Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgilendirme Konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
8
Favori
23.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mühendislik fakültesinin konumu,çevresi,sosyal olanaklar,ulaşım imkanları,gezilebilecek yerlere olan uzaklıklar vs. bunlardan bahsedermisiniz hocam biraz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4alerce

    Mühendislik fakültesinin konumu,çevresi,sosyal olanaklar,ulaşım imkanları,gezilebilecek yerlere olan uzaklıklar vs. bunlardan bahsedermisiniz hocam biraz

    Ben cevaplayayım.



    Fakülte merkez kampüsün içinde. Kampüs devasa bir yer zaten türkiyenin sayılı kampüslerinden. Youtube dan üstten çekilmiş haline bakabilirsiniz. Bilgisayar, mühendislik fakültesi binasından ayrılıp kendisine özel fakülte inşa edilip yeni bir binaya geçti bu açıdan da Türkiye de az bulunur.



    Üniversite çevresi serdivan genelde öğrencilerin takıldığı bir yer her türlü her çeşit Kafe mekan vs var. Sosyal olanaklar sizin ne beklediğiniz ile alakalı yani istediğiniz çoğu şeye ulaşabileceğiniz bir şehir. Eğe üniversite yakınında kalırsanız şehrin merkezine 20-25 dk da gelirsiniz. Minibüs ve otobüsler çok aktif zaten devamlı geçiyor. En iyi şey sizin gelip bir görmeniz olacaktır ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hortlatmak istemezdim konuyu ama aklıma takılan bazı şeyler var.Başka bir okuldan saü-bilgisayara geçiş için başvurdum.Bilgisayar ve telefonlara karşı ilgim çok fakat yazılım ve kod yazma konusunda programların isimleri dışında fikrim yok.Sizce bu bana çok sıkıntı yaşatır mı,yoksa bölüme alıştıkca kendime daha uygun alana mı yöneltir?
  • ygtgngr16 Y kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 23 Ekim 2018; 20:53:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakarya bilgisayar mühendisliği fakültesinin bilgisayar ve bilişim bilimleri fakültesi olması ne anlama geliyor muhendislik fakültesi arasindaki farki nedir ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klaroline

    quote:

    Orijinalden alıntı: musaşi

    Evet sakarya hakkında konu açan biri var büyük cesaret. Youtube a girin bilgisayar mühendisliği kanalı var o kanala girin sonra videolarda bilgisayar müh dersleri var bi oraya girin sonra bakın neler olacak daha ilk dersten hoca öğrencileri beyinsiz zannediyor sanki karşısında 10 yaşında çocuk var ki o çocuğu bile küçük görmeyecksin . o hoca nasıl bir egoya sahip anlatamam sanırsın bill gates sanırsın merhum jobs sanki elon musk. dünyada ondan başka bilg. hocası yok . tamam kampüs çok önemli kesinlikle katılıyorum fakat sana dersi duvarlar vermeyecek. şimdi diyebilirsiniz gardeşim zaten sen kendini geliştircen ne hocası? doğru! fakat kısmen. Hoca iyi olursa kendini geliştime süren hocayla hızlanıyor büyük katkısı oluyor hocanın . bide kocaeliyi kötülemiş kesin kulaktan dolma bilgilerle yazmış yazıyı . anlicanız illa bilg. okuycam diyosanız ve son çare de sakarya ise tamam derim ama daha nice üniler var sakaryadan iyi

    O videodaki adam fetöden gitmiş.

    Alıntıları Göster




  • Sakarya zaten çöp bi şehir ünisi nasıl düzgün olsun kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya çöplüktür gelmeyiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakarya çöplüktür vs diyenler olmuş kıyasları nereyle bilmiyorum ama beklentilerinize bağlı olarak gayet yapanılabilir bir şehir bana göre.Şuan son sınıfım ve izmirden geldim başka üniversite ortamlarınıda görme şansım oldu.

    Çok aktif hareketli bir üniversite değil ama yetersiz bir üniversite de kesinlikle değil.Bilgisayar mühendisliği için konuşacak olursak Şadi Evren Şeker hocanın dediği gibi bölüm bazında ortalamanın üstündedir.Akademik kadro,lab imkanları vs ayrıca en önemlisi ayrı bir fakülte olması farklı getiriler sağlıyor.Bölüm binası 4-5 yıllık yeni bir bina.Eksikleri daha fazla lab olabilirdi ancak yine söylüyorum ortalama üstünde imkanlara sahip.Bölümde öne çıkan alan siber güvenliktir.Hem siber güvenlik labı olması hem saüsiber ekibinin yarışmalarda elde ettiği başarılar hemde bu alanla ilgilenen hocamızın piyasa ile olan yakın ilişkileri birçok avantaj sunmaktadır.

