Şimdi Ara

Sağlığımla alakalı korku içerisindeyim. ( Yardım ) Anksiyete-Panik atak mı yoksa ciddi problem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
184
Cevap
5
Favori
8.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    İlk önce size kendimden bahsetmek istiyorum. 27 yaşındayım. Vücudumda yaşadığım semptomları size anlatmak istiyorum. Eğer bu yazdıklarımı okursanız çok memnun olurum. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. :


    -Kafamın sağ tarafında yanmalar ve ağrı meydana geliyor. Kafamın sağ tarafında ağrı gün içerisinde devamlı oluyor gibi. Alt maddede yazdığım gibi sağ kulak arkası ve kafamın tam olarak sağ lobunda ağrılar oluşuyor. Bazen kafamın tümüne yayılan ağrı oluyor ama nadir.

    -Cok nadir sağ gözümde yanma oluyor.

    -Kafamın tam sağ kulak arkasında ağrı meydana geliyor.

    -Vücudumun sağ bölgesinde yer alan kol ve bacaklarda uyuşmalar ve karıncalaşmalar meydana geliyor. Daha çok ayağa kalktığım zaman içerisinde şikayetlerim artıyor.

    -Kafam bazen sersem gibi oluyor ve beynimin içerisinde sanki bulutlar geziyor. Bazen ayağa kalktığımda yürürken kafamda bir basınç hissiyle birlikte kafamın üzerinde bir ağırlık taşıyorum sanki.

    -Bunlara önceden vücudumda üşüme ve soğuma eşlik ederdi artık bu yok oldu gibi.

    -Aralıklarla göğsümde kalple alakalı problem yaşadığımı düşünen göğüste ağrılar oluyor ve şiddeti aralıkla artıyor.

    -Vücudumda aralıklarla daha çok bacaklarda hissettiğim iğne batma hissi var.

    -Bazen nefes almada güçlük yaşıyor ve fenalaşıcak gibi hissediyorum. Bu duyguyu çok yoğun yaşadığım an oluyor.

    -Bazı zamanlar başım dönüyor gibi oluyor.

    -Sürekli kafamın sağ tarafında ve sağ kulak arkasında ağrı hissetiğim zamanlar boynumu sağa doğru çevirirek kütlettiğim zaman sanki o zaman ağrı bir tık daha hafifliyor ve boynumu böyle sağ tarafa çevirerek kütletmesem ağrı daha şiddetli bir şekilde devam edicek gibi hissiyat oluşuyor.

    -Bu yaşadıklarımı akşam saat 6.30 itibariyle daha yoğun hissetmekteyim.


    Yaptırdığım tahliller : ( Hepsi üst standart özel bir hastanede yapıldı ve bir sürü paralar verdim. Bunu belirtmemin nedeni aramızdan bazı arkadaşlar bir de yaptırdığın bu tahlilleri özel bir hastanede yaptır diyebilir. Kötü bir şımarık imaj çizmek için bunu belirtmiyorum lütfen yanlış anlamayın )


    • 4 Sene içerisinde 3 Tane Beyin MR'ı ( 3 TESLA MR standartı- anjiyosuz çekim yapıldı ) - En sonuncusu 2021'in 2.ayı yapıldı ve temiz çıktı. Son 1.5 ay içerisinde MR temiz çıkmasından sonra PROF.doktora 3 kez daha muayene yapıldı ve tekrar MR'a gerek olmadığı söylendi. Cünkü şikayetlerim aynı şikayetlerdi ve muayenede bir terslik görülmedi.
    • 3 Sene içerisinde 2 Tane Boyun MR'ı ( 3 TESLA MR standartı - anjiyosuz çekim yapıldı ) - En sonuncusu 2019'un 11.ayında yapıldı ve son 1.5 ay içerisinde 2 tane ayrı Ortopedist doktoruna göründüm. 1'si Prof, diğeri Uzman doktor. Egzersiz önerildi ve muayene normal olarak değerlendirildi.
    • EEG çekildi ve ters bir şey saptanmadı. - 2021'in 2.ayı yapıldı. (PROF.doktor tarafından bakıldı)
    • Normal EKG ve Eforlu EKG çekildi ve temiz çıktı. Kalp yapısında herhangi bir problem saptanmadı. ( Son 3 sene içerisinde 2 kere yapıldı bu testler. Sonuncusu 2021'in 2.ayı yapıldı.
    • Kulak, Burun ve Boğaz muayene kontrolü doçent doktor tarafından yapıldı.(3 gün önce) Bir sıkıntı olmadığı söylendi. Muayene temiz çıktı.
    • Göz muayenesi zamanında doçent doktor tarafından oldum. Ve göz kuruluğu dışında herhangi bir probleme rastlanmadı.


