Şimdi Ara

Sadece fikir almak için - Fiesta'yı Punto ile değiştirmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar.

    Şimdilik gündemimizde böyle bir konu yok fakat bizim karşı apartmandaki bir öğrencide bir Punto var. 2010 veya 2011 dir araba kız gibi desem yeri. Tipi mipi hoşuma gitti yani ama Punto nasıl araçtır içi kullanışı nasıldır bilmiyorum o yuzden de size sormak istedim.

    Gel gelelim konuya;
    Bizde de 2007 bir fiesta tdci var. Babamı ikna etsem fiestayı satıp punto alsak sizce akıllıca davranmış olur muyuz? Fiesta dan ne eksiği ne fazlası vardır bu aracın?

    Teşekkürler.



  • kısaca fazlası çok eksiği yok. Dynamic yada Emotion donanımlısını alırsanız değiştirdiğinize pişman olmazsınız.. Birde özellikle 90 hp 6 ileri viteslisini almaya çalışın.o zaman fiestayı çabuk unutursunuz
  • Punto Evo mevcut aracınızdan çok üstün. Hem iç hem de dış görüntüsü insanın içini açıyor. Gerçekten b sınıfında en terih edilesi araçlardan birisi olmuş Punto Evo.
  • reklamı bomba ya. beni çok etkiliyor. ama fiat işte..

    - hop ama fiat derken ne demek istedin ? bizim fiat ımız var niye laf ediyorsun.

    laf etmiyorum. dayımda doblo vardı. motor tarafından ses geliyordu. davalık oldu. koç sonuçta durum malum ;) herkese olmaz aynı şeyler ama durum malum...


    ama çok hoş bi araç be abi. değiştirin derim. gerçi makyajlı fiestaysa o da çok güzel. karar sizin. ama allors dance dersiniz :D
  • Her bakımdan sizi mutlu eden bir araç olur. Performans beklentiniz varsa 90lık Grande Punto 6 ileri olanlardan almanızı tavsiye ederim.
  • Aslina bakarsaniz bu kadar olumlu cevaplar beklemiyordum evet makyajli kasa fiesta. Pederin aklina girecegim sanirim
  • punto evo yu bilmem incelemişliğim yok ama 3-4gün önce ford daydım fiesta dizel test ettim izlenimlerim şöyle:

    Fiesta, bu güncel kasaya 2009 yılında kavuştu.2 senedir piyasada ve güncelliğini koruyan bir model.her ne kadar ortada makyajlanacak söylentileri olsada.zaten şu an bi makyaj gündemde değilmiş(görevlinin söylediği).Fiesta tasarım olarak gerçekten iyi hatta rakiplerinide düşününce çok iyi.eski kasalardaki o sıkıcı imajdan tamamen kurtulmuş vaziyette.ben özellikle arka tasarımına bayıldım.bu sportif ve şık tasarım aynı zamanda kalite algısınıda yükseltiyor.

    iç mekana geçmeden kapılardan bahsedeyim.açıkçası bana çok tok bir his vermedi.en azından chevydeki kadar.kapı kapanma sesini beğenmedim.sanki iki aşamalı bir ses var "kıtırt" şeklinde.küçük bi hayalkırıklığı(çok önemli değil ama cruze a alışınca işte ).

    boyutlarıyla tam bir b sınıfı hactback.3950mm lik uzunluğu var ki sınıf ortalamalarında.yükseklik 1481mm, genişlik ise 1722mm.iç hacim olarak çok şey beklenmemeli.heleki cruze gibi hacimli bir otomobilden sonra.boyum 1,75 ve bu boyla arka kısımda ancak rahat edebildim (ön koltuk normal derecede öndeyken).diz mesafesi konusunda şehir içi ve 200km ye kadar şehir dışı yollarda sorun olacağını düşünmemekle birlikte, mesafe artıkça ve arkada oturanların boyu artıkça sıkıntı yaşanacağıda net.baş mesafesi ise tavanla kafam arasında 1 yumruk boyu anca giriyor.ön kısım ise yeterince ve hatta biraz daha fazla ferah.genelde konsol yapısının otomobili boğduğu konusunda eleştriler var ancak bence böyle değil.tamam konsol biraz yüksekçe (tüm yeni fordlar gibi focus,c-max) ama çok sıkıntılı bir durum yok.bu konuda A sütunun payı büyük.çünkü çok ileride tasarlanmış ve genişçe olan kelebek camı sayesinde ferahlık hissi iyi seviyelerde.

