Şimdi Ara

Ryzen 7 1700 + Asus X370 Prime + Corsair 4x4 16GB Overclock sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sabrı olup okuyan forumdaşlara;


    İlk çıktığı dönemde aldığım sistemim çalışması gereken Ram frekansında hata veriyor.

    ryzen 7 1700, Asus X370 prime, Corsair quad kit 2666Mhz. Ram'ler önceden vardı. Yeni almamıştım.


    Özeti şu; Sistem stabil, 2133 Mhz' bellek hızında çalışıyor. 2666 Mhz, de çalışsa da, hatta kimi ince ayara oldukça verimli çalışsa da, Konu RAM' kullanımının sürekli olup döngülü şekilde kullanan yazılımlarda sorun yapması. Mesela, Günlerce mavi ekran almadığım oldu. Fakat, Basit bir Ram test' sırasında Hardware hatası alıyorum. Hatanın içeriğine bakamadım. Denemediğim halt kalmadı.


    D.O.C.P ve standart ayarları denedim. DRam timing ayarları ile fazla ca oynadım. Ram voltajı ve DDR soc voltajı ile defalarca oynadım.

    Aklıma gelen, gördüğüm her şeyi denedim.


    Sistem açışıyor. Herşey gayet hızlı. Şöyle bir gariplikte var. İlk başlangıç sonrası RAM test hata vermiyor. PC' kapatmadan Re start yaparsam yine açılsa da Ram test hata veriyopr. 2T / 1T command bölümünde bir sorun oluyor ve RAM' boşaltamıyor...


    Bu gün, de Kullandığım yazılımın hatasını anladım. ( 3 aydır hatayı alıyorum, yazılımı 3 aydır kullanıyorum ) anlık RAM kullanımı yoğunu. Ve 12 GB sonrası BOşalt komutunu uygularken Sıkıntı orada başladı. VE hatayı verdi. DEtaya inince RAm sorunu idi belli..


    Fakat tek belirti bu ve test idi. 2133' frekansına geri çektiğimde sorunlar ortadan kalktı. TAbi genel PC hızı da hissedilir şekilde düştü. Tepkiler zayıfladı.


    Sorun RAM, mi anakart mı ikileminden parayı bastırıp da kurtulamadık. Önerileriniz var mı ince ayar için? Ram kontrolcü CPU içinde. Belki orada da gariplik olabilir de küçük ihtimal bea.


    Tekrar ediyorum. 2666 da gayet jet gibi çalışıyor alet. RAM kullanımında ne nane dönüyor ise TEST de hatayı alıyorum. TEST'i de yapamıyor. AMa gündelik olarak TIK yok. Koç...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 13 Mayıs 2021; 2:24:48 >







  • ...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 6 Haziran 2021; 17:34:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.