Şimdi Ara

Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
5
Favori
10.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    20 yaşındayım fotoğrafaki gibi sadece bıyık ve çenemde çıkıyor yanaklarda hiç yok. 15 yaşında çocuklarda sakal görünce artık dayanamadım soluğu cildiyede aldım. Başta sivilce izlerinden dolayı sakal çıkmıyor sanıyordum meğer alakası yokmuş doktor Minoksil yazdı. 1 haftadır kullanıyorum yanaklarda 4-5 tane olan siyah tüy sayısı 10-15 a felan çıktı sarı tüylerde de artış var. Uzun süre kullanımda faydasını göreceğime eminim.

    Şimdi gelelim internetteki bilgi kirliliğine;

    • İlacın yan etkisini görmedim ben ağrı kesici ilaçların bile prospektüsünde çok yaygın, yaygın, az, seyrek diye dolusuna yan etkiler varken bu ilaçta sadece nadir olarak göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı vs gibi yan etkiler var ama dediğim gibi ilacın etken maddesine cidden alerjiniz olması gerekli bunların yaşanması için.
    Yoksa diğer bir ilaçlardan farkı yok, aksine dahada az yan etki listesi var. İlacı saçınıza sakalınıza sürdünüz, baktınız göğüs ağrısı çarpıntı yaptı yıkayın hemen dahada kullanmayın, gereksiz abartmışlar internette. (Benim gibi ilaç fobisi olan birisi bile gönül rahatlığıyla kullanıyorsa sizde kullanabilirsiniz)

    • Saç dökülmesi oldu mu derseniz oda olmadı. Bazı kaynaklarda ürünün saça kullanımında saç köklerini güçlendirmesi için önce 1 ay kadar süre döktüğü iddia ediliyor. Sakal için kullanımda bir bilgi yok, açıkcası olacağına da inanmıyorum.

    Youtube'da bi arkadaş ilacı yanlışlıkla yutmuş sonra video çekmiş vay efendim bu ilaç beni hastanelik etti mideme kramplar girdi acillik oldum yan etkisi var bu ilacı kullanmayı bırakıyorum sizde kullanmayın vs tarzında sözler söylemiş. Bre güzel kardeşim okuma yazmanda mı yok ilacın prospektüsünde kocaman yazmış adamlar ilaç haricen sürülür. Yutulmaz, içilmez diye ne bekliyodun ki? Gidip sivilce ilacınıda yutsan aynı yan etkiyi görüceksin ne bekliyosun anlamadım...

    • Bir diğer konu internette sıkça okuduğum bırakınca dökülüyor vs tarzında söylemler bunu söyleyenlere bakıyorum hep 1-2 ay kullanıp bırakanlar ilacı kötülüyor. Bre güzel kardeşim okuma yazmanda mı yok aç ilacın prospektüsünü ilacın etkisini tam anlamıyla göstermesi için en az 6-12 ay kullanılması gerektiği yazıyor. Kamil 1 ay kullanıyor internetten okuduklarına inanıyor bırakıyor sonra oraya buraya yazıyor vay efendim kullanmayın döküyor diye bu nasıl bir mantık çözemedim. 7-8 ay kullanıp çok güzel sonuç alanlar var, bizim millet 1 ayda saçım sakalım pala gibi olsun istiyor oldu efenim ketçap mayonezde olsun mu...

    Şimdi gelelim ilacın kullanımına sabahları 5 fıs akşamları 5 fıs olmak üzere günde toplam 10 fıs sakal çıkarmak istediğiniz yere sürüp masaj yapıyorsunuz. En az 2 saat benim önerim 4 saat bekleyip yıkıyorsunuz.

    Şimdi diyeceksiniz vay efendim sen ilaç mümessili misin bu ilacı neden savunuyorsun? bu ilacın hiç mi kötü tarafı yok?hayır arkadaş ben bizim milletin cahilliğine, okuma yazma bilmesine rağmen okuduğunu anlayamamasına yanıyorum.

    İlacın kötü tarafı olmaz mı tabiki var efendim; ilacın güncel fiyatı 128 TL. Yanlış okumadınız yazıyla; "yüz yirmi sekiz tl" ezcacı 1 kutu 1 ay yeter dedi...

    Sakalların gelişimini sizlerle paylaşacağım, aklınıza takılan soru olursa cevaplarım.

    Edit; Zamanla çıkar, olsun sakalsız daha iyi. Sakal herkese yakışmıyor tarzında şeyler söylemeyin lütfen...

    Şu adamı sakalsız hayal etsenize;

    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    Edit2:
    Tüylenmelerde ciddi artış var. Elimi yanağıma sürttüğümde köklerini hissedebiliyorum. İşaretlediğim alt dudak bölgesinde önceden 4-5 tane kıl vardı şimdi görebiliyorsunuz. (yüzümdeki akne izleri için yanaklarımı karaladım). Yan etki durumuna gelicek olursak ya minoksilden ya da diğer kullandığım yüz temizleyici ya da iz kreminden dolayı yüzüm ara ara kuruyor. Sorun değil ama nemlendirici kullanıyorum.


