Şimdi Ara

Sahibinden Get ile bi urun sattim. Ne gibi haklarim var ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sahibinden get ile bi bilgisayar kasasi sattim. 1.5 yildir durmaksizin kullandigim bilgisayar kasami faturasiz ve garanti belgesiz yolladim adama. Get ile oldugu icin guvenlidir diye dusundum. Fakat adam eline ulastiginda calismadigini soyledi. Surekli borseylerden hayiflaniyor ve bu durumda beni giciklandiriyordu. Yollamadan once sahibindeni aradim bu adam beni giciklandirdi ne gibi onlemler almaliyim dedim adamlar bana zabit tutanagi veya hasar tespit tutanagi tutarak isinizi garantiye alabilirsiniz iciniz ferah olsunlu bi konusma yapti. Sonra yurtici kargoyu aradim adamlar boyle bi hizmetimiz yok diye israrla net bisekilde soyledi israrla gun gun sordum hatta kargoyu bile beklettim yollamadim. Neyapacagimi sasirdim. Elimde bi tutanak yok. Yurtici kargo cagri merkezini aradim Tarsustaki subelerini aradim bu adamlar israrla boyle bi hizmetinin olmadigini soyledi. Sahibindeni ariyprum onlar var bu sizin en dogal hakkiniz ugrasmak istemediklerinden sizi gecistiriyolardir diyorlar yurtici yi ariyorum sahibinden boyle boyle diyor diyorum adamlar gene hizmetimiz yok diyor. Arafta kaldim yeni bi bilgisayar alacaktim bende napim yolladim kasayi. Hatta gelen kargocuyada israrla sordum varmi boyle bi olay diye oda yok dedi.

    Herneyse adam kargoya vermis urunu iade etmis yani. Aradim sordum calismadini mi soyluyorsunuz yani dedim. Evet calismiyor dedi bende yuzde yuz eminimki o urun calisiyordu dedim bunun icin ne gerekiyorsa yapacam gerekli yerlere gidecem falan dedim avukat vs. Siz beni tehtidmi ediyorsunuz ses kaydinizi aliyorum falan dedi. Burda biraz tirstigini hissettim. Al lutfen dedim ama sunu bil bu senin yapacagin son hirsizlik olacak falan dedim yuzume kapatti.

    Sonuc olarak polyannaciligi oynamaya calisan cirkef bi hirsiz var karsimda. Biyuk ihtimalle i5 7400 u falan calmistir icinden. En yuksek para eden oydu arasinda. Elimdede bi tutanak yok bu durumda ben neler yapabilirim. Zamanim bol hani bu isin pesini birakmak istemiyorum neler oneriyorsunuz ?



  • Hocam get alıcı açısından iyi olsa da satıcı açısından sıkıntı.

    Alan adam bu ürün çalışmıyor deyip başka bir ürünü satıcıya yollayıp hem para iadesi alabilir. Hem de sizin ürüne de konabilir.

    Bu yüzden çoğu satıcı get açmıyor.

    Get açanlar da bilhassa düşük fiyatlı şeylerde kargo ve ödeme kolaylığı olduğu için açmak zorunda kalıyor. Zira 5 liralık bir malı getsiz satmak istesen sıkıntı. Adam 5 lira için eft/havale ile mi uğraşacağım der. Haklı.
    Sattığın mal 5 lira bi de 20 25 lira kargo mu ödeyeceğim der. Haklı.

    Get olunca direkt kartla odeme yapabiliyorsun. Sahibinden'in kargo anlaşması olduğu için 20 25 lira kargo parası yerine sadece 5 6 lira gibi cüzi bir kargo parası çıkıyor. Böyle olunca düşük fiyatlı ürünlerde get açmak şart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.