Şimdi Ara

Şamandıra Mı? Gösterge Mi? Bozuk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracımın deposu 50 litre alıyor. Depom neredeyse doluydu göstergedeki 8 dişten 7. dişteydi. Neyse yakıt pahalılanacak diye fulledim 7 litre daha aldı ama gösterge 7. dişten yukarı çıkmadı. Her zaman gittiğim ve yaklaşık 7 litre harcadığım yolu gittim. 6. Dişe geldi. Yani aslında depoda 7 diş kadar yakıt varken hep 1 diş aşağısında kaldı. Sonra tekrar depoyu farklı bir yerde fulledim. En son 6. dişte kalan gösterge yine ordan yukarı çıkamadı. Yine 7 litre harcadığım yolu yaptım 5. dişe geldi. Yani yakıt göstergesi aşağı inmeye gelince sayıyor. Yukarı çıkmıyor. Şimdi sorun göstergede mi oluyor yoksa şamandıra da mı? Hiç böyle bir sorun yaşayan oldu mu?




  • Aracınızı bilmiyorum ama arka koltuğun altında şamandıra vardır koltuğu kaldırıp kapağı açıp şamandırayı oynatın belki takılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 1 Aralık 2021; 4:40:52 >
  • Şamandıra ayarsız olabilir hocam, eğer daha önceden şamandıraya herhangi bir sebeple ellemişlerse ayarıyla oynamış olabilirler.
  • 1.kontak acik yakit alinmistir.pompanin sigortasini sok-tak yaparak duzelirAkude sok-tak yapilabilir ama radyo kod isteyebilir.
    2.pompa attiktan sonra benzin konmaya devam ettirilmis samandira takili kalmistir.yol aldikca pompa normale doner.
  • Mevcut durum devam ederse, kalibrasyon yapılması gerek. Usta şamandrayı söker, el ile oynatıp göstergeden takip eder. Farklı sonuçlar çıkar ise ince temizlik ve temas ayarı yapar. Her konumda gösterge ile aynı olunca, muhtemelen yeni bir conta takıp parçayı yerine koyar.

    Not bu işlem için servise gidin, doğru açma anahtarı genelde servislerde olur. Ayrıca yakıt contası sanayide orijinal bulması zordur. Serviste yenilerler. Her sökümde yakıt contası değişimi tavsiye edilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 1 Aralık 2021; 20:16:6 >
  • Fuji kullanıcısına yanıt

    Araç 2 yıldır bende hocam depo kapağı anahtarla açıldığından kontak açık olma şansı yok. Ama pompa attıktan sonra yakıt koymayın diyorum her defasında 1-2 tl daha tamamlayalım abi ödeme sırasında kolaylık olur diye laf dinlemiyorlar.


    Takılı kalma olayı değilde hocam kullandıkça aşağı iniyor yakıt aldıkça yukarı çıkmıyor. Böyle böyle en dibi görücek sonra düzelmezse yaptırıcam başka çare yok. Aküyü kutup başlarını çıkarıp takmayı bir defa denicem bakalım.

  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Zaten şamandırayı ben sökemem çünkü nette izlediğim kadarıyla yuvarlak bir kapak var baya zor çıkıyor. Çıktığında da içi yakıtla dolu oluyor. En iyisi ustaya hallettirmek ama acele etmicem dibe inene kadar bekleyip düzelmediğinden emin olunca giderim. Hayati bir parça olmadığından

  • Kurcalama.
    Bir şey olmaz.
    Depoyu fazla doldurduğun için şamandıra fazla kalkmış.
    Yol bilgisayarıda ona göre kendini güncellemiş.
    Akşam kontağı kapat sabaha düzelir.
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt

    yok hocam 15 gündür devam eden bir sorun :) şu an mesala yarıda gösteriyor ama aslında tam dolu. Kullandıkça aşağı iniyor. Doldurunca yukarı çıkmıyor.

  • Araç ne marka bilmiyorum ama,bir zaman clioda kontağı açıp yol bilgisayar tuşuna basıp kalibre yapılıyor idi.
    Benzer sistem diğer markalardada olması lazım.
    Bu bilgisayarı resetliyor.İlk ayarına döndürüyor idi.Marka modele göre araştırın.

    Olmaz ise yukarıda arkadaşın dediği gibi kutup başını sökmek faydalı olabilir.
    Yalnız teyp falan kod isteyebilir.
  • symbolcu S kullanıcısına yanıt

    peugeot 207 1.4 hdi 2007 model. Var mı hocam acaba bizde.. Akü olayını deneyip yazıcam..

