Şimdi Ara

Sadece Gtx 1070 mi yoksa Rx580 ve freesync 144hz monitör mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlıkta belirttiğim gibi Sadece Gtx 1070 mi yoksa Rx580 ve freesync özellikli 144hz monitör mü ? 2400 tl bütçe ayırdım 1070 alırsam evga alırım Fakat rx 580 alırsam hangi marka hangi model ve monitör Hangisini seçeceğime pek emin değilim Yardım gerekiyor.

    Ve 3.cü sorum amd vega mimarili ürünlerini beklemelimiyim ?

    Edit: Eğer 1070 alırsam monitörü uzun bi aradan sonra değiştireceğim,Şu an ki monitörüm samsung S23B350



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merfarukkk -- 25 Nisan 2017; 8:30:39 >



  • HDR-FreeSync 2 televizyonlar 2018'de çıkacakmış. Dolayısıyla, hangisini seçersen seç yakın zamanda bir farkını görmeyeceksin ama uzun vadede FreeSync daha avantajlı olacak televizyon üreticileri HDR televizyonlar çıkardıkça.
  • Şu an 23 kullanıyorum bu bile sınırım nerdeyse, 24 inç üzerine çıkmayı kessinlikle düşünmüyorum.
  • HDR almak için düşünmelisiniz yoksa ekran çapıyla işiniz yok. HDR olunca görünür renk huzmesi daha çeşitli oluyor. Normal monitörler sRGB hedeflerken ve başaramazken, 2 katına sahip monitörler üretilmesine olanak tanıyor. Herşey ışık düzeyi ile alakalı: 300 lümen aydınlatma, 1000, 10000 hep fark yaratacaktır. Normal monitörler 100 lümene göre ayarlı, esneklik sağlamıyorlar. HDR-FreeSync 2 ise ölçülebilir fark yaratacak bu konuda.




  • Freesync amd tarafı için oldukça avantaj. Nvidia da bunun için fazladan 1000 lira gerekiyor. Normalde nvidia gpu ları daha rafine buluyorum ama işin içine Freesync girince durum değişiyor. HB nın bu seferki kdv indirimi tırt çıktı. Bekleme durumun varsa vega yı bekle derim. Gelmesi Temmuz ayını bulacaktır yalnız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende biraz beklemekten yanayım amd 500 serisi ile resmen ne toplasak kâr hamlesi yaptı, heralde vega çok sağlam ? yoksa böyle büyük şirketler basit hataları yapmazlar bence.

    Edit- Hb olayını konuyu açtıktan sonra gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merfarukkk -- 25 Nisan 2017; 8:29:59 >
  • bence vega al freesync 2 monitörleri bekle hmdi 2.1 destekli olanlar freesync 2 destekli olacakmış o zamana kadar monitör için parada biriktirmiş olursun seni baya idare eder
  • 1. Soruna bu bilgilerle cevap vermek çok zor. Hangi oyunları oynuyorsun. Eğer CSGO vs gibi oyunlarda PRO oyuncuyum diğerler oyunlarda da zaman geçirmek için takılırım ultra grafik 2k vs gibi beklentilerim yok diyosan. 144hz monitör freesync+ rx580 alman mantıklı.

    2. soruda mevcut sistemine göre değişir. Seni idare edecek bir sistemin varsa beklemeni tavsiye ederim. Vega vaad ettiği performansı verirse Nvdia o fiyatları mutlaka kırmak zorunda kalır.
  • Freesync 2 konusunu yeni öğrendim beklemek daha mantıklı bi hal aldı. Peki bu freesync 2 için ayriyetten yeni model monitörleri bekleyecekmiyiz ? Yoksa sadece ekran karti ile mi gelecek o yenilik ?



    CsGo evet biraz fazla oynuyorum, sistemim i7-3770k var ekran karti da hd7850 2 GB, psu sıkıntım yok



    Şimdi anladığım şu nvidia fiyatlari düşse bile freesync 2 ve vega performansina bağlı olarak nvidia arka planda kalacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merfarukkk kullanıcısına yanıt
    Yeni fresync 2 destekli monitör gerekli oda 2018e yaygınlaşır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun odaklı bir sistem ise 144hz monitör önceliğin olsun mutlaka. Gtx1070 değil 1080ti lsan bile rx 580 + 144hz ile aynı "akıcı" deneyime ulaşman mümkün değil 60hz monitör ile.
  • 580+Monitör daha iyi olur sanırım.

    CS için 144Hz çok avantaj saglıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SW4RTHY -- 26 Nisan 2017; 22:0:48 >
  • Bence bekle zira dolar düşecek gibi ayrıca vega hakkında baya araştırma yaptım. ayrıca şuan freesync monitör kullanıyorum ve rx 480 aldım çok memnunum. 580 modelleri biraz şişirilmiş modeller verdiğin paraya değmez. Yani hemen sistem alacaklar için 1080 lerden uygun olacaksa elbette düşünülebilir ama vegaları beklemeye değer. Ben ryzen işlemciler için baya bekledim ve kesinlikle değdi.
  • Konuya yaptığınız tüm cevaplarınız için teşekkürler, Kararımı verdim vega yı bekleyeceğim belki freesync 2 ile normal freesync monitör fiyaları da düşer Eğer vega da ryzen gibi sağlam gelirse zaten alırım ama %20 ile 25 iyileştirme ile gerlirse rx480 alır geçerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merfarukkk

    Freesync 2 konusunu yeni öğrendim beklemek daha mantıklı bi hal aldı. Peki bu freesync 2 için ayriyetten yeni model monitörleri bekleyecekmiyiz ? Yoksa sadece ekran karti ile mi gelecek o yenilik ?



    CsGo evet biraz fazla oynuyorum, sistemim i7-3770k var ekran karti da hd7850 2 GB, psu sıkıntım yok



    Şimdi anladığım şu nvidia fiyatlari düşse bile freesync 2 ve vega performansina bağlı olarak nvidia arka planda kalacak.

    freesync 2 için hdmi 2.1 çıkışlı ekran kartı ve monitör lazım scorpio da hdmi 2.1 çıkışı olacak mühtemelen vegada da olur ama monitörler için daha zaman var gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: merfarukkk

    Konuya yaptığınız tüm cevaplarınız için teşekkürler, Kararımı verdim vega yı bekleyeceğim belki freesync 2 ile normal freesync monitör fiyaları da düşer Eğer vega da ryzen gibi sağlam gelirse zaten alırım ama %20 ile 25 iyileştirme ile gerlirse rx480 alır geçerim.

    Yüksek ihtimal vega yeni bir sistem olacak. Ayrıca şuan ekran kartlarında Vulkan gibi bir sistem var. Yani oyunların İşlemciye yük bindirmeden direk ekran kartı üzerinden çalışması gibi dolayısıyla vegada bunu daha güzel kullanacaklar. Nvidia kabul etmek lazımki çok iyi bir marka ve iyi iş çıkartıyor ama çok pahalı. 1070 ler bile 480 lerden pahalı malesef
  • git bir teknoloji mağazasına bi tane 144 hz monitör dene karar ver
  • 1070 + 60Hz panel tad vermez.

    Bi 144 Hz deneyimle hemen farkı anlarsın zaten.
  • Ne olursa olsun ne kadar canım çekerse çeksin vega yı bekleyeceğim zaten araya yaz tatili giriyor alsam bile pc de vakit geçiremeyeceğim, dolar yükselmez inş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.