Şimdi Ara

Sadece oyun için 9600kf mi ?3600 mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sadece oyun için toplayacağım intel mi amd mi ? z390 anakart alacağım intelde amd de b450.Bir de intelin yeni gelecek işlemcilerini şuanki anakartlar destekleyecek mi? bu arada gtx 1080 ile kullanacağım.



  • paran varsa 3600'den şaşma go go go

    ille de intelciyim diyorsan 9600kf denen gubidik overpriced işlemciyi alacagına 9400f al daha iyi. 9600kya yapacağın yatırım anakart soğutma hiçbiri değmez.

    hem intelciyim hem de sabırlıyım diyorsan da 6/12 i5leri beklersin. bu noktadan sonrra i5 alan kimse "intel bize kötü ürün sattı ühü" demesin. inatla alırsanız ettiğinizi bulursunuz. adamlar kendilerin 6/12 i5 getiriyorlar. bağıra bağıra 6/6 işlemcilerin orta seviye oyunculukj için bile yeterli olmadığını kabul ettiklerini beyan eden bir HAMLEdir bu
    Hic dusunme, overclock ile isim olmaz oyunumu oynar keyfini alir cikarim diyosan 9400F, iyi bir anakart ve sogutucu alacak butcem var diyorsan 9600KF.

    3600’u pas gec.

    Not: 9600KF, 1080p’de hic bir oyunda seni kisitlamaz merak etme. Birkac oyunda en fazla 10 fps geride kalirsin. Onu da overclock ile kapatirsin. Onun disinda intel su an cogu oyunda daha cok fps veriyor. Eğer coklu gorev gerektiren uygulamalar kullanmayacaksan, 3600 gereksiz.

    Edit: 14 gun once Ryzen 5 3600 almistim. Kendime kasa bakma surecinde oldugum icin kutusunu acmamistim. Bugun islemciyi ve anakarti iade ettim. i5 9600KF satin aldim. Forumda islemci konusundaki ryzen 3600 basliklarina bakarsan, kararimi neden degistirdigimi anlayabilirsin :)
    Yazmayayım dedim ama 9400fler falan havada uçuşmuş. 9400f dediğin işlemci bildiğin 8400 işte. Şuan Ryzen 3600 kullanıcısı olarak daha öncesinde 8400-8600k ve 9600k kullandım. 9600k'ya da 8600k diyebiliriz. Kullanıcı deneyimi olarak neler yaşadığımı yazayım kararı sen verirsin. Amd veya intel fanı olarak değerlendirmeyeceğim, intel'e biraz daha sempatim olsa da devir sempati devri değil hangisi bana daha faydalı olur devri

    -8400-8600k-9600k kötü işlemciler mi değiller tabi ancak HT olmaması sebebiyle yetersizler. Eski yapım oyunlarda bu yetersizlik sırıtmıyor hatta 9600k daha yüksek performans gösteriyor 3600'e göre. İş yeni yapımlara gelince stutter delisi olup ne oluyoruz yahu durumuna düşüyorsun. Son iki Ac oyunu ve Bf'de bu ne oluyoruz yahu durumu daha şiddetli oluyor tabi.

    -Şuan intel tarafında alınacak en baba işlemci 9700k falan değil hala 8700k derim şahsen. İlk çıktığı zaman alanlar çok iyi bir yatırım yaptı. Bunun dışında 9900k diyeceğim ancak o canavarı soğutması vs derken devasa bir maliyet altına giriyorsun. Yeni nesil İntel işlemcilerin eli kulağındayken şahsen girilmez o masraf altına.

    -5 aydır 3600 kullanan biri olarak performans anlamında oldukça memnunum. Stok fanın yetersizliği dışında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Stok fan demişken ısınıyor konusuna değineyim. Evet 3600'ü stok fan ile kullanmak sıkıntı ve "stok fan ile kullanınca ısınıyor" ve işlemciden tam verim alınamıyor. Stok fan ile en yüksek sıcaklık değerim 85-87 derecelerde geziyordu. 1 hafta stok fan ile kullanım sonrası 350 TL'ye Noctua u12 aldım ve bu bana tam olarak 20 derece civarı bir değer kazandırdı. Şuan tam yükte 4.2ghz ve 1.28V ile max 67-70 derece arasında geziyor işlemci. Stutter ile sinir bozucu oyun deneyimi yaşamak yerinde yağ gibi pürüssüz bir oyun keyfi yaşamakta cabası tabi.
    Şu intel kullananlar ve özellikle amd kanadında bazıları FORUMDAKİ KONULARI GÖRÜP SANARSINIZ Kİ İNTEGRAL TÜREV SORULARINI ÇÖZERSEN RYZENI HALLEDERSİN GİBİ KAFAYLA yaklaştıkları için iade eden falan olmuş. Tek kelimeyle artık size cevap vermek yerine gülüp geçiyorum. Adam bilgisayardan anlamadığını söyleyip donanım iade etmiş varmı böyle bişey . Hiç öğreneyim uğraşayım ne var çocuk oyuncağı diye basite indirgemek yok tak kullan mantığınızı bilgisayar dışındaki şeylerdede kullanıyorsanız bilemem alışkanlık olmuş olabilir ama bu ryzenın verimli çalışması için integral türev gibi sorularla uğraşacağınız kadarda zor bişey değil

