Şimdi Ara

SAKIN LG OLED TV almayın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
15
Favori
84.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rx3004

    Ne yazık ki benim televizyonda da yeşil bir çizgi oluştu pazartesi servis yazdiracagim benim ki 65e7v fişten cekme gibi işler yapmadım 15 30 günde bir panel temizleme yaptım. Yine de yandi ekran. 20 bin lira vermiştim. ınşallah ugrastirmazlar beni avukatla mahkemeyle..
    Açıkçası bu kadar sık panel temizleme yaparak kırmızı rengi kendiniz de öldürmüş olabilirsiniz.

    Benim bildiğim panel temizleme yılda bir kez, o da ihtiyaç halinde öneriliyor.

    Ben bir yılı aşkındır kullanıyorum ve hiç yapmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agrimo

    Açıkçası bu kadar sık panel temizleme yaparak kırmızı rengi kendiniz de öldürmüş olabilirsiniz.

    Benim bildiğim panel temizleme yılda bir kez, o da ihtiyaç halinde öneriliyor.

    Ben bir yılı aşkındır kullanıyorum ve hiç yapmadım.

    Alıntıları Göster
    Servis öyle yapmamı söyledi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,



    BEN KONUYU TİCARET BAKANLIĞINA ŞİKAYET ETTİM. SİZLERDE ŞİKAYET EDİN. BAKANLIKTAN BANA VERİLEN BİLGİYİ AYNEN AKTARIYORUM.



    “BU SÖYLEDİĞİNİZ BİR TEKNOLOJİ HATASINI GÖSTERİYOR. LÜTFEN LG OLED’LERLE İLGİLİ SIKINTI YAŞAYAN DİĞER İNSANLARADA YAŞADIKLARI SIKINTILARI ANLATAN ŞİKAYET DİLEKÇELERİNİ POSTA, E-MAİL YADA DOĞRUDAN BAŞVURU İLE T.C. TİCARET BAKANLIĞI’NA BİLDİRMELERİNİ YADA GÖNDERMELERİNİ SÖYLEYİNİZ. BAKANLIĞIMIZIN GÖREVİ SİZİ KORUMAKTIR. LÜTFEN DURUMU BİZE BİLDİRİN” DEDİLER.



    BEN BAŞVURUMU YAPTIM SİZLERDE VAKİT GEÇMEDEN ÜRÜNÜNÜZE MÜDAHALE ETTİRMEDEN HEMEN ŞİKAYET EDİN.



    Bu sorun LG de var. Samsung v.s. kullanıcılarında görülmüyor.

    Çünkü teknoloji farkı var aralarında. Samsung bildiğiniz üzere tüm firmalardan önce oled’i keşfetti ve üretti. Bir müddet sonra bu teknolojiyi sorunlarından dolayı bıraktı. moled’i üretti sorunları bu teknolojide daha azdı. Ama en son qled teknolojisini çıkardı piyasaya. Neredeyse sorun yok.



    Ama LG Oled tamamen hatalı. Hatanın esas sebebi kontrasttan kaynaklanıyor. Kırmızı sarı gibi renkleri kontrast olarak çok yükseltiyor. Kırmızı rengi 20 dk. Açık tutun televizyonun panel ısısı 45 dereceye ulaşıyor. Ama beyaz rengi açıp 20 dk bekleyin 32 derece ısınıyor.

    Yani kırmızı rengi parlak göstermek için panele daha fazla voltaj veriliyor.



    Arkadaşlar ayrıca ürün sıfırı ile değiştirildiğinde garanti sıfırlanır. Bu yasa değişti, önceden garanti kaldığı yerden devam ederdi. Ama şimdi öyle değil.



    Oled teknolojisi hatalı mesele bu. Bunu bize satarken söyleseler bizde bu teknolojiden vaz geçeriz. İlla siyah istiyorsam Onun yerine lazer projeksiyon alırdım.



    AYRICA TİCARET BAKANLIĞINA MUTLAKA ŞİKAYET EDİN. BAKANLIK BU FİRMALARA GEREKENİ YAPACAKMIŞ SÖZ VERDİLER.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ARKADAŞLAR,



    BENİM OLED TV’İM 365 GÜN 24 SAAT ELEKTRİĞİ AÇIK FİŞİ PİRİZDE TAKILI ŞEKİLDEYKEN BU SORUNU YAŞADIM. AYRICA SON 6 AYDIR PİXEL DÜZELTİCİYİ KAPATMADAN ÖNCE KAPANINCA BAŞLA SEÇENEĞİNİ SEÇİP KAPATTIM. AYRICA OTURDUĞUM SİTENİN JENERATÖRÜ VAR. 1 ms sürede DAHİ ELEKTRİK KESİNTİSİNİN OLDUĞUNU DAHİ ANLAYAMIYORUZ. BUNA RAĞMEN OLDU.



