Şimdi Ara

SAHTE/ÇAKMA PRO CONTROLLER'a dikkat! (AYIRT ETMEK ÇOK ZOR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, geçtiğimiz hafta Hepsiburada.com'daki Teknoloji.burada satıcısından Nintendo Switch Pro Controller Xenoblade Chronicles 2 Edition Switch Pro Controller ürününü şu linkten aldım:



    https://www.hepsiburada.com/nintendo-switch-pro-controller-xenoblade-chronicles-2-edition-p-HBV0000111BSK?magaza=Teknoloji.burada



    Tabii ki şu anda bu satıcıda ürün görünmüyor ve başka satıcılardaki ürünlerin de sahte olup olmadığına dair bir şey diyemem. ANCAK benim Teknoloji.burada satıcısından 600 TL'ye aldığım kumanda SAHTE çıktı.


    Öncelikle kumandanın kendisinin fotoğrafını çekmedim çünkü gerçekten dış görünüm itibariyle bu kumandanın sahte olduğunu anlamanız imkansız. Tüm Nintendo logoları ve hatta sağ stick'in altındaki THX2ALLGAMEFANS! easteregg'ini bile neredeyse birebir yapmışlar. Kumandanın dış kasası, düğmeleri, stickleri orijinal ile birebir aynı (çıkma orijinal parçayla yapılmış olabilir). Ayrıca kullanırken tuşların hissiyatı, malzeme kalitesi de birebir aynı.


    Peki sahte olduğunu nasıl anladım?


    Aslında ilk olarak kutudan ele veriyor kendini. Ürün geldiğinde ben "paralel ithalat" Japonya ürünüdür diye düşündüğüm için bunu sorun etmemiştim. Çünkü kutu içeriği ve hatta kutunun içinden çıkan Nintendo USB kablosu bile orijinali ile aynı (Kutunun içindeyken kumandanın bulunduğu köpük/plastik torba bile birebir aynıydı!). Resimlere bakalım:


    SAHTE/ÇAKMA PRO CONTROLLER'a dikkat! (AYIRT ETMEK ÇOK ZOR)
    SAHTE/ÇAKMA PRO CONTROLLER'a dikkat! (AYIRT ETMEK ÇOK ZOR)
    SAHTE/ÇAKMA PRO CONTROLLER'a dikkat! (AYIRT ETMEK ÇOK ZOR)



    Gördüğünüz üzere diğer çakmaların aksine kutuda tüm Nintendo logoları vs. mevcut. Ürüne Japonya'dan ithal edilmiş görünümü verilmiş. (Kutunun önden bakınca orijinalden farkı SIFIR. Baskı kalitesi, kartonun kalınlığı, logolar, fontu HER ŞEY aynı.)


    Dediğim gibi kutudan çıkardıktan sonra ürüne bakarak sahte olup olmadığını anlamanız MÜMKÜN DEĞİL. Dış görünüm olarak kumanda "kusursuz".


    Kolu kullanıp çok spesifik bir işlevini kullanmadan sahte olduğunu anlamıyorsunuz.


    Ben sahte olduğunu 2 gün sonra kumandanın konsolu uykudan uyandırmadığını fark edince anladım. Araştırınca gördüm ki yalnızca orijinal kumandalar konsolu ev tuşuna basarak uykudan uyandırabiliyormuş.


    Bu özellik ve denemediğim NFC özelliği dışında bu kolun kullanım olarak orijinalden farkı yok. Malzeme kalitesi, tuşların hissiyatı orijinal ile birebir aynı. Ben bu ürünün sahte olduğundan şüphelendikten sonra internette araştırdım ve Reddit'te şu konuya denk geldim:


    https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/briqny/warning_almost_perfect_switch_pro_controller/


    Burada konuyu paylaşan arkadaş kumandayı söküp anakartının fotoğraflarını çekmiş; buradan sahte kumandanın ayrıntılarını daha detaylı bir şekilde görebilirsiniz.


    KISACA SAHTE Mİ DEĞİL Mİ ANLAMANIN YOLLARI:


    1. Kutu İngilizce değil de Japoncaysa (Japonca kutuya rağmen orijinal olanlar da var sanırım, diğer iki madde daha önemli)
    2. Ev tuşuna basınca konsol uykudan uyanmıyorsa
    3. Sağ stick'i aşağı çekip üstündeki yarı saydam plastikten bakınca (bu şekilde: https://i.imgur.com/vPUyBy0.jpg) THX2 ALLGAMEFANS! yazısını tam olarak göremiyorsanız ve düz bir font ile TMX2 ALLGAMEFANSL yazıyorsa (doğrusu bu: https://i.imgur.com/HLzszYs.jpg, sahtesi bu: https://i.imgur.com/lXQ2vgM.jpg)


    Maalesef aldığınız kol çok iyi yapılmış bir çakmadır. Lütfen Pro Controller alır almaz bunu kontrol edin.


    Ben aldığım kolu aldığım hızla iade ettim. Neyse ki satıcı iadeyi reddetmek gibi bir hata yapmadı.


