Şimdi Ara

Şahitlik sildirme.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bizim abi kavga etti bende kavga anında ordaydım bizim abi dayak yedi ve cocuk mahkemelik oldu banada kagıt geldi şu tarihte mahkeme var ama ben gitmek istemiyorum cünkü karşı taraf belalı benim ne yapmam lazım şahitliğimi tanıklığımı sildirmek istiyorum mahkemeye gitmek istemiyorum.




  • Öyle bir seçeneğin maalesef yok. Mahkemede tanık statüsündeysen gitmek zorundasın. İlkinde mazeretsiz gitmediğin takdirde bir sonraki celse için zorla getirilme kararı çıkar, karakoldan çağırır orda tebliğ ederler. Yine gitmezsen para cezası alabilirsin. Ama şahitliği sildirmek diye bir şey yok, o mahkemeye gitmek zorundasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerliMakina -- 16 Nisan 2022; 17:14:2 >
  • Ne belalısı arkadaşım ses kayıt yap bir şey deme ihtimallerine karşı. Konuşmaları kaydet vs.

  • başına dert alma. şahit gelmeyebilir mahkemeye zorla getirme ben daha görmedim . oldu ki öyle bişey oldu,kapına polis gelecek durumu anlatacak ,tamam memur bey dersin gidersin hatırlayamıyorum olayın heyecanıyla unuttum der çıkarsın.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Tecrübeniz nedir bilmiyorum ama Hakim, hükmün tanıklar dinlenmeden verilemeyeceğine kanaat getirirse, zorla getirilme usulen değil gerçek manada bile uygulanabilir. Cinayet davasında tek tanık ol ve mahkemeye gitmeyi bi reddet bakalım. Dosya savcısı kolluğu görevlendirir, celsenin olacağı günün gecesinde evinden alır, mahkeme saatinde salonda hazır ederler. Tabii ki arkadaşın durumu bu değil ancak tanığın kendi iradesi ile mahmekeye gitmeyi reddetmesi, istisnai durumlar haricinde kanunen mümkün değildir. Uygulamanın bu şekilde yürümüyor olması kanunun varlığını yok saymıyor. Ha gider mahkemeye hatırlamıyorum der dediğiniz gibi yalancı şahitlik yapar, o tabiki mümkün. Bu durumda unutulmaması gereken şey yalancı şahitlik yapmanın da ayrıca suç olduğudur.
  • YerliMakina kullanıcısına yanıt

    ya ne meraklısınız boş boş yarım sayfa yazmaya . osuruktan şeyler için uğraşmıyor kimse hadi oldu diyelim . onda da ne yapacağını yazdık işte .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.