    Yav şu inteli önerenlerdeki cevaplara bak hepsi bir ağızdan "yeni intel işlemciler 12 izlekli gelicek htli gelicek" cart curt demiş. E be adam sen herife bekle 10. Nesili diyorsun htli geleceğini izlekli geleceğini söylüyorsun sen burda farkında olmadan amdyi resmen göklere çıkarmışsın ? O adam şimdi neden hazırda htli mis gibi ryzen işlemciler varken 10. Nesil inteli bekleyene kadar alacağı zevkten mahrum kalsın ? Ama sırf bize çamur attığınız fanboyluğu asıl kendiniz yapıyorsunuz bide amdyi överek. Sizin o bi Allaha el açıp dua etmediğiniz kaldığı intele 10. Nesil işlemcileri htli gelicek diye adamı bekleticeksiniz sonrada adam 2017 den beri piyasaya sürülmüş ve 3. Nesile bile gelmiş htli izlekli ryzenlara dokunmayacak ? ne alaka

    1) Öncelikle adamı bekletmeye hiçbir hakkınız ve savunmanız yok çünkü başta coronavirüsü olmak üzere ve dünyadaki piyasaların bu kadar allak bullak olduğu dönemde adam 10. Nesil inteli bekleyecem derken sırf htli olacağına vurgu yaptığınız ama şimdiden 250-300 watt tüketecek o intel işlemcilerinden birini alayım diye belki;

    dolar euro patlak vericek belki ihracat ve üretim aşırı kısıtlanıcak 1300 liraya sahip olunabilcek ryzen 3600 veya önceki nesilleri olacak 1.5 katı fiyatı ? Belki işlemci sıkıntısı çıkıcak herşey olabilir dünyanın ne hale geldiğini hepimiz biliyoruz

    2) Kusura bakmayın ama en başta "No Way Out" hocanın dediği gibi işlemciden anakarttan bios ayarlarından overclock işlerinden anlamayan adama boşver tutup intel alın demekte işin kolayına kaçırtmanızdan başka bi savunulacak yanı yok. Ryzenı verimli çalıştırmak "sözde" zor olduğunu söylemek ryzenın handikapı değil SİZİN handikapınız. Neden mi ?

    Ben 2010 yılında sırf knight online oynayamıyorum diye 750 liralık bilgisayar dizdirdim 9 yıl boyunca bilgisayarda güç tuşuna basıp oyunumu oynayıp güç tuşuna basıp kapattım. Başka hiçbir şeyini kurcalamadım. Ne ekran kartından anlarım ne işlemciden ne overclocktan ne başka bişeyden. Ben 9 yıllık süre boyunca forumda takıldım ve boş vakitlerimde bolca donanım konuları okudum. 2019 da bilgisayarımı yenileme kararı aldığımda işlemci anakart kombinasyonumu aynı bıraktım yani amd ve nvidia olarak. Bilgisayarımın parçalarını bile ilk kez yapmama rağmen montajını yaptım ve sorunsuz bi şekilde "Please select boot drive" ekranını aldım. Windows 10 uda yüklememle birlikte artık işin yazılımsal yani bu işlemci ram ekran kartı anakart bios voltaj gibi konulara giriştim

    Ne mi oldu ? 1 ay sonra sadece 1 ay sonra ryzen 3600 ümü mutlu mesut fıstık gibi ve uygun sıcaklık değerleriyle oyunlarımı 2019 temmuzdan bu yana çatır çatır oynamaya başladım. Ne mavi ekran ne kitlenme ne overheat ne başka sorunlar. Bana vahiy mi indide 9 yıl sonra hem montajı ilk kez yapıp başarıyla monitörümden görüntü aldım hemde ryzen 3600 ümü uygun voltaj ve ghzde uygun sıcaklıklarda çalıştırmayı başarıp performansımı arttırdım ? KOCA BİR "YOO". SADECE FORUMDAKİ RYZEN KONULARINI GÜZELCE TAKİP ETTİM VE TAKİP ETMEYEDE HALA DEVAM EDİYORUM

