanması. Bunun belki bilmediğim bir çözümü vardır. Eğer var ise yardımcı olursanız sevinirim. Bu sorunun Local Dimming ile ilgli olduğunu tamamen kapatılması gerektiği söyleniyor fakat 2018 Samsung modellerinde Local Dimming ayarı olarak sadece düşük seçilebilmekte. Kapatma gibi bir seçenek yok.

    Mobil uygulama olarak kanal değiştirme ses açma vb gibi fonksiyonların gerçekleştirildiği uygulama 2017 TV lerine göre farklı. 2017 modellerinde SAMSUNG TV uygulaması kullanılıyorken 2018 modellerinde SmartThings uygulaması kullanılıyor ve SAMSUNG TV uygulamasına göre bi tık ta olsa yetersiz olduğunu düşünmekteyim.


    10- Bit Konusuna gelicek olursakta herkesin dediği gibi tüm kaynaklarda 10-Bit yazmakta fakat NU8000 in paneli 10-Bit değil.
    Rtings'in kendi testlerinde 10-Bit yazdığı doğrudur fakat bunu yazmasının uygulanan testler sonucunda alınan performansa göre olduğunu açıklıyorlar.

    https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000 link'inde sayfanın altlarında yer alan 'Soru ve Cevap' bölümünü incelerseniz detaylı bilgiler mevcut. Burada ki soru cevaplardan bir kaçı aşağıdaki gibi. Kaliteli 8-Bit+ FRC'nin kalitesiz 10-Bit panelden iyi olduğunu vurgulamaktalar ve neden 10-Bit yazdıklarını açıklıyorlar.

    The NU8000 has an 8-bit panel, but you list it as having a 10-bit panel?

    The NU8000 has an 8-bit panel, but it uses FRC (dithering) to approximate the 10-bit color depths. Since it accepts a native 10-bit signal, and it is next to impossible to differentiate between 8-bit with FRC and native 10-bit we list it as a 10-bit. The color depth listing has no impact on the final score, the only thing that matters for this result is how well the TV displays the test gradient.


    I was watching a video from ABT on the NU8000 series they had just gotten and they said the panel was native 8bit but with dithering was upped to 10bit?

    The NU8000 is an 8-bit panel which uses FRC to approximate 10-bit. For our scoring, we don't differentiate between 8+FRC and 10-bit, the only thing that matters is how the gradient is displayed by the TV. A good 8-bit panel with dithering can beat a cheap 10-bit panel.




  • fozcil kullanıcısına yanıt
    Rtings deki panel ile ilgili kısım tamamiyle kullanıcı yorumlarından yola çıkılarak verilen cevaplar lakin özetle bakarsak bu cihazın panelinin 8+frc olduğunu varsaysak bile gözle ayırt edilebilir bir yanı yok. Yani görüntü performansı üst seviyede.

    Mevcut görüntü ve ses ayarlarınızı paylaşabilmeniz mümkün mü acaba ?

    Ben şu an için çok fazla oynama yapamadım cihazda. Servis kurulumundan sonra resim modunu doğal , ses modunu da optimize edilmiş seçenekleriyle kullandım.

    Bunun dışında internet üzerinden son güncelleme desteği gelmediği için samsung.com dan son sürümü indirip cihaza yükledim. Futbol maçı görüntülerinde topun arkada bıraktığı izi de güncelleme sonrası motion ayarlarını kapatarak sorunsuz bir görüntü elde ettim.

    Kumanda konusunda da evet haklısınız. LG nin sihirli kumandasının yerini hiçbirşey tutmuyor.Belki ilerleyen zamanlarda samsung un servis kumandasından sipariş edip kullanabilirim.

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI


    Daha yüksek fiyatlara air mouse tipi kumandalar da mevcut fakat şu an için bunu gereksiz görüyorum.

