Şimdi Ara

Ryzen 3000 uyumu (Asrock B450M Pro4)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-b450m-pro4-socket-am4-ddr4-3200mhz-oc-quad-crossfirex-ultra-m-2-usb-3-1-gen1-hdmi-dp-vga-matx-anakart.html
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-b450m-pro4-socket-am4-amd-3000-serisi-islemciler-ile-uyumlu-versiyon-ddr4-3200mhz-oc-quad-crossfirex-ultra-m-2-usb-3-1-gen1-hdmi-dp-vga-matx-anakart.html


    Bu ikisi aynı anakart değil mi? Aynı kartın neden Ryzen 3000 uyumlu diye listelenip 100TL pahalı olduğunu anlayamadım.

    Eğer ilk kartın Ryzen 3000 ile çalışması mümkün değil ise bu ayıp. Bütün markalar bios update ile bunu sağlamış.

    Her iki kart aynı, fakat ikincisi Ryzen 3000 için güncellenmiş bios ile geliyorsa bunun için 100TL fark talep etmek ne demek?


    Edit: Asrock resmi sitesinde gördüğüm kadarıyla böyle bir ayrım yok. Ryzen 3000 için bios güncellemesi yayınlanmış. Biosu biz güncelleyip +100TL nizi alırız gibi bir durum var anlaşılan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 5 Ocak 2020; 9:36:42 >



  • 100 lira güzel para.
  • asrock b450m pro4 ü defalarca kullanmış ve tavsiye etmiş birisi olarak ryzen 3000 serisinden ben pek memnun kalmadım. 3600 ile kullandım bir sürü sorun yaşadım. ilk bios ile olduğunu da düşünebiliriz ama bu kartı 3000 serisi ile tekrar tavsiye edemeyeceğim. 2000 serisi için düşünseydiniz çok uyumlular. ryzen 2600 ile çok iyi overclock dahi yapılabiliyordu.
  • Benim için kartın + ları şunlardı;

    4 ram slotu olması... Şimdilik 2x8gb ram alacağım fakat ileride 2x8gb daha eklemek istiyorum. Ryzenlerin 4 modül ile kullanımda sıkıntı çıkarabildiğini duydum. Bu konu kafama takılıyor. Eğer 4 modül pek tercih edilen bir durum değilse kartta 4 slot olması şart değil. 32gb istersek mecbur 2x16gb ram alacağız.

    Anakartı Ryzen 5 1600 AF ile kullanmak istiyorum. Fakat ilerisi için Ryzen 3000 serisi ile sorun yaşatabilecek bir kartı asla almak istemem.

    PCIe slot sayısı ve yerleşimi... mini ATX yapıdaki kartlarda genelde 3 PCIe slotu oluyor. Eskilerden kalma Creative ses kartımı kullanmak istiyorum. PCIe X16 slotunun hemen üstünde PCIe X1 slotu olan kartlara bakıyorum. Yapı böyle olduğunda karttaki bütün PCIe slotları kullanılabilir şekilde pozisyonlanmış oluyor. Diğerlerinde ekran kartı takılan slotun altındaki PCIe X1 slotunun hiçbir anlamı yok, zaten kullanılamayacak. Bu kartın PCIe slot yapısı istediğim gibiydi. Üstelik grid hesaplama gibi olaylara girersem ikinci ekran kartını dahi takabilirdim. Yani üç slotu birden kullanabilirim.

    Overclock yapmayı düşünmüyorum. Pek bahsedilen bir konu değil ama benim için sistemin boşta güç tüketimi çok önemli. Yalnız dikkatinizi çekeyim, gaza basıldığında ne tükettiği sorun değil, boşta önemli... Nasıl underclock yapıp idle durumda iken tüketimi düşürebilirim diye bakıyorum. Notebook larda çekirdek hızları sistem boşta iken 1GHz altına çekilip tasarrufa geçerken masa üstünde bu önemsenmiyor. 3.6Ghz base clock bence çok saçma, dünya çapında düşünülürse inanılmaz büyük bir enerjinin boşa harcanması demek... Konu güç tüketimi olunca ekran kartlarının da neden daima dibine kadar zorlanıp ekranda görüntülenmeyecek fazladan kareleri üretmeye zorlandığını anlamıyorum. Mesela monitör 60Hz ise neden köküne kadar kullanılıp 150 kare/sn ürettiriliyor? Hem gereksiz güç harcanıyor, hem GPU boşa yıpranıyor.

    Alternatif olarak "Gigabyte B450M GAMING" modeli ilgimi çekiyor.


    Ben uzun süredir notebook kullanıcısıyım. Notebook a geçiş sebebim düşük güç tüketimi idi. Sistem boşta 15-20W ı geçmiyor. Tekrar masa üstü sisteme yönelişim NVME ssd kullanma isteğimle başladı. Bilirsiniz sonu U ile biten işlemciye sahip notebook larda işlemci gücü zayıf. Benim ihtiyacımı karşılamıyor. Yüksek performanslı HQ işlemci ve NVME ssd destekli yeni nesil notebooklar ise ya çok özel iş serisi veya oyuncu serisi olup manyak fiyatlar isteniyor. Bu yüzden tekrar masa üstüne yöneldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HexfeT -- 5 Ocak 2020; 21:20:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.