Şimdi Ara

Sabancı Ventures yapay zeka tabanlı sesli sağlık asistanı Albert'e yatırım yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
96
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabancı Ventures yapay zeka tabanlı sesli sağlık asistanı Albert'e yatırım yaptı



    Sabancı Holding’in girişimleri desteklemek için kurduğu Sabancı Ventures, beşinci yatırımını yaptı. Bu defa dijital sağlık alanında faaliyet gösteren yerli girişim Albert Health’a yatırım yapıldı. Albert Health, yapay zeka tabanlı hastalık yönetimi hizmeti sunuyor.



    Albert Health’a 1 milyon dolar yatırım



    Sabancı Ventures’ın liderlik ettiği yatırım turunda Akportföy, Teknoloji Yatırım (TTGV1 Fonu) ve EGİAD (Ege Genç İş İnsanları Derneği) Melekleri’nin katılımı ile Albert Health’a toplam 1 milyon dolar tohum yatırımı yapıldı.



    Ayrıca Bkz.Apple’ın sanal gerçeklik gözlüğü Ocak 2023’te tanıtılabilir



    Albert Health, kronik hastalar için Android ve iOS platformlarına geliştirilmiş mobil uygulamadır. Yapay zeka tabanlı dijital sağlık asistanı olarak geliştirilen Albert Health ile ilaç takibi, sağlık dökümanları yönetimi, ölçüm takibi ve sağlık uzmanlarıyla online görüntülü görüşme özellikleri sunuyor. Sesli asistan özelliği sayesinde hastalar uygulamayı kolaylıkla kullanabiliyor.



    Sabancı Ventures yapay zeka tabanlı sesli sağlık asistanı Albert'e yatırım yaptı



    Türk girişimciler tarafından kurulan Albert Health’ın Türkiye’de ve İngiltere’de ofisi bulunuyor. 2018 yılında kurulan şirket hali hazırda 100 binden fazla hastaya hizmet veriyor. Yapılan yatırım ile klinik doğrulama çalışmalarını hızlandırmayı ve yurt dışında büyümeyi hedefliyor.





    İlk etapta 30 milyon dolar fon büyüklüğü ile yola çıkan Sabancı Ventures, bugüne kadar beş farklı girişime yatırım yaptı. Şirket, Siber güvenlik, yapay zeka, enerji teknolojileri, finansal hizmetler, nesnelerin interneti, malzeme teknolojileri ve e-mobilite alanındaki girişimleri takip ediyor. Girişimlere büyüme amaçlı olarak 500 bin dolar ile 4 milyon dolar arasında değişen tutarlarda yatırım yaparak, hissedar olmayı hedeflemektedir.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.