Şimdi Ara

Şaka gibi net Türknet. ŞİKAYETE GEL!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18 haziran itibariyle Türknet'e geçiş yaptık, çalıştığımız kurum aile sağlık merkezi, ben önayak oldum illa türknet olsun hem taahhütsüz hem dakikası var vs. Neyse geçiş çok güzel yapıldı sorun yok. Statik IP bizim için çok önemli ve o hizmeti de almıştık, IP'yi de tanımladılar ilk geçişte sorun yok.

    Bir gün sonra otomatikmen statik IP'mizi iptal ettiler, internet arıza yazıyordu. Neyse tekrar destek kaydı açtık Statik IP açın diye, statik IP açtılar, pazartesiden cumaya 3 kere IP değişti, tekrar müdürlüğü vs aradık tanımlattık derken Cuma bombayı patlattılar. Statik IP tekrar değişti ve internet gitti. 15 kere arıza kaydı bıraktık. İlgileniyoruz diyorlar, Turk telekom ekibi geliyor, bizlik bir şey yok hattınız aktif sabit internet ışığı yanıyor deyip gidiyor. O arada 3 farklı modem denedik hepsinde de internet ışığı yanıyor. Müşteri hizmetleri çöp. Kesinlikle ilgi alaka 0.

    En son baktım acaba statik ip yüzünden mi internet gitti diye iptal ettim hizmeti, 1 dakika sonra internet geldi. E bu statik IP şart bize, destek kaydını kapattılar internete sorunsuz giriyorsunuz diye şaka gibi. Statik IP varken niye giremiyoruz? Neyse tekrar tanımladılar statik IP'yi bu sefer de yine gitti internet. ARayüze bakıyorum, iki farklı statik IP aynı anda aktif görünüyor. Bu sefer DNS çözümlenemediği için internete girilmiyor.

    Desteğe yazıyorum yine ilgileniyoruz vs hiçbir şey yok. Ekran görüntüsüne varana kadar attım Statik IP varken internet gidiyor, kapatınca geliyor diye. Çözüm önerisi mi? YOK.

    Yeni fatura geldi, 90+38 tl, İnternet en az 10 gün kullanamadık, Telefonu hiç kullanamadık çünkü santralin hattını bizim hat yapmışlar ne çalıyor ne arama yapılıyor, bunu da çözemediler, üstüne bir de statik IP ücreti alıyorlar 4 kere iptal edilen, çalışınca da internetin gittiği saçma sapan sorunlar peşimizi bırakmıyor. Bir tane düzgün iş bilen kimse yok, müşteri hizmeti sıfır, ben eskiden geçtiğimde çok memnundum şimdiyse vallahi bıktık!!



  • Merhaaba, hizmetinizi kontrol ederek yaşamış olduğunuz sorun ile ilgili yardımcı olmak isterim. GSM numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız?
  • İnternet ve telefonu birbirinden ayırın telefon santralinden. Elektrikçiye söyleyin bunu dilerseniz. Birbirlerinden bağımsız çalışabiliyorlar, aynı sistem üzerinde olmasınlar yani.

    Probleme gelirsek, geçmiş olsun. Umarım çözüm sağlanır @TurknetDestek tarafından.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.