Şimdi Ara

Ryzen 5 5600x işlemcim çok ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ekran kartımı güncelledikten sonra işlemcim yetersiz geldiği için işlemcimi 5600x ile güncelledim ve yanında gelen stok fanı ile kullanıyorum. Fakat kafama takılan bir soru var. Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint oyununu oynarken işlemcimin sıcaklığı yeri geldiği zaman 87 hatta 89 derecelere kadar çıkıyor. Rocket League oynarken 70 derecelere PUBG oynarken 83-85 derecelere çıkıyor. Bulunduğum odanın sıcaklığı ise 15 derece falandır. Aklıma takılan soru ise ortam sıcaklığı bu derecelerde iken bile bu sıcaklıklara çıkıyor ise yaz sıcaklarında işlemcide herhangi bir problem olur mu? Bu işlemci için mutlaka bir sıvı soğutma ya da kule tipi soğutma gerekli midir ? Ayrıca bir not düşeyim kasanın yan tarafındaki camı çıkardığımda sıcaklık oyunda en çok işlemci kullanılan yerde bile 80 dereceyi görüyor fakat aşırı derecede tozlandığı için kasanın yan camı açık şekilde kullanmak istemiyorum.


    Sistemim:

    Anakart: MSI B450 Gaming Plus AMD B450

    İşlemci: AMD Ryzen 5 5600x

    Ekran Kartı: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio

    RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x16GB) DDR4 3000MHz C15

    HDD: WD Blue WD10EZEX 1TB Sata3 7200 Rpm

    SSD: Samsung 970 EVO 250GB 3400MB/1500MB/s NVMe M2

    PSU: Corsair VS Serisi VS650 CP-9020098-EU 650Watt 80+

    Kasa: Gamepower Eos Gaming Mid ATX Kasa

    Fanlar: 4x GamePower Silence ARGB 12cm Kasa Fanı








  • stok fanla normal o değerler.illa sıvı soğutma gerekmez ama eli yüzü düzgün bir kule alırsan stres yapmazsın ve muhtemelen daha sessiz olur.amd 95'e kadar yolu var diyor yani tercih meselesi yazın çok ısınırsa hız düşürür ama kapanma vs olmaz.2070 değil 3090 takman lazım o işlemciye 2k'da yani baya bi kullanırsın al bence bir soğutucu hesaplısından.bunun çift fanlı olandan neredeyse hiç farkı yok.



    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/arctic-freezer-34-esports-intel-amd-uyumlu-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00056a.html



    https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/islemci-sogutucu/arctic-freezer-34-esports-duo-intel-amd-uyumlu-2-adet-bionix-p-fanli-4x-isi-borulu-pwm-fanli-islemci-sogutucu-ar-acfre00060a.html





  • 5600x stok fan yetersiz bu sebeple işlemcinizin sıcaklık değerleri yüksek çıkıyor. İşlemci soğutucunuzu değiştirince ısınma sorunu düzelecektir. Kule tipi soğutucu alırsanız eğer kasanızın desteklediği cpu soğutucusu uzunluğuna bakın o şekilde soğutucu alın yoksa yan kapağını kapatamazsınız.

  • İleride ekran kartımı tekrardan güncellersem diye bu işlemciyi tercih etmiştim. Attığınız linklerdeki ürünleri inceliyorum hemen. cevabınız için çok teşekkür ederim

  • Sıvı soğutmada üstte 240mm destekliyor fakat kule tipi için bir bilgi henüz göremedim. Öneriniz için teşekkürler öncelikle desteklediği uzunluğa dikkat edeceğim

  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    youtube'daki test videolarını ne yazık ki işlemciyi aldıktan sonra izledim ve stok fan ile 90 derecelere kadar çıktığını görürken sıvı soğutma ile 70 dereceyi geçmediğini görünce çok şaşırdım.


    https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterliquid-ml240l-v2-120mmx2-rgb-led-sivi-sogutma-sistemi.html


    şöyle daha uygun fiyatlı bir soğutma sistemi tercih etmem mantıklı olacak mıdır ? Ya da daha önceki yorumlarda bir arkadaş hava soğutma önermişti o mu daha mantıklı olacaktır ?