    Kısacası ryzen kullanmakta ryzenı iyi çalıştırmakta ryzenla uğraşmakta çocuk oyuncağından başka birşey değil. Ben bunu bilir ve söylerim. Arkadaşımız umarım doğru kararı verir

    NOT: Bakıyorum bazıları hala sırf çamur olsun misali ryzenlar aşırı ısınıyor 80-85 derecelerde falan filan demiş. Yav ana konumu açalım konumu sabitleyelim forumda bi kere araştırmaktan kaçınan özellikle intel kanadındakiler "ryzen 3600 kullanıyorsan sıcaklıklarını bizle paylaşabilir misin ?" Konusuna hiç bakmamışlar galiba

    Ben kendi değerlerimide yazayım ama gene türüyecekler ve insanların kafalarını bulandırcaklar biliyorum

    41.50 mhz, 1.33 voltaj
    Oyunlarda 43 ile 56 derece arası
    Cinebench R20 68 derece
    Prime95 84 derece
    Ya şöyle gerizkjalı gerizekalı intel amd tartışması çıkaran fanboylara aşırı sinir oluyorum size uygun hangisiyse alın işte babanızın şirketi mi ? Kimi adam ben bios bilmem der intel alır kimisi ben f/p istiyorum der amd alır salın moruk Allah aşkına ya.Şuraya çok ağır bir küfür yazıcam bir gün.
  • 3600.

    Her sey daha ucuza gelecek boylece daha iyi ekran karti alabileceksin.
  • Oyun için intelin daha avantajlı olduğunu ve bu avantajını en azından ryzen 4 serisine kadar sürdüreceği anlaşılıyor.

    6/6 çekirdek bir şekilde kendisini kısıtlayan uygulamalar görecektir. Ancak bu durum fps avantajı konusunda fikir ayrılığına neden olmuyor. Fps konusunda daha iyi veya eşdeğer bir fps alacaksınızdır.

    .................

    3600 fiyatına göre iyi bir işlemci ve 9600 kf nin sıkıştığı uygulamalarda daha net fps vereceğe benzemekte. Yine az veya benzer fps verdiği görülebilir ancak drop konusunda sorunsuz olacağı düşünülebilir.

    .................

    intelin core mimarisi bi şekilde hala iş görebilen bir yeterliliğe sahip. amd ryzen ile core mimarisini geçmedi ona muadil işlemciler çıkardı ve fiyatlandırmayı da ona göre yaptı.

    3600 eğer ki ilk nesil ryzen olsa idi işte o zaman net bir şekilde ryzen önerilebilir iken şu an için oyun söz konusu ise intel hala anlamlı tercih olma konusunda lider denebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 18 Şubat 2020; 19:5:41 >




  • L.J kullanıcısına yanıt
    ekran kartım var hocam
  • Hic dusunme, overclock ile isim olmaz oyunumu oynar keyfini alir cikarim diyosan 9400F, iyi bir anakart ve sogutucu alacak butcem var diyorsan 9600KF.

    3600’u pas gec.

    Not: 9600KF, 1080p’de hic bir oyunda seni kisitlamaz merak etme. Birkac oyunda en fazla 10 fps geride kalirsin. Onu da overclock ile kapatirsin. Onun disinda intel su an cogu oyunda daha cok fps veriyor. Eğer coklu gorev gerektiren uygulamalar kullanmayacaksan, 3600 gereksiz.

    Edit: 14 gun once Ryzen 5 3600 almistim. Kendime kasa bakma surecinde oldugum icin kutusunu acmamistim. Bugun islemciyi ve anakarti iade ettim. i5 9600KF satin aldim. Forumda islemci konusundaki ryzen 3600 basliklarina bakarsan, kararimi neden degistirdigimi anlayabilirsin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FunctionDie -- 18 Şubat 2020; 19:38:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel bile yeni seride HT'li i5 ile geliyor. 6/6 9600k almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 18 Şubat 2020; 20:1:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FunctionDie

    Hic dusunme, overclock ile isim olmaz oyunumu oynar keyfini alir cikarim diyosan 9400F, iyi bir anakart ve sogutucu alacak butcem var diyorsan 9600KF.

    3600’u pas gec.

