Şimdi Ara

Saçların dökülmesi ve incelmesi 18 yaş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Saçlarım son 1 yılda gerek biraz fazla kilo vermem gerek de 3 defa brezilya fönü yaptırmamdan ötürü olsa gerek inceldi ve artık dökülmeye başlıyor. Normalde çok gürdü ancak son bir yılda inanılmazbir hızla dökülüyor ve covid nedeniyle de hastaneye gidemedim. Yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler



  • hastaneye gitmeden olmaz
  • up
  • up
  • Benimde saçıma elimi atsam ince teller elime geliyo çok gıcık ya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • +1

  • sac a hangi bolum bakiyoe hasfanede cildiye mi

    22 sine randevu aldiim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Hattori- kullanıcısına yanıt

    Cildiye,bakıyo ama bakmıyo :)

  • Benim de son 1 yılda saçlarımın belki %60'ı dökülmüştür. Ailede en gür saça sahip kişiyken şimdi saçlarım ıslandığında kafa derim görünüyor.

    Ben de o kimyasal lanetleri saçlarımın çok asi ve sağlıksız olması nedeniyle kullanıyorum ama yoğun bir stres de yaşıyorum. Stres de saç dökülmesinin ana nedenlerinden olduğu için asıl nedenin ne olduğunu tam olarak kestiremiyorum.

    Bu gidişle kel olacağız.

  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    aynı durum bendede var hocam güp gür saçlarım varken şimdi kafamın arkasında seyrelme başladı kafam ıslandımı deri görünüyor  


    22sinde dr gittim biotin/bioxin mi ne bir şampuan kiti önerdi o da 120 tl  

  • -Hattori- kullanıcısına yanıt

    Dermotologların çoğu tüccar olmuş resmen. Hangi medikal marka ile anlaşıyorlarsa ona yönlendiriyorlar.

    Çok yakın bir arkadaşımın 10-12 yıl önce saç dökülmesi başlayınca O'na da aynı o Bioxin seti önermişlerdi. Eksiksiz olarak hep kullandı ama sonuç yine değişmedi. Bir müddet sonra tamamen kel oldu.

    Ben son 2-3 yıldır omuzlardan aşağıya saç uzatıyorum. Yaş 35. İlk kez böyle bir saç tarzı yaptım ve tüm herkesten aşırı güzel tepki alınca öyle devam ettim. Zaten benim de hoşuma gitti. Fakat sıkıntı şu ki, genetik olarak çok ince ve asi bir saç yapım var. Bu yüzden saçları düzgün tutmak için belirli aralıklarda şu Brezilya fönü dedikleri kimyasal düzleştiricileri kullandım. Bu süreçte çeşitli sebeplerle aşırı yoğun stresli yaşama başlayınca da saçlar bir dökülmeye başladı ki, hiçbir şekilde durmadı. Buna rağmen halen yeterli saçım var ama eskisi ile kıyaslandığında %50'den fazlası gitti. Özellikle ıslandığında bu çok daha belirgin oluyor.

    Şu an piyasada satılan yerli üretim sözde keratin düzleştiricilerinin hepsinde fena oranlarda kimyasallar ve zararlı bileşenler var. Dikkat edersen hepsinin üretim yeri Adana. Doğru dürüst bandrol ve adres bilgileri bile yok. Çeşitli yabancı isimlerle paketleri süsleyip insanlara satarak milleti zehirliyorlar. Memlekette hiçbir kurum bunu denetlemiyor ve umursamıyor.

    Onlardan kullandın mı bilmiyorum ama zaten sürerken ve uygularken gözün burnun ateş gibi yanıyor.

    Yabancı marka olanları var ama dövizin uçması nedeniyle onların fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. 2 yıl önce bir kuaförde uygulatmıştım. Saçlar aylarca epey bir derli toplu ve yumuşak kaldı. Öyle olunca dökülme de ciddi ölçüde azalıyor.

    Ne zaman ki tekrar yerli ucuz olanlara döndüm, saçlar yine enkaz oldu.

