Şimdi Ara

SABİT TELEFON ABONELİĞİ İPTALİNDE DSL İNTERNET HİZMETİ HEMEN KESİLMEYECEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 24.04.2013 tarihinde alınan Kurul Kararı neticesinde artık ev/iş telefonu aboneliğinin iptalinde veya feshinde aynı hat üzerinden sunulan DSL internet hizmeti hemen sonlandırılmayacaktır.

    DSL internet abonesi olan kullanıcıların ev/iş telefonu aboneliğinin iptal veya feshi halinde ilgili DSL internet hizmeti de iptal edilmekte ve hizmet sonlandırılmaktaydı. 11.05.2013 itibariyle yürürlüğe giren yeni Karar gereğince abonelerin kendi istekleriyle veya borç nedeniyle ev/iş telefonu aboneliğinin iptal veya feshinde DSL internet hizmeti hemen kesilmemekte, 60 günlük bir ara döneme (köprü statüsü) girilmekte ve bu dönemde tüketici DSL internet hizmeti almaya devam etmektedir.

    DSL hizmetinin sunulmaya devam ettiği 60 günlük bu süre içerisinde İnternet Servis Sağlayıcıları (İSS) tüketicilere Yalın DSL (telefonsuz internet) veya Toptan Hat Kiralama hizmetine (alternatif işletmecilerin sabit telefon hizmeti) yönelik tekliflerini sunacak olup, tüketiciler söz konusu hizmetlerden birini tercih edebileceklerdir. Bu çerçevede İnternet Servis Sağlayıcı, DSL aboneliğinin sürdürülebilmesi amacıyla söz konusu süre zarfında, sabit telefon aboneliği iptal/fesih olmuş tüketiciyi arayarak, Yalın DSL veya Toptan Hat Kiralama hizmetinden yararlanma yönünde irade beyanını sorması gerekmektedir.

    DSL internet abonesinin, 60 günlük süre içerisinde Yalın DSL veya Toptan Hat Kiralama hizmetine geçmek istememesi durumunda DSL hizmeti kesilmekte ve telefon iptalinden sonra geçen zaman dilimi için İSS’ler tarafından DSL internet abonelerine aylık paket kullanım ücreti (ve kota aşım ücreti) faturalandırılmamaktadır. Bu itibarla, tüketicinin Yalın DSL veya Toptan Hat Kiralama hizmetine geçmeyi istememesi halinde söz konusu ara dönem için herhangi bir ücret ödemesi gerekmemekte olup, tüketici tercihi doğrultusunda internet hizmeti sonlandırılacaktır.

    Söz konusu yeni uygulama ile DSL internet penetrasyonuna katkıda bulunulması ve abonelerin kesinti olmaksızın internet hizmeti almaya devam etmeleri hedeflenmektedir.


    KAYNAK: SABİT TELEFON ABONELİĞİ İPTALİNDE DSL İNTERNET HİZMETİ HEMEN KESİLMEYECEK

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Normalde gerekli değil boşu boşuna sabit hat abonesi ilave ediyorlar yalın ADSL de alsanız imzandaki kampanyanada da yaralansanız töhüt bitince sabit Ücret alıyorlar
  • Yalın Adsl iptalinde portun tamamen boşaltılma süresi 10 günmüş önce buna bi çözüm üretsinler bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.