Şimdi Ara

Ryzen 2600 işlemci çeperindeki plastiğin dışa taşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk defa gördüğüm bir şey tam tanımlayamadım.


    İşlemci ile işlemci kartının arasındaki siyah lastik benzeri madde sanki fan çok sıkılmışta taşmış gibi geldi. İşlemci sabahları 90 dereceye çıkıyor bir kaç reset sonra düzeliyor, tekrar macunlayayım diye bakarken farkettim.


    Nette gördüğüm bir fotoğrafta da aynı şey var. Bu normal mi arkadaşlar?


    Ryzen 2600 işlemci çeperindeki plastiğin dışa taşması




    Corsair H45 sıvı soğutma var, vidaları ne kadar sıksanız da belli bir yere kadar sıkılabiliyor. Bu sefer tornavida ile değil elimde sıktım, şimdilik sorun yok gibi gözüküyor








  • Sorun düzelmemiş 95 dereceyi gördü sabah Ryzen 2600 işlemci çeperindeki plastiğin dışa taşması 

  • Hocam malesef bazı işlemci soğutucuları hem intel hemde amd için tasarlanmaya çalışılınca gereksiz bir basınç uygulayan işlemci soğutucuları ortaya çıkıyor. Mesela bende snowman t6 ultra var kesinlikle am4 bir anakartta işlemci tırnaklarını sonuna kadar sıkıp takarsam büyük bir basınç uyguluyor bunun sonucunda anakarta veya işlemciye zarar verebiliyorsunuz. Daha önce sadece işlemciye fazla basınç uyguluyor diye soğutucu mavi ekran alan görmüştüm am4de yine. İşlemci soğutucuda önemli olan soğutucunun işlemciye temas etmesi ve sağa sola sallanmayacak kadar sabitlenmesi önemlidir illa gidip tüm vidalari sonuna kadar sıkmanıza gerek yok. Normalde manttıklı olan sonuna kadar sıkmanız için tasarlanmasıdır ama adamlar tüm soket tiplerine uygun bir soğutucu yapmaya çalışınca böyle saçma tasarımsal hatalar oluyor, olanda son kullanıcıya oluyor malesef.

  • Gösterdiğin şey silikon yapıştırıcı. Bir önemi yok. Ama işlemci 90 derecede çalışmaz. O işi çözmeniz lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryzenlerde "genelde" cok sıkma gibi durumlarda "imc" islemcinin icinde oldugu icin ram ile alakali problemler görülüyor. Sicaklik ile alakali aklima islemciye verilen voltaj, sivi sogutmanin pompa durumu, kasa ici havalandirma gibi konular geliyor. bende de h90 sivi sogutma var, sizdekinin biraz büyügü, 3100 ile kullaniyorum. montaji yaparken hafif bir sekilde gidebildigi yere kadar zorlamadan sıkıyorum tornavida ile. az daha gider aslinda ama gerek yok. intel sistemlerde de agir birsekilde sıkmam, el aliskanligi olmasi lazim. Hava sogutma baska, sivi baska... macun olarak mx-4 yetiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 20 Ocak 2021; 11:31:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son 100 dereceyi geçti pc kasmaya başladı. Stok fana döndüm, bir daha sorun olmadı.


    Garantiye gönderiyorum distribütör elimizde yok incehesap baksın, ödeme iadesi alırsınız dediler. Teşekkürler, yanıtlar için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.