    Günümüzde ismini sıkça duyduğunuz iot alanında ilk laboratuvarı kuran bölümlerden biriyiz.Bu alanla ilgili birçok hoca bulunmaktadır.Bu yıl aldığım iot dersinde hocamız gerçekten güzel ugyulamalar yaparak teknolojiler hakkında bilgi vermektedir.
    Yeni teknolojilere adapte olma konusunda bence çok başarılı bizim bölüm hocaları.Sıkıntı bir yanı var genelde microsoft teknolojileri ağırlıklı oluyor dersler.Web programlamada asp.net mvc ile proje yapmanız isteniyor.Bootstrap gibi teknolojileri de kullanmanız isteniyor.Web teknolojileri dersinde angularjs göstermeye başlamışlar diye duydum ama emin değilim tam olarak.

    Tek bir teknolojiye mahkum değilsiniz.Örneğin Pdp dersinde java ve c ile uygulamalar yapmanız isteniyor.Programlamaya giriş dersinde c++ gösteriliyor.Bitirme vs çalışmalarında özgürsünüz.Çünkü android ile ilgilenen hocamızda var c# ile yada nodejs,java gibi teknolojiler ile ilgilenen hocalarımızda var.Kendinize bir yol haritası seçip o alana yönelmeniz için fırsatlar çok.

    Eğitim bölüm için zaten birey temelli olduğu için inanın hiçbir teknolojiyi yada dersi tam olarak size öğretemezler.Bu bilgisayar mühendisliği için genel bir kanıdır ki sürekli değişen bir dinamiğe sahip olan bölümde bugün öğrettikleri yarın eskimeye mahkum gibidir.Asıl öğretilmesi gereken mühendislik düşünce yapısı,analtik düşünebilme analiz yeteneği ve problem çözme odaklı olmanızdır.Bu konu tartışmaya açıktır.Bölüm bu konuda çok başarılıdır diyemem ancak burada yine siz başrol olduğunuz için nekadar kendinize ve gelişiminize zaman ayırırsanız okadar donanımlı mezun olursunuz.Çok iyi yerlere gelen insanlar var bu bölümden mezun olup neden siz de olmayasınız?

    Ayrıca şuan birçok arkadaşım part-time olarak yazılım,mobil ve siber güvenlik alanında şirketlerde çalışmaktadır ki bunların hiçbirisi küçük sıradan şirketler değil.Demek ki iş sizde bitiyor.Siz başarılı olmak isterseniz burası size sadece destek olur gerisi sizde ...




  • Şuan bilgi verebilecek olan var mı mezun olan vs yazmayı düşünüyorum
  • Bilgisayar muhendisligini uzaktan okumak daha iyi bence. Farkli bir lisans okuyup. Uzaktan bilgisayar okuyup 2 diplomaya sahip olup iş bulmada daha sansli olunabilir.cunku her yer muhendis kayniyor. Kendini gelistiren zaten öne geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ressam5845

    Bilgisayar muhendisligini uzaktan okumak daha iyi bence. Farkli bir lisans okuyup. Uzaktan bilgisayar okuyup 2 diplomaya sahip olup iş bulmada daha sansli olunabilir.cunku her yer muhendis kayniyor. Kendini gelistiren zaten öne geçer
    Uzaktan okumak derken biraz açabilir misin?
  • Sakarya pc ne oğlum anca pc öğretmeni olursunuz ya da asgari maaşa çalışırsınız.
  • Teknoloji fakültesi hakkında bilginiz var mı? Bu arada KOU >>>>>>>>>> SAKARYA
  • Up! Bilgisi olan yazabilir mi eğitimi nasıldır? Mezunları iş bulabiliyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey kişiye bağlı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bölüm hakkında yeni bir bilgilendirme yapabilecek var mı? Pandemi koşullarında eğitimi nasıldı? Bölümün mezunları şuan ne yapıyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: scatroj0106