    Son olarak hatırlatma; attığım linkte başka satıcılar da çıkıyor. Bunlar orijinal olabilir. Özellikle Kegames ve Gizala hakkında kötü yorumlar gördüğümü söyleyemem. Ancak dikkatli olmanızda fayda var.


    EDİT: Arkadaşlar benim iademden sonra Teknoloji.burada mağazası tüm ürünleri ile birlikte Hepsiburada'dan kaybolmuş. "Teknoloji Burada" satıcısı ile karıştırmayın lütfen. Benim aldığım satıcı "Teknoloji.burada"dır ve firma adı da "GENCO ELEKTRONİK TELEFON AKS.TEKS. HEDİ.EŞY.İNŞ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ."dir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Mart 2021; 10:58:41 >







  • detaylı bilgilendirme için çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercekten inanilmaz... 600 yerine 300 liraya biraksalar alinir aslinda, home ile uyandirma disinda bir eksigi yokmus :D HD rumble ve gyro var miydi hocam?

  • Gyro var hocam. HD rumble için ise emin konuşamayacağım daha sonra orijinal olarak aldığım kol ile yan yana koyup test etme şansım olmadı ancak "rumble" kesinlikle var, ne kadar "HD" denebilir onun için yan yana koyup test etmek lazım. Ama şunu söyleyebilirim arada fark varsa bile bariz değil.


    Dediğiniz gibi satıcı daha ucuza satsa ve orijinal olmadığını belirtse tavsiye edebileceğim bir kumanda olurdu çünkü hissiyat olarak gerçekten orijinalden farksızdı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 4 Mart 2021; 13:36:15 >
  • Şu olayı sizin gibi incelemeyen birisine orijinal diye satılacak bu ürün. Dolandırıcılıktan farkı ne ki? Almak zorunda olduğu iadeyi aldığı için şikayet etmekten vazgeçmeyin bence.

  • Broon kullanıcısına yanıt

    Evet ve maalesef hepsiburada'da aynı satıcıdan alıp beş yıldız verilmiş bir yorum var muhtemelen alan kişi orijinal sanıyor.


    Hb'ye yorum yazdım ama yayınlayacaklarını sanmıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Hocam bu Hepsiburada nın sadece pozitif yorumları onaylaması yanıltıcı bir eylem, insanımızın bu zamana kadar resmî kurumlara şikayet etmemesini anlamıyorum. Trendyol da da aynısı var.
  • bilgi için teşekkürler shop4trde 512 liraya satılıyor oraya güvenebilir miyiz acaba ordan alışveriş yapan var mı bir de gümrük ücreti ne kadar çıkıyor onu nasıl hesaplayabiliriz. gizalada 989 lira ve pahalı :(

    ve bir sorum daha olucak pro controller almamız oyun zevkimizi arttırır mı joy kollar yeterli olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • natefisherjr94 N kullanıcısına yanıt

    Shop4tr için bir şey diyemem maalesef hiç alışveriş yapmadım ancak gümrük normal şartlarda %20 çıkar en fazla.


    Joyconlar teknik olarak yeterli aslında ancak tabii ki küçük olmaları nedeniyle rahatlık sorunu var. Pro controller çok daha rahat ve kullanışlı ancak işlev olarak yeni bir şey getirmiyor. Ben Mediamarkt'ta ₺699'ye buldum ancak o bile ucuz değil maalesef (sitede yoktu mağazada buldum).




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 4 Mart 2021; 20:49:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yararlı, up
  • bende benzer durumu xbox360 kumandasında yaşadım başka firmadan iade etme derdiyle uğraşmadım

  • Sırf şu olay yüzünden orjinal yazsa dahi gamepad almıyorum.

  • Teşekkürler
  • Shadow Ryzen kullanıcısına yanıt

    Bildiğimiz, güvendiğimiz satıcıdan almak dışında bir çare kalmıyor. Diğer türlü hep şüphe, uğraş...

  • Uyarı için teşekkürler.




    Not: Controller alacaklar MSI GC20'den de uzak dursun. D-Pad hassasiyeti çok kötü. İleri ve üst yaptığınız zaman çapraz yön olmuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 6 Mart 2021; 10:44:55 >
  • Ahhh ahh şu teknoloji ürünü Satan bazı firmalar hala anlayamadı sattıkları kltle teknolji meraklısı bir kitle.. onlardan çok daha fazla kovalıyorlar takip edip araştırıyorlar..

    Bahsi geçen firma için demiyorum ama hala bazı teknoloji ürünü satan firmalar kendinilerini ürün sattıkları kitleden daha zeki sanıyorlar nerden anlıycaklar yaa sat gitsin kafasındalar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC alsaydın bunları yaşamazdın. Konsol zaman kaybıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu bilmeyen bir çok insan bir de cihaz uyanmıyor diye konsolu garantiye gönderirdi 🤣

  • imperial93 kullanıcısına yanıt

    SMM2 ve Tetris 99 PC'ye çıkarsa haber et, satayım Switch'i :)


    Ayrıca imzama bakarsan sevinirim.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.