    Sonuç : Nöroloji doktoru kesinlikle bir sıkıntım olmadığını ve bunları psikolojik olarak ortaya çıktığını söyledi. Ve somotoform bozukluk olarak not düşüldü. Ortopedist doktorları bir ciddi sıkıntım olmadığını ve spor,egzersizle bunları aşılabileceğini söyledi. K.B.B doktoru bir sıkıntı görmedi ve normal olarak değerlendi beni. Kardiyoloji doktorlarından PROF ve Uzman doktorlara göründüm, bütün extreme sporları yapabileceğimi ve kalbimin yorulmadığını, çok iyi durumda olduğunu söyledi. Ama ben hala aynı semptomları hissetmeye devam etmekteyim. Hayatımın kalite standardını ciddi anlamda bozuyor ve işlerime konsantre olamıyorum. Hayatımın içerisinde huzurumu kaçırıcak bir durum yok. Calıştığım iş ortamı çok iyi olmasına rağmen benim sürekli modum düşük. Ve ben bu belirtileri yaşadığım için acaba Beyin MR'ında, beyinle alakalı bir sıkıntı varda, doktor mu görmedi diye düşünüyorum. Tekrardan Beyin MR'ı çektirmeyi düşündüğüm anlarım oluyor. Doktor normal anjiyosuz(kontrast madde verilmeyen) Beyin MR'ında bir sıkıntı görülürse, o zaman anjiyo Beyin MR'ın gerekli olabileceğini bana açıkladı. 19 yaşımdan beri beynimle alakalı bir sorun mu var acaba diye bir sürü sıkıntılar yaşadığım için doktor doktor gezmişliğim var. 20-21'li yaşlarımda 1 haftada 3 tane farklı özel hastanede çalışan PROF. doktor gezmişliğim var ve hepsi aynı şeyi söylüyordu. Bir sıkıntın yok. Vücudumun sadece sağ tarafında bunları hissetmem beni korkutuyor. Ve hala kara kara düşünüyorum, ne yapsam acaba, başka bir tetkik mi gerekiyor? Cünkü gittiğim doktorlar bunların daha çok psikolojik ve somotoform bozuklu kaynaklanabileceğini söylüyor. Bu şikayetlerimi şiddetli başladığım an direk bütün doktor tetkiklerini yaptırdım ve benim sağlığımı tehdit eden herhangi bir durumu raporlarda ve doktor muayenelerinde rastlanmadı. Bir şey var da bulamıyorlar mı diye korkuyorum. Ondan dolayı yazımı yazabildiğim kadar detaylı ve uzun anlatmaya çalıştım. Benim gibi aranızda buna benzer şeyler yaşıyan birileri var mı? Ne yapmamı önerirsiniz? Lütfen sizin yorumlarınıza ihtiyacım var. Şimdiden okuyup, sıkılan ve çok uzun olduğu için sonradan okumaktan vazgeçen arkadaşların zamanını aldığım için özür dilerim. Saygılarımla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panicattack. -- 1 Nisan 2021; 22:43:14 >







