Şimdi Ara

Sabah ilk çalıştırmada devir düşüklüğü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba
    2 gündür sabahları araba bir garip çalışmaya başladı.
    tek seferde marşı alıyor ama devir çok düşük araba titriyor stop edecekmiş gibi oluyor.
    yaklaşık 6-7 saniye sonra 1500 devire çıkıp düzeliyor.
    Bu aralar sanayiye de gitmek istemiyorum.Malum corona heryerde.
    Araçta atiker grand kit var
    bir fikri olan var mı?



  • Bir çok nedeni olabilir. Gaz verince mi düzeliyor mesela ? ya da gaza dokunmuyorsunuz kendisi mi normale dönüyor. Benzin pompasını kontrol edin öncelikli. Geri dönüş valfi diyeceğim ama onun geç çalışmayla alakası var. harici baya neden var. Sanayiye gidince soğukken bakmamız lazım diyecekler aracı bırakmanızı isteyecekler malum.
  • Aracınızı benzine alıp, birkaç gün 100-150 km boyunca benzinde kullanarak, sabahları tekrar dener misiniz? eğer düzeliyor ise lpg ayarlarınız bozuk ve araç düzeltmeye çalışırken benzin haritasını bozuyor, sabah araç yanlış karışımla çalışıp düzen tutturana kadar tekliyor. obs arıza tespit cihazınız varsa torque pro yükleyip ltft değerlerini seyir halindeyken bir kontrol edin derim -5 ile +5 aralığında seyretmeli. lpg ayarınız bozuksa, mutlaka sizinle yola çıkıp, yük altında ayar yapan birine gidin, rolantide sabit durduğu yerde ayar yapıp gönderen ustalardan uzak durun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur_86

    Aracınızı benzine alıp, birkaç gün 100-150 km boyunca benzinde kullanarak, sabahları tekrar dener misiniz? eğer düzeliyor ise lpg ayarlarınız bozuk ve araç düzeltmeye çalışırken benzin haritasını bozuyor, sabah araç yanlış karışımla çalışıp düzen tutturana kadar tekliyor. obs arıza tespit cihazınız varsa torque pro yükleyip ltft değerlerini seyir halindeyken bir kontrol edin derim -5 ile +5 aralığında seyretmeli. lpg ayarınız bozuksa, mutlaka sizinle yola çıkıp, yük altında ayar yapan birine gidin, rolantide sabit durduğu yerde ayar yapıp gönderen ustalardan uzak durun.
    Dediğiniz gibi ayar bozuk olduğu için benzin haritası da bozulmuş. %30fakirde çalışıyormuş. Afr ayarı yapıldı. Sorun düzeldi. Arabanın gidişi de baya değişti.
  • Aynı sıkıntı benim megane 2 de var lpg ciye gidiyorum bilgisayara bağlıyor sıkıntı yok ustana göster diyor. Ustaya gidiyorum benlik bişey yok lpg ciye götür diyor.

    İlk çalıştırmada soğuk motorda start düğmesine basıyorum marş alıyor çalışıp anında stop ediyor. Çalıştırırken aynı anda gaz da verirsem sıkıntı yok bir süre sarsıntılı çalışıp birkaç dk ya düzeliyor. Bu sürede arkadan egzozdan ciddi bir yakıt kokusu da geliyor bu arada. İlk çalıştırmada devir 500-600 civarında oluyor birkaç dk gaz vermem gerekiyor yoksa stop ediyor.
  • ugur_86 U kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler kardesim ayni ariza bende de vardi 2 gun hic lpg'ye gecmedim 15-20 km kullandim sorun duzeldi.  

    Lpg 3 ay once taktirdim takildiginda hic problem yoktu 1 ay sonra gel ayari guncelliycez diye cagirdi o ayardan sonra bu ariza cikmisti.

    Dedigin gibi rolantide yapti ayari tabi. Simdi gitsem ayari bilgisayar yapiyor ben yapmiyorum diyecek.

  • AFR Ayarı yolda yük altında, obd cihazı ve harici egzos afr ölçeri ile yapılmalı hocam, en temiz en sorunsuz ayar odur. sabah ilk çalışma düzensizliğini ortadan kaldırır. bu konuya özellikle opel araçlar çok hassastır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.