Şimdi Ara

Ryzen 2700x Ram uyumsuzluğu mu? (Battlefield V)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. B450 Pro Carbon Ac Anakart, Ryzen 2700x İşlemci ve GSkill 2x8gb Trident Z 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram (F4-3200C16D-16GTZR) kullanıyorum.

    Ryzen 2000 serisinde ram uyumsuzluğu problemleri aşıldı dendiğinden neredeyse 2 kat pahalı olan amd uyumlu ibareli aynı marka model yerine bu ürünü seçmiştim. 3200 mhz de kullanıyorum şuanda. Görünüşte bir problem yok ancak Battlefield V içerinde özellikle deploy anında yani kamera plandan fps moduna geçerken anlık takılmalar oluyor nadir olarak ta çatışma anlarında yaşanıyor.

    İşlemci kullanımı %60 larda geziyor, ram kullanımı da 12gb seviyelerinde (1080p - %133). Bir darboğaz gözükmüyor kare saniye de normal değerlerde ancak bu problem yaşanıyor. Sebebi nedir acaba? Aklıma ilk olarak ram konusu geldi. Tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok yardımcı olur. Can sıkıcı bir konu çünkü sebebini merak ediyorum bu yüzden.



  • Yaşdığının sorunun ram ile ilgili bir ilgisi yok, ramden kaynaklanan sorunlar böyle etkilere sebep olmaz.

    Ayrıca ramlerini windows bellek tanılama aracı, Memtest86+(Bootable), prime95 blend, linx(all memory seçili) vs. gibi yazılımlarla kolayca test edip, ramde sorun var mı yok mu kendin de öğrenebilirsin.

    Son olarak yanlış yönlendirilmişsiin ve boşuna para vermişsin; yazdığın(F4-3200C16D-16GTZR) ramler sıradan bir hynix AFR ramdir, piyasda ki herhangi bir 3200mhz cl16 ramlerden hiçbir farkı yok. Madem ekstra para verdin flare x 3200 cl14 samsung-b almalıydın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 15 Nisan 2019; 16:13:45 >
  • Hocam empty standby list diye nette bir arattırın belki sorununuzu çözmede yardımcı olur. Tam olarak konuya hakim olmasamda windowsun standby olarak beklettiği rami serbest bırakıp anlık takılmalara tamamen ya da kısmen çözüm oluyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dx12 de kullandigindan kaynaklaniyornolabilir, dx11 de dene bakalim ayni problem ile karsilasacak misin? bunun gibi dx problemleri BF lerde cok sikca rastlaniyor, google kisa bir aramayla faydali seyler bulabilecegini tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdd mi kullanıyorsun? diskin performansı işlemciyi meşgul edebilir.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız samsung-b modellerin en kaliteliler olduğunu okumuştum ancak arada ciddi fiyat farkı vardı. Bu ram ikilisini indirimde 900 küsüre almıştım. Aynı marka model samsung b ler 2000 e yakındı flare x ler ise 1500 civarında olduğundan bu modeli tercih ettim. Çünkü aradaki fiyat farkına oranla performans artışı sağlamayacağı yönünde görüşler vardı. 2070 kullanıyorum +1000 tl ekleme imkanım olsa ekran kartından yana kullanırım düşüncesiyle hareket ettim. Belki hata bu düşüncede olabilir. Parçaların uyumu önemli sonuçta ama bu setin de sıkıntı yaratmayacağı genel görüştü.

    Şu anda da elimdekini satıp bir miktar zarar edip samsung b ile değiştirebilirim ama bunun getirisi ne olur bilmiyorum açıkçası. Yani bilgim yok bu konuda. Böyle bir problem yaşanınca da acaba sorun bu mu diye düşündüm. Sorunun kaynağı ne olabilir onu merak ediyorum açıkçası.

