Şimdi Ara

S20 Ultra, görüntü stabilizasyon testinde iPhone 11 Pro Max'i gölgede bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung Galaxy S20 Ultra ve iPhone 11 Pro Max modellerinin rekabeti tüm hızıyla sürüyor. Samsung ve Apple şirketlerinin piyasadaki en iyi akıllı telefonları bu kez de optik görüntü sabitleme testine sokuldu.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs salgını, Çin'deki iPad satışlarını artırdı



    Koşu testi farkı ortaya çıkarıyor



    Teknoloji ile yakından ilgilenen Danny Winget adlı Youtuber, Samsung Galaxy S20 Ultra modelindeki optik görüntü sabitleme özelliğini 3 dakikalık bir video ile test etti. Cihazı iPhone 11 Pro Max ile karşılaştıran Winget'in videosundaki testte, yürüyüş hızında herhangi bir sorun görünmüyor ancak koşmaya başlayınca S20 Ultra'nın kamerasının iPhone 11 Pro Max'e kıyasla daha iyi bir görüntü deneyimi sunduğu ortaya çıkıyor.



    Winget'e göre bu sonucun ana nedeni, S20 Ultra modelindeki optik görüntü sabitleme teknolojisinin, görüntüyü daha başarılı işlemesinden kaynaklanıyor. iPhone 11 Pro Max'in görüntüyü bu kadar sarsıntılı bir şekilde işliyor olmasının ise akıllarda soru işareti kalmasına neden olduğu da bir gerçek.



  • Saçmalık! Video da herkesi sarsıntıya odaklıyor ama gözden kaçırılan detaylar var. Iphone resim (renk) kalitesinde Samsunga göre çok çok çok daha kaliteli ve açıkça görülebiliyor. S20U tamamen yapay bir yeşil, sanki daha fazla güneş ışığı alıyormuş gibi daha mat (donuk) görüntü veriyor. Detaylar daha bulanık ve sabitlenmeden detay neredeyse veremiyor. iphone a daha dikkatli bakın o halde bile daha fazla detay daha kaliteli renk verebiliyor. Kare kare durdurup inceleyin "ZAMZUNG" pişmanlıktır diyeceksiniz =)
    Telefona altın gözüyle bakıyorsan öyle ki ipon kullananların çoğu o şekilde alıyor. androidçiler ise kullanmak için alıyor fark bu. Al sat işinde değilim, bana getirdiği fayda hayatımı kolaylaştıracak, zefk katacak şeyler önemli. Logoyla mutlu da olmuyorum ben, bir işimi görsün diye kırk takla atacak pc ye ihtiyaç duyacak heleki aldığım şeyi kullanmak için de para vereceksem bence o zaman pişmanlık olur.
  • 11 Pro Max kullanıyorum koşarak video çekme ihtiyacı şuana kadar duymadım.

  • Hep böyle başlar ama iphone her daim daha iyidir geçmişe bakarsak iphone x ile aynı anda çıkan kamerasına methiyeler dizilen s9 piyasada yok olanlarda çok uygun fiyata ama ip x hala karaborsa hala mükemmel kısacası android pişmanliktır zarardır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera konusunda İlk kez iyi bir cihaz yaptı Samsung

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aliminati kullanıcısına yanıt
    Koşarak duymazsınız elbette ancak en basitinden tatilde bir cip üzerinde safari yaparken yada titreşimin olduğu bir ortamda çekim yapmaya çalıştığınızda (yürürken yada merdiven çıkarken) daha düzgün sonuçlar verecektir.

  • Tebrik edilesi bir sonuç. Samsung’un stabilizasyonu elbette rakiplerini rekabete zorlayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stabil olsa ne olacak? iPhone'un çektiği video çok daha detaylı, ayrıca dinamik aralığı da daha yüksek.

  • Samsunglarda stabilizasyon sadece S20 de değil ki, S8 den beri çok çok iyi zaten. Iphonelar ne yazık ki fişek gibi sağa sola titriyor. Hani fotoda rakip olabilir ama videoda iphoneun rakip olabilmesi çok zor. gimbal bile kurtarmaz iphoneu o derece titriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdelta

    Koşarak duymazsınız elbette ancak en basitinden tatilde bir cip üzerinde safari yaparken yada titreşimin olduğu bir ortamda çekim yapmaya çalıştığınızda (yürürken yada merdiven çıkarken) daha düzgün sonuçlar verecektir.
    Denizli kayak merkezine giderken 4k çektiğim dağ yolu videosundan da gayet memnun kalmıştım.
  • İyimiş futbol oynarken cekiyim

  • Aliminati kullanıcısına yanıt
    Koştuğunda daha iyi video çekebiliyor olsaydı kesin o ihtiyacı hissederdin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodaki kalite farkına bak ki apple ın stabilizasyonu da leş değil zaten .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone’da Filmic Pro isimli uygulama kullanılarak s20’dekine yakın bir sabitleme elde edilebilir. Xs te denedim kendi kamera uygulamasından daha iyi sabitliyor. Üstelik 21:9 gibi sinematik formatlarda kayıt yapılabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video'yu daha detaylı izlemediniz sanırım?

    Yorum olarak da yazmışlar, ilk izleyişte de fazlasıyla gözüme çarptı zaten. 0:50 ve 1:23'ten sonra iP11PM'nin görüntüsünde gök yüzüne bakın. Ve 2:52'de taşlara bakın. Nasıl flicker yaptığı ve videonun ne kadar kullanışsız olduğu bariz belli. Sürekli parlayıp sönen gökyüzü görmek yerine biraz daha az detaylı gökyüzü görmeyi şahsen tercih ederim.
  • Birisi ben koşmuyorum ki, o yüzden gerek böyle şeylere der. Diğer sanki araba alıp satıyor 2. elinden bahseder. Hey yarabbim. Yahu adamlar gayet güzel kıyaslamış. S20 de gayet başarılı, bariz bir şekilde başarılı. Adamlar başarmış diyip geçin. İlla çamur atacaklar.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Fotoda da 11e kadar gece fotosu yoktur iPhone da. Xsmax dahil. 11pmaxte bir nebze düzelmiş. iPhone un (daha doğrusu Apple ürünlerinin) belkide geçilemeyecek tek özelliği renklerin gerçeğe en yakın renk olarak gösterilmesidir. O yüzden tüm fotoğrafçılar Mac kullanır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Iki telefonu aynı aparata sabitleyebilmiş mi acaba? Dakika 2:50'den sonra soldaki görüntüde cihazların gölgesi gözüküyor, cihazlar da sabit değil gibi.. Hareketliler, aynı yere bakmıyorlar!

    Zaten iPhone daki titreşim değil, kamera merceğinin gördüğü alan komple değişiyor. O nasıl sabitlensin başka yere bakıyor resmen! Bu karşılaştırmada bir problem var gibi hissettim ben. Titreşim ve stabilizasyonun ötesinde başka yönü görüyor iPhone..

  • Renklerde ve keskinlikte 11 Pro Max daha iyi geldi bana. Stabilizasyonu da hiç fena değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ultrayi bugun inceledim cok kalin ve kaba diger normal 20 ve 20+ a gore. Diger 20 ve 20+ ta 30x zoom yapabiliyor ve yeterli zaten. Ultra modeline hic gerek yok 20+ bile daha zarif duruyor ondan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mikrofon farkı da epey dikkat çekici olmuş bence

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.