Şimdi Ara

Şahıs şirketi için muhasebeci şart mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    İnternet üzerinden ek gelir elde edebilmek adına bir şahıs şirketi açmak istiyorum ancak elde ettiğim gelir çok yüksek olmamasına karşın gerçek usulde vergi vereceğim için bir muhasebeci ile anlaşmam gerektiği söylendi.
    Acaba defterime kendim tutup vergi beyanname'mi kendim verebilir miyim?



  • Merhaba,
    Ben gerekiyor diye biliyorum.
    Iyi calismalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhasebeci bulabildinizmi, açılış vs ücretleri ile aylık ücret hakkında bilgi alabildiniz mi hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yüz yüze konuşmadım ama bir tanıdık mali müşavir olduğundan telefon ile sordum. başlangıç için 230 TL gibi bir ücret istiyor muhasebeci.Ayrıca her ay beyanname verileceği için 60 tl damga vergisi de mevcut.Açılış için şahıs şirketi olduğumdan kendim halletmemi önerdi(e-vergi dairesinden açılabiliyor)ama isterseniz bunları muhasebecide yapabiliyor ancak çeşitli evrak işleri için(imza,vekalet ücreti vs) 540 TL gibi bir bedel istiyor.

    Yani biraz maliyetli.Ayrıca bağkur primleri de var ancak SSK'lı olduğu zaman gerekli değil diye biliyorum.Kısacası yıllık 12 bin tl'nin altında bir gelir bekleniyorsa karlı olmuyor.
  • Where Are You kullanıcısına yanıt
    Muhasebe ücreti kira gibi her ay ödendiğinden, bunu kısabilne İmkanı varsa çok iyi olur. Ben 150tl /ay ücret ile buldum ancak, daha uyguna farklı bir şehirde örneğin Hakkari’deki bir muhasebeciye vekalet verip işlem yaptırabilir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Farklı bir ilde muhasebeci ile anlaşsanız olur mu bilmiyorum ama olsa bile çok işinize yaramaz maalesef.Çünkü siz bölgenizde ki vergi dairesine bağlı olacaksınız muhasebeciniz bağlı olduğunuz vergi dairesinde birilerini tanımalı ki bazı şeyler görmezden gelinebilsin ve işleriniz daha hızlı halledilsin.

    Hakkari’den Avcılar vergi dairesini arıyorsa muhasebeci bir zor halleder işlemi.

    Ayrıca defter tasdik,imza sirkülerisi vb kağıt işleri problem olabilir.Onu çok iyi soruşturmanız ona göre karar vermeniz gerekir.

    Bence Olası sorunlarda akıl danışıp ve gerektiğinde hesap soramayacağınız muhasebecilerle çalışmayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Where Are You -- 4 Mart 2020; 4:3:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne olursa olsun gerekiyor ne yazık ki
  • 29 YAŞ ALTINDAYSANIZ EĞER GENÇ GİRİŞİMCİ KAPSAMINDA AÇILIŞINIZ YAPILIR. 1 YIL BOYUNCA BAĞKURUNUZ DEVLET TARAFINDAN ÖDENİR. EĞER 29 YAŞ ÜSTÜYSENİZ BAŞKA YERDE SİGORTALI ÇALIŞIYORSANIZ YİNE BAĞKUR ÖDEMESİ ÇIKMAZ. EMEKLİ BİRİNİN ÜSTÜNE AÇARSANIZ BAĞKUR ÖDEMESİ YİNE ÇIKMAZ. AYRICA 3 YIL BOYUNCA HER YIL İÇİN 75.000 TL GELİR VERGİSİ DESTEĞİNDEN FAYDALANIRSINIZ. BİR MALİ MÜŞAVİRDEN DESTEK ALABİLİR VEYA İNSTERNET SİTEMİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yiğitmalimüşavir -- 19 Ağustos 2020; 2:7:9 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.