    Not: 9600KF, 1080p’de hic bir oyunda seni kisitlamaz merak etme. Birkac oyunda en fazla 10 fps geride kalirsin. Onu da overclock ile kapatirsin. Onun disinda intel su an cogu oyunda daha cok fps veriyor. Eğer coklu gorev gerektiren uygulamalar kullanmayacaksan, 3600 gereksiz.

    Edit: 14 gun once Ryzen 5 3600 almistim. Kendime kasa bakma surecinde oldugum icin kutusunu acmamistim. Bugun islemciyi ve anakarti iade ettim. i5 9600KF satin aldim. Forumda islemci konusundaki ryzen 3600 basliklarina bakarsan, kararimi neden degistirdigimi anlayabilirsin :)
    Arkadaşa Kesinlikle Katılıyorum Ryzen 3600 deli gibi ısınan bir işlemci internette zaten bir sürü testi var forum ısı konularıyla dolu amd ye hiç bulaşma derim bence işlemci resmen 80-85 dereceleri görüyor sıvı soğutma ile üstelik hava soğutma ilede aynı şey yine i59400f al gitsin yada 10.nesili bekle 6 core 12 thread olarak gelecek i5 serisi




  • 144 hz cs go ,fortnite,r6 siege ,pubg gi değilsen b450+ r5 3600 +balsitix 3200 mhz cl 16 ram +200-300 tl arası soğutucu al . ben intel 10.nesli bkleridim. 10400 daha stabil işlemci olabilir.
  • dünyanın en büyük eticaret sitesi amazon.com işlemcinin beşiği amerika. durum bu niye böyle acaba ? yorum yapmaya gerek bile duymuyorum.

    Sadece oyun için 9600kf mi ?3600 mü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can_R6

    Arkadaşa Kesinlikle Katılıyorum Ryzen 3600 deli gibi ısınan bir işlemci internette zaten bir sürü testi var forum ısı konularıyla dolu amd ye hiç bulaşma derim bence işlemci resmen 80-85 dereceleri görüyor sıvı soğutma ile üstelik hava soğutma ilede aynı şey yine i59400f al gitsin yada 10.nesili bekle 6 core 12 thread olarak gelecek i5 serisi

    Alıntıları Göster
    3600 kullandınız mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kan Turalı

    3600 kullandınız mı?

    Alıntıları Göster
    kullanmadım forumda araştırırsanız yeteri kadar konu var zaten
  • paran varsa 3600'den şaşma go go go

    ille de intelciyim diyorsan 9600kf denen gubidik overpriced işlemciyi alacagına 9400f al daha iyi. 9600kya yapacağın yatırım anakart soğutma hiçbiri değmez.

    hem intelciyim hem de sabırlıyım diyorsan da 6/12 i5leri beklersin. bu noktadan sonrra i5 alan kimse "intel bize kötü ürün sattı ühü" demesin. inatla alırsanız ettiğinizi bulursunuz. adamlar kendilerin 6/12 i5 getiriyorlar. bağıra bağıra 6/6 işlemcilerin orta seviye oyunculukj için bile yeterli olmadığını kabul ettiklerini beyan eden bir HAMLEdir bu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 18 Şubat 2020; 20:46:9 >
  • Can_R6 kullanıcısına yanıt
    Forumda kullananlara sorarsanız birçoğu da normal sıcaklıkla kullandığını söyleyecektir. 3 5 kişinin yaşadığı sorun için genelleme yapmak biraz yanlış oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3600 al, 9600kf daha şimdiden 2-3 oyunda stutter yiyor ve fiyatı balon. Extra olarak da anakartı şimdiden öldü. Ryzenler gayet iyi dostum forumdaki trollere bakma, 8600k dan 3700x e geçtim ben de. Bir sorun olursa sorabilirsin.

    3600 ile 85 derece yaşıyoruz diyenleri de ayrı anlamıyorum, 3700x ve stock soğutucu ile yükte 60 dereceyi zar zor geçiyor işlemci.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 18 Şubat 2020; 21:26:2 >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Hocam inşallah bu işlemcilerin her biri farklı sokete gelmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Aynen düşünen namerttir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. El 9600kf alır delidli 5.3-5.4ghz zorlar bf5 gibi oyunlarda ekranı 120hz düşürür oynardım.


    Var mı intel gibisi ..

    Şaka 3600 alın geçin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 18 Şubat 2020; 21:49:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    Fanboy mod on fiyatları da vermiş hay maşallah kendi bandında üretim yapıyor sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.