Şimdi Ara

Sahte parfüm şikayetleri (Paranoya mı, gerçek mi?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, internette sahte parfümler ile ilgili bir sürü şikayet var. Boyner, Sevil, Sephora gibi mağazalar hakkında bile şikayetler var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Acaba parfümlerin formülasyonu değiştiği için, kalıcılığı azaldığı için insanlar ürünlere direkt sahte gözüyle mi bakıyor, yoksa gerçekten sahte mi? Eğer öyleyse biz kime güveneceğiz?




  • Aslında hepsi aynı distribütörden alıyor. Büyük kozmetikçilerden alınan ürünlerin sahte olma ihtimali çok düşük. Bazen saklama koşulları nedeniyle bozulmalar yaşanabiliyor.


    Kalıcılığı düşük olan her parfüme sahte gözüyle bakılmamalı. Fiyatı ucuz olup kalıcılığı yüksek olan designer parfümlerin sayısı çok az. Bazı niche parfümlerin de kalıcılığı çok düşük olabiliyor. Buna örnek olarak Creed Aventus'u gösterebiliriz.

  • Teşekkürler yorumunuz için

  • Bir de parfüm üreticileri de zaman zaman ürettikleri parfümlerde reformülasyona gidebiliyor. Bu da parfümün özellikle siliaj ve kalıcılığını etkileyebiliyor. Haliyle son kullandığında gayet güçlü ve kalıcı bir parfüm hatırlayan tüketici, yeni aldığı daha önce reformülasyon geçirmiş parfümü daha zayıf bulduğunda sahte olduğunu düşünebiliyor.

  • Maalesef Watson sahte parfüm sattı bana. Kapağı yamuk, gerçeğiyle rengi tutmuyor ve kalıcılığı arasında dağlar kadar fark var.

  • Sevil, Boyner vs. gibi yerlerde sanmam da Hepsiburada ve Trendyol gibi yerlerde çok çok yüksek miktarda sahte parfüm var.


    Geçen hafta Hepsiburada'da parfümlere bakıyordum mağazanın teki Chanel parfümlerini 250 liradan listelemiş. Mağazanın künyesine baktım ad soyad yazıyordu ve Ağrı'daydı. İnternete ad soyad yazdım kimiş bu fiye baktım FB üzerinde yine ağrı'da yaşayan biri çıktı. Muhtemelen aynı kişi çünkü ad soyad kombinasyonu yaygın olmayan bir şeydi. Adamın bildiğin FB dayısı çıktı. 


    Aynı gün HB'ye yazdım bu mağaza sizden sattığı parfümler için ne gibi bir güvence verdi ya da mağazadan ne gibi bir güvence istediniz, ne gibi bir denetim yaptınız, sizce 250 liraya Chanel parfüm ne derece mantıklı? diye sordum. Abartmıyorum 24 saat bile geçmeden mağazanın yerinde yeller esiyordu.

  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt

    Hocam ben yıllardır Boyner'den parfüm alırım ve bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım ancak 2 hafta önce ilk defa Sevil'den 212 VIP Men aldım. Ürünü açtıktan sonra kapağının deformasyonundan tutun kokusunun kalıcılığına kadar son derece şüpheliydi. Ertesi gün hemen aldığım mağazaya gittim, ürünün ithalatçı firma tarafından incelemeye alınacağını söylediler ve inceleme sonucunda ürünün kendilerine ait olmadığını söylediler. Şaka gibi resmen şok oldum, yıllardır parfüm kullanan biriyim ve sadece Boyner'den alırım, ilk defa Sevil'den alış veriş yaptım ve çıkan sonuç bu. Verdiğim 800 TL ye yakın para resmen çöp oldu. Ürünü faturası ile beraber tüketici hakem heyetine götürcem, bakalım ne sonuç çıkacak.

  • Herseyde artik kalite kalmadigi gibi parfum sektorundede beymen harici hicbir magazaya guven kalmadi. Durum vahim.
  • Cem kullanıcısına yanıt

    En güzeli nedir biliyormusunuz? esansların kalitesi çok düştü tutmuyor o eski ürünler yok ben vakti zamanında yunanistan ürünü esanslar almıştım ne parfümler olmuştu hangisini koklayacağını şaşırırsın şimdilerde yok . Bu parfüm işi yapan anlayan çok az her esansın parfüm yapma işi farklı oluyor oda ayar tutmuyor ,bu iş gerçek sanat . Size tavsiyem bazı yerlerde esans satıyor lar aynı anda bu yerde parfüm de yapılıyor koklayarak , görerek yaptırmanızdır.Kendim emekli oluca bu işe merak saldım 8, 9 yıldır birşeyler yapabiliyorum az çok anlıyorum hepsinde bir kusur var fakat insanlarda farklı farklı , özellikle bayanlar kokuya ya ağır diyorlar yada kalıcığı yok bu sefer miktarları değiştiriyosunuz ona da bir kusur buluyorlar, erkekler ise daha uzaktan gelen ve kalıcı koku istiyorlar kısaca hiç memnun olduramıyosunuz, ürünlerin kalitesi çok düştü insanlar kalıcılık istiyor bu iş ise daha problemli esanslar a bilinmedik kimyasal koyarak kokular da kalıcılık alerjen , baş ağrısı yada nefes almayı zorlaştırıyor. En son tavsiyem küçük hacı esansı şişelerinde olandan alın mağazadan aldığınız aynı paraya 20 tane alırsınız değişik değişik kokarsınız bu küçük şişeleri farklılaştırarak yapıyorum vucutta kalıyor hemde ara ara koku geliyor tek mahsuru biraz yoğun oluyor.

  • Tavsiyem parfüm firmalarının kendi siteleri. Sephora Sevil ve Boyner i tercih edin.


    Hepsiburada Trendyol ve N11 den parfüm alınmaz.

  • yasim 12 her parfum daha pahaliydi ornek vermek gerekirse le male zift gibi parfumdu bi kullanirdin 12 saat 15 saat ustunde kalirdi simdiki yeni versiyon daha ucuz ama eskinin siyah beyaz hali gibi eeee ben bu parfumu 10 sene once kullandim bu yenisi gercek degil zimbirtilarini da okuyorum veya givenchy pi neydi bu gelen ne sahte bu laflarini, eski halini seviyorsan onlar artik o adla satilanlar degil uretici ispanyol firma puig ise zaten unut o parfumu artik, sadece niche parfum evleri var dua fragrance aklima ilk gelen eskilerinin aynisini yapiyor ama fiyat 30ml 60dolar ama aynisi o hatirladigin hali, haa soruna geleceksek nasi mutlu olucam simdiki parfum sektorunle? arastirican yeni kaliciligi iyi parfumler, fiyati tuzlu parfumler oluyo genelde bunlara bakican, bi tane alican ama kokuyo haa diicen, baska caresi yok! veya israrcisin yeni versiyonu alican eskiden 6 fis mi kullaniyordun simdi 20 fis kullanicam ilk basi eskisi gibi gelicek ama kaliciligi yakalayamican ayri yine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tritone -- 6 Kasım 2021; 14:27:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.