Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (441. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.316
Cevap
71
Favori
516.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bendeki bundan biraz daha küçüktü ve tamir oldu. Şimdi çok az iz kaldi, bence yürüme ihtimaline karşı ilk firsatta camciya gitmek daha mantikli. Çünkü yürürse tek çare cam değişimi olacak.

    Benim de dün sürücü kapi koluna birşeyler olmuş. Normalde içinde yaylı bir mekanizma olur ya, kulbu yuvasina yapışık tutar. Artik o parça neyse kapiyi açarken kırılmış, şimdi yine yuvasinda ama açarken sinir bozucu bir hissi var. Kapi kulbunu dıştan komple değiştirmek mi gerekecek acaba, başına gelen var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada aliexpressten aldığım manual boost controllerlarin biri dün geldi, diğeri hala yolda toplam 64gun sürdü, bir dahaki sefere kesinlikle kargo şirketini kendim seçeceğim, 2-3dolar verip takipli kargo seçmek lazim.

    Klasik olarak 1dolar yazmışlar üzerine, ama 15kusur tl vergi çıkmış. Artik muafiyet olmadığı için kafalarina göre vergi basiyorlar sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz internette araştırma yaptım bu konu ile alakalı. Nacker hocamın dediği ründe biraz tecrübe ve bilgi gerekiyor. Carglass adlı firma bu tamiratı yapıyor. En fazla 1 TL büyüklüğünde olması gerekiyormuş. Bu iş için makineleri var ve %90 oranında kırığı yok ediyorlarmış. Bu şekilde yaptıracağım büyük ihtimalle. 160 lira fiyat istiyorlar bu iş içinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bullbaba -- 15 Ocak 2020; 15:34:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @nacker hocam ferodolarda garanti yokmuş. Bilgin olsun. İstersen sen de bir yokla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu sabah randevu alıp carglass'a gittim. Adamlar çatlağı tamir etti. Çatlak tamir olurken %1 ila %5 oranında büyüyebiliyormuş, benim cam büyümedi.
    Bu arada bir detayda ne kadar çabuk gidilirse o kadar iyiymiş, çünkü kırıktan içeri dolan toz tamirattan sonraki görüntüyü etkiliyormuş.
    Carglass Belçika firmasıymış ve baya profesyonel çalışıyorlar. Ben beğendim. Kart ile de ödeme alıyorlar. İlk halini ve son halini aşağıya tekrar koyuyorum.


     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mrh arkadaşlar s40 2001 1.8 o.v direksiyon sağ sol yapınca ses geliyordu tak tuk diye iyice cogaldı ustaya gittim amartisör üst takoz alt bilyası sağ sol degiştirdik sıkıntı kalmadı  S40 I (1995-2004)  S40 I (1995-2004)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İyi yapmışsın hocam, geçmiş olsun. Ne kadar erken o kadar iyi, artik kolay kolay birşey olmaz cama.

    Bir zamanlar ziebart 2cmx2cm şeffaf film veriyordu. Cam çatlarsa hemen bunu yapistirin demişlerdi, içine toz-pislik girmemesi sonrasi için önemli demekki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Herşeyin erkeni iyi gibi bu arabacılıkta. Toz olmazsa saydam kalıyormuş cam tamirden sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul ve çevresinde 16 inch Volvo jant olup satmak isteyen varsa iletişime geçebilir mi? Elimdeki jant ve lastiklerle beraber nakit para vereceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: panratus

    İstanbul ve çevresinde 16 inch Volvo jant olup satmak isteyen varsa iletişime geçebilir mi? Elimdeki jant ve lastiklerle beraber nakit para vereceğim.
    Sizde hangi jantlar var ki?
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
     S40 I (1995-2004) S40 I (1995-2004)

    15 inch jant + 185/60/R15 lastik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panratus -- 19 Ocak 2020; 0:6:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: panratus



    15 inch jant + 185/60/R15 lastik
    Anladım hocam. Burada da millet 16' orijinal Volvo jantı arıyordu ama umarım istediğinizi bulursunuz.

    Jantlar iyiymiş yalnız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 19 Ocak 2020; 0:23:12 >




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Bende bulursam teneke jant almayı planlıyorum. Öndekilerin durumu pek iç açıcı değil gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amortisörleri değiştirdikten sonra rot ayarına gitmemiştim , yaklaşık 10 gün önce götürdüm sadece ön ayarı yaptırdım. Değişen kamberi kıyaslayabilmek adına çıktı da aldım. Sol ön taraf -0.22, sağ ön taraf -0.15 derece çıktı. Stok hali olan konfor süspansiyonun açısı -0.07 derece imiş. Yani hakikaten bir artış mevcut.
    Yalnız sol taraf sağ taraftan daha fazla kambere sahip artık bu ccihazın kalibrasyon problemi mi yoksa 20 derece açıyı tam tutturamamak mı bilmiyorum, ama +- 0.5 derecelik bir tolerans vermiş volvo, bendeki fark 0.07 yapıyor yani aslında bayağı düşük bir fark verilen aralığa göre, o yüzden tekrar söküp kurcalamak istemiyorum.

