Şimdi Ara

Sağ Elde 4 ve 5. parmaklarda uyuşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar malum yaz ayları okullar tatil ailem çalıstıgı için tatilede gidemedim ve bu nedenle günüm sürekli bilgisayar başında geçiyor neyse konu mouse yı kullandıgım elimde yani sağ elimde son 2 parmakta yani yüzük ve serçe parmagımda 2 gündür bi uyuşma var ve geçmedi biraz araştırdım fakat pek bişey bulamadım sizce bunun sebebi nedir cevap verirseniz sevinirim açıkçası bi panik oldum çünkü ailem zaten sürekli bilgisayarda çok vakit geçirdiğim için kızıyorlar açıkçası doktorlara kadar giderse iş benm için kötü olur cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler



  • StephanG S kullanıcısına yanıt
    Stres ve uzun süreli aynı pozisyonda durma sonucunda boyun düzleşmesi oluşmuş olabilir. Normalde S şeklinde olması gereken boyun omurları yanlış pozisyonda durma sonucunda giderek I şekline yaklaşır. Bu durumda vertebral diskler medulla spinalis'e (omurilik) baskı yapmaya (boyun fıtığı) başlar. Bu da kola giden sinirlerde özellikle parmak uçlarında uyuşma şeklinde kendini gösterir. Bu tablo ilerlediğinde kolda dayanılmaz ağrılara neden olabilir. Pozisyonun ergonomik hale getirilmesi, stresten uzak durulması, fizik tedaviyle boyun kaslarının güçlendirilmesi rahatlama sağlar. Ancak çok ilerlemiş vakalarda ameliyat şart olur. Bence tablo ağırlaşmadan önleminizi alın. Ben ihmal ettiğim için ameliyat olmak zorunda kaldım. Saygılar.
  • peki ne önlem alabilirim
  • Yukarıda söylenildiği gibi bilgisayar başında oturuş pozisyonunu düzeltmen gerekir. Boyundaki omurdan çıkıp parmak uçlarına kadar giden sinirde sıkışma belirtisi görünüyor, yüzük ve serçe parmaklardaki uyuşma ulnar sinir sıkışması (dirseği bir yere çarptığında elektrik çarpması gibi tepki veren sinir) belirtisidir. Uyuşma geçmezse fizik tedavi bölümüne gidebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok saolun inş düzelir
  • Bu duruma ulnar sinir sıkışması da yol açabilir Dirseğinde veya el bileğinin küçük parmak tarafındaki kısmında baskı oluşması sonucu oluşur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi dikkatimi çektide mouse kullanırken 2 parmak boşta kalıyo ve onlar uyuştu acaba hiç kullanmadıgım için olabilirmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StephanG -- 21 Ağustos 2014; 0:27:00 >
  • StephanG S kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun 20 gündür bende mevcut ve yeni doktora gittim.

    Hastaneye gittiğimde hangi bölüme gideceğimi bilmiyordum sordum bana nörolojiye gitmem söylendi.Sıra aldım doktorun yanına gittim 4. ve 5. parmakların uyuştuğunu söyledim.Bir kaç tane soru sordu.Sağ bacağında uyuşma var mı? Ağrı oluyor mu ? İlaç kullanıyor musun ? bunları sordu.Kan tahlili istedi.Kan tahlilinde bir şey çıkmadı.

    Bu genellikle boyun, dirsek ya da bilek kısmındaki sinir sıkışmalarından kaynaklanıyormuş.Bu yüzden benden Mr ve EMG istedi.

    Unutmadan söyleyeyim, kan tahlilinin sonuçlarını göstermek için tekrar gittim.O sırada Mr ve EMG için tarihleri almıştım fakat biraz ileri tarihlere verdiler.Bende o zamana kadar ne yapmam gerektiğini ya da ne gibi şeyler olabileceğini sormuştum.

    Mümkün oldukça elini zorlama,ağırlık vs kaldırma,gece uyurken çok rahatsız ederse bilek ateli kullanabileceğimi söyledi kısacası o elini fazla hareket ettirme dedi

    Bir süre sonra elinde güçsüzleşme olabilir dedi ki oldu eskisi kadar bir şeyleri sıkı tutamıyorum, güçsüzleştiğini hissedebiliyorum ve o uyuşma ara ara artıyor.