  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    Yazdıklarınıza katılıyorum.

    Aslında ben de alacağım zaman fuma 2 almak niyetindeydim ama o sıra stok sorunundan dolayı fiyatı çok yüksekti. Şimdi ki ekran kartları gibi.

    Mügen 5 den memnunum ben, ayrıca istenirse 2. Fan taklılıyor, bunu ek bilgi olarak veriyim. Kutudan 2. Fan için aparat dahi çıkıyor. Tek fan bana yeterli, daha 71 derece üstü görmedim tüm testlerde.

    Özellikle 5600x için söylüyorum eğer yakın zamanda bu işlemciyi değiştirecem ondan dolayı sıvı soğutma alacağım diyenlere eyvallah ama ben bu işlemciyi uzun zaman kullanacam diye düşünenlere hava soğutucu kesinlikle yeterli. Sıvı soğutmaya gerek yok. Tavsiye olarak da fuma 2 veya Mugen 5


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. Dediğiniz gibi fuma 2 alacağım sanırım. Görüntü benim için hiç problem değil sadece amacım performanslı ve sağlıklı bir sistem oluşturmak. Tavsiyeleriniz için tekrardan teşekkürler

  • Fuma 2 inventusta stoklarda suan gelmişken kaçırmayın alın bir tane dursun bulunmaz nimet daha sonra ihtiyaç olur bulamazsınız sürekli stokta olmuyor.

  • Yılmaz1907 kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Sanırım ne olur ne olmaz yine de fuma 2 alacağım arasındaki fiyat farkı şuan ciddi anlamda çok az

  • DH | equ* kullanıcısına yanıt

    Uyarınızı dikkate alacağım yarın sabah ilk işim bir adet fuma 2 sipariş vermek olacak. Teşekkürler

  • ilellius kullanıcısına yanıt

    Öyle kötü duran bir soğutucu değil...


    O arkadaş zevksiz Ryzen 5 5600x işlemcim çok ısınıyor Ryzen 5 5600x işlemcim çok ısınıyor 

    Ryzen 5 5600x işlemcim çok ısınıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nm düştükçe zar alanında ki transistör sayısı inanılmaz derece artıyor bu da haliyle yüksek ısıyı beraberinde getiriyor. İlerleyen yıllarda daha yüksek ısılar görecez o yüzden soğutucu gibi ömürlük bir bileşeni alırken ucuza kaçmayın bir sefer alın 10+ yıl kullanırsınız.



    Mesut çeviğin 13 yıl önce incelediği şu soğutucu ile şuan all core 4.2ghz Ryzen 3600 kullanıyorum üstelik buz gibi tutuyor işlemciyi Ryzen 5 5600x işlemcim çok ısınıyor 


    https://forum.donanimhaber.com/xigmatek-hdt-d1284-islemci-sogutucu-video-inceleme--23269290


    @Speed-Step





  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle çok memnunum. Ama evet, görsel olarak bir şey beklemeyin. Ben zaten hedeflemiyordum güzel dursun vs, o yüzden sorun oluşturmuyor. Soğutma işini sessiz ve yeterli yapıyor, kâfi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaxis kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle bende aynı şekilde düşünüyorum. Görüntünün benim için hiçbir önemi yok zaten masanın üstüne koymuyorum kasayı ayak ucumda duruyor. Bugün fuma 2 siparişini verdim umarım sıcaklıkları düşük seviyelerde tutar da rahat rahat korkusuz şekilde işlemcimi kullanabilirim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Bu mesaj silindi.
    Donanımhaber forum felsefesi bu hocam ısınıyor ısınmıyor önemli değil AMD olması kötülüklerinin üstünü kapatmak için yeterli 5600x değil 3600 bile kullanılmaz stok fanla bi tanıdığım 3600 kullanıyordu rainbowda 90 derecede dolaşıyordu işlemci her şey autoda stok fanla.Dedik kaliteli bir macun alalım kaliteli macun bile yetmedi ateşini dindirmeye en son sıvı soğutma aldı dayanamayıp birde 10400f yerine 3600 öneriyorlar fan masrafı eklemeden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 26 Şubat 2021; 21:24:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.