    Bahsettiğiniz konuyu ilk defa duyuyorum hocam teşekkür ederim. Gece derinlemesine incelerim neymiş ne değilmiş öğrenmem iyi oldu (white_predator)

    Hocam dx 11 de de denedim bir miktar daha rahatladı ama rtx kart alıp kullanmamak ta çözüm değil gibi geldi. Sonuçta bu kartların tanıtımında kullanıldı oyun başka bir çözümü olmalı diye düşünüyorum.(Mukarnas)

    Genel olarak sistem performansından ve stock fan kullanmama rağmen ısı değerlerinden memnunum. Bf de yaşanan bu sıkıntı can sıktı sadece. Ryzen için voltaj düşürmenin de performans artışı sağladığına yönelik paylaşımlar vardı. Msi standart ayarlarda yüksek voltaj verip ısınmadan dolayı yüksek ghz e çıkılmasına engel oluyor şeklinde. Belkide voltaj ayarlarını kurcalamak lazım ama sormadan emin olamadım. Sonuçta ısınma problemim olmadı işlemci oyun içerisinde 60 derecelerde çalışıyor.




  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Hocam sistem samsung 970 evo plus, oyunlar samsung 860 evo ya kurulu.
  • geriye yazılımsal problem kalıyor.
    oyun yada windows. benim sistemde de donma sorunu vardı.
    son bios ve son sürüm windows ile çözmüştüm.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Bios ve windows ta son sürümde şu anda. Battlefield ta genel olarak dx problemleri yaşanıyor zaten ama bu kartlarda tahmin etmemiştim açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakOtostopçu

    Bios ve windows ta son sürümde şu anda. Battlefield ta genel olarak dx problemleri yaşanıyor zaten ama bu kartlarda tahmin etmemiştim açıkçası.
    başka bir oyunda sorun yok ise yapacağın birşey yok. sorunun düzeltilmesini bekleyeceksin.
  • https://www.hardwareluxx.de/community/f13/die-ultimative-hardwareluxx-samsung-8gb-b-die-liste-alle-hersteller-12-04-19-a-1161530.html

    Bu siteden güncel b-die ram listesine bakabilirsin..ancak bende ramlerla alakalı bir durum oldugunu sanmıyorum.oyunla alakalı bir sıkıntıda olabilir.dün izledim cocukta 2080ve 2700xli sistem var çatışmada 40-50 fosye düştü.1080p oynuyor ama oyunu :D direk oyundan cıktı sinirlendi ..
    ayrıca illa ram değiştiricem diyorsan yurtdısından uygun fiyata getirtebilirsin bende b-die ve ramlerde illa rgb olsun dedim henüz işlemci almasamda 1250 tl ye corsair rgb pro 3200 mhz cl14 ram aldım2x8gb...bu arada b-die ramleri yüksek frekans düşük geçikme değerlerine sahipler genelde..
    Kısacası 3200 cl14,3600 cl16 dan daha performanslıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alprux -- 15 Nisan 2019; 18:12:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Intel ve pencere AMD ile oynuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun ramle alakalı olduğunu ben de zannetmiyorum. Bence ramleri aldıktan sonra b die alman da mantıksız. Msi boardlar ramleri oc yapmakla meşhur. Elinizdeki ramlerle c15 hatta c14 gecikme değerleri elde etmen mümkün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Problem oyunla alakalıysa hiç sorun değil. Sonuçta ray tracing sadece yansımalarda kullanılıyor kapatınca belirgin bir fark hissedilmiyor. Dx 11 de oynarım ama sorunun kaynağını kesin bilmemek rahatsız edici gerçekten.

    Ram konusunu fiyat farkından ve aradaki farka değer bir performans elde edilemeyeceğinden ihmal etmiştim açıkçası. Sonuçta Ryzen toplamamın sebebi en başta daha uygun fiyatı. Bütçemi ona göre ayarladım ve parçaları seçtim. Dediğim gibi ram e o kadar para vermenin gerektiğini düşünsem amd değil intel platformu seçerdim.

    Aklıma bu yüzden ilk ram konusu geldi. Sonuçta o kadar bütçe ayırdım satar yenisini de alırdım mecburen. Ama konu ram değil gibi. 5 6 çeşit oyunda ve yine 4 5 çeşit çizim-modelleme-render programında bir sorun gözüme çarpmadı. Bu durumda ram konusunu pek kurcalamanın anlamı yok sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.