    BU SORUNUN KAYNAĞI PANELİN RENK KONTRASTINI OLUŞTURMASI İÇİN KULLANDIĞI VOLTAJ FARKIDIR.



    AYRICA BU GÖZ RAHATLATMA MODUNU KULLANAN KULLANICILARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR. SEBEBİ LG’NİN TEKNOLOJİSİNİ GEREKTİĞİ GİBİ TEST ETMEMESİ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarıkaslan1453 -- 14 Ekim 2018; 22:37:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. İnşallah hakkınızı alırsınız.
    Moled derken, amoled demek istediniz sanırım.Samsung tüm telefonlarında kullanıyor bunu.Telefonda tv gibi sabit duran görüntü çok olmadığı için, bu sorunlar daha az görülüyor ama sonuçta amoled ekranda aynı sorunlar var ve bu teknolojinin kusurudur. Her ne kadar en iyi görüntüyü versede maalesef böyle bir kusuru var. Qled ise tamamiyle pazarlama hilesi bir isimdir.O da aynı arkadan aydınlatmalı led teknolojisine sahiptir.Oled ile yakından uzaktan alakası yoktur. Ve lazer projeksiyonunda diğer projeksiyonlardan çokta farkı yoktur.Yani oled gibi siyahı yoktur.
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    zamanında tv tavsiye konusunda ben bu durumlar hakkında bilgi verince yanık olma ihtimali söylediğiniz kadar az değil diyince toplu olarak taşa tuttunuz beni lg den daha çok siz savundunuz bu tv leri ama yanlış yapıyorsunuz..

    bu tv lerde dikkatlide kullanılsa yanık ihtimali var ve söylediğiniz düşündüğünüz kadarda düşük değil bu ihtimal umarım şurda yazanları okuduktan sonra hala aynı tutumu sürdürmezsiniz..
  • Bir haftadır Ticaret Bakanlığındayım. Bu sorun üzerine bilirkişilik yapıyorum.



    Biraz ülkenize sahip çıkın. Biz bunu bakanlığa bildirmesek LG ülkemizi kazıklıyormuş kardeşim. O hiç ulaşılamayan LG Türkiye Genel müdürü kuzu gibi karşımda dinledi konuyu. Ve bu sorunu kesin çözeceğini söyledi. Bir iki kişi bu sistemi sorunsuz kullandı diye sorunsuz teknoloji olmuyor. LG dahi pixel düzelticinin otomatik çalışmadığını manuel çalıştığını ve bu konuda kimseyi uyarmadıklarını kabul etti. Siz nasıl otomatik çalıştığını gördünüz anlamadım. 365 gün 24 saat fişten çekilmedi benim televizyonum. Ayrıca çok imtiyazlı bit sitede oturuyorum merkezi ups ve jeneratörümüz var. Tatile giderken dahi fişi çekmedim. Beyaz, mavi ve gri gibi renklerde bu sorunu hiç yapmamış. Hep kırmızı ve sarıda ve yeşilde olmuş sorun. Bu seri hatasıdır.



    Biraz ülkenizi sevin, LG hayranlığından çatlıyorsunuz. Ama ülkemiz yılda 800 milyon dolar ödüyor bu LG ye senin belgeselde izlediğin yerlere senin verdiğin parayla LG nin sahibi canlı canlı görüp gidiyor.



    Biraz akıllı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    Qled super pixel LCD tabanına oled teknolojisini birleştirmiş. LG geçen sene bunu denedi başaramadı. Görüntü teknolojisinde Samsung çok daha az sorunlu. Ama ben LG nin tasarımlarını sevdiğim için LG aldım. Bu kadar kötü olacağını düşünmedim.