  • Hocam öncelikle geçmiş olsun , vereceğim tavsiyeler tabi ki kesinlikle budur gibi bir hüküme gelmesin ama tüm sonuçların temiz çıktıysa ve kafanda ‘doktor acaba görmedi mi ?’ Düşüncesi varsa açık ve net şekilde sende OKB bozukluğu anksiyete var.
    Aynı durumlarını yaşadım , kalp krizi geçiriyorum diye günde 3 kere 4 kere hastaneye gittiğimi biliyorum.
    Sorun tamamen psikolojik bir noktaya yoğunlandığın anda vücut bi anda o bölümde ağrı oluşturmaya başlıyor.
    Tavsiyelerim sigara kullanıyor musun bilmiyorum ama ben kalp krizi geçiricem korkusuyla 9 yıl her gün 2 paket severek içtiğim sigarayı bıraktım ve bıraktıktan sonra anksiyete takıntılarım azalmaya başladı.
    Spora başlayabilirsin zamanın varsa , panik atak tuttuğunda o ağrıları hissedip başından kaynar sular akmaya başladığında dışarı çık derin derin nefes al .
    Çevremde ilaç kullanan kişiler var ama ilaca göre değişmekle birlikte benim gözlemim ilacı alınca bu sefer tam kafa gidiyor o ağrı bile olsa ‘amann nolcak ağrısın’ diyorsun.
    Tavsiyem kafein çok tüketme , sigara içiyorsan kesinlikle bırak ve şunun farkına var gençsin sağlıklısın.
    Umarım atlatırsın ama yalnız değilsin :)




  • hic kan testi yaptin mi bilmiyorum ama yapmani oneririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pandemi başlangıcında benim yaşadıklarım resmen :) göğüs yanması,kalp sıkışması ve nefes darlığım nedeniyle kardiyolojiye gittim ekg, kan ve efor testi yapıldı bir şey çıkmadı. Sonradan anladım ki gastrit nedeniyle yaşıyormuşum bunları. İlaçları düzgün kullandım, diyet yaptım ve çift yastık yattım. Sonra kafamda böyle ağırlık hissi oluyordu yani bir ilaç kullanmama rağmen sersem geziyordum ve her gün nerdeyse şakaklarım ağrıyor ve gözümün arkası yanıyordu. İlk göze gittim bir şey çıkmadı temiz dendi. Beyin mr'ı çekildi o da temiz . Sonra fark ettim ki genzim akıyor. Bununda nedeni sinizütmüş ilacı kullandım , tuzlu su ile nazal yıkama yaptım ağrılarım geçti ve sersemlik gitti . Sonra kulaklarım ara ara çınlamaya başladı , baş ağrılarım oldu ve ayağa kalktığımda başım dönüyordu önemsemedim dr'ye gitmedim ama anca 10 gün dayanıp kbb'ye gittim . Sonuç orta kulak iltihabı çıktı. Geç gittiğim için iltihap ilerlemiş . 1 tane kalçadan antibiyotik iğne yedim. Ardından 2 hafta antibiyotik ilaç kullandım. Yaklaşık 1 ayda topladım. Ve ciddi olarak söylüyorum ben pandemi ilk başladığında sağlam bir panik atak yaşadım virüs kapacağım diye . Dr'ye gittim mi hayır. peki nasıl çözdüm? kafaya takmayarak fazla detaylı düşünmeyerek bu illetten kurtuldum. Emin çok düşünürsen ve çok kafayı takarsan kesin bişey çıkıyor ben bunu birebir yaşadım. Farklı şeyler düşün emin ol çaresi oluyor yada oyalan bişeylerle. Haa birde en önemlisi internetten kesinlikle hastalık araştırma kafayı yersin ! Benim dilimde beyazlıklar çıkmıştı kaç doktora gittim kimi mantar dedi ilaç yazdı düzelmedi. Kimi dişlerden dedi düzelmedi. İnternette dildeki beyazlığı araştırdım ''dil kanseri'' belirtisi olduğunu gördüm resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü yemin ederim 1 hafta adam akıllı bir şey yiyemedim. Sürekli kanser araştırması yaptım. En sonunda üniversite hastanesi kbb polk. gittim prof baktı. Senin bademcikler ve geniz etin aşırı büyük. Büyük bademcikler sürekli iltihap yapar, genizde akıntı yapar dedi ve ameliyat oldum . Ameliyattan sonra dilim tertemiz eski haline döndü. Yine başka bir olayım yazın resmen halsizlikten kırılıyordum bacaklarım felaket ağrıyordu bunu da internetten araştırdım sonuç ilik kanserine kadar gitti. Gittim bir ortopedi doktoruna ''sana bir vitamin testi yapalım '' dedi. Sonuçlar çıktı doktor '' olm sen hiç güneş yüzü görmüyon mu ? D vitamini resmen sende yok yerlerde sürünüyor '' dedi. Vitamin hapı yazdı. 1 ay vitamin bitene kadar kullandım. Her gün de en az 30 dk dışarda yürüyüş yaptım düzeldi. Haa sana tavsiyem nedir içinde şüphe kalmasın bir iç hastalıklarına git en azından bir tam kan testi yaptır.Vitamine baktır. Bu arada sigara içiyorsan 1-2 ay bırak faydasını görürsün ve kesinlikle günde 1 saat yürü mümkünse sabah yürü vücudun çok çok rahatlıyor. Bu arada eğer vitamin eksikliğiniz varsa onlarda Anksiyete-Panik atak tetiklermiş. En iyisi kan tahlili yaptırmak. Birde baş ağrısının diğer nedeni astigmat ! astigmat varsa o da çok tetikliyor. Yine de bir göz'e gidip astigmat derecenize baktırın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2KS -- 3 Nisan 2021; 1:40:10 >




