Şimdi Ara

Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
6
Favori
4.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • peki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • win 10 kullanıyorum yeni ryzen 5 5600 e geçtim. Müziğide youtubedan dinlerim hiç bir sorun yaşamadım.

  • Ben tüm zen mimarilerinde bir USB sorunu olduğuna inanıyorum. İşlemcim 1500x, Anakart B350 Tomahawk. Müzik dinlerken veya Youtube'da video izlerken sisteme hiçbir yük bindirmemişken oluşan küçük ses takılmaları çok can sıkıcı. fTPM'den kaynaklanan takılmalar çok ağır takılmalar videolarını izlediğim kadarıyla. İşlemcim desteklemiyor ama kurdum Win11 ve fTPM sorunu yaşamadım, yaşadığım aynı mikro takılmalardı. Bendeki takılmaları Latencymoon programı yakalayamıyor. Kasanın ön bağlantılarını sökmeyi denedim dün.(hd ses,usb2,usb3) Bir faydası olmadı derken bugün Agesa 1207 bios gelmiş onu denedim. USB ses sorunu devam ediyor. USB ses derken xbox one kontrolcü üzerinden 3.5mm ses çıkışı var ona bağlıyorum kulaklığı.

  • aynı anakartta başka bir işlemciyle de denedim bir kaç gündür ve bunda da sorun yok 1.2.0.7 beta biosuyla asus'un.3d'nin overclock.net konusunda sürekli şöyle oc yapın fazla yaparsanız usb sorunu diyip durmuşlar evet mimarisel bir usb sorunu olabilir gerçekten ama bendeki sorun müzik dinlerken bir program falan açarsan zorlayan sesin ve sistemin takılmasıydı hem de çok kötü.değişik müzik programı da denedim özellikle ne bulursam açtım demek ki bir hataymış bu ve bu biosla düzeltmişler ama WHQL olanını ya da sonraki sürümü beta olmadan isteriz tabi.

  • dün asus x470 prime pro anakarta 1.2.0.7 beta kurdum bütün gün kullandım düzeldi resmen makine.eziyet çekiyormuşum takılıp duruyordu 3300x işlemci.yani sadece 5000 serisine özel değil bu bios.

  • Asus CH8 Hero ile 1.2.0.7 en son AGESA'yı yükledim dün. Hiç bir sıkıntı yok şimdilik. Bir sorunla karşılaşmadım. Mutlaka en son BIOS'u yükleyin.

  • b450 tomahawk max 1.2.0.7 release 17 mayısta geldi hocam intten bakınca r5 3600 yükleyenler sıkıntı çekmiş ben yine de yükleyeyim dedim bi sıkıntı olmadı çok şükür. otomatik secure boot ve fTPM açıktı kapatmıştım o zaman gönül rahatlğı ile açabilirim gibi :)

  • ZewZack kullanıcısına yanıt

    iyi de 17 mayısta gelen betaydı betada sorun çıkabilir marka modele konfigürasyona göre adamlar uyarıyor zaten.full olanı mayıs sonunda çıktı bana sen de şimdi full kurdun muhtemelen ne sorunu çıkacak ama ftpm açıp da güncelleseydin keşke soru sordu çünkü bende açılışta resetleyeyim mi devam mı edersin diye ben resetle dedim y n diye soruyor.belki ben işlemci değiştirdiğimden de olabilir.

  • hocam ben sırf alc892 için düzgün bi driver getiricek mi artık diye her gün siteye uğrar oldum. arada biosa da bakıyordum mayıs güncellemesi gelse de ftpm'i açsam diye. hatırladığım kadarıyla, 17 mayısta gelen direkt üstünde beta yazmadan release sürümüydü. ondan önce de 1.2.0.6c falan vardı o betayla gelmişti sonra ondan da kaldırdılar onun direkt release'ini koydular(veya ismini değiştirdiler :D) diye hatırlıyorum. açıkcası tam da bilmiyorum hocam doğru diyor da olabilirsiniz ben farketmemiş te olabilirim. ftpm kapalı kurdum hocam zaten bios tee 1.5 yıl öncekinin agesa 1.1.0.0 dı öncekileri hiç kurmadım kurarken de otomatik biosu sıfırladı zaten tüm ayarları bir daha çektim. size sormuştum ramleri de samsung c-die çok elleyemiyorum diye 3200 base den 3400 çektim ztn 1.37v da timing veya volt ellemeye gelmiyor tükürdüğümün die'ı. bi müddet daha böyle kullanıcaz gibi Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) maşallah şuanda taş gibi bi problem görmedim takılma vs kalmadı inş. bi ara müsait olduğunuzda benim de bütler bittiğinde şu corsairlere timing mi çeksek beraber elimi atmaya korkuyorum hocam yauw Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) 

    Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZewZack -- 6 Haziran 2022; 14:5:38 >