    Bu sorun yanık pixel değil gost screen. abd ye giden serisinde bu sorun yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarıkaslan1453 T kullanıcısına yanıt
    qledin oledle alakası yok hocam qled dediğiniz led tv nin aynısı sadece ekranla panel arasında quantum noktacıklar içeren bi katman var ışık oradan geçerek renk değiştiriyor geri kalan çalışma prensibi vs aynı
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Bu hata LG istatistiklerine göre %57 seviyesine ulaşmış. Esas siz bozuk saat gibi günde iki kere doğruyu gösteren bir tanesine denk gelmişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Bende bunu söyledim. Süper pixel teknolojisi ile oledi birleştirmiş. Yani oledi quantum aydınlatma olarak kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarıkaslan1453 T kullanıcısına yanıt
    öyle değil hocam kısaca özetlersek oledle qled bambaşka iki teknoloji qled ledin aynısı sadece arka ışık ile ekran arasında quantum noktacıklar var eğer oled gibi çalışabilysedi aynı siyahları qledlerdede görebilirdik
  • tarıkaslan1453 T kullanıcısına yanıt
    Her güzelin kusuru vardır... oled ler en yüksek puan ortalamasına sahip tv ler olduğu gibi her yıl yapılan tv yarışmalarında da 1. seçiliyor çünkü onlardan daha iyi görüntü kalitesi veren tv yok buna qled ler dahil. Siz bu sorunu yaşamasaydınız gelip burada LG yi kötülemezdiniz çünkü görüntüden memnundunuz değil mi? LG bu sorunu her yıl geliştirerek minimuma indirdi ama bu tv lerin teknolojisi gereği komple düzeltmeleri mümkün değildir ve oled tv alanlar bu sorunu göze alarak satın alırlar. Size de bir tecrübe olmuş oldu bundan sonra oled tv parasına satılan qled ler ile devam edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 14 Ekim 2018; 23:55:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarıkaslan1453

    Bende bunu söyledim. Süper pixel teknolojisi ile oledi birleştirmiş. Yani oledi quantum aydınlatma olarak kullanıyor.
    Hocam geçmiş olsun. İlk mesajınızda servis elemanının bu paneli değiştirirler dediğini yazmışsınız. Evet oledin görüntüsü en iyisi ama bu riski var. Peki firma bu riskin arkasında duruyor mu? Sizin televizyonuzun paneli değişti mi? Sıkıntı çıkardılar mı?
  • Lg’nin hatası varsa düzeltsin; ceza ödemesi gerekiyorsa ödesin; beni hiç ilgilendirmez.

    Gerekiyorsa burada Lg’yi hep beraber gömelim de tamam ama, Samsung’a methiye nereden çıktı, onu pek anlamadım.

    Samsung’un bu konuyla ne alakası var?
  • Valla artık ülkemizde Lg'den çöp bile almıyorum. Maalesef türkiye ayağı müşteri memnuniyeti konusunda sıfır. Kronik problemli G4 için kanunları hiçe sayıp işi yokuşa sürdüler ben de hakem heyeti kararıyla paramı alıp koşarak uzaklaştım bu markadan. Hala Lg markalı ürün almayı düşünen varsa bu konuları iyi okusun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence oled ler hala alınabilecek TV ler değil. sayısal olarak en iyi görüntü kalitesi oled TV lerde ama sakatlar Şahsen ben para vermem. Sony yada Samsung güzel lcd tv ler var herkesin işini görür. Uzun süre TV izliyorsanız normal kanallara uzun süre bakıyorsanız çok ışıklı ortamda TV izliyorsanız oled e hiç bulaşmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu samsung sony panasonic hatta lg bile niye üst seviye tv lerini türkiyeye getirmiyorlar? Bu saydığım 4 markanında üst seviye tv leri var ellerinde ne kadar arızalı tv varsa bizim ülkemizde satıyorlar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tema59

    Arkadaşlar bu samsung sony panasonic hatta lg bile niye üst seviye tv lerini türkiyeye getirmiyorlar? Bu saydığım 4 markanında üst seviye tv leri var ellerinde ne kadar arızalı tv varsa bizim ülkemizde satıyorlar ?
    Aynen abi... Satılan TV lerin %60 ında sorun çıkıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tema59

    Arkadaşlar bu samsung sony panasonic hatta lg bile niye üst seviye tv lerini türkiyeye getirmiyorlar? Bu saydığım 4 markanında üst seviye tv leri var ellerinde ne kadar arızalı tv varsa bizim ülkemizde satıyorlar ?

    Samsung’un en üst modeli Q9FN TR de var, Sony nin 2018 model üst modeli A8F oled de var? Panasonic zaten Türkiye den çekildi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.