Şimdi Ara

Sadece Asgari Ücrette Gelir Vergisinin Kaldırılması Eşitliğe ve Anayasaya Aykırıdır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • asgari ücretten gelir vergisi kaldırılacaksa tüm maaşlardan da kaldırılması gerekir. en azından asgari ücret oranındaki kısmından kaldırılmalıdır. şu verilen teklifle asgari ücretliler haricinde diğer tüm maaşlı çalışanlar gelir vergisi ödemek zorunda.


    adil olmak önemli eşitlik değil diyeninde aklını alırım. vergi ya herkese vardır ya da kimseye yoktur. asgari ücret alan fakirde 6 bin tl alan öğretmen mi zengin? benzin alana sen zenginsin ekstra vergi ödeyeceksin diyebiliyor musunuz?


    ağır işte çalışan işçiler, memurlar, beyaz yakalar kısacası maaşla çalışan herkes sanki para babasıymış gibi vergiye mecbur ediliyor ancak oy deposu olan asgari ücretliler vergiden muaf tutuluyor.



    https://m.haberturk.com/son-dakika-asgari-ucretin-vergi-disi-tutulmasi-teklifi-tbmm-de-3287137


    Alıntı

    metni:
    meclise verilen teklife göre vergi sadece asgari ücretle çalışanlar için sıfırlanıyor. çalışma bakanlığı, "tüm işçilerin ücret gelirlerinin, asgari ücrete kadar olan kısmından gelir ve damga vergileri kaldırıldı" açıklaması yapmıştı. kanun teklifi ile asgari ücretliler dışındakiler için vergi müjdesi gerçekleşmeyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0ket -- 18 Aralık 2021; 13:33:0 >







  • öyle bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. olursa o zaman asgari ücretten 500-1000TL fazla alanın farkı vergiye gider hiç bir anlamı kalmaz. İnfial oluşur. Gerçi kimi kime şikayet edeceksin orası ayrıda. Yine de 5004 asgari brüt üzerinden fazlası için vergi alınmaya başlayacaktır.

  • EjderLefLef kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    öyle bir şey yapabileceklerini sanmıyorum.



    yapıyorlar işte aga neyini sanmıyorsun. meclise teklif veriyorlar. onaylanırsa ki onaylanacak bildiğin asgari ücretlileri ülkedeki diğer herkesten ayrıcalıklı hale getirecekler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0ket

    Alıntı

    metni:
    öyle bir şey yapabileceklerini sanmıyorum.



    yapıyorlar işte aga neyini sanmıyorsun. meclise teklif veriyorlar. onaylanırsa ki onaylanacak bildiğin asgari ücretlileri ülkedeki diğer herkesten ayrıcalıklı hale getirecekler.

    diyorum ya o zamana 5000 TL alan ile asgari ücret alnın eline aynı net maaş geçecek. Buna uyanıp bir şekilde düzelteceklerdir. Gerçi ne yaparlarsa yapsın hiç bir şekilde şaşırtmadıkları için çokta kanıksamıyorum açıkçası.

  • Bnunla birlikte %55 olan asgari ucret alanlarin orani %80'e firlayacak.


    İşçi 4.253 TL maaş alırsa işveren maliyeti 5.879 TL. İşçi 4.254 TL maaş alırsa işveren maliyeti 6.994 TL olacak. Kimse 1 lira fazla vermek istemeyecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.