    Yani, bildiğim kadarıyla dökülmenin birinci etkeni aşırı stres, ikinci olarak o kimyasal düzleştiriciler ve üçüncü olarak da çeşitli vitamin eksiklikleri.

    Eğer dökülme genetik değilse, bu üçünü düzelttiğin takdirde saçlarının dökülmesinin azalması ve tekrar gürleşmesi gerekiyor.

  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    hocam benim durumum %99 stres ve üzüntü kaynaklı;


    yaş 23 olacak açıktan üni okuyorum askerlik yapılmamış iş yok güç yok hiç sevgilim vs olmamış gelecek kaygısı vs..  


    üstelik babam 50 yaşında vefat ettiginde saçları gürdü sadece beyazlamıştı okadar onda böyle seyrelme durumu yoktu.

  • -Hattori- kullanıcısına yanıt

    Başın sağ olsun. Ben de son 3-4 yıldır ve özellikle son 1 yıldır çoğu insanın dayanamayacağı stres ve gerginlikler içinde çırpınıyorum. Bu koşullarda saçların sağlıklı kalması elbette çok zor!

    Fakat yaş olarak büyük bir silaha sahip olduğunu unutma. Şu anda birçok şeyden eksik ama 25 yaşında olmak için neler vermezdim. Zamanı geri getiremiyoruz. Yaş olarak avantajlısın. Çünkü o yaşta hayata sıfır başladığında bile bir şeyler yapmak oldukça mümkün. Ben birçok şeye 35'ten sonra başlayacak ve yaşamımda yeni bir sayfa açmaya çalışacağım, her ne kadar kötü bir krizin içinde olsam da. Her şeye rağmen umutlu ve ayaktayım.

    Hele sen, 20'li yaşların başında biri olarak teferruatlardan ziyade gençliğinin başlı başına bir avantaj olduğunun farkına vararak hareket etmelisin. Çünkü bu, dünyadaki hiçbir parayla geri alınabilecek bir şey değil.

    Ben askere gittiğimde 29 yaşımdaydım. Sonrası karma karışık bir yaşam. Ne sor ne anlatayım...

    Yabancı dil öğren ve yazılımla ilgili bir şeyler edinmeye çalış. Lise mezunu olup da internetten vs. yazılım öğrenip yurt dışına giden insanlar tanıdım. Oralarda lise mezunu ya da açıköğretim mezunu falan olmanı umursamıyorlar. Eğer istedikleri yeteneği sunabiliyorsan ve güven veriyorsan seni her şekilde değerlendiriyorlar.

    Aksi halde Türkiye'de artık en kıytırık işlerde bile senin açıköğretim mezuniyetinden tut da bilmem neyine kadar irdeleyip bir köşeye atıyorlar.

    Madem bu kadar karamsar ve bazı konularda dezavantajlı olduğunu düşünüyorsun, söylediğim noktalarda kendini geliştirip yurt dışına çıkmayı hedefle.

    Burada hiçbir şey planladığın gibi gitmiyor. Sürekli hayal kırıklığına uğruyorsun. Eğer ensesi kalın amcan ve dayın yoksa ortada kalırsın.

  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    siz sağolun hocam, saç mevzusunun ana sorunu stress hocam bunu kavradım artık.


    yurt dışına gitme hayalim hep var bakalım ne olur Allah hepimize hayırlısını nasip etsin.

  • Cildiyeye gidersin kan tahlili ister, sorun yoksa yapacak bir şey yok der gönderir.

    Saçlar dökülüyorsa yapacak bir şey yok hiçbir zaman eskisi gibi olmuyor. Döküldüğü gibi kalıyor.

    stressiz yaşamakta mümkün değil.

  • elweda kullanıcısına yanıt

    aynen öyle hocam, benden de tahlil isteti hepsi iyi çıktı hocam d vitaminin den şüpheleniyorum dedim onun tahlinini dahiliye yapıyor dedi bioxin seti önerdi 120 tl.


    ama çok araştırdım meselenin özü hep stress'e geliyor türkiye de stressiz/üzüntüsüz yaşamak imkansız  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.