    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    Edit3:
    İlacın bu kadar hızlı etkisinin olacağını düşünmemiştim. 1 ay kadar olmasına rağmen çok ciddi artış var böyle giderse 2-3 ay içerisinde güzel bir sakalım olucak gibi. Bu arada Yüzümde kuruluk yapan bu ilaç değil yaptığım peeling miş. Dewamkee

    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    Edit4:
    İlk kutuyu neredeyse bitirdim haftada 1 makineyle alıyorum kılları. Şuanlık durum bu, sürekli fotoğraf atıyorum zaten karşılaştırabilirsiniz. Araştırmalarım doğrultusunda köselikte ya da 30 yaşına gelipte sakalı olmayanlarda bir işe yarayacağını düşünmüyorum ama benim gibi tek tük seyrek çıkan sakallarınız varsa kesinlikle kullanın, kıl köklerini güçlendiriyor.

    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi


    Edit5; 4. Ay/2. Kutu bitti. Minoksilden öncesi sonrası/ fotoğrafını paylaşıyorum farkı anlatamaya gerek yok görüyorsunuzzz, çene bıyık bölgemde büyük artış var fakat yanaklarımda tüylenme hızı yavaş. Yanaklarımdaki sivilcelerden dolayı cilde daha az işlediğini düşünüyorum ilacın. Dermoller kullanmak istiyorum bilgisi olan yazarsa sevinirim.



    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi

    Sakal için Minoksil'e başladım detaylı bilgi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İllegal bir şair -- 6 Temmuz 2020; 17:32:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • minoxil işe yaramayacak baştan söyleyeyim. öncelikle ilacın işe yaraması için kıl kökünde hareketlilik gerekli. sen hiç çıkmamış sakal bölgesi yani yanağına sürersin cildini inceltir, kortizon ilaçlarının hepsi böyle cildi inceltir. uzun süreli kullanımda da cildini kurutur. benim sakal uzuyor sıkıntı yoktu ama stresli ve sıkıntılı bir dönemdeyim bu da bir ceviz büyüklüğü kadar sakalımın dökülmesine sebep oldu. başta yavaş yavaş açıldı sonra stresten iyice büyüdü. o sakalı çıkarmak için elecon ve minoxil kullandım. bendeki sıkıntı sakallar sadece beyazlaşmıştı ve incelmişti ve sanki sakal yokmuş gibi görünüyordu. minoxil kullanıncada cildi kurutta ve pul pul dökmeye başladı. egzema'da var bende arada uğraştıyor, onun içinde kortizonlu krem ya da merham tedavisi kullanıyorum. bu kadar yazdım çünkü kortizon zararlarını sakal çıkarmka uğruna yok sayıyorsun. ilacın adını yazıp ekşi ya da bu forumda çıkan sonuçları okumuşsun ve kendini kullanmaya ikna edecek şekilde anlamışsın yazılanları. minoxil normalde saç için kullanılıyor ama benim gibi gerekli durumlarda sakalada uygulanıyor. minoxil saçta kullanılınca bıraktıktan sorna dökülme yapıyor doğru, bunu firma kendi bile kabul ediyor sen etmiyorsun. daha net olması açısından şöyle yazayım, sen hiç sakalsız ihtiyar gördün mü ? ama kel ihtiyar görmüşsündür, çünkü saç dökülse bile sakal dökülmüyor. kel olabilirsin ama sakalsız olamazsın mümkün değil. mesela benim geçen haziran gibi yine sakal dökülmeye başlamıştı, her şeyi bıraktım bodruma tatile gittim stresten uzaklaşınca düzeldi kendiliğinden, sakala bir şey yapamsanda kendiliğinden çıkıyor. millete okuma yazma bilmediğinden dem vurmuşsun ama sende o dalga geçtiğin kör cahillerden biriymiş gibi sabah 5 akşam 5 fıs kullanırsan cildini zımparalarsın. etkisi hemen görülmez ama 3-5 yıla görürsün o zamanda iş işten geçmiş olur. ayrıca eczacı sırf satmak için yan etkisi filan yok ya da abartılıyor dediyse bir daha oraya gitme. fiyatına pahalı demişsin ama böyle gidersen cildine daha fazla para harcarsın. ben 4 defa cildiyeye gittim tek randevu 300 , 2 ya da 3 kutu minoxil ve yanında diğer ilaçlar vs. kel başına dert arıyorsun yapma. zaten ortalık ıdişci gibi tiplerle kaynıyor, sakalı kesin uzatmayın.
  • o sakalları uzatma bence jiletle kes
  • MrCaner kullanıcısına yanıt
    Haftada 1 jiletliyorum 2 yıldır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Machoo_ kullanıcısına yanıt
    14 yaşında simitçi bıyığım vardı çok sevinmiştim sakalım erken çıkcak diye 🙂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İllegal bir şair