  • oCs1202 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerin için sağol dostum. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Gittiğim bütün doktorlar senin tavsiye ettiğin gibi beni spora yönlendirmeye çalıştı. Fakat ben spor yaparken, ayaklarıma sanki ekstra bir şekilde yük binip, ağırımaya başlıyor. Kendimi spor yaparken bile kötü hissettiğim anlar oluyor. Belki yürüyüşü devamlı yapmadığım ve vücudum alışık olmadığı için bacakta ağrılar oluşuyor. Sürekli kendimi zorlayıp günde 1 saat spor yapsam, belki bacaktaki ağrılarım kaybolabilir. Ama spor yaparken kötü olabilirim düşüncesi, beni spordan uzak tutuyor. Gün içerisinde 24 saatin 7-8 saati uyku, geri kalan saatlerde gün içerisinde motivasyonum çok düşük zaten. Sürekli kendimle uğraşıyorum. Bir şey yapmak istediğimde kendimi tam veremiyorum, yaparken bile kötü hissetmeye devam ediyorum. Umarım bu hissettiklerim yakın bir zaman geçer. Allah hepimize ilk önce sağlık daha sonra huzur versin. Saygılar.




  • Evet yaptırdım ve bu yaşadığım semptomları bana hissettiricek herhangi bir olumsuz kan tahlil sonucu çıkmadı. Tüm vücut MR yaptırsam mı diye düşünüyorum ara sıra? Ama ikide bir de MR’a girmek istemiyorum. Tavsiyen için teşekkür ediyorum. Saygılar.
  • kendini iyi hissedeceksen yaptir umarim yakin zamanda iyilesirsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2KS kullanıcısına yanıt
    Bir tek kan tahlilini yakın bir zamanda yaptırmadım. Diğer bütün tahlillerimi yakın bir zaman dilim içerisinde yaptırdım. Okuduğum kadarıyla, sizin organik problemlerinize tedavi bulunmuş. Sizin adınıza gerçekten sevindim. Ben de vücutta, benim bu yaşadığım semptomları açıklayacak fiziksel(organik) bir probleme rastlanmadığı için doktorlar psikolojik veya somotoform bozukluk(psikolojik kaynaklı) muayene raporuna not düşüyor. KKB,Ortopedi,Nörolog,Kardiyolog hepsini birer birer gezdim son 1 ay içerisinde. Hiç biri benim yaşadıklarımı açıklayacak bir semptoma rastlamadı. Daha önce göz doktoruna da gittim, göz kuruluğu dışında olumsuz bir şeye rastlanmadı. Kan tahlilini bu hafta içerisinde yaptırmayı düşünüyorum. Aklımda bir diğer soruda acaba TÜM vücut MR’ına mı girsem? Çünkü kan tahlil yapıldıktan sonra tüm vücut MR’da girilirse ve hiç birinde bu semptomları açıklayacak bir durum çıkmazsa, o zaman gerçekten bunların psikolojik olarak yaşandığına dair kendimi inandırabilicek gücü kendimde bulabilirim diye düşünüyorum. Fakat bir yandan da MR cihazına ikide bir girmek istemiyorum. Ne kadar zararsız ve radyasyon alınmadığı söylense de ileride MR cihazlarının ikide bir kullanılmasının insan sağlığını tehdit ettiğine dair bir teori ortaya atılabilir veya ilerleyen zamanlarda sık bir şekilde MR cihazına girdiğim için kendimde kanser veya türevi bir rahatsızlık ortaya çıkabilir diye endişe ettiğimden dolayı girmek istemiyorum artık. Anlıyacağın büyük ikilem içerisinde kaldım. Ne yapsam bilemiyorum. Verdiğin tavsiyelerin için teşekkür ederim. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panicattack. -- 3 Nisan 2021; 14:51:38 >




