Şimdi Ara

Ryzen 7000 işlemciler detaylandı, sonbaharda geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ryzen 7000 işlemciler detaylandı, sonbaharda geliyor



    Computex 2022 fuarının açılışında sahneye çıkan AMD patronu Lisa Su merakla beklenen yeni Ryzen 7000 işlemci ailesini detaylandırdı. Zen 4 mimarisi tabanlı işlemciler sonbahar aylarında piyasada olacak.



    Ryzen 7000 serisi neler sunacak?



    AMD henüz Ryzen 7000 serisinde hangi modeller olduğunu açıklamadı ancak kısa bir demo gösterisi ve Zen 4 mimarisinin seriye kattığı avantajlara değindi. Ryzen işlemciler artık eskisinden çok daha iyi.



    Ayrıca Bkz.AMD ve Qualcomm hızlı Wi-Fi çözümleri için bir araya geliyor



    5nm sürecinde Zen 4 çekirdeğini temel alan işlemcilerde iki adet çekirdek kompleks zarı birleştiriliyor. TSMC’nin 5nm sürecinde üretilen işlemcinin girdi-çıktı kontrol zarı ise 6nm sürecinde geliştirilmiş.



    Ryzen 7000 serisi 16 çekirdek ve 32 izlek birimine kadar ölçeklendirilebilecek. Intel Raptor Lake mimarisine karşı AMD’nin 24 çekirdeğe kadar çıkabileceği iddia edilmişti ancak önceki neslin sıralaması bozulmamış. Çekirdekler 5GHz frekansı üzerine çıkabiliyor.



    Tek çekirdek uygulamalarda yüzde 15 performans artışı sağlayan işlemciler çift kanal DDR5 bellek, işlemciye özel 28 PCIe hattı, 105-120W TDP değerleri ve zirve noktada 170W enerji tüketimi şeklinde özellikler yer alıyor.



    Yapılan demo sunumunda işlemcilerin GhostWire: Tokyo oyunu esnasında 5.5GHz seviyesine kadar çıkabildiği ve içerik üretimi esnasında Core i9-12900K işlemcisinden yüzde 31 daha iyi performans sergilediği ifade ediliyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-7000-raphael-official-16-zen-4-cores-5nm-5-ghz-15-percent-performance-uplift-fall-2022-launch/







  • 6000 seri isimlendirilmesi neden atlandı?

  • % 31 diyip intele subliminal mesaj vermisler resmen

  • MDV kullanıcısına yanıt
    atlanmadı, 6000 serisi APU işlemciler için, tıpkı 4000 serisinde olduğu gibi

  • Eldekini tüketemeden geliyorlar, yetişemiyoruz teknolojiye, para da yetişmiyor tabii.

  • benden bu seriye para çıkar.

  • İşlemcinin tasarımı da çok karizma bu kez

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MDV kullanıcısına yanıt

    @MDV Atlanmadı. Ryzen 6000 serisi masaüstüne çıkmadı. Sadece mobile (dizüstüne) çıktı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MDV kullanıcısına yanıt
    Mobil platforma çıkardı 6000 serisini. Atlanmadı yani.

  • Bunlarda 3D V-Cache var mı?

  • 6000 serisi mobillerden haberim yoktu, evet aynen 4000 serisindeki gibi yapmislar. Tesekkur ederim.


    @LathamKoenig @Furkooo85 @ltxtg2

  • Benim AM5 platformundan beklentim selefinden daha sorunsuz olması.

  • palamutix P kullanıcısına yanıt

    yok

  • Yalnız işlemcinin tasarımı sakat değil mi biraz açıklıklar var termal macun sürdüğümüzde o boşluklara gelmesi çok ta zor değil gibi geldi bana,keşke intel gibi full kapalı yapsalardı o yüzden dedim,bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum?


    Ama iğneli yapıdan vazgeçilmesi ve artık kilitli soket olması artık macun kurusa da kolay kolay soğutucuyla gelmez gibi artık montajda o bakımdan iyi olmuş,keşke artık macun vs kullanmadan montaj yapıp kullanacağımız bir teknolojide çıksaydı.

  • Tek çekirdek uygulamalarda yüzde 15 performans artışı bence çok az İntel çok rahat sollar bu işlemciyi. Şuanki İntel işlemcileri bile tek çekirdekde yüzde 20 daha iyiler yeni gelicek İntel işlemciler yüzde 20 daha koyarsa üzerine Amd yine geri kalmaya başlıyacak demektir.

  • Yine başladınız her sene %10-15 performans artışına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zdniz Z kullanıcısına yanıt

    dediğin doğru da bi emekleyecek bu zen4 mimarisi daha doğar doğmaz koşmuyor çita yavruları.intel çıkardı bir seri ikincide eli kuvvetli olur tabi.ryzen 1000 hatırlayın devrim gibi gelse de oc'li fx8 ayarındaydı ram desteği falan da olmayınca 2400 ramle kullanınca millet ben de kullandım fx'le karşılaştırdım konusu var.e ne oldu sonraki mimaride oynadılar 2000 oldu yine tutmadı.ryzen mimarisi zen2 yani 3000 serisi ile patladı onun da sonrasında 5000 serisi ile baya iyi yere geldi.bu zen4'te bi cilalayalım biraz düzeltelim mevzularını atlarlar artık ama herkesin beklediği oturmuş olanı iyi ihtimal bir sonraki olur zaten amd bir şey yapıyorsa ilki böyle bir ayağı eksik olur fxlerde bile önce 8120 çıktı 8320 ile düzelmedi mi?intel 2000 serisinde güzel bir seri yakalayıp hiç değiştirmeyip üzerine %5 %5 koyduğu için sürekli süper işlemciler çıkarıyor gibi geliyor size ama ryzen etkisi ile çıkan 8000 serisi ne akla hizmet belli olmayan 9000 serisinden sonra 10000 serisi güzeldi.11. nesli de 12'ye hazırlık yaptılar bu kadar şeyin üzerine 13 çıkacak yani el insaf eleştirin de öldürmeyin.hangi işlemci o tek çekirdekte %20 iyi olan 5000 serisinden?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 23 Mayıs 2022; 19:29:58 >




  • redoracle R kullanıcısına yanıt

    @redoracle O şekilde yapmalarının bir sebebi var heralde. Intel'in aksine arka taraf tamamen pinlerle kaplı olduğu için (soket boyutunu artırmamak için) tüm kapasitörleri PCB'nin üstüne koymak zorundaydılar. Önceki Ryzen'lerde de böyleydi fakat kapasitörler kapağın içinde kalıyordu.

    Ryzen 7000 işlemciler detaylandı, sonbaharda geliyor


    Ryzen 7000 işlemciler detaylandı, sonbaharda geliyor
    Ryzen 7000 işlemciler detaylandı, sonbaharda geliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zadnxcom -- 23 Mayıs 2022; 20:8:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaramaz ozaman bunlarda olacak zannediyordum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redoracle R kullanıcısına yanıt

    Sert macun sürüp boşluklara pay bırakarak , çok iyi macun kullanarak önüne geçilebilir. Cooler Master Nano Elmas Partiküllü vs gibi yayılımı sürülürümü zor olan ve elektrik iletkenliği olmayan macunlar sorun çıkartmayacaktır iyi uygulandıkları takdirde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.