    Haftada 1 jiletliyorum 2 yıldır
    haftada 1 değil hergün jiletle
  • Sabde kullan
  • Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    O nedir hocam?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • minoxil işe yaramayacak baştan söyleyeyim. öncelikle ilacın işe yaraması için kıl kökünde hareketlilik gerekli. sen hiç çıkmamış sakal bölgesi yani yanağına sürersin cildini inceltir, kortizon ilaçlarının hepsi böyle cildi inceltir. uzun süreli kullanımda da cildini kurutur. benim sakal uzuyor sıkıntı yoktu ama stresli ve sıkıntılı bir dönemdeyim bu da bir ceviz büyüklüğü kadar sakalımın dökülmesine sebep oldu. başta yavaş yavaş açıldı sonra stresten iyice büyüdü. o sakalı çıkarmak için elecon ve minoxil kullandım. bendeki sıkıntı sakallar sadece beyazlaşmıştı ve incelmişti ve sanki sakal yokmuş gibi görünüyordu. minoxil kullanıncada cildi kurutta ve pul pul dökmeye başladı. egzema'da var bende arada uğraştıyor, onun içinde kortizonlu krem ya da merham tedavisi kullanıyorum. bu kadar yazdım çünkü kortizon zararlarını sakal çıkarmka uğruna yok sayıyorsun. ilacın adını yazıp ekşi ya da bu forumda çıkan sonuçları okumuşsun ve kendini kullanmaya ikna edecek şekilde anlamışsın yazılanları. minoxil normalde saç için kullanılıyor ama benim gibi gerekli durumlarda sakalada uygulanıyor. minoxil saçta kullanılınca bıraktıktan sorna dökülme yapıyor doğru, bunu firma kendi bile kabul ediyor sen etmiyorsun. daha net olması açısından şöyle yazayım, sen hiç sakalsız ihtiyar gördün mü ? ama kel ihtiyar görmüşsündür, çünkü saç dökülse bile sakal dökülmüyor. kel olabilirsin ama sakalsız olamazsın mümkün değil. mesela benim geçen haziran gibi yine sakal dökülmeye başlamıştı, her şeyi bıraktım bodruma tatile gittim stresten uzaklaşınca düzeldi kendiliğinden, sakala bir şey yapamsanda kendiliğinden çıkıyor. millete okuma yazma bilmediğinden dem vurmuşsun ama sende o dalga geçtiğin kör cahillerden biriymiş gibi sabah 5 akşam 5 fıs kullanırsan cildini zımparalarsın. etkisi hemen görülmez ama 3-5 yıla görürsün o zamanda iş işten geçmiş olur. ayrıca eczacı sırf satmak için yan etkisi filan yok ya da abartılıyor dediyse bir daha oraya gitme. fiyatına pahalı demişsin ama böyle gidersen cildine daha fazla para harcarsın. ben 4 defa cildiyeye gittim tek randevu 300 , 2 ya da 3 kutu minoxil ve yanında diğer ilaçlar vs. kel başına dert arıyorsun yapma. zaten ortalık ıdişci gibi tiplerle kaynıyor, sakalı kesin uzatmayın.




  • Üstteki adamı dinle.Sakal herkese yakışmıyor şunu anlayın.Terörist gibi görünüyo bazıları.Sakalsız da yakışıklı olursun.Tüysüz bir sürü manken var.
  • dhdeki en sevdiğim 3 konu:
    1- Boy konuları
    2- Benzinli mi dizel mi
    3- Sakal konuları

    Çekirdeğimi aldım takipteyim
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Sakal dökülmesini ilk kez duyuyorum, mantar veya bi hastalık döker belki ama stresle dökülüyorsa o nasıl bir stres kardeşim üzüldüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın güldüm fotoğrafı görünce, oluruna bırakın bence kök varsa elbet çıkar
  • 78 günlük minoxil konusu vardı forumda bence onu bir oku



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 23 Mart 2020; 17:6:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Hocam Minoxil'in içinde kortizon olduğunu kanıtlarsan bırakacağım, zira prospektüsünde yazmıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Birde saç dökülse bile sakal dökülmez diyorsun, ama uzun uzun sakalının döküldüğünden bahsediyorsun ben anlamadım bu işi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okudum o kadar kullanmış sonradan yan etki göstermiş garibime gitti açıkcası endişelendim şimdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    2x5 şeklinde kullanmamı doçent doktor söyledi kendi kafama göre kullanmıyorum..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 fıs mı? 5 fıs fazla gibi. Benim de sakallarım seyrek çıkar. Ektirmeyi düşünüyorum. Minoxil alacaktım hem daha ucuz hem de daha rahat bir şekilde sakal çıkaracak diye. Ama öğrendim ki o kadar rahat çıkarmayabiliyor. Panik atak ve endişe rahatsızlığına neden olabiliyor. Bu yan etkileri yaşayıp ilacı bırakan insanlar var yurt dışında. İngilizce bildiğim için araştırdım internetten. Ayrıca kalp atışlarını hızlandırıp, tansiyonu da yükseltebiliyor. 5 fıs sıkarsan ve %5 lik olanını alırsan bu ihtimal daha fazla olabilir. Bence doktora danışmadan kullanma. Dikkatlı ol kullanırken. 8 aydan da fazla kullanma bence.6-8 ay arası idealdir. Bazılarında yan etki olabiliyor, bazılarında hiçbir yan etki olmuyor. Kişiden kişiye göre değişiyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.