  • Beyin MR’ında bir şey çıkmaz ise, bir daha böyle yaşadığım şeyler hakkında konuşmayıp ve yorum yapmayacağım dedim. Fakat ikide bir kafamda soru işaretleri oluşuyor? Ya bir şey varsa, ya MR’da çıkmadıysa? MR’ın %100 olarak ileride sıkıntı yaratmayacağını bilsem, tüm vücut MR’ına girebilirim aslında. Düşüncen için teşekkürler. Saygılar.
  • Boyun düzleşmesi var mı. E devletten girip mr raporuna baksana. Servikal lordoz düzleşmiştir ya da c6 diskinde bulging ibaresi var mı.

    Bu belirtiler az çok bende de var ve boyun düzleşmesi çıktı. Özellikle bilgisayar ile çok zaman geçiriyorsan ve kulak çınlaması da varsa sende de büyük ihtimalle boyun problemi var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elit-insan -- 3 Nisan 2021; 20:50:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Evet boyun düzleşmesi bende var. Boyun düzleşmesi dışında belde hafif fıtıkta mevcut. Doktorlarda bunu raporlarda görüp zaten bana söyledi, fakat bunların o kadar büyük bir sıkıntı yaratmayacağını da bana aktardı. Egzersiz,sporla ve hafif bir fizik tedaviyle bu sorunları aşabileceğimi aktardılar. Ben ilk kendimde yaşadığım semptomları anlattığımda, ortopedist açısından sorun olmadığı söylendi. Ardından nöroloğa gözükmem için yönlendirildim. Nörolog ta Beyin MR ve EEG çekti, bir sıkıntı çıkmadı. Ama anksiyetem yüzünden hafif bir ağrı varken bu ağrıyı kafaya takıp, daha şiddetli hissettiğim söylendi. İlgi ve alakan için teşekkür ederim. Saygılar.
  • Boyun düzleşmesi, egzersizlere ve gün içerisinde boynun eğik durmamasına dikkat edildiği zaman aylar içerisinde geçer.


    Düzleşme nedeniyle sinirlere baskı olduğu için çeşitli nörolojik problemler ortaya çıkar. Bu problemler kişiye göre değişse de genellikle: el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, iğne batma hissi ağrı. El ve ayak parmaklarında ağrı. Boyunda, başta ağrı. Sabit olmayan çeşitli vücut ağrıları. Özellikle kalp bölgesinde ağrı. Stres yaptığın zaman bu ağrılar daha da artar ve ayakta bile durmakta zorlanırsın çünkü stres yapınca boyun kası hemen gerilir ve sinire daha da baskı yapar. Bu nedenle anksiyete ya da gerginlik sorunu olanlar için bu durum geçene kadar anti depresan kullanımı gerekebilir. Bazen bayılacak gibi de hissedersin ama bayılmazsın. Kafada doluluk hissi, ses hassasiyeti, kulaklarda uğultu, gözlerde ağrı. Gözlerde uçuşan şeyler. Bulanık çift görme gibi çeşitli göz sorunları. Nefes problemleri ve nabız yüksekliği. Çeşitli uyku problemleri.