    Belki senin durumun daha farklıdır, senin sıkıntın daha hafif ya da daha ağırdır bilemiyorum ama bana sorarsan uzmana görün ne olur ne olmaz çünkü bu başka rahatsızların(isimlerini söylemişti ama hatırlamıyorum) belirtisi olabilirmiş.Sonuçta sağlık bu dikkat etmek lazım, şimdiden geçmiş olsun.




  • bende başlayalı bikaç gün oldu şimdi senin söylediklerini okuyuncada doktora gitmeyi düşündüm fazla geç olmadan gitmek lazım haftasonu gidiyim öğreniyim işin aslını normal günlük hayatımda hiç farketmiyorum sadece elimi kullanıcagı zaman hissediyorum inşallah kötü bişey yoktur saol
  • Karpal Tünel Sendromu (kısaca KTS), parestezi, ağrı, uyuşma ve diğer belirtilerin neden olduğu medyan nöropati tuzağıdır. Temel problem ele giden medyan sinirin el bileğindeki karpal tünelden geçerken çevre kılıf tarafından sıkışmasıdır.

    Boyun bölgesinden çıkıp bileğe kadar uzanan medyan sinir elde birçok kasın uyarılmasını üstlenir. İşte bu kanal boyunca medyan sinir çeşitli nedenlerden dolayı el bileğinde basıya uğrarsa, sinir sıkışmaları arasında en sık görülen Karpal Tünel Sendromu ortaya çıkabilir.[1]
    Sebepleri (Meslek Hastalığı)

    Özellikle uzun süreler tek tip el işi yapanlarda görülen bir rahatsızlıktır. bilinen en eski şikayet daktilo kullanan sekreterlerde görülmeye başlanılmış o dönemlerde halk arasında sekreter hastalığı adını almıştır. daktilo gibi sert basma kuvveti gerektiren tuşlu klavyelerde, eldeki tendon'ların kalınlaşmasına ve buna bağlı sinir üzerinde bası oluşmasına sebep olmaktadır.

    özellikle fazla mesai yapmak zorunda bırakılan veri giriş elemanlarında bu sağlık sorunu sıkca görülmektedir.
    ve ayrıca müzikle uğraşanlar özellikle piyano ve kalın telli parmakla çalınan çalgıları kullananlarda sıkça görülmektedir. ( gitar )

    Yaşa bağlı sebepler

    Yaşa bağlı olarak kireçlenme veya yağ dokusuna ait çeşitli rahatsızlıklarda ortayada çıkabilmektedir.

    Bilgisayar kullananların dikkat etmesi gerekenler

    Microsoft Türkiye ; Sağlıklı Bilgisayar Kullanma Kılavuzu [2]

    Klavye tuş takımı açısından elin rahat hareket edebileceği genişlikte ürünler kullanılmalı, laptop klavyesi gibi ergonomik olmayan ürünleri kullanmayınız.
    Masa başında dizüstü bilgisayar kullananların rahat bir masaüstü klavye kullanması önerilir.

    Bilekler için çeşitli bilek altı destekleyici ürünler kullanılabilinir. (Burada asıl önemli olan kolun dirseğe kadar olan kısmının desteklenmesidir)

    Oyun konsolları

    Özellikle Xbox, Playstation ve taşınabilir el konsollarında uzun saatler geçirmek sonraki yaşlarda sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu ürünlerin sınırlı süreyi aşılmayacak şekilde kullanılmasında ciddi yararlar vardır.


    Belirtileri

    kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak oluşan rahatsızlıkların sıralı bir gelişimi süreci söz konusu değildir. bu açıdan kişiden kişiye göre aşağıda geçen rahatsızlık tanımlarından sadece biri veya bir kısmı veya bir çoğu görülebilir.

