Şimdi Ara

Sakal tıraşı sonrası yanma ve tahriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar nedeniyle her gün tıraş olmam gerekiyor daha önce 1-2 kere filan olmuşumdur tıraş bıçağı kullanıyorum tıraş olduktan sonra yanıyor, tahriş oldu kırmızı kırmızı nasıl önlenebilir birde her tıraş olduğumda üstünden geçmem gerekiyor nasıl geçecek hiçbir fikrim yok daha önce tıraş olmadığımdan alışkın olmadığı için mi böyle oluyor acaba ?



  • tıraş tekniğin yanlıştır. öyle aynı yerden 2-3 kere geçilmez. cildini tahriş edersin. kaliteli bir tıraş bıçağı al ve tek seferde geç her yerden.
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    İnternetten baktım biraz şimdi tahriş olan kısımlar geçiyor yavaş yavaş ama sivilceler falan çıkmaya başladı anlamadım tıraş olduğumdan beri yüzüm kötü oldu :) bir de tek sefer geçince iyi ama da 0 gibi de almıyor tersten aldığın an acıyı hissediyosun internette bakarken bu eski usül olan yaprak jiletleri önermişler denedin mi hiç ?
  • Adam marka traş köpüğü ve kullan at traş bıçağı kullanmıştım yüzümde sivilceler çıkıp kaşınmaya başlamıştı.Sonra Gilette 3 turbo ve gilette fusion proglide traş jeli kullandım ve hiç bir sorun olmadı(bi kaç aydır gillette styler kullanıyorum tavsiye ederim)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cildim hassas ve tahrişe açık,bundan birkaç sene önce Nivea Formen Anti-Irritation After Shave Balm 100 ml Tıraş Sonrası Balsam kullanıyordum ve çok memnundum anladığım kadarıyla piyasadan kaldırılmış,sebebi belli değil,daha sonra Gillette Balm Mach3 Tahrişe Karşı 50 ml kullanıyordum bu üründen nivea kadar memnun kalmasamda idare ediyordu,şu anda bu ürünlerin hiçbirisi bulunamıyor,diğer hassas ciltler için aldığım balsamların hiçbiri yüzümü rahatlatıp diğer traşa kadar cildimi hazırlamıyor,tahriş karşıtı ürün olarak tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Alerjin yoksa aloe vera jel alıp dene. O kadar söylüyorum.
    Bu balsamları ben de kullanırdım eskiden ama içerik okumayı öğrendikten sonra ne kadar çöp içerikli olduklarını anladım.
    Bir de kullandığın tıraş bıçağın ve tıraş jelin dandikse iyi bir şey al. Geleneksel tıraşı araştır (geltir forumu). Tahrişin sebebi belki de tahrişe meyilli cildin olmasından değil yanlış ürünlerle tıraş olmandandır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakalın çıktığı ters yöne doğru kesme sakalını zararlı. birde ben mesela 2-3 bıçaklı traş bıçaklarını kullanmıyorum benim yüzümü de tahriş ediyor. tek kullanımlık permatik kullanıyorum sıfır tahriş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mac 3 alın ve ya arkonun hassas ciltler için yada gillette nin hassas ciltler olanını alın..

    Traş bittikten sonra bi tur daha komple yüzünüzü köpükle yıkayın.