    İlk başta ayara gitmeye üşeniyordum ama iyi ki yaptırmışım çünkü toe açıları neredeyse 0.3 dereceye kadar gelmiş(normali 0.1), o günden sonra 1500 km'den fazla uzun yol yaptım bozuk ayarla çıksaydım lastikler bayağı aşınırdı herhalde.
    Ayrıca araba sonunda düz gitmeye başladı düz yolda direksiyonu düz tutunca düz gidiyor, alışmam biraz zaman aldı desem yalan olmaz. Büyük ihtimalle şansıma sonunda düzgün bir ayar yapıldı araca.

    Bu arada 1000 km'lik yakıt tüketimim yaklaşık 7.5 litre oldu. Otobanda ortalama 130 km/h, birazcık da şehir içi. Klima sürekli açık, bagaj dolu.

    Ekleme: Kötü bir durum da gerçekleşti maalesef, sol ön lastikte ufacık bir balon meydana gelmiş. Gözüme çok ciddi görünmedi ama XL da olsa nokian'lar hakikaten bizim yollarımıza biraz fazla yumuşak kalıyor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 27 Ocak 2020; 15:32:57 >




  • Sunroof on ayaklari lazim hicbiryerde bulamadim. Bilgisi olan var mi acaba ?

    Bizim sunroof cheroke ve rover p38 ile ayni onlarda bile bulamadim heryerde arka ayaklar satiliyor sadece. Bulamazsam mecbur tamir yoluna gidecegim artik.


     S40 I (1995-2004)


     S40 I (1995-2004)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 28 Ocak 2020; 14:43:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    Konu tam 1 haftadır hareketsizdı, sanırım en uzun süre oldu

    Rot ayarını iyi yapmışsınız, sonra uzun vadede yaramıyor lastiklere. En azından içiniz rahat artık. Bu arada dıreksıyonun dümdüz durması çok güzel değil mi

    130km hız için yakıt iyi gayet. Yalniz klima niye sürekli açık, buğu yüzünden falan mi?

    Lastik kötü olmuş. Balon büyümedikçe idare eder bence, gelecek sezon arkaya takarsınız gider daha. Kış lastiklerinde XL olduğunu bılmıyordum, bendekiler normal yanak. Jantsızken bakınca yanakları gerçekten çok ince. Dikkat etmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Valla ilk başlar garipsedim biraz, düz tutuyorum düz gidiyor, bilinç altımdan da böyle bir şey mümkün değil gibi düşünceler geçiyor. Aslında direksiyonu bırakınca çok hafif sağa meylediyor ama, düz tutunca düz gitmesi yeter gerisine razıyım.

    Klima işini yanlış hatırlamıyorsam siz demiştiniz, otomatik klimada AC sürekli açık kalınca daha iyi çalışıyor diye. Taktığımdan beri hiç kapatmadım AC'yi. AC de açık olunca hakikaten daha iyi kontrol ediyor havayı. Bir diğer avantajı da buğu tabii. Yollarda arabaların çoğu buğulu camlarla giderken benim bütün camlar tertemiz kalıyor sürekli.
    Gerçi vida'da okumuştum sanırım, hava sıcaklığı 2-3 derecenin altına düşünce AC'yi açsanız bile kompresör devreye girmiyormuş. Yolda da yer yer -2 dereceye kadar düştü, yani ben açık sanarken aslında çoğu zaman çalışmamış olabilir.

    Lassa greenways ile wr d4 xl'ın yanakları neredeyse aynı kalınlıkta. Ben aradaki farkı kauçuğa bağlıyorum. Mesela nokianların 3.senesi, yanaklarda veya dişlerin diplerinde falan hiç kılcal çatlak yok. Lassa'da öyle değil ama, onda çok daha fazla yüzey çatlağı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 28 Ocak 2020; 17:12:27 >




  • Şu VVT sesine benzer ses için VVT'nin fişini söktüm. İçinde motor yağı vardı. Fiş sökük gezince ne ses ne rölantide oynama yoktu ama alt devirler ciddi öldü. 4. vites 1500 devirde toparlayacağı yerde bayıldı araba. Soketin içini temizledim geri taktım ama deneme fırsatım olmadı henüz. Durduğu yerde ses kesilmişti ama.

    Fırsat bulursam şu memory steeri çözmek istiyorum. Ama usta konusu sıkıntı. Gitsem "Şimdi elim dolu sonra gel" diyecekler, önceden randevu alsam boş güne getirmek sıkıntı. Bilmiyorum ne yapsam.
  • Benim araç şu ara p0303 hatası vermeye başladı. Ateşleme bobinini değiştirip deniyeceğim. Hata onda gösteriyor gibi geldi bana. Ama subaplar da gitmiş olabilirmiş araştırdığım kadarıyla. Deneme yanılma yapacağım artık. Önce bir bobinin söküp bakmak lazım sağlammı diye sanırım.
    Bu arada su eksiltme olayı şu ara yok araca. İlginçtir sürekli takip ediyorum. Bazen minimuma geliyor eklemiyorum. Sonraki gün sabah bakıyorum yine maksimumda.
    Bir de mobil 3000 x1 5w40 la değişmiştim. Değiştiğim den beri 1000 km yapmışımdır. Hiç eksiltmedi. Motul 10 40 da eksiliyordu 1000 km de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.