  • ZewZack kullanıcısına yanıt

    eee ben buna bir araba cevap yazdım nerede?


    vay arkdaş forum yutmuş mesajı iki oldu bu.önceki de uzundu.godlike özet geçersem çok da kurdalamaya gerek yok 16-20 değil 16-18 yapıp trfc'yi de olabildiğince düşürürsen tamamdır.olmuyorsa da boşver 3800 cl14 bile yapsan daha düşük fps alabiliyorsun xmp 3600 16-18-18'e göre.bir ton oyunda ben denedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Haziran 2022; 19:10:27 >
  • Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) tamamdır hocam teşekkürler Ryzen işlemciler ile problem mi yaşıyorsunuz? (1.2.0.7 beta denendi) 

  • Bu yeni BIOS ile ilginç bir sorun yaşıyorum. 4201 yükledikten sonra bazen, özellikle çok uzun saatler bilgisayar kapalı kaldıktan sonra açmak için power tuşuna bastığımda bilgisayar başlamıyor. Tepki vermiyor.


    PSU'nun üstündeki güç tuşundan açıp kapatınca yani elektriği tamamen kesip yeniden açınca sorun düzeliyor.

    Sanırım BIOS'ta boot sıkıntısı var. Eskiden bir ara coldboot problemleri olduğundaki gibi.


    Önceki sürüm BIOSta böyle bir sorun yaşamıyordum.


    Buna ne sebep olabilir? Bilgisi olan varsa önerisi olan paylaşırsa sevinirim.

    Güç kaynağında, ekran kartında, ramlerde ya da sistemde hiç bir sorun yok.

    Yük altında sorunsuz çalışıyorlar.

  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    mesajı okuyunca ben de aynı dertten müzdarip olduğumu farkettim.asus helios kasa al 2 senede power tuşu bozulsun diye söyleniyorum bir kaç gündür.biostan olacağı hiç aklıma gelmedi çünkü betada böyle bir şey yoktu hatta ilk başta bunda da yoktu.tam cold boot sorunu gibi diyemeyiz sonuçta ısrar edince normal açılıyor ama cold bootta makine açılıyor görüntü gelmiyordu ne yapacağımızı bilemiyorduk.arabayı çalıştırıp vitese geçememek gibi sonuçta yürüyemiyorsun ama bunda marşı geç alıyor o kadar olur ve büyük sorun düzelten biosları düzelten bioslar olmuştur her zaman.yenisini bekleyeceğiz yapacak bir şey yok.

  • Asrock sağolsun AGESA 1.2.0.7 içeren 4.82 BIOS'u daha yeni yayınladı beta olarak. BIOS'u indirdim ama daha kurmadım.

  • Sorun BIOS sorunu gibi durmuyor. Asus Forumlarına baktım. Orada da 4XXX ile başlayan bioslardan sonra aynı sorunu yaşayan pek çok kişi var.


    https://rog.asus.com/forum/showthread.php?125064-Asus-dark-hero-startup-issue


    BIOS güncellemesinden sonra anakart donanımsal bir arızaya sebep oluyormuş. Bu yüzden pek çok kişi RMA sürecine girmiş anakartla ilgili. Sorun düzelmiyor diyorlar. Ben şimdilik 3801 numaralı BIOS'a geri döndüm bir sorun yok gibi gözüküyor. Fakat problem tekrarlarsa eğer anakartı RMA'ya göndereceğim değişim için.


    Asus Forumdan yetkili bir moderatör ile konuşuyorum. Benden ürün bilgilerini istedi. Bakalım ne cevap yazacaklar. Sorunu kabul etmişler çünkü.





  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    sonuçta bios yüzünden olmuş yani bios problemi ama yazılımsal değil donanımsal hataya dönmüş.herolarda oluyor olabilir strix-e x570 bendeki zannetmiyorum bir donanımsal sorunu olduğunu açılıyor çünkü belki hakkaten kasanın tuşunda sorun olabilir.

  • Strix E'de anakart üzerinde başlatma tuşu varsa bilgisayar açılmadığında o tuş yardımı ile bir dene. Eğer yine açılmıyorsa muhtemelen senin BIOS'ta da aynı sorun olmuş olabilir. Çünkü CH8 Hero/Formula/Dark Hero kullanıcıları bu sorunu yaşıyor. Belki E/F Strix modellerinde de olabilir.

  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    strixlerde anakart üzerinde tuş yok.benimki muhtemelen kasa yüzünden çünkü bir basma şekli yeri buldum o şekilde sürekli açılıyor.üzerinde tuş olan modellerde sorun olabilir gene strix kullanan arkadaşlara soralım.

  • bios geldi bu arada yükledim sorun ortadan kalktı mis gibi oldu..


    beta tam sürüm oldu.


    Asus Tuf b350m plus




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 28 Haziran 2022; 23:53:42 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.