    Merhaba, bölüm hakkında yeni bir bilgilendirme yapabilecek var mı? Pandemi koşullarında eğitimi nasıldı? Bölümün mezunları şuan ne yapıyor?

    merhaba

    pandemi zamanında ilk sene kötü bir platformdan dersler anlatıldı . tekrar dinlemede senkron sorunu oluyordu artık bbb kullanıyor . sorun yok . Pandemi zamanında zaten herkes derdeber olduğu için öğrenciyi aşırı derecede sıkmadılar yani bana göre her dersten 2 ödev 1 vize 1 final (sayısı 0 ile 3 arası quiz )şeklinde tamamladık. Zaten bilgisayar mühendisliği genel olarak uzaktan eğitime en yakın bölüm olduğu için çok sorun çıkmadı. Genelde çevremdeki arkadaşlar okurken çalışan arkadaşlar bende son dönemimdeyim 1 senedir çalışıyorum.

    Mezunları ford-toyata ile doğal bağ olduğu oralarda daha yoğunlar ama bankacılık sektöründe(akbank-ibtech-intertech-softtech-kuveyttürk) de bi hayli fazla mezun var . Yurt dışı merak ediyorsan linkedinden baktığım kadarıyla 20 ingilitere 22 almanya 20 hollanda yoğunluklu olarak mezunlarının yurt dışında çalıştığı yerler firma olarak bilmiyorum anlık linkedinden baktım. yazdım .




    Ders programını incelediğinde


    diğer üniversitelerden farkı şu 2 ders sanırsam bu dersler çoğu üniversitede seçmeli

    3.sınıfta web programlama dersinde göreceğin şeyler backend geliştiricisi olursan eğer yapacağın şeylerin birebir aynısı zevkli bir ders. 1.sınıfta ise frontend teknolojilerin anlatıldığı web teknolojileri dersi var. Normal de bu dersler seçmeli olabilirmiş ama zorunlu olarak koymuşlar.


    zor dersler ise daha çok bilgisayar ağları ve veri yapıları olarak gözüküyor. Ben veri yapıları dersini doğrudan geçtim zor olmadı. bilgisayar ağları bi tık daha zor bir ders gibiydi aşırı soyut geliyor. o yüzden ama onu da geçtim yüksek notla geçtim. gerçi öğrenciler biçimsel diller dersinde de çokça kalıyordu. benim çoğu dersim intibakta sayıldığı için o yüzden bazı derslere yorum yapamadım.


    Bunlar dışında okulun hocalarının siber güvenlik alanında iyi olduğunu söylemek lazım. kritik altyapılar ulusal test yatağı merkezi saü içinde açıldı burada öğrencilere tecrübe kazanması adına yer verileceğini hoca derste demişti. Cvlerinizi paylaşın demişti hatta sınav ile ilk kez staj için öğrenciler alındı bu yaz.


    Bu üniversitede okursan öyle ya da böyle bitirirsin bunda sorun olmaz ama kendini geliştirmek istersen de uygun imkanlar tanınıyor. geldiğimden beri gerek hocalar gerek öğrencilerle bir sorun yaşamadım.

    Ders sayısı fazla ama dönem dönem 5er 6şar tane falan olunca rahat oluyor ders bırakmadıkça alttan zorlanmazsın.



    Üniversite kampüsü ile ilgili şeyler hala geçerliliğini koruyor. Ben 2018de gittiğimde aşırı beğenmiştim.



    Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgilendirme Konusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite3480 -- 5 Ağustos 2021; 16:50:51 >




  • Cevabiniz icincok tesekkur ederim icimi rahatlattiniz. Ben kendimi gelistirmek istiyorum bu universite bana imkanlar veriyorsa ne güzel. Almak istedigim cevabi aldim hedefimde SAU Yazilim veya Bilgisayar mühendisligi var insallah kazanabilirim. Tekrar birseyi aydinlatmanizi istiyorum staj imkanlarini daha detayli anlatabilir misiniz? Ozellikle Ford ve Toyata nasil kosullar istiyor ogrenciden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scatroj0106 S kullanıcısına yanıt

    cs.sakarya.edu.tr buraya duyurular geliyor orada istenilen şartlar yazıyor genelde şunu istiyorlar istekli olmanı ve genelde 2 ve 3.sınıfken gelmeni istiyorlar

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.