    Hassas ciltler için balzam var onuda kullanabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alerjim yok cildim hassas,yıllardır elektrikli traş makinelerini kullanıyorum,şu anda braun ve panasonic in son çıkan makineleri var,bir ara cildiyeciye sorduğumda sakallarımın kalın ve sert olduğunu,derimin gözeneklerinin dar ve hassas olduğunu traş sonrası tahriş karşıtı balsam vs kullanmamı söylemişti. Aloe vera jel kullanmamı söylüyorsunuz buradan veya özelden link verebilirmisiniz?
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Bazı insanlarda aloe vera alerjisi oluyor, onu kastettim.
    O makineleri hiç tavsiye etmiyorlar. En iyisi geleneksel tıraş. Tıraş sabunu + fırça + jilet. Doğru tıraş olma tekniğini geltir’de ve Youtube’da dolaşarak öğrenmeniz lazım.
    Aloe vera jel ucuz olsun diyorsanız BioRLX, pahalısından söyle derseniz Holika Holika.
    Şehrinizdeki aktarlarda da bulabilirsiniz. %99 aloe vera yazması lazım üstünde.
    Tahrişi ve kızarıklığı çok kısa sürede azaltıyor.
    Kuru bir cildiniz varsa üstüne kaliteli bir nemlendirici geçersiniz, bu işlemlerden sonra da tahriş oluyorsa yapacak bir şey yok zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz ürünlerin fiyatlarına baktığımda biorlx 30 tl civarında,holika 90 tl civarında satılıyor,bu ürünleri kullandınızmı? ikisininde içerikleri birbirine benziyor,siz hangisini önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 26 Mart 2020; 2:5:56 >
  • Birde Myrsol Emulsion ve Sebamed after shave balsam önerildi ne dersiniz?
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Önce ucuz olanı alıp alerjiniz var mı diye test etmenizi öneririm. Sonra pahalıyı tercih edersiniz. Ben ucuzunu kullanıyorum, nemlendirici etkisi sıfır. Üzerine ekstra nemlendirici geçiyorum.
    İçerikleri benzer olsa da formülasyonları farklı olabiliyor. Belki pahalı olan ekstra olarak nemlendiriyordur da.
    O dediğiniz aftershave'leri bilmiyorum.
    Nivea sensitive balsam kullanırdım eskiden, kızarıklığı sızlamayı alsa da nokta nokta iltihaplı sivilceler olurdu sakallı bölgemde.
    Dermokozmetiğe merak salıp içerik okumayı öğrenince içerisinde isopropyl myristate adlı ciddi derecede komedojenik (gözenek tıkayıcı) madde olduğunu gördüm ve hemen bıraktım.
    Ucuz etin yahnisi yavan olur. Her şeyde olduğu gibi bakım ürünlerinde de kesenin ağzını açmak zorundasınız.
    O yüzden aloe vera jel bu kuralın dışında kalan uygun fiyatlı çok iyi bir alternatif. Nivea'dan Arko'dan tıraş kolonyalarından falan çok daha iyi. Yıllarca cildimizin afedersin içine etmişiz bize dayatılan reklamlara kanarak.
    Bunu da çoğu erkek bilmez, hep kadınlar ele almış sektörü.
    Para sıkıntı değil derseniz Nuxe ve Lab Series gibi üst seviye markaların erkek bakımına özel setleri var, içerisinde aftetshave krem-balsamlar da olan, onları alın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yıllardır traş olmuyorum. Lisedeyken yüzüm mahvoluyor. Liseden sonrada bir tane traş makinesi aldım. Onunla şekil veriyorum. Ama işe girsem sakallarımı kesmek zorunda kalsam ne yaparım bilmiyorum. Senin işini kaliteli bir traş bıçağı ya da traş makinesi görebilir. Onlarda pahalı ama değer. Ben olsam bıçakla uğraşmam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Para sıkıntı değil derken kamu görevlisiyim :) 50 ml ürünlerede o kadar para veremem,dediğiniz gibi aloe vera ürünleri denemeyi düşünüyorum,tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. FK5896 nickli arkadaşım kaliteli bir traş makinesi kullanın demişsiniz,bende şuanda braun ve panasonic in son çıkan makineleri var,sorun cildin hassaslığı.
  • sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman geçmiş olsun. Ne diyeyim ki. Keşke saça sakala bu kadar karışmasalar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı olay bende de vardı, tras bittikten sonra loreal men expert hydra energetic kullanmaya başladım çok iyi geldi
  • Geltir foruma giremiyorum,sıkıntı nedir acaba? Girilebiliyor artık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 2 Nisan 2020; 1:29:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.