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI




  • maho23 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar

    Öncelikle hayırlı olsun..
    Ben yeni bir tv alma aşamasındayım.Netten araştırdığım kadarıyla benim isteklerime göre bu tv de karar kıldım..
    Herşeyine okey sadece apk mağazalarıdaki kadar geniş bir yelpazedemi acaba kendi tizenapps sitesi..
  • safak970 kullanıcısına yanıt
    Hayır , android işletim sistemli tv lere göre biraz daha kısıtlı bir mağazası var fakat ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikle. Örneğin Netflix , Youtube , Facebook , Amazon
    Twitter gibi demirbaş uygulamaların hepsi mevcut. Geriye kalan uygulamalar ise ekstra niteliğinde.
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, herhalde tercihimi bu tv den yana kullanacağım o zaman
  • MU9000 SERisinden iyimidir bu cihaz 4999 Tl 55mu9000 fiyatı ?
  • kazarus K kullanıcısına yanıt
    Kafa kafaya cihazlar. Nu8000 daha guncel bir isletim sistemine sahip. Hdr , siyahlar ve input lag degerleri konusunda daha iyi. Mu9000 ise kontrast ve panel yansimasi konusunda bir tik daha iyi. Birbirlerini aratacak cihazlar degil. Daha yeni bir model olarak tercih ederseniz NU serisi de isinizi gorecektir.
  • Merhaba bende 55nu8000 serisi tv aldım benim merak ettiğim kutu içeriğinde hangi kumanda çıkıyor.bende bu çıktı
    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI
    normali bumu
  • HAYAL0GLU kullanıcısına yanıt
    Evet normal kumanda bu, metal olanı QLED'lerden çıkıyor.
  • Henüz erken ama olur da 55NU8000 tvsini satmak isteyen olursa ilgilenebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 18 Haziran 2018; 18:37:27 >
  • Bu tv nin dahili hafizasinin boyutu nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: st_emx

    Bu tv nin dahili hafizasinin boyutu nedir?
    Uygulamalar kısmında yaklaşık 4GB'lık bir alan gözüküyor.
  • Mu 9000.den daha performanslıdır bu tv.alanlara hayırlı olsun.120 hz destegi çok iyi olmuş.ayrıca kontrastı iyileştirilmiş.uniformity.sound motion vs.artılar.bazı kronik mu9000 hastaları var.onlar gelmeden ben yorumu şuraya bırakıyorum. Alacaklara hayırlı olsun.bi inceleme bekleriz 😊
  • Merhaba arkadaşlar bu tv ile qled arasında kaldım,

    55NU8000 = 5200

    55Q7FN (2018) = 7600 TL ye alabiliyorum nakit olarak.



    Kullanan arkadaşlar bu iki cihaz arasında fiyat farkını vermeye sizce değer mi?

    Cihaz Xbox One X , Ps4 Pro ve Pc de sadece oyun amaçlı kullanılacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cyb3r Panda

    Merhaba arkadaşlar bu tv ile qled arasında kaldım,

    55NU8000 = 5200

    55Q7FN (2018) = 7600 TL ye alabiliyorum nakit olarak.



    Kullanan arkadaşlar bu iki cihaz arasında fiyat farkını vermeye sizce değer mi?

    Cihaz Xbox One X , Ps4 Pro ve Pc de sadece oyun amaçlı kullanılacak.
    Ben NU8000'i One S ve PS4 Pro ile kullanıyorum oldukça memnunum. Tek beğenmediğim yanı uygulama mağazasının henüz zayıf oluşu ve local dimming konusunda zayıf. Altyazılı film izlerken altyazı ekrana geldiğinde genel anlamda sahnede bir parlaklık artışı oluyor. Local dimming'i iyi yapamıyor. 7600 civarına çıkacaksanız LG OLED öneririm ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmshn

    Ben NU8000'i One S ve PS4 Pro ile kullanıyorum oldukça memnunum. Tek beğenmediğim yanı uygulama mağazasının henüz zayıf oluşu ve local dimming konusunda zayıf. Altyazılı film izlerken altyazı ekrana geldiğinde genel anlamda sahnede bir parlaklık artışı oluyor. Local dimming'i iyi yapamıyor. 7600 civarına çıkacaksanız LG OLED öneririm ben.

    Alıntıları Göster
    1103.5 güncellemesini yaptınız mı acaba ?

    Konsol harici günlük kullanımda hangi görüntü modu ve ayarlarını kullanıyorsunuz ?




  • 2018 nu ve QFN ler smart iptv desteklemiyormus.kullanan bir tanidigimda bakti tvdeyok.aramadada cikmiyor mh de kaldirdik demis
  • maho23 kullanıcısına yanıt
    Evet güncellemeyi yaptım One S'te 1440p'de 120Hz FreeSync ile kullanıyorum. @maho23

    Günlük kullanım görüntü modu ve ayarları hemen aşağıda paylaşıyorum, konsolda oyun moduna geçiyor, onu da otomatikte değil açık olarak kullanıyorum. Bazen kararsızlık yapabiliyor çünkü.

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI

    SAMSUNG 55NU8000 KULLANICILARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmshn -- 24 Haziran 2018; 12:34:23 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.