    Bu arada bir yerde okudum 10 litre altı yakıt alımlarında bu tarz sorunlar oluyormuş. Ne kadar doğrudur bilmem. Bende ilk bu zamlarda depoda kalan boşluğu tamamlamak için aldığım yakıttan sonra oldu. 50-60 liralık depoda boşluk oluyordu onu tamamlıyordum akşamları eve giderken demek ki cihazın görmesi için 10 litreden fazla boşalması gerekiyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 5 Aralık 2021; 15:36:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notebookmania

    Zaten şamandırayı ben sökemem çünkü nette izlediğim kadarıyla yuvarlak bir kapak var baya zor çıkıyor. Çıktığında da içi yakıtla dolu oluyor. En iyisi ustaya hallettirmek ama acele etmicem dibe inene kadar bekleyip düzelmediğinden emin olunca giderim. Hayati bir parça olmadığından

    Parça hayati olmaz olurmu, şamandra ve yakıt pompası birleşiktir ( yekpare ) ve değişim sadece biri ile olmaz. Şamandra’yı etkileyen bir kirlilik pompayıda etkiler, aniden araça, pompa yakıt göndermeyi bırakır.

    fazla beklememenizi tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 5 Aralık 2021; 17:4:52 >
  • baranel B kullanıcısına yanıt

    Arkadaşlar kutup başını söküp taktım. Tarih sıfırlandı, teybin ayarları falan hep sıfırlandı ama benzin göstergesi yine aynı. şu an 8 çubuktan 5. sinde ama aslında 7. dişte olması gerekiyordu. Ben yol yaptıkça düşme miktarı doğru ilerliyor ama bulunduğu yer hatalı. Yani sanki şamandıra depodaki toplam yakıttan hesap yapmıyorda aklında bir yer belirlemiş 2 diş aşağısı olan yer ordan hesap yapıyor gibi tuhaf bir durum. Biraz daha yer açılsın depoda da şu 10 litre üstü yakıt alınca düzeliyor diyenler var. Sanmıyorum ama birde onu denicem olmazsa sanayi yolu göründü :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notebookmania -- 6 Aralık 2021; 13:6:0 >
  • notebookmania N kullanıcısına yanıt

    Hocam önce servise gidin bilgisayara bağlasınlar. Sistdmde hata var yok gerekirse söküp bakarlar

  • suçlusu stokcular

  • baranel B kullanıcısına yanıt

    bir ustam var cihaza falanda bağlayabiliyor, yolum çok düştü de ben artık bunaldım yanına gitmekten belki kurtarırım paçayı diye düşündüm ama yok mecbur gidicem yine :)

  • Arkadaşlar bu konuya cevap atmayı unutmuşum bir arkadaş pm den sorunca fark ettim. Sorun o günlerde çözüldü. 10 litre üzeri yakıt almak gerekiyor. İbre 1 dişte diyelim. +5 litre, +5 litre, +5 litre sabaha kadar ekleyip depoyu fulleseniz bile 1 dişte kalıyor. :) Peugeot 10 litre altındaki yakıtı saymıyor. Depoyu fullerken bile tek seferde 10 litre altında yakıt ekleniyorsa araç beyni o yakıtı almamışsınız gibi sayıyor. Mesala ibre 7 dişte ve 45 litre yakıtınız var diyelim. Depoyu fulle dediniz adam 5 litre aldı abi dedi. Baktınız ki ibre oynamamış. Ve bir miktar yol yaptınız harcadınız diyelim yine 45 litre üzerinden yani yine o kaldığı yerden düşürüyor. Bu yüzden 10 litre üzerinde yakıt aldığınızda ibre düzeliyor. Çok ilginç ama araç beyni 10 litre altındaki yakıtı hiç alınmamış gibi sayıyor. Son bir örnek vereyim.

  • notebookmania N kullanıcısına yanıt

    ben genellikle yedek depoyu da fulletirim ama hiç dediğiniz sorunu yaşamadım. Muhtemelen şamandırada sorun olabilir hocam.

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt

    Araçlar da yedek depo diye bir şey yoktur. O bölüm genleşme bölümüdür, ve o bölüme aldığınız fazladan yakıt büyük risktir benden söylemesi.

  • sml_akyz S kullanıcısına yanıt

    yok 8 ay önce sorun sandığım olay 10 litre üzeri yakıt alınca düzeldi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.