    Parmak uyuşması ; Parmaklarda uyuşma
    Bilek ağrısı ; Bilekten kola uzanan ani ve keskin ağrı
    Parmaklarda yanma hissi
    Daha çok sabahları görülen şişlik ve el krampları
    Başparmakta güç kaybı
    El ve bilek ağrısıyla uyanma
    Elde uyuşma , Nöropraksi


    http://tr.wikipedia.org/wiki/Karpal_t%C3%BCnel_sendromu

    bilgisayar kullanmamayı denyein . şikayetiniz kalıcı hal almadan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: StephanG

    merhaba arkadaşlar malum yaz ayları okullar tatil ailem çalıstıgı için tatilede gidemedim ve bu nedenle günüm sürekli bilgisayar başında geçiyor neyse konu mouse yı kullandıgım elimde yani sağ elimde son 2 parmakta yani yüzük ve serçe parmagımda 2 gündür bi uyuşma var ve geçmedi biraz araştırdım fakat pek bişey bulamadım sizce bunun sebebi nedir cevap verirseniz sevinirim açıkçası bi panik oldum çünkü ailem zaten sürekli bilgisayarda çok vakit geçirdiğim için kızıyorlar açıkçası doktorlara kadar giderse iş benm için kötü olur cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

    aynen, bende de oldu. senin dediklerinden suphelendim. baska seylerde olmustu (tansiyon, asiri cimcikleme, kas gerilmesi gibi) ama en cok bilgisayardan suphelenmistim . dogru beyinciye gitmistik sansa o hafta bizim poliklinikteydi. o da anladi ama yinede bazi tetkikler yapti
    sonra kendi kendine gecti ama bilgisayar i hayatimdan cikardim
    umarim iyilesmissindir. musaitsen arada haberleselim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler allaha şükür iyileştim kurtuldum :)
  • Iyilesme nasil oldu acaba bende bilgisayardan dolayi eminin dirsegimi koyuyorum hep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spartanasd S kullanıcısına yanıt

    Kardeşim çok geçmiş olsun.. serçe parmağım uçtan ilk boğumda benim de benim uyuşma var. Tam o kısma malüm elimizde tuttuğumuz cep telefonu geliyor, alt kısmı dayama gibi.. ben ona yordum, yaklaşık 1 haftadır da devam ediyor.. aynı zamanda pc başı çalıştığımdan o el sürekli mause da ve serçe parmak hep boşta.. nasıl kurtuldun bizleri aydınlatır mısın?

  • Oncelikle cok gecmis olsun bu belirtileri hissedince klasik olarak internetten hastaligi teshis ettim ve direk doktora gittim. Norolojiye gittim teshis etti ftr bölümüne yonlendirdi, ftr doktoru bana krem ve vitamin verdi, hareket yapayim mi dedim yok gerek yok dedi ama ben youtubede gördüğüm esnetme hareketlerini yaptim. Etkisi oldu mu bilmiyorum ama kiraz sapi cayi ictim her gun 2 bardak. Bilgisayardan uzaklastim bi sure, telefonu da dirsegim katlanmayacak şekilde kullandim ve gecti. Uyurken vs kolumun altina yastik koydum kolum katlanmasin diye. Ama esnetme hareketlerinin faydasi olduğunu düşünüyorum çünkü hareketleri yapınca bi acilma geliyodu fazla da zorlanmadan denenebilir. Youtubede cubital tunnel exercises gibi seyler yazınca cikiyo @huseyin_elk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartanasd -- 23 Kasım 2020; 23:31:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Sağ Elde 4 ve 5. parmaklarda uyuşma

    Çok ilginçtir ki aynı gün sosyal bir platformda "extensor digiti minimi" ve görselini gördüm. Sadece dirsekten gelen bir kasın direkt ve sadece serçe parmağına gittiği vardır görselde. Oraya yazdım ve sayfa yetkilisi sağolsun bu bilgiyi verdi  Sağ Elde 4 ve 5. parmaklarda uyuşma . Ayrıca ben aynı gün iş yeri hekimine çıktım ve bana belki de romatizmal bir rahatsızlık olabileceği, fakat ilk başta kas gevşeltici olarak ağrı kesici ve ödem atıcı jel yazdı. 1 defa kullandım gece yatarken ve sonuç mükemmel, 1 haftadır uyuşma ve sızı geçti. Size de ayrıca bilgilendirme için teşekkür ederim, umarım benim de yorumum bir diğer arkadaşa fayda sağlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.