    kalite konusunda beni gerçekten şaşırtı.konsolun çok büyük kısmında yumuşak plastikler kullanılmış.ve gerçekten dokunma hissi oldukça kaliteli.renk konusunda benim zevkimi hiç yansıtmayan vişne çürüğü tarzında bi renk tercih edilmiş bence olumsuz olmuş.şunu da ekleyeyim evet plastikler kaliteli ama görünüş olarak o kalite hissini veremiyor.rakiplerinden daha kaliteli plastikler var ama bu çokta iyi yansıtılamamış.ergonomi konusunda ise mutlaka alışma süreci gerekecektir.kullandığım ve incelediğim araçlar en dolu paketti(titanyum x) ve oldukça oyuncaklı yapıdaydı ben severim ama sevmeyenleride vardır.

    el frenini indirip yola çıkıncaya kadar araç böyle.genelde olumlu sınıfında çok iyi bir seviyede.

    madem el freniyle başladık önce onu anlatayım, el frenini çok kısa tutmuşlar 3-4 tık kadar.bizim arabalarda baya uzun olduğunda insan güvenemiyor tutmazsa diye:).kullandığım araç 1,4 tdci 68hp ydi.ama bence değildi.çünkü arabaya gerçekten iyi bir ivme veriyor.iyi devirleniyor ve birer birer vitesleri yükseltikten sonra göstergeye bi bakıyorsunuz birden hız olmuş 80-90.otomobil hızı hisettiren yapıda.bu ivmeyi görünce dayanamadım sordum bu 1,6 95hp tdci mı? "hayır" dedi.açıkçası çokta inanmadım(zaten araç full+full).ama eğer gerçekten 1,4 se çok iyi hatta inanılmaz iyi.şu da var fabrika verilerinde 1,4tdci 0-100ü 14,9sn bu veriyede dayanarak bu performans çok zor.her ne kadar sadece 1030kg olsada:).

    bu arada tüketim kaygısı olmadan gaza basmak çok güzel yahu:).tüketim olarak bahsetmeye gerek yok çok ekonomik 3,5lt ye kadar düşebiliyor.gerçekçi olursak şehir dışı 4lt çok rahat yakalanır.

    pedallara gelince ilk olarak debriyajı beğendim uzunluğu kısa sayılır kavramasıda biraz aşağıda sportif bir hissi var.fren pedalı ise bizim chevyden sonra çok farklı geldi biraz daha hissiz ve güvensiz bir yapıda.ha ama kısa mesafede durduruyor mu kesinlikle evet söylemeye çalıştığım pedal hissi.vitesleri ise çok net söyleyim hiç beğenmedim.otomobil litaritürüne yeni bir kelime ekliyorum, etli vites.evet viteslerde bu his hiç yok.sade kemik desem yeridir.her viteste boşta sanki.ama vites oranları iyi akıcı bir şekilde hızlandırıyor.

    süspansiyon ayarı ise tamemen sportif kullanıcı yönünde.konfor olarak fazla çukurlu vb yolda sürmedim ama elde ettiğim izlenim iyi bir darbe emişi konusunda fazla beklentiye girilmemeli.yol tutuş olarak oldukça iyi.kavşakta u dönüşü yaparken kırmızı yanmak üzereydi(hatta yandı:) ) bu yüzden hızlıca döndüm ve otomobil yana fazla yatmadı.özellikle sert süspansiyonun en önemli etkisi bu olsa gerek.ama konfordan çalıyor.

    fiyat olarak 1,4 tdci 68hp baz donanımın bir üstü olan "my fiesta" için 35,250 dendi.(fazla pazarlık olmadı tabi:) liste fiyatı 36,870). baz donanım "trend" ile arada 1000 tl fark var ki bence değer.çünkü üstüne 15" alaşım jant, hız sabitleyici, ön sis farı, deri direksiyon geliyor.

    bu sınıfta kesinlikle ciddi düşülümesi gereken bir otomobil olmuş fiesta.

    test edin iki arabayıda kararı öyle verin derim nacizane




  • Teşekkürler hocam emeğine sağlık zamanını ayırıp yazmışsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.