    Bu etkilerin hepsi aynı anda görülmeyebilir. Boynu eski haline döndürmek için düzenli boyun egzersizleri yapmak ve boynu sürekli dik tutmak gerekiyor. Aylar içerisinde iyileşme olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Detaylı ve açıklayıcı anlatımın için teşekkür ederim. Ben vücudumun sadece tek tarafında bunları hissettiğim için endişe duymaktayım. Tek taraflı olarak değil de, ara sıra yer değiştiren uyuşukluk ve karıncalaşmalar olsa bu yazdığından sonra içimi ferah tutup, rahatlayabilirdim açıkcası. Fakat vücudumun sadece sağ tarafında ağrı,uyuşma ve karıncalaşma semptomlarına rastlamam asıl olarak beni korkutan durum söz konusu oluyor. Belimde de hafif bir fıtık var. Omurga yapımda hafif bir öne doğru eğilim var. Boynumda da düzleşme mevcut. Bunlar tetkikler sonucu bildiğim şeyler, fakat benim sadece vücudun sağ tarafında bu duyguları hissetmem beni korkutuyor. Bunları geçtim son 2 gündür vücudumda yorgunluk ve ağrı arttı gibi. Göğsümün sol kısmında sürekli bir ağrı mevcut fakat bu ağrının neden olduğunu bilmiyorum. Gece boyunca kalple alakalı mıdır diye uyuyamadım, sonunda uyuya kalmışım. Fakat gece 3 kere uykumdan kalktım, aralıklarla uyudum. Dün hafif bir pilates yaptım üstüne hafif bir spor egzersiz çalışması yaptım. Ondan dolayı kaynaklanıyor olabilir diye düşünüyorum. Fakat yine de kendimi kötü hissetmekten alamıyorum. Acaba bazen aklıma kötü kötü fikirler geliyor, kanser oldum da ben mi bilmiyorum. Vücudum ondan dolayı mı böyle ağrılar,uyuşmalar ve karıncalaşmalar oluyor diye. Tekrardan teşekkürler yorumun için. Saygılar.




  • Benim gibi sadece vücudunun sağ tarafında uyuşma,karıncalaşma ve ağrı hisseden var mı? Kafasının sağ tarafında ve tam sağ kulak arkasında da ağrı var. Hareket ettiğimde bu şikayetlerim daha fazla oluyor. Eğer bana benzer bu durumları yaşayan varsa paylaşabilir mi? Yorum yazan ve yazmayan bütün kişilere teşekkür ediyorum. Saygılar.
  • [GÜNCEL] - Bugün yaklaşık 2 saatten beri süren yüz ve boyun uyuşmam var. Beni baya bir rahatsız ediyor. Aynı şekilde vücudumda diğer yerlerinde de bu uyuşukluğu hissediyorum. 2.5 saat önce midem bulanıyor gibi hissettim. Sağ ayağımda hala uyuşukluk ve karıncalaşma devam ediyor. Ayrı olarak gözlemlediğim başka bir semptom olarak sağ ayağımın daha çok arkasında hissettiğim yanma mevcut. Kendimi gerçekten çok kötü hissediyorum. Yorum yapabilirseniz sevinirim. Saygılar.
  • Damarlarında tıkanma olabilir.Kramp giriyor mu sağ bacağına?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek taraflı etki gayet normal. Mesela benim sağ ayağımda karıncalanma oluyordu sonra zamanla diğer ayakta da karıncalanma olmaya başladı. Şu an bu yazıyı yazarken ise sol ayağımda karıncalanma var :D


    Ayrıca yanma, anlık acıma, kas seyirmesi durumları da yine bel ya da boyundan kaynaklı nörolojik etkilerdir.


    Yüz, boyun, dudak, kulak uyuşması da yine boyun ile alakalı çünkü bende de var ordan biliyorum. Hatta bugün dudağımın karıncalanması ile ilgili doktor ve hemşire ile uzun uzun görüştüm.


    Ayrıca benim de kulaklarım ağrıyor. Kafamı geriye doğru yasladığımda ise sağ kulağımın içi acıyor ve çınlıyor :D


    Mide bulantısı da bende oluyordu ama genellikle baş dönmesi ile birlikte oluyordu.


    Sol kalp bölgesinde, o bölgenin arkasındaki ağrı da yine boyundan kaynaklı. Çünkü ben 3 farklı kalp doktoruna gittim.


    Ve ben de hareket ettiğimde tüm bu şikayetlerim daha da artıyor ama her gün düzenli hareket ettikçe aylar içerisinde bu şikayetler azalacaktır ama şöyle bir denge kurmak gerekiyor; ne sürekli ayakta olacaksın, ne de sürekli yatacaksın. Bu ikisinin ortasını bulman lazım.


    1 saat ayakta kaldıysan 1 saat uzanıp dinlenmen lazım yoksa daha kötü oluyorsun (çok b*ktan bir durum)


    Vücudun çeşitli yerlerinde karıncalanma da oluyordu bende ve hatta alakasız yerlerde ağrılar da oluyordu. Bunun da sebebi aslında beyne giden sinyallerin sekteye uğramasından kaynaklanıyor çünkü boyundaki bozukluk beyne giden sinyallerin sekteye uğramasına nedeen oluyor.


    (bu konuda sana yazdığım tüm bu bilgileri yazmadan önce en az 3 beyin cerrahı, 3 fizik tedavi doktoru, 2 dahiliye, 2 nörolog ve şu an yazmaya üşendiğim daha bir sürü bölüme gidip, bir sürü test yaptırmış birisi olarak yazıyorum ayrıca yıllardır çeşitli yabancı kaynaklarda da bu konuyu derinlemesine araştırmış birisiyim.)


    Eğer sen de kardiyoloji, dahiliye, nöroloji gibi çeşitli bölümlere gittiysen ve testlerin normal çıkıyorsa senin de sorunun büyük ihtimalle benim gibi boyun ve/veya bel ile alakalı.


    Son olarak benim de kollarımda ağırlık hissiyatı var. Hatta bugün bizzat doktora sordum kollarımda ağırlık var diye. O da benden güncel MR testi istedi. Yarın hem boyun hem de bel için güncel MR çektireceğim.


    Benim kollarımda ağırlık özellikle egzersiz yaptıktan sonra oluyor onu fark ettim. Bugün doktora ağırlık çalışabilir miyim sakıncası olur mu diye sordum o da çalışabilirsin dedi.


    Ayrıca çok endişeli ve takıntılısın sanırım. Çünkü ben de öyleyim. Eğer kendine engel olamıyorsan kesinlikle psikiyatriye git ve sürekli endişeli olduğunu söyle. O senin için en uygun anti depresanı verecektir. Ben de senin gibi olduğum zamanlarda gece - gündüz resmen işkence çekiyordum ama anti depresan sayesinde o günlerimi daha kolay geçirdim ve şimdi bıraktım çünkü artık gereksiz endişeli değilim.


    Vee ben de senin gibi acaba kanser olup, ölüyor muyum yoksa felç mi olacağım gibisinden çok kötü senaryolar geçirip durup sürekli acile koşardım. 1 gecede 3 defa acile gittiğimi bile biliyorum. İşte bu yüzden psikiyatriye gitmeni öneriyorum çünkü ben öyle yaptım ve bu çok zor zamanları o şekilde atlattım.


    Konuşmak istersen bana mail adresini bir şekilde verirsen mailleşelim.





  • elit-insan E kullanıcısına yanıt
    Gerçekten uzun ve detaylı anlatımın için teşekkür ederim. Güvendiğim insanlara veya çevremdeki yakınlarıma bu durumu ben anlattığımda, bir sürü tetkik ve muayene yaptırdın. Herkes sana bu tarz durumların psikolojik nedenlerden kaynaklandığını söylüyor. Gerçekten ciddi bir ağrım söz konusu olduğunda bile, çevremdekiler psikolojiktir bir şey olmaz diyip geçindirmeye çalışıyorlar. Bu olayın gerçekten psikolojik bir boyutuda var ama benim hissettiğim bir de gerçekten psikolojik boyutu olmayan vücudumda semptomlar görüyorum. Beyin MR’ını çektireli daha 2 ay oldu sayılır. Beyin MR temiz çıkmıştı. Fakat en sonuncu boyun ve sırt MR’ını 2019’un 11.ayında çektirmişim. 3-4 tane farklı doktora sordum, bunlar doçent ve profesörler.

    -Sorum şuydu : “Beyinle alakalı bir rahatsızlık olsa, kesinlikle MR’da çıkar mıydı? “

    Cevap olarak “ Kesinlikle çıkardı. Çıkmama gibi bir ihtimal söz konusu değildir” .

    -Daha sonraki sorum şu oldu : “ Anjiyo Beyin MR’ı yaptırmama gerek var mıdır?

    Cevap : Hayır kesinlikle böyle bir şeye ihtiyaç yok. Anjiyo MR, Normal Beyin MR’ında şüpheli bir durum görüldüğünde istenen bir tetkiktir. Senin Beyin MR’ında herhangi bir terslik olmadığı için böyle bir isteğe gerek yoktur” .

    Bu arada 6 sene içerisinde 4 kere Beyin MR’ı çektirdim. Ve her zaman sonuç, “Normal sınırlarda Kranial MR İncelemesi” oldu. Sürekli beyinle alakalı bir takıntı içerisindeydim. Beynimi vücudun en önemli organı olarak tanımlayıp, beyinde bir sıkıntı yoksa diğer testler benim için daha önemsiz oluyordu. Fakat daha sonradan diğer testlerimide yaptırdım. Boyun ve Sırt için MR isteğinde bulundum. Boyunda düzleşme ve belde hafif bir fıtık başlangıcı olduğu söylenmişti. Bugünlerde konu içerisinde yazdığım gibi, vücudumun daha çok sağ tarafında gördüğüm semptomlar beni korkutuyordu. Bugün ilk kez, bir anda yüz,baş ve boyun dahil uzun süreli bir uyuşma yaşadım. Sanki böyle yüzüme dokunduğumda, dişçiye gitmişim bir iğne yapmışta, o tarz bir uyuşukluk hissediyorum. Fakat herhangi bir şekilde his kaybı yoktu. Artık nörolojik doktoruna o kadar fazla gitmişim ki, bu tarz belirtiler yaşadığımda nörolojik testleri kendi kendime yapıyor ve beyin olarak o anda sıkıntım olmadığını kendimce belirliyordum. Bu yaşadığım sıkıntıların, boyun düzleşmesi,sırtta hafif kifoz, hafif bel fıtığı ve bazı omurga disklerimde baskıdan kaynaklanabileceğini düşünmek istedim. Ama dediğim gibi sadece vücudumun sağ tarafında bu dediğim semptomları yaşamam beni korkutuyor. Bazen nefes alış-verişinde sıkıntı çekiyorum. Daha 35 dk önce nefes alıp verirken zorlanıyor gibi oldum. Bazen senin de anlattığın gibi kulak çınlamaları yaşadığım anlar oluyor. Ama gün içerisinde 2 veya 3 en fazla oluyor. Çoğunlukla iki kulak birden çınlıyor. En fazla 7/8 saniye sürüp, bitiyor. Tekrardan teşekkürler yorumun için. Özelden mailimi paylaşmaya çalışacağım. Saygılar.




  • [GÜNCEL] - Bugün nerdeyse bütün gün kendimi sersem gibi hissettim. Konuyu açarken kendimle alakalı bir semptomu eklemeyi unutmuşum. Gün içerisinde sürekli bir yorgunluk var. Enerjim böyle tükenmiş bir şekildeyim sürekli. Ondan dolayı da üşengeçlik hali ortaya çıkıyor ve hiç bir şey yapmak istemiyorum. Bugün gün içerisinde bir kaç kez ayakta yürürken başımın döner gibi olmasıyla birlikte endişe kat sayım daha çok arttı. Bir de bunlara kafa sersemliğiyle birlikte nefes darlığı eklenmez mi? Kendimi böyle kafama hafif ağrı da girmesiyle birlikte fenalaşıyor gibi oluyorum. O anda sanki bir şey olucakta bir an önce acile koşmalıyım? Sürekli vücudumla alakalı bu semptomları hissediyorum. Gece ara sıra uykumdan kalkıyorum, o anlarda da kalktığım gibi bir anda kendimi kötü hissetmeye başlıyorum. Bazen şansım yaver gidiyor, uyku bastırıyor da uyumaya devam ediyorum. Ama bazı zamanlar oldu sabaha doğru uykumdan kalkıp, uyuyamalar mı desem? Gerçekten yaşayan bilir derler ya öyle işte. Konuyu güncel tutmak için ne yaşadıklarımı yazıyorum ki, bunları yaşayan benzer arkadaşlarımız varsa kendini belli eder de, konu altında yaşadıklarımızı tartışabiliriz. Uzun görüp bazen yazdıklarımı yarısına kadar okuyup veya tamamını okuyup ama zamanını çaldığım arkadaşlardan şimdiden özür dillerim, affınıza sığınırım. Okuyupta cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Saygılar.




  • Hem anksiyete hem de boyun düzleşmesi sorunun var aynı benim daha önce yaşadığım gibi. Psikiyatri + fizik tedavi bölümlerine randevu al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.