Şimdi Ara

Ryzen işlemime overlock yapınca 3.8 de devamlı çalışıyor Yardım Edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepinize merhabalar,

    Ryzen 1700x aldım birde gigabyte x370 gaming 5 önceden intel kullanıyordum turbo boost vardı 3.4 ghz otomatik olarak 3.8 ghz de çalışıyordu ryzen 1700x te 3.4 ghz normal hızı turbo boostu 3.8 olarak biliyorum. Daha hiç turbo boost olarak 3.8 e çıkmadı bu işlemci kendim 3.8 yapıyorum bu seferde 3.8 de kalıyor.
    Boştayken frekans hızı düşmediği için enerji tüketimi hep yüksek gece açık bırakıyorum bilgisayarı sabaha kadar 3.8 olarak çalışıyor ısıyor üstüne birde. Bunun ayarı filan nedir ?



  • turbo boost'u yük binince görür üstad sen biosu default ayarlarına geri dön oc yapmana da gerek yok güçlü bir işlemci kullandıgın
    işlemci sıcaklıgı ne kadar düşükse turbo boosta sürekli geçer sıcaklık yüksekse turbo yu açmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilek -- 5 Haziran 2017; 23:39:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilek

    turbo boost'u yük binince görür üstad sen biosu default ayarlarına geri dön oc yapmana da gerek yok güçlü bir işlemci kullandıgın
    işlemci sıcaklıgı ne kadar düşükse turbo boosta sürekli geçer sıcaklık yüksekse turbo yu açmaz


    Biliyorum mantığını hiçbir şekilde çalışmıyor, yükte bindiriyorum render başlatıyorum mesela yok yani yemiyo işlemci 3.8 ghz de bile maksimum 60-70 oluyor işlemci soğutucusundan yana sıkıntım yok

    şu var ryzen master ile yaptığımda o.c frekans hızını 3.8 ayarladığımda sadece yük altında çıkıyor 3.8 e ama anakartla yapamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ewaer1884 -- 5 Haziran 2017; 23:50:40 >
  • overclock yaptıktan sonra windows güç yönetiminden dengeli modu seçin seçiliyse başka bir plan seçip tekrar dengeli moda gelin
  • 3.8 Olarak çalışıyor yine
  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt
    aslında frekans 3.8 ghz olsada güç tüketimi son derece düşük olur size örnek bir ss atayım

    bu resimde çekirdekler tam hızında tam yük altında ve güç kullanımı 80w üzerinde

    Ryzen işlemime overlock yapınca 3.8 de devamlı çalışıyor Yardım Edin

    bu resimde çekirdekler tam hızında ama yük altında değil 20w civarı

    Ryzen işlemime overlock yapınca 3.8 de devamlı çalışıyor Yardım Edin




  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt
    HocAm frekans aynı kalsa da güç tüketimi aynı kalmıyor. Benim anakartım C6H. AiSuite programında işlemci Watt değeri boşta iken 10 küsur Watt larda. Yükte 90 lara çıkıyor. İşlemci voltajı da boşta düşüp yükte artıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar sorun değil 3.8 de kullanmak zaten intel işlemciyi de 3.4 le 4.1 ghz arasında kullanıyordum. Beni rahatsız eden konu bunun çalışmıyor olması 3.8 de sabit kullanmak istemiyorum 3.4 le 3.8 arası kullanmak istiyorum. Birde 1700x yük altında 130 wat tüketiyor
  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt
    1700x de turbo frekansı 3.8 ghz. stok kullanımda turbo aktifken işlemcinin tüm çekirdeklerine yük binince tüm çekirdekler 3.8'e çıkmıyor. Az çekirdeğe yük binerse cpu-z'de 3.8 görebiliyorsun ama tam çekirdek yükünde 3.8 göstermiyor. 3.4 ana hız ile 3.8 turbo arasında bi arasında bir değer gösteriyor. ryzenlarda böyle. eskiden intel işlemcilerde de buna benzer bir turbo mekanizması vardı yeni bazı intel işlemcilerde değişmiş olabilir.

    3.8'e overclock yapıp kullanıyorsan stok değerlerden çok farkı yok. varsın stok kullanımda 3.8'e çıkmasın misal 3.6 ya çıksın. atla deve farkı yok ihtiyacını karşılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 6 Haziran 2017; 0:42:24 >
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    3.4 ghz le 4.0 ghz arası tutamam mı bu işlemciyi illa sabit olarak 4 mü olması lazım ? ryzen master la o.c yaptığımda 2 ghz e de düşüyor yük altında 3.8 ghz de çıkıyor o nasıl oluyor ?
  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt
    ryzen master'ın overclocku güç/hız yönetimini iptal etmiyor demekki. güç yönetim seçeneklerinde dengeli ve yüksek performans profilleri var. dengeli, güç yönetimi nekadar izin veriyorsa mhz düşüşüne izin verir yüksek performans en tepeye sabitler. birde amd sitesindeki amd chipset driver'ından ryzen balanced profili geliyor. ryzen balanced'ın dip hızı windowsun default dengelisinden daha yüksek. onu bir dene istediğine benzer bir sonuç verebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 6 Haziran 2017; 0:50:25 >
  • Ryzen master programını hiç kullanmayın, anakart bios ayarları ile ideal ayarları mutlaka internetten temin edebilirsiniz, benim anakart farklı olduğu için bios ayarlarına birşey diyemem ama ben hiç sıkıntı yaşamadım. Kendi anakart biosum için en ideal ayarları yaptım işlemci kendi kendine herşeyi hallediyor gerek duymadığında çekirdeği kapatıyor gerek olduğunda frekansı yükseltiyor. Yinede kendiniz oc yapacaksanız bios üzerinden yapmanızı tavsiye ederim.
  • Onu bulamadım bakmıştım daha önce linkini atarsan çok iyi olur. Zaten ben aldığımdan beri sabit 3.8 kullanıyorum ama görmek istiyorum. Zaten anakartta uygulamalar çalışmıyor ondan buna kafayı taktım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt
    http://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows+10+-+64

    bunu mu sordun bilemiyorum. bu sürücü otomatik olarak ryzen balanced profilini yükler aktif eder.
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Evet aradığım buydu. Teşekkür ederim 3.8 olarak kullanmaya devam edeceğim bir sorun yaratır mı ?
  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt
    Overclocklu 3.8 diyorsun galiba. Yüksek bir overclock değil sorun çıkacağını sanmıyorum. Daha rahatlamak için Prime95 smallfft ile uzun süreli bir ısınma testi yapar işlemciye anakart vrm-mosfetlere (misal hwinfo64 le) falan bakarsında... Ben olsam ryzen balanced profilinde stok hızında kullanır geçerim. Yine tercih senin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 6 Haziran 2017; 1:24:49 >
  • ewaer1884 E kullanıcısına yanıt
    Oc olmamış halinde pc yi güc moduna alın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X370 anakart ise pstates OC yapılarak yükte ve boşta ayrı değerler alınabilir. Tabi standart çarpan ile OC ye göre daha komplike bir iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci frekansına görev yöneticisinden falan bakıyorsanız orda göremezsiniz turbo hızını. Cpu-z ve ryzen masterda görülebiliyor. Bende 1600X var 4.1 e çıktığını görüyorum. Benim kullandığım anakart işlemci frekansını değiştirdiğimde cool&quiet i kapatıyor. Tekrar açmak gerekiyor. Sizinki de bundan kaynaklanıyor muhtemelen.

    Ryzen işlemciler boştayken 2.2Ghz e kadar çekiyor hızını. Yük durumuna göre frekans ayarı ve voltaj konusunda pek başarılı olmadığı söyleniyor. Hatta bu yüzden Ryzen Balanced diye bir güç planı yaptılar. Ryzen balancedda da frekans fazla azalmıyor gibi görünse de yüksek frekansta işlemci boştayken gayet az güç tüketiyor. Wattmetre ile prizden ölçüm yaptım. İşlemci boştayken 2.2Ghz ile 3.8Ghz arasında 5-6 Watt ancak güç tüketim farkı oluyor. Bu durumda hızı düşürmeye çalışmak çok da gerekli değil bence.

    İşlemciyi 3.8 yapıp başta voltajı otomatik olarak ayarlayın. Eğer 1.36 gibi bir voltaj verirse voltajı elle 1.26V olarak ayarlayın. 3.8 sonrasında da stabilite yakalarsınız ama güç tüketimi aşırı verimsiz oluyor. cool&quiet açık da olsun.

    Gerekli voltajlar
    3.6Ghz 1.20V
    3.7Ghz 1.24V
    3.8Ghz 1.26V
    3.9Ghz 1.35V
    4.0Ghz 1.41V



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahkaracam -- 7